Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6
(Read 23799 times)
ajgor
Ex Member

Re: 28. oktobra 2011 bo konec majevskega koledarja in ne 21. decembra 2012 !!!
Reply #30 - 21.10.2010 at 10:53:59

Bla, bla, bla. Veliko si poteoretiziral, zato bla, bla bla. Ti govoriš o OJ-u, ki je v srcu. To je energija življenja.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #31 - 21.10.2010 at 11:12:09

Robi wrote on 20.10.2010 at 15:05:56:
Quote:
Povedal sem tudi, da ni moč tega razumeti, če človek ne doseže točke duhovne zrelosti, kjer se s spoznanjem loči misel od razuma.

ML
torej si ti dosegel ta nivo duhovne zrelosti, da lahko ločiš um in misli ?
Če si, potem povej, kaj se sedaj dogaja na trgu v Ljubljani, ko boš ti pred računalnikom.... Smiley
Razen, če nimaš direktnega pogleda skozi okno.... Smiley

Quote:
Glej, navedel sem duhovni primer z materialnimi prispodobami, ki je še najbolj dojemljiv za materialni razum.

Duhovnost vse prenese...Kaj pa praktičen primer ?

Robi, zamenjal si misel za jasnovidnost, ko človek postane zmožen ločiti misel od razuma še ne postane jasnoviden, je pa na dobri poti, kjer mu z večanjem duhovnega obzorja, tudi jasnovidnost ne bo ostala tuja.

Kakšen praktičen primer ti pa naj navedem za duhovnost, če pa se ne da opisati z materialnimi črkami in besedami in se lahko razume samo z mislijo v srcu in se lahko tuzemsko opiše in ponazori le samo z materialnimi prispodobami, da si ga lahko naš materialni um predstavlja in razume.

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #32 - 21.10.2010 at 11:21:01

gape wrote on 20.10.2010 at 16:27:37:
Quote:
Prihodnost je najbolj irelevantna stvar na svetu

prihodnost je zabetonirana s sedanjostjo
tko kot zdele je, če nič ne spremenimo, sledi točno to kar iz tega sledi in nč druzga ...
ker pa vedno kje kej spremenimo ...

in jest mislm da kle res ne gre za nasedanje
ampak preprosto za zavest
o

zgodilo se bo pač tisto kar bomo spletl ...
jebeno pa je, ker lastniki kapitala, izkoriščajo nezavedno u ljudeh za doseganje svojih ciljev
tko da ... kaj se plete se dost jasno vidi
kašni časi nam sledijo istotako ...

Smiley  Smiley
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #33 - 21.10.2010 at 15:09:27

Joj M.L. kok si ti vztrajen v svojih neumnostih, zabetoniran v svojih prepricanjih, ti kar posvoje, pa duhovna misel, pa duhovno srce pa mesena smrt...

Sam skrivnost je ze to kje si dobil te neumne verske srednjeveske izraze?

Kaksna duhovna misel, misel je misel zaboga ni duhovne misli je samo misel in kje si nasel duhovno srce.

Srce je organ, ki poganja kri po zilah in to je to, s srcem ne mores misliti in z duhovnostjo ima srce toliko kot z nogami recimo, povezovanje srca s ljubeznijo in duhovnostjo pa je samo zaradi srcne cakre, energijskega centra al kakorkoli imenujes, ki pa ne lezi v srcu in nima nobene direktne veze.

Kar hocem povedat je da je tvoje bluzenje posledica mocno izkrivljenega pogleda, da vidis mocno loceno duhovno in materijalno, kar kazes v vsaki drugi besedi ali je duhovna, mesena,..., ne razumes  kako je to v resnici povezano in soodvisno, nikoli loceno. Vesoljna igra se dogaja ravno zaradi duhovnega in materijalnega principa, samo eno pomeni neobstoj. Ze dojemanje duhovnega ti je omogoceno zaradi materijalnega, no saj mogoce bos nekoc prisel do tega ampak moras bit za to mocno duhovno ozavescen kot bi ti sam povedal.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #34 - 21.10.2010 at 16:50:59

Quote:
Z razumom ni nikoli mogoče razumeti kaj duhovnega, ker je razum namenjen samo za urejanje materialnih potreb našega telesa. Zato razum nikakor ne more porajati duhovnih misli, ampak le vsakovrstne sklepe, ki jih s svojo logično zmožnostjo povezuje iz spomina in izkušenj.

ML
Od kod pa prihaja pojem "duhovnost", če ni to produkt našega uma ?
A se bi ti zavedal pojma duhovnost, če ne bi imel uma ?

Če boš razumel sebe in svoj um in svoje vzorce razmišljanja, boš razumel tudi pojme, ki jih ustvarja tvoj um.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #35 - 21.10.2010 at 20:58:06

Robi wrote on 21.10.2010 at 16:50:59:
Quote:
Z razumom ni nikoli mogoče razumeti kaj duhovnega, ker je razum namenjen samo za urejanje materialnih potreb našega telesa. Zato razum nikakor ne more porajati duhovnih misli, ampak le vsakovrstne sklepe, ki jih s svojo logično zmožnostjo povezuje iz spomina in izkušenj.

ML
Od kod pa prihaja pojem "duhovnost", če ni to produkt našega uma ?
A se bi ti zavedal pojma duhovnost, če ne bi imel uma ?

Če boš razumel sebe in svoj um in svoje vzorce razmišljanja, boš razumel tudi pojme, ki jih ustvarja tvoj um.

Ta pojem duhovnost, ki je produkt našega uma, nima nič skupnega z resnično duhovnostjo ali večnim samostojnim življenjem. Duhovnost, kot ga razume um, niti na sled ne more priti pravi duhovnosti, kaj šele, da bi lahko hodila po poti prave duhovnosti.

Seveda se nebi zavedal pojma duhovnost, ampak samo pojma, če nebi imel uma, a vendar je neskončno velikokrat boljše biti brez uma, kakor pa brez srca, s katerim edinim organom lahko človek spozna pravo duhovnost.

Človek, ki bo z razumom iskal duhovnost, ne bo nikoli prišel do resnice večnega duhovnega življenja. Ravno tu je velika pregrada in kdor bo pri tem iskanju zamenjal razum s srcem, se mu bo ta velika ovira odstranila. Da pa je razum nujno potreben do določene mere pri iskanju duhovnega, je pa več kot povsem jasno.

Pa lep ozdrav.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #36 - 21.10.2010 at 21:15:07

Etrex wrote on 21.10.2010 at 15:09:27:
Joj M.L. kok si ti vztrajen v svojih neumnostih, zabetoniran v svojih prepricanjih, ti kar posvoje, pa duhovna misel, pa duhovno srce pa mesena smrt...

Sam skrivnost je ze to kje si dobil te neumne verske srednjeveske izraze?

Kaksna duhovna misel, misel je misel zaboga ni duhovne misli je samo misel in kje si nasel duhovno srce.

Srce je organ, ki poganja kri po zilah in to je to, s srcem ne mores misliti in z duhovnostjo ima srce toliko kot z nogami recimo, povezovanje srca s ljubeznijo in duhovnostjo pa je samo zaradi srcne cakre, energijskega centra al kakorkoli imenujes, ki pa ne lezi v srcu in nima nobene direktne veze.

Kar hocem povedat je da je tvoje bluzenje posledica mocno izkrivljenega pogleda, da vidis mocno loceno duhovno in materijalno, kar kazes v vsaki drugi besedi ali je duhovna, mesena,..., ne razumes  kako je to v resnici povezano in soodvisno, nikoli loceno. Vesoljna igra se dogaja ravno zaradi duhovnega in materijalnega principa, samo eno pomeni neobstoj. Ze dojemanje duhovnega ti je omogoceno zaradi materijalnega, no saj mogoce bos nekoc prisel do tega ampak moras bit za to mocno duhovno ozavescen kot bi ti sam povedal.

Če te moti preprosto slovensko izražanje, potem se bojim, da s tabo nekaj ni vredu in bi se moral malo zazreti vase. Če misliš, da le tekst napisan pretežno v tujkah in visoko učenih izrazih, katerega tričetrt bralcev ne razume, le nekaj pomeni, se presneto motiš in s tem kažeš vse znake globoko ležečega človeka v materiji, ki mu še dolgo ne bo uspelo priti do spoznanja.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

ego-3p
5

Reply #37 - 21.10.2010 at 23:31:33

kaj ste smesni s tem kreganjem na lep nacin
pa ze dolgo uspeva
ML je zalostno delezen veliko nasprotovanja tukaj
sam ne zaradi drugih , bolj zaradi sebe
ML se mi zdi da je to tvoje notranjo nasprotovanje , nasprotujes sam sebi takozvana prava ljubezen in nikoli viden sirni duhovni svet je izgovor za zatiskanje oci pred slabim v sebi in neizrazanje teh custev , meseno telo je tvoje to si ti in mora delovat v celoti ampak ce ga zanikas pa ne more. To da je telo samo posoda in po smrti telesa zivis dalje je iluzija ustvarjena samo zato da vzdrzuje upanje na nekaj drugega a v bistvu drugega sploh ni . vse kar je ze si ! ne mores biti boljsi ce imas idejo da je boljse nekaj drugega.
Ne brani svojih teorij z tem da drugi ne razumejo ker ne razmisljajo z srcem s tem obtozujes razmisljas dualisticno in lazes sam sebi  saj sam pravis da je resnica v srcu tisto cutenje in vedenje zivljenska sila ljubezen, ampak iz srca obtozevanje ne prihaja .
nimam nic proti tebi zame ne mores biti boljsi kakor ze si , tut tvoje in moje misljenje je pri temu nepomembno.

Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #38 - 22.10.2010 at 07:34:24

Dejte hijene se malo umirit!

Človek nekaj pove pa je takoj zraven trop hijen, ki mu hočejo nekaj drugega dopovedati. Čista Slovenceljnasta mentaliteta, ki se skoz nekaj naprej meče in hoče met ta glavno besedo, brezveze.

Sploh smo pa vsi mi neki težki znalci, jeli, vse nam je jasno, živimo v neki višji dimenziji, drugim lahko solimo pamet, materija je tako resnična kot smo mi sami, bog ne daj da bi kdo podvomil v materijo, o ne, to pa ne, to je materijo-skrunstvo, jeli. Daj!
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Oldio
5

I love YaBB 1G - SP1!

Kranj
Reply #39 - 22.10.2010 at 08:51:04

El Pesnik wrote on 19.10.2010 at 07:24:54:
Prihodnost je najbolj irelevantna stvar na svetu, ne obstaja. Je poligon za vsa možna zavajanja. Ne nasedajte!

Tako kot v fiziki, kjer točka nima dimenzije, sedanjosti ni, ker je neskončno kratka, prihodnosti sploh ne more biti, ker šele pride, preteklost je pa irelevantna, skratka takole ne bomo nikamor prišli. Smiley

Materija je pa nekaj drugega, še nihče je ni uspel uničiti brez da bi pri tem iz nje nastala energija.
Menda jo pa razni guruji ustvarjajo, kar pa bo težko dokazati, tisti, ki so za to usposobljeni, se temu režijo, mnogi pa verjamejo in smo tam - v podobni situaciji kot v prvem odstavku.

Glede majev in konca sveta pa Cheesy pardon, oni so bili verjetno bolj resni kot mi, zato bo tale bolj pravi  Cry
Back to top

Sreče ne more dati človeku ne država, ne partija, ne religija, samo ljudje imamo to moč.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #40 - 22.10.2010 at 12:49:41

Oldio wrote on 22.10.2010 at 08:51:04:
Prihodnost je najbolj irelevantna stvar na svetu, ne obstaja. Je poligon za vsa možna zavajanja. Ne nasedajte!

Tako kot v fiziki, kjer točka nima dimenzije, sedanjosti ni, ker je neskončno kratka, prihodnosti sploh ne more biti, ker šele pride, preteklost je pa irelevantna, skratka takole ne bomo nikamor prišli. Smiley

Materija je pa nekaj drugega, še nihče je ni uspel uničiti brez da bi pri tem iz nje nastala energija.
Menda jo pa razni guruji ustvarjajo, kar pa bo težko dokazati, tisti, ki so za to usposobljeni, se temu režijo, mnogi pa verjamejo in smo tam - v podobni situaciji kot v prvem odstavku.

Glede majev in konca sveta pa Cheesy pardon, oni so bili verjetno bolj resni kot mi, zato bo tale bolj pravi  Cry

Vse je eno.Sebe moramo šele dojeti v tej enosti.Čas ima akumulirani in realizirano vrednost ,ki se v točki sedaj poenotita in edino ta točka izraža vso realnost--vsega.Vse izven te točke je zgolj naš psihološki čas..Mayi so poznali cikle in njihov koledar se nanaša na galaktične cikle,ki usodno plivajo na človeško zavest. Kaj se bo zgodilo?? Veliko!!!!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #41 - 22.10.2010 at 12:50:51

Oldio wrote on 22.10.2010 at 08:51:04:

Resnost nima veze z vedenjem!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #42 - 22.10.2010 at 16:21:56

ego-3p wrote on 21.10.2010 at 23:31:33:
pa ze dolgo uspeva
ML se mi zdi da je to tvoje notranjo nasprotovanje , nasprotujes sam sebi takozvana prava ljubezen in nikoli viden sirni duhovni svet je izgovor za zatiskanje oci pred slabim v sebi in neizrazanje teh custev , meseno telo je tvoje to si ti in mora delovat v celoti ampak ce ga zanikas pa ne more. To da je telo samo posoda in po smrti telesa zivis dalje je iluzija ustvarjena samo zato da vzdrzuje upanje na nekaj drugega a v bistvu drugega sploh ni . vse kar je ze si ! ne mores biti boljsi ce imas idejo da je boljse nekaj drugega.
Ne brani svojih teorij z tem da drugi ne razumejo ker ne razmisljajo z srcem s tem obtozujes razmisljas dualisticno in lazes sam sebi  saj sam pravis da je resnica v srcu tisto cutenje in vedenje zivljenska sila ljubezen, ampak iz srca obtozevanje ne prihaja .
nimam nic proti tebi zame ne mores biti boljsi kakor ze si , tut tvoje in moje misljenje je pri temu nepomembno.

Glej egotrip, če še nisi izkusil in začutil duhovne moči življenja in če ti je nesebična ljubezen tuja, potem ne moreš rečti, da ne obstaja, kajti veliko stvari, ki jih nisi videl, slišal ali začutil, vendar obstajajo, zato moramo vedno dopustiti novi resnici tudi to možnost neslutenega obstoja.

Če pa jaz rečem, da poznam to resnico, pa se nikakor ne poveličujem nad tistim, ki je še ne pozna, ampak rad bi mu pomagal, da bi jo tudi on lažje in hitreje spoznal. Kako lahko potem rečeš, da obtožujem in lažem, če mi je pa srčna želja pomagati? Glej, takšnih otročarij zreli ljudje ne delajo, ampak pomagajo drug drugemu.

Jaz napisanih resnic ne rabim z ničemer braniti, ker so večne in nimajo sovražnika in nikar si ne misli, da so te resnice zrasle na mojem zelniku, ampak so moja spoznanja, ki sem jih tekom svojega življenja že spoznal. Tudi jaz sem bil nekoč enakega mnenja, kot si ti danes, in te z lahkoto razumem, zato te ne bom obsodil obtoževanja mene z lažjo, kakor si ti mene obsodil poniževanj in obtoževanja drugih.

Srce in ljubezen ne iščeta, kaj je kdo narobe naredil in koga je sodil, ampak iščeta dober namen pri drugemu, da ga pomnožita. Vsi mislimo, da je pogumen tisti, ki premaganega sovražnika uniči, pa ni res, pogumen je tisti, ki ga ne uniči, ampak mu naprej pomaga z dobro pomočjo, kajti če ga uničiš, pomeni, da se ga še zelo bojiš in kje je potem tvoj pogum?

No pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #43 - 22.10.2010 at 16:54:53

še en teden je to.. ste naredli use, kar ste misli? Wink
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

ego-3p
5

Reply #44 - 22.10.2010 at 18:39:38

M.L. wrote on 22.10.2010 at 16:21:56:
ego-3p wrote on 21.10.2010 at 23:31:33:
pa ze dolgo uspeva

Glej egotrip, če še nisi izkusil in začutil duhovne moči življenja in če ti je nesebična ljubezen tuja, potem ne moreš rečti, da ne obstaja, kajti veliko stvari, ki jih nisi videl, slišal ali začutil, vendar obstajajo, zato moramo vedno dopustiti novi resnici tudi to možnost neslutenega obstoja.

Če pa jaz rečem, da poznam to resnico, pa se nikakor ne poveličujem nad tistim, ki je še ne pozna, ampak rad bi mu pomagal, da bi jo tudi on lažje in hitreje spoznal. Kako lahko potem rečeš, da obtožujem in lažem, če mi je pa srčna želja pomagati? Glej, takšnih otročarij zreli ljudje ne delajo, ampak pomagajo drug drugemu.

Jaz napisanih resnic ne rabim z ničemer braniti, ker so večne in nimajo sovražnika in nikar si ne misli, da so te resnice zrasle na mojem zelniku, ampak so moja spoznanja, ki sem jih tekom svojega življenja že spoznal. Tudi jaz sem bil nekoč enakega mnenja, kot si ti danes, in te z lahkoto razumem, zato te ne bom obsodil obtoževanja mene z lažjo, kakor si ti mene obsodil poniževanj in obtoževanja drugih.

Srce in ljubezen ne iščeta, kaj je kdo narobe naredil in koga je sodil, ampak iščeta dober namen pri drugemu, da ga pomnožita. Vsi mislimo, da je pogumen tisti, ki premaganega sovražnika uniči, pa ni res, pogumen je tisti, ki ga ne uniči, ampak mu naprej pomaga z dobro pomočjo, kajti če ga uničiš, pomeni, da se ga še zelo bojiš in kje je potem tvoj pogum?

No pa lep pozdrav.
nima smisla pa itak samo sodimo en drugega to ne pelje nikamor .
lep dan pa brez zamere
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6