Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 
(Read 25468 times)
ego-3p
5

Re: Melkizedek
Reply #60 - 28.05.2010 at 21:21:47

Robi wrote on 28.05.2010 at 21:11:30:
Teoretično... Smiley

Ampak, če pozorno pgledaš vase, boš videl, da je bog pojem, ki je omejen z možnostjo predstave oziroma s samo domišljijo...Te predstave pa prav tako ustvarja misel.

Kar pomeni, da se le vrtiš v krogu svojih misli in domišljije.

Ker bog ni ustvaril človeka po lastni podobi, ampak je človek ustvaril boga po lastni podobi. Smiley

Popolnoma res : )
Nekatere stvari je tezko pojasnit z besedami ker zanje ne obstajajo besede , vendar se pac trudimo : )
lp
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #61 - 29.05.2010 at 00:25:05

Quote:
Meni ni jasno ama (govorna figura, da ne bo spet pomote  Wink ) nič v zvezi s tem.
Res pa je, da se nisem poglabljal
. In se tudi ne nameravam ... Lojze nameče hudo preveč enih številk in formul, ki nimajo nobenega smisla glede na realnost v kateri živimo (no, živim jaz).

Tebi ni ama nista jasno v zvezi s tem, a ves pa v nulo da nima to o cemur nimas pojma, nobene veze z realnostjo?

Ta ti je dobra res. Si me nasmejal Grin

Ceprav kot trdis se nimas namena neki poglabljat, ampak ti bom vseeno pojasnil osnovno zakonitost (tiso kar pravis o stevilkah in formulah).

Evo samo zate.

Xmept*= In-Mept* EM (AO) Ri-Mept* =Xmept*

To tebi zgleda nekaj kar nima nobene zveze z zivljenjem, ker ne ves kaj pomeni Wink Vseeno se jo dobro malo poglobit v zadevo preden trdis nekaj, kar nima nobene veze.

Zdaj bos videl da se tu skrivajo osnovni vsakodnevni "elementi".

X oznacuje karkoli zelis, clovek, planet ali torta.

M= masa E= energija P= prostor T= cas *= zivljenje.

In= akumulirano (energija- duhovno)     Ri= realizirano (materija- elementarno)

Kar realne in osnovne zadevscine se ti ne zdi?

Ok naprej, ce vzamemo za primer ljudi = Xmept* (je z leve in desne v vesoljni "formuli")  To pomeni da se znotraj ljudi In- akumuliran= zenska Ri- realiziran moski, navzven predstavljata cloveka in ga v nicemer tudi ne spremeni.

Hudo ocitna zadeva, tudi planeti, ali atom ti je se lazji primer, kot ves se znotraj atoma zlivata (sta v interakciji) ti dve osnovni vrednosti (ples delcev v atomu), tu sta namrec iN- zenski princip Ri- moski princip, medtem ko sta pri cloveku principa predstavljata zenska- moski.

In zdaj poglavitno v sredini imas EM, kar pomeni da ta interakcija ustvarja EM silo pri razlicnih valovnih dolzinah, posamezen clovek ima telo- Ri, dusa- iN princip in evo imas zavest Wink Pri atomu je to ista EM samo nizja ferkvenca (nezavedno). Pa AO pomeni alfa- omega, torej vsak zacetek je socasno konec in konec zacetek (cikla) vecno zdaj. Cikle pa tudi priblizno poznas, letni casi, dnevi, ter bolj hipni cikli kot so v atomu, ter danes se nepoznani dolgi cikli osoncja in galaksije in cikli zivljenja- rastlin, zivali, ljudi. Aja pe Em sila je nosilna sila, zraven katere so se gravitacija, sibka in mocna jedrska sila.

No lahko bi se in se pisal, ampak osnovno sem povedal in z malo poglabljanja bos dobil vse jasne odgovore, zaradi katerih se danes znanstveniki praskajo po glavah, kot recimo kaj in kako je z globalnim segrevanjem, evolucijo vrst (a je res neskoncna evolucija?), vsi sveti spisi so tu noter, trije kralji, dusa- duh- telo, osnove bijologije, vezava elementov (enojna trojna vez). Zato imajo planeti gravitacijo, zato se na clovesko masno telo veze dusa- fotonsko brez-masno telo, zakon privlacnosti itd,... Vse je povezano vse...

Kreten40 tako da mislim da ima to zveze tudi s tvojo realnostjo  Cool

V glavnem zelo pomembno je to, da to znanost spozna, ampak mislim da je znanosti in celemu svetu nekaj drugega v interesu- moc, kontrola- manipulacija in denar. Zal  Cry

L.p.
Back to top
« Last Edit: 29.05.2010 at 22:23:26 by Etrex »  

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #62 - 29.05.2010 at 00:25:38

Robi wrote on 28.05.2010 at 20:46:07:
Quote:
Strinjam se, preko miselnega procesa dojemas realnost ce se identificiras samo z mislijo. In to je ravno problem cloveka ki se ni vsaj malo distanciral od misli se pravi da jih je zares opazil in potem nadaljeval pot proti spoznavanju celotnega procesa razmisljanja .Ce se identificiras samo z mislijo potem zares nove kreacije niti ne more biti ker je vedno vkljucena preteklost.

S čim pa se še lahko identificiraš, če ne z mislijo..?

Identificira te npr. karakter. To je od tega kako hodiš, govoriš, ješ..... Tvoje navade, izgled, nasmeh

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #63 - 29.05.2010 at 00:31:49

Teoretično... Smiley

Ampak, če pozorno pgledaš vase, boš videl, da je bog pojem, ki je omejen z možnostjo predstave oziroma s samo domišljijo...Te predstave pa prav tako ustvarja misel.

Ker bog ni ustvaril človeka po lastni podobi, ampak je človek ustvaril boga po lastni podobi. Smiley

To je tvoja razlaga Boga in zato se vrtiš v krogu, ker ne moreš ven iz svoje miselne razlage Boga, ki si jo utrdil v spominu. To ti daje varnost in samozaupanje, ker si predstavljaš, da nekaj veš. Zato se bo tvoja misel vrtela vedno v krogu in bo zadovoljna sama s seboj. V bistvu je pa to statična, mrtva, zaprta gotovost v lasten spomin.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #64 - 29.05.2010 at 08:48:59

Quote:
Identificira te npr. karakter. To je od tega kako hodiš, govoriš, ješ..... Tvoje navade, izgled, nasmeh

Lp,Igor

Od kod pa ti ideja o karakterju ?
Na podlagi česa si opredelil pojem karakter..? Na podlagi spomina in misli.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #65 - 29.05.2010 at 08:53:32

Quote:
Teoretično... Smiley

To je tvoja razlaga Boga in zato se vrtiš v krogu, ker ne moreš ven iz svoje miselne razlage Boga, ki si jo utrdil v spominu. To ti daje varnost in samozaupanje, ker si predstavljaš, da nekaj veš. Zato se bo tvoja misel vrtela vedno v krogu in bo zadovoljna sama s seboj. V bistvu je pa to statična, mrtva, zaprta gotovost v lasten spomin.

Lp,Igor

Kaj pa je izven misli ?
Misel, kot tudi spomin nista statična, saj nenehno prihaja do sprememb...
Seveda obstajajo neke temeljne značilnosti, kot pri vseh.
Ti si pač Igor in boš vedno ostal. Nikoli ne boš druga oseba, pa če verjameš v svoje misli ali pa ne.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #66 - 29.05.2010 at 10:36:49

Robi wrote on 29.05.2010 at 08:53:32:
Kaj pa je izven misli ?

Védenje, npr.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #67 - 31.05.2010 at 10:59:25

Etrex wrote on 29.05.2010 at 00:25:05:
Xmept*= In-Mept* EM (AO) Ri-Mept* =Xmept*

To tebi zgleda nekaj kar nima nobene zveze z zivljenjem, ker ne ves kaj pomeni Wink Vseeno se jo dobro malo poglobit v zadevo preden trdis nekaj, kar nima nobene veze.

.
.

Kreten40 tako da mislim da ima to zveze tudi s tvojo realnostjo  Cool

V glavnem zelo pomembno je to, da to znanost spozna, ampak mislim da je znanosti in celemu svetu nekaj drugega v interesu- moc, kontrola- manipulacija in denar. Zal  Cry

L.p.

Hvala za pojasnilo.
Ampak ker sem jaz v matematiki (pa logčnih problrmih matematične sorte tudi) dokazano slab, bi te prosil za konkreten prikaz kako ta formula deluje v praksi. Reciva na kosu torte Wink  Lahko pa izbereš tudi kakšen predmet razlage, ki je tebi blizu.
Ne me narobe razumet, res je da zadeve ne razumem (in je v nekem čudnem predalu ki ga ne bom imenoval, da ne bi po nepotrebnem žalil dobronamernih ljudi), sem pa pripravljen zadevo sprejet, če je res uporabna. Zaenkrat, kljub dosedanjim razlagam ajgorja in tebe ne morem reči da je. Zato te še enkrat prosim za čisto konkreten primer. Hvala
(če se da brez predpostavljanja kaj jaz lahko razumem in kaj ne. v tem primeru sem nekdo, ki zna samo brat in nič drugega)
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #68 - 31.05.2010 at 19:24:38

Pa saj sem ti dal primere?

V kateremkoli alementarnem skupku od atoma ali zdruzkov- planeta (tudi torta je vmes) ali galaksije. V atomu ti je poznan ples delcev, planeti ves da krizijo (eni predstavljajo akumulirano drugi realizirano) in osoncja tudi krozijo, vse to je vzrok - posledica EM sila. Kaj bolj jasno? Vse krozi ane? To pomeni da so delci v interakciji.

V atomu se zlivajo ti dve vrednosti, zato je vzrok posledica EM sila, tako atom kot planet ali galaksija nicesar ne pridobi ali izgubi, to je tako kot ce si predstavljas pesceno uro, pesek se pretaka iz ene strani na drugo, In- se polni Ri- prazni in nato obratno, ko se pretoci se zakljuci cikel (obrnes uro, ampak ta ura se nic ne spremeni Wink). Ko gledas navzven, je samo razmerje drugacno, naprimer je vedno- 10, 7- ukumuliranega 3- realiziranega. Ker je tudi osoncje zaprt sistem, sonce oddaja realizirano energijo, ki jo sprejema oziroma akumulira jupiter, tako ko se realizirano izprazni akumulirano doseze visek, se cikel ponovi, na zemlji je to recimo znano vesoljni potop, poznan povsod po svetu a nikoli objasnjen (stopljene polarne kape), Alojz temu pravi kvantno zlitje.

Sem ti dal tudi primer cloveka=  In-zenska + Ri-moski, ali osebe- zavesti= In-dusa+ Ri- telo, vse pa je po temu istemu sistemu, vesolje je ciklicno. To Alojz ve v nulo povedat karkoli hoces, jaz ti lahko dovolj da si predstavljas v cemu je stvar Wink

Zdaj razumes zakaj clovek ne more biti brez telesa samo zavest? Naravni zakon, kot ni energije brez materije, energija ne pride iz nic, to je samo blef, tudi za EM polje ali gravitacijo rabi recimo planet ki je sestavljen iz atomov, vse je povezano. In upam da tudi zdaj priblizno razumes kje se skrifa fora EM sile, ki je kodirana v svetih spisih med drugim tudi kot sveti duh o katerem se tudi tu filozofira na veliko a noben nima pojma kaj v resnici je to, meni je ze kar prevec ocitno Wink

L.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #69 - 31.05.2010 at 20:30:15

Še en vidik razlage:
Teorija o delcih kot samostojnih in neodvisnih eden od drugega zdrži samo do neke točke. V tem oceanu energije vse oscilira in je v stalnem gibanju. Tako pridemo do nove vrste EM polja, ki determinira ne samo povezave med delci, ampak tudi njihovo obliko. Delci stalno nastajajo iz energije in se hkrati vanjo stapljajo. Tako stalnega snovnega delca sploh ni. Obstaja samo EM polje, ki pove, kakšne vrste delci se bodo formirali. To je podobno programu video igre t.j. višji red, ki determinira, kakšne pike se bodo formirale na ekranu, ki predstavlja nižji red.
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #70 - 01.06.2010 at 11:10:50

Etrex wrote on 31.05.2010 at 19:24:38:
Pa saj sem ti dal primere?

V kateremkoli alementarnem skupku od atoma ali zdruzkov- planeta (tudi torta je vmes) ali galaksije. V atomu ti je poznan ples delcev, planeti ves da krizijo (eni predstavljajo akumulirano drugi realizirano) in osoncja tudi krozijo, vse to je vzrok - posledica EM sila. Kaj bolj jasno? Vse krozi ane? To pomeni da so delci v interakciji.

V atomu se zlivajo ti dve vrednosti, zato je vzrok posledica EM sila, tako atom kot planet ali galaksija nicesar ne pridobi ali izgubi, to je tako kot ce si predstavljas pesceno uro, pesek se pretaka iz ene strani na drugo, In- se polni Ri- prazni in nato obratno, ko se pretoci se zakljuci cikel (obrnes uro, ampak ta ura se nic ne spremeni Wink). Ko gledas navzven, je samo razmerje drugacno, naprimer je vedno- 10, 7- ukumuliranega 3- realiziranega. Ker je tudi osoncje zaprt sistem, sonce oddaja realizirano energijo, ki jo sprejema oziroma akumulira jupiter, tako ko se realizirano izprazni akumulirano doseze visek, se cikel ponovi, na zemlji je to recimo znano vesoljni potop, poznan povsod po svetu a nikoli objasnjen (stopljene polarne kape), Alojz temu pravi kvantno zlitje.

Sem ti dal tudi primer cloveka=  In-zenska + Ri-moski, ali osebe- zavesti= In-dusa+ Ri- telo, vse pa je po temu istemu sistemu, vesolje je ciklicno. To Alojz ve v nulo povedat karkoli hoces, jaz ti lahko dovolj da si predstavljas v cemu je stvar Wink

Zdaj razumes zakaj clovek ne more biti brez telesa samo zavest? Naravni zakon, kot ni energije brez materije, energija ne pride iz nic, to je samo blef, tudi za EM polje ali gravitacijo rabi recimo planet ki je sestavljen iz atomov, vse je povezano. In upam da tudi zdaj priblizno razumes kje se skrifa fora EM sile, ki je kodirana v svetih spisih med drugim tudi kot sveti duh o katerem se tudi tu filozofira na veliko a noben nima pojma kaj v resnici je to, meni je ze kar prevec ocitno Wink

L.p.

Žal mi je, ta razlaga meni ne pove nič. Res ne, ne poskušam zajebavat ali kaj podobnega. Lahko rečeš, da sem omejen, ampak če mi nekdo predstavi formulo in ga prosim za razlago formule (dobro, to si naredil) in praktični primer (e tu pa te zmanjka) potem pričakujem, da bom videlprimer s ciframi, ki dejansko kaj pomenijo. To kar si ti dozdaj povedal in pokazal je preprosto nakladanje. Žal mi je, ampak tako to jaz vidim.
Še enkrat; če obstaja formula, potem (relativno) normalen človek pričakuje, da bo ta formula predstavljala nekaj oprijemljivega (ko vstaviš noter številke, naj bi ven prišla številka ki jo potem lahko uporabiš ali v življenju ali v filozofiji) in ne nekaj (recimo) naključnih zlogov, ki potem pomenijo nekaj samo "SAMoSPOZNANIM" in služijo samo za filozofiranje (tega ne maram, čeprav tudi sam včasih "padem not").
Ne me narobe razumet, ne poskušam žalit nikogar. Samo izražam mnenje. Kise bo komu zdelo arogantno (a ne ajgor Wink );vraga, nabrž celo je arogantno, kaj pa jaz vem.
In ne izražam nestrinjanja s teorijo. Tega tudi ne morem, dokler je ne bom razumel. Razumel je pa ne bom, če mi jo poskušate "prodat" kot haiku. Ali kot pravi ajgor (če si ga lahko sposodim in parafraziram), če sam ne zastopiš ti jaz tudi ne bom povedal. E, jebi ga ...
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #71 - 01.06.2010 at 11:13:08

Robi wrote on 31.05.2010 at 20:30:15:
Še en vidik razlage:
Teorija o delcih kot samostojnih in neodvisnih eden od drugega zdrži samo do neke točke. V tem oceanu energije vse oscilira in je v stalnem gibanju. Tako pridemo do nove vrste EM polja, ki determinira ne samo povezave med delci, ampak tudi njihovo obliko. Delci stalno nastajajo iz energije in se hkrati vanjo stapljajo. Tako stalnega snovnega delca sploh ni. Obstaja samo EM polje, ki pove, kakšne vrste delci se bodo formirali. To je podobno programu video igre t.j. višji red, ki determinira, kakšne pike se bodo formirale na ekranu, ki predstavlja nižji red.

No, tole lahko razumem. Ne razumem pa kako lahko tole vidiš v Lojzetovi enačbi ... (in predvsem izvajanju o povezanosti telesa in zavesti, ker kolikor jaz vidim stvari, sta tvoja razlaga in etrexova - telo in zavest - v nasprotju).
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #72 - 01.06.2010 at 11:16:58

No, ko smo že v temi, ki je namenjena M ; njegov zadnji prispevek (še skoraj topel).

http://www.youtube.com/watch?v=y1XBzVgcCbM&feature=related

Zanimiv filmček, zgodba še bolj. Se mi pa ob temah, ki jih M. predstavlja poraja kup vprašanj, takih čisto praktičnih .....
Back to top

IP Logged

ego-3p
5

Reply #73 - 01.06.2010 at 12:17:16

Brez EM sil atom nebi obstajal je tako ? tudi EM sile nebi obstajale ce nebi bilo atoma elektroni nebi krozili okrog protona ... Vprasanje za Lojzeta oziroma tiste ki bolje razumejo njegovo teorijo - kaj je bila tista sila ki je povzrocila zacetek krozenja elektronov zacetek atoma materije ? razumem EM sile so zelo pomembne ampak tukaj mora biti se nekaj ki je povzrocilo zacetek materije . Razlaga da je vse vecno in da nikoli ni imelo zacetka mi ne disi najbolj.
lp : )
Back to top

IP Logged

Mr.Smith
5

Reply #74 - 01.06.2010 at 13:09:08

Quote:
No, ko smo že v temi, ki je namenjena M ; njegov zadnji prispevek (še skoraj topel).

http://www.youtube.com/watch?v=y1XBzVgcCbM&feature=related

Zanimiv filmček, zgodba še bolj. Se mi pa ob temah, ki jih M. predstavlja poraja kup vprašanj, takih čisto praktičnih .....

Dober, on in Dolores  Smiley
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6