Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11
(Read 42440 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: Lafarge
Reply #90 - 22.11.2010 at 13:59:30

El Pesnik wrote on 22.11.2010 at 11:04:26:
Robi wrote on 22.11.2010 at 08:53:32:
da živali le skrbijo za osnovne stvari, to je hrana in razmnoževanje.....Človek je človek in ne žival. Smiley
Aj Robi si ti en homo sapiens sapiens z večvrednostnim kompleksom!  Lips Sealed

Človek je žival in žival je človek. Človek je samo malo bolj nevrotična žival, ki bolano vidi svet, žival pa vidi isti svet samo ga ne potvarja, zato ga vidi zdravo in takega kot je.

Ah, Robi, Robi, človek ni neka najhudejša tvorba v svemiru, nego je ena obična nevrotična majmunasta pederčina!

Hja, če imaš ti sebe za poživalskostnega , pa to še nepomeni da so nekateri drugi, ki so zaenkrat še na Človeški Stopnji , tudi tako nizko padli kot si ti .

Lp + #
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #91 - 22.11.2010 at 14:59:07

Bošty, ne mi sračkat z neki kvazi religioznimi teorijami, kako je Bog ustvaril človeka potem pa človeku za družbo dal živali, in po tem sklepa, da je človek več od živali. Tebi se že fino zdi, če misliš, da si nekaj več, samo v dejanski fazi (ne tisti tvoji namišljeni) maš pa manj pojma o življenju kot en nosorog, ker nosorog ne klamfa takih sračk kot ti. Še več, nosorog vsaj ve, da je življenje popolno tako kot je, ti imaš pa življenje zgolj za stopničko za nekaj drugega, sram te bodi!  Angry Wink In živiš v iluziji "postajanja", kjer bo življenje šele nekoč popolno, ne pa zdaj, jeli?  Shocked

A ti veš koliko jajc znese smrdokavra? No, vidiš, da ne veš pa se tukaj nekaj peteliniš.  Cool
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #92 - 22.11.2010 at 15:01:20

Robi wrote on 22.11.2010 at 12:41:57:
Quote:
Ah, Robi, Robi, človek ni neka najhudejša tvorba v svemiru, nego je ena obična nevrotična majmunasta pederčina!

Pa naj bo, če tako praviš.... Smiley

Ajde robi-man, objasni ti meni v čem si ti boljši od enega tigra, recimo. Ajde da te slišimo, mogoče me še prepričaš, samo moraš res dobro objasnit. Tik tak ... ura bije, nič ne skrije.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #93 - 22.11.2010 at 17:24:29

Pesnik....ne trdim, da sem vreden več, kot živali...Saj po eni strani se strinjam s tabo, da je človek najbolj bedna žival... Smiley
Žival je pač žival, človek pa še sam ne ve kdo je....

Tisti komentar se je nanašal na pojem ne-delovanja.....
Hotel sem povedati, da je iluzorno pričakovati od ljudi, da bodo razumeli sam pojem in po njem delovali.
Saj še na tem forumu, pa verjetno tudi na splošno ni znano, kaj bi ne-delovanje naj sploh bilo.
Ljudem je treba dati delo in primerno plačilo....pa bo to že na nek način ne-delovanje. Smiley

Človeštvo je zaenkrat preveč polno sebe in raznih problemov, da bi se lahko kar umirilo in uživalo v življenju....
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #94 - 22.11.2010 at 18:32:55

gape wrote on 22.11.2010 at 09:32:53:
in
http://www.gape.org/gapes/prispevki/dao.htm
KOMENTAR K DRUGEMU POGLAVJU
DAO DE JINGA

To je primerjava z našo miselnostjo, ki ima starogrške korenine. Malo me spominja na Hribarja, ki se je popolnoma izgubil (zašel) v svojih primerjavah evropske filozofije z Zensko šolo Soto v Kjotu. Nekako je hotel Soto poenačiti z Heideggrom. S tem, da je po moje šola Soto nekako povsem neživljenska in se izgublja v psihološkem času, ne da bi se to zavedali. Šola preko Koanov je bližja in se bolj ujema z Dao-m. Sam Dao mi je bolj skupen z osnovo Ajurvede, ki pa je starejša od Daa. Sicer bi Soto zen bolj primerjal z Diyano, oboje pa je preko Jogizma vpeto v New Age.

Drugo poglavje govori o odvisnosti vsega in s tem o brezčasu. Ko na koncu omeni večno trajanje je to početje, brez delovanja. Delovanje smatramo (vsaj jaz) kot zadevo, ki ima svoj začetek. Enako absolut, ki ima začetek v tvoji (moji) biti in je torej pogojeno.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #95 - 22.11.2010 at 20:45:37

Robi wrote on 22.11.2010 at 17:24:29:
Pesnik....ne trdim, da sem vreden več, kot živali...Saj po eni strani se strinjam s tabo, da je človek najbolj bedna žival... Smiley
Žival je pač žival, človek pa še sam ne ve kdo je....

Tisti komentar se je nanašal na pojem ne-delovanja.....
Hotel sem povedati, da je iluzorno pričakovati od ljudi, da bodo razumeli sam pojem in po njem delovali.
Saj še na tem forumu, pa verjetno tudi na splošno ni znano, kaj bi ne-delovanje naj sploh bilo.
Ljudem je treba dati delo in primerno plačilo....pa bo to že na nek način ne-delovanje. Smiley

Človeštvo je zaenkrat preveč polno sebe in raznih problemov, da bi se lahko kar umirilo in uživalo v življenju....

Glej ga "nizkotneža" robijevega  Angry Tongue Sad

Jaz ti pa z Veseljem povem, da sem vreden veliiiko Več kot žival . Exclaim

Četudi kdajkrat preveč uživam življenje kot "užitkar" . Embarrassed

Lp + #
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #96 - 22.11.2010 at 20:53:55

Quote:

Bošti...Bošti....Ti lahko poveš, da si vreden več...a jaz pa mislim, da življenje na splošno nima cene. Smiley

Vidim le, da je človek izgubljena "žival", ki išče samega sebe. Smiley
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #97 - 22.11.2010 at 20:55:05

Quote:
Četudi kdajkrat preveč uživam življenje kot "užitkar" . Embarrassed

Ne sekiraj se.....Tudi to je božji dar, da lahko uživamo. Cool
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #98 - 22.11.2010 at 21:06:25

Robi wrote on 22.11.2010 at 20:53:55:
Quote:

Bošti...Bošti....Ti lahko poveš, da si vreden več...a jaz pa mislim, da življenje na splošno nima cene. Smiley

Vidim le, da je človek izgubljena "žival", ki išče samega sebe. Smiley

Hja, če ti vidiš sebe nič dlje kot le izgubljeno žival, ki išče samo sebe, potem imaš pa še kar nekaj dela, oziroma še veliko za najti . Tongue Embarrassed

Goood luck  Roll Eyes
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #99 - 22.11.2010 at 21:08:39

Quote:
Hja, če ti vidiš sebe nič dlje kot le izgubljeno žival, ki išče samo sebe, potem imaš pa še kar nekaj dela, oziroma še veliko za najti . Tongue Embarrassed

Goood luck  Roll Eyes

Ja...če ne bom našel le praznine..... Grin
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #100 - 22.11.2010 at 21:13:50

Robi wrote on 22.11.2010 at 21:08:39:
Quote:

Goood luck  Roll Eyes

Ja...če ne bom našel le praznine..... Grin

No, potem je pa logično  Tongue Cool

Poznam to praznino , sem jo občutil, pred leti pri sebi, ... in tudi pri nekaterih drugih , ...

Ampak , a veš, da te bo ta praznina izčrpala, in na koncu tudi ubila, če je neboš odpravil ?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #101 - 22.11.2010 at 21:21:42

Zakaj ubila ?
Kako pa jo naj odpravim, če je ne poznam ?
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #102 - 22.11.2010 at 21:24:18

Robi wrote on 22.11.2010 at 21:21:42:
Zakaj ubila ?
Kako pa jo naj odpravim, če je ne poznam ?

Če je ne poznaš, pa jo še boš .
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #103 - 22.11.2010 at 21:25:44

Quote:
Poznam to praznino , sem jo občutil, pred leti pri sebi, ... in tudi pri nekaterih drugih , ...

Kako pa izgleda ta praznina...pri drugih ?
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #104 - 23.11.2010 at 09:51:34

Boštyxz wrote on 22.11.2010 at 21:13:50:

Ampak , a veš, da te bo ta praznina izčrpala, in na koncu tudi ubila, če je neboš odpravil ?

Oj Bošty, ubožec prestrašeni!

Te je prestrašila praznina, kaj? In nisi takrat v vsej svoji modrosti uspel potuhtati, da TI si praznina v kateri se manifestira vesolje, a? Je bilo prehudi spoznanje, jeli? Vidiš, vidiš, sedaj si pa kot slepa kura, ki beži pred praznino, namesto, da bi praznino znova sprejel v sebi in bil brez oblike, tako se pa sedaj oklepaš oblike in življenja, ker te je strah praznine.

Samo Bošty moj, iz praznine vse pride, v praznino se vse povrne. Najprej je bila praznina, potem se znotraj nje zgodi veliko pok, in potem nekaj lep praznina igra igro, da je oblika in trpi v svojem svetu. Potem se pa v določenih ljudeh prebudi spoznanje, da oni so ta neskončne praznina in bodo zmeraj bili.

Toliko, ti prestrašeno pišče, ki beži pred praznino v religijske dogme, ki imajo trdno obliko, ker njega je strah ne-oblike.

Pa še to: a veš zakaj te je strah praznine? Zato ker se v praznini ego izgubi, umre. Tako, sedaj veš, pa naprej čivkaj z egom kok si ti več kot ena žival.

Bok, ne Bog  Smiley
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Pages: 1 ... 5 6 7 8 9 ... 11