Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 
(Read 25460 times)
ajgor
Ex Member

Re: Melkizedek
Reply #45 - 28.05.2010 at 15:25:56

Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Mr.Smith wrote on 27.05.2010 at 22:36:01:
Nisem mislil Rim, ampak Bog. Zato sem tudi dal v narekovaje. Sem mislil da je očitno.

Vem kaj si mislil. To je navadna floskula, ki že po navadni logiki ne vzdrži.

Lp,Igor

A bi tole elaboriral prosim? Hočeš reči, da ne obstaja več načinov za doseganje istega cilja? Rekel bi, da ravno ta misel ne vzdrži logične presoje. Če nič drugega to demantira že življenje samo ...

Kaj je tvoj cilj, da boš prišel do boga, al kaj? Način za doseganje istega cilja?
Ne moreš priti do istega cilja, če verjameš po Mohamedu ali po Jezusu že cilj ni enak, ki naj bi bil v grobem; odrešitev od trpljenja. Ali si cilj predstavljaš drugače? Že cilj je predstavav umu.
vsaka pot je čas. Torej sestopi iz poti.

Lp,Igor

Kar nekaj besed, povedanega pa nič. Vsaj jaz ne razberem kaj si hotel povedati. Da nisi razumel vprašanja?!
Reciva, da želim za malico kos torte. Pot do te torte je samo ena? Ne bi rekel ...
(bi rekel jaz. ampk kdo pa sem jaz ...)

((mater imate zoprn sistem za citiranje  Angry ))

Nekaj zahtevaš pa še sam ne veš kaj. Ne seri od neke torte. Jaz ti sploh ne govorim o poti, o njej tumbaš ti. Govorim, da stopi s poti. Če ne razumeš pa vsaj razmisli, ne kar čakat kot kakšen nebogljenček.

Lp,igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #46 - 28.05.2010 at 15:53:58

ego-3p wrote on 28.05.2010 at 15:11:58:
Realnost kot jo vidimo danes ne bi obstajala ce nebi bilo miselnega procesa , procesa razmisljanja . Cas je sedaj v sedaj se preliva preteklost prihodnost. To je iluzija matrica realnosti ki ni odsev samospoznanega cloveka. V tej realnosti se lahko svobodno manipulira z clovekom kdorkoli pozna proces misli in kreacije. Jaz ne govorim samo o kreaciji ki je delo ene osebe ki je ustvarjalna govorim o kreaciji realnosti cloveka.Tudi ce nisi ustvarjalen obstajas in obstaja tvoja realnost. Nimam casa bom kasneje se kaj rekel naprej kreten40 o mojem pogledu glede tega linka : )
lep dan

Preko miselnega procesa tudi dojemaš realnost. Ker se identificiraš samo z mislijo. Sedanjost v sedanjosti to misliš večno-sedaj ali sokratnost, verjetno ali kako. Prihodnost je tako miselna (spomin) preslikava preteklosti. Seveda je realnost (resnica) odvisna od človeka, ki jo zaznava preko misli, to je že psihološki čas. Misel je delovanje a le brez psihološkega časa (spomin) ustvarjalna. To sem ti napisal , prej- kreacija ni posledica misli, ki deluje iz spomina.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #47 - 28.05.2010 at 16:50:46

Quote:
... Če ne razumeš pa vsaj razmisli, ne kar čakat kot kakšen nebogljenček.

Lp,igor

Perjatu, če ne znaš/zmoreš/nočeš povedati kar imaš v glavi na način, da te (kolikortoliko) normalen človek razume, se prosim ne oglašaj. Bi šlo? Hvala

Govora je bilo o poti. Na to si se obesil sam, če se ne motim. Če "stopiš s poti" si še vedno na poti. Samo drugačni. Zdaj, če misliš, da je namerno ignoriranje dosežkov/spoznanj/odkritij (poti) drugih tvoj ultimativni dosežek prav. Samo lepo prosim, ne utrujaj s tem. Ali pa povej lepo naravnost, ne mešaj megle!
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #48 - 28.05.2010 at 17:12:13

Quote:
Quote:

Lp,igor

Perjatu, če ne znaš/zmoreš/nočeš povedati kar imaš v glavi na način, da te (kolikortoliko) normalen človek razume, se prosim ne oglašaj. Bi šlo? Hvala

Govora je bilo o poti. Na to si se obesil sam, če se ne motim. Če "stopiš s poti" si še vedno na poti. Samo drugačni. Zdaj, če misliš, da je namerno ignoriranje dosežkov/spoznanj/odkritij (poti) drugih tvoj ultimativni dosežek prav. Samo lepo prosim, ne utrujaj s tem. Ali pa povej lepo naravnost, ne mešaj megle!

Ne igrat neke vzvišenosti in pridigat kaj naj kdo piše. Kot vem si me ti prosil za elaborat, ko sem napisal Smithu glede poti v "Rim". Če ne štekaš, kaj hočem napisati, ne spreobračaj besed in pametovati o normalnosti. Vsak normalen človek bi najprej razmislil in nato sodil. Seveda pa bi bilo lažje, da ti kar vse lepo popedenajo.
Poti ne ignoriram, hotel sem ti le povedati za drugačen pristop, kot je pristop vernika s potjo. Če ne razumeš ali nočeš razumeti je to tvoja stvar. Ne se pa skrivati za neko normalo ali povprečjem. Tvoja aroganca namreč ni normalna.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #49 - 28.05.2010 at 17:20:41

Quote:
Quote:
Quote:

Lp,igor

Ne igrat neke vzvišenosti in pridigat kaj naj kdo piše. Kot vem si me ti prosil za elaborat, ko sem napisal Smithu glede poti v "Rim". Če ne štekaš, kaj hočem napisati, ne spreobračaj besed in pametovati o normalnosti. Vsak normalen človek bi najprej razmislil in nato sodil. Seveda pa bi bilo lažje, da ti kar vse lepo popedenajo.
Poti ne ignoriram, hotel sem ti le povedati za drugačen pristop, kot je pristop vernika s potjo. Če ne razumeš ali nočeš razumeti je to tvoja stvar. Ne se pa skrivati za neko normalo ali povprečjem. Tvoja aroganca namreč ni normalna.

Lp,Igor

Moja aroganca??  Cheesy
A ti sploh kdaj prebereš svoje pisanje?

Em je arogantno (človek je to kar pripisuje drugim. tudi to je ena od poti vernika - po tvoje), em ne pove nič. Pa razmišljaj kolikor hočeš .......
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #50 - 28.05.2010 at 17:23:30

Kaj ti pa je? Ali si me kdaj videl pisati o EM?
Ti sploh ne veš, izgleda, da se pogovarjaš z menoj. Jaz ne pišem o EM, vendar zadevo povsem razumem.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #51 - 28.05.2010 at 17:28:51

Quote:
Kaj ti pa je? Ali si me kdaj videl pisati o EM?
Ti sploh ne veš, izgleda, da se pogovarjaš z menoj. Jaz ne pišem o EM, vendar zadevo povsem razumem.

Lp,Igor

Pomiri se prijatelj, vem da ne pišeš o EM. Tudi jaz ne. Em je samo govorna figura  Grin. Pomaga pri naštevanju ...
Sicer pa čestitam na razumevanju zadeve. Meni ni jasno ama (govorna figura, da ne bo spet pomote  Wink ) nič v zvezi s tem. Res pa je, da se nisem poglabljal. In se tudi ne nameravam ... Lojze nameče hudo preveč enih številk in formul, ki nimajo nobenega smisla glede na realnost v kateri živimo (no, živim jaz).
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #52 - 28.05.2010 at 17:44:51

Na hitro; Alojz govori o galaktičnem ustroju in preide na vesolje. Zadevo je postavil v formulo z EM, ki prehaja preko nične točke ali točke večno-sedaj. Torej v času večno-sedaj. Vsak konec je istočasno začetek, akcija reakcija itd.

Sam gledam zadevo iz časa in prostora. Tiste matrice, ki si jih omenil so namreč produkt prostora, tudi časa- ni pa nujno.

Obe zadevi so kompatibilni v bistvu slični. Razlike so v dojemanju psihološkega časa v samospoznanju in spoznanju.

Se pa uspešno dopolnjujemo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #53 - 28.05.2010 at 18:06:44

Quote:
Na hitro; Alojz govori o galaktičnem ustroju in preide na vesolje. Zadevo je postavil v formulo z EM, ki prehaja preko nične točke ali točke večno-sedaj. Torej v času večno-sedaj. Vsak konec je istočasno začetek, akcija reakcija itd.

Sam gledam zadevo iz časa in prostora. Tiste matrice, ki si jih omenil so namreč produkt prostora, tudi časa- ni pa nujno.

Obe zadevi so kompatibilni v bistvu slični. Razlike so v dojemanju psihološkega časa v samospoznanju in spoznanju.

Se pa uspešno dopolnjujemo.

Lp,Igor

Hvala za pojanilo. Sicer mi še vedno ni nič jasno (ni mišljeno posmehljivo, res ne). Najbrž bi se moral sam poglobiti v pisanje. Ampak mi logioka ni niti blizu, tako da je končen efekt zelo vprašljiv.

Glede razlik v dojemanju pa; vsak je svoj mojster razlag stvarnosti. Nekaj razumeš (ker ti je blizu način razmišljanja) ali pa ne. Tu se strinjam; če se potrudimo, najdemo stične točke. Drugače niti ne more biti, saj so osnovni elementi za vse enaki ... Res pa je, da jih moramo videti .... (bluzim ...; sem že nehal  Smiley  )
Back to top

IP Logged

ego-3p
5

Reply #54 - 28.05.2010 at 20:18:32

Quote:
ego-3p wrote on 28.05.2010 at 15:11:58:
Realnost kot jo vidimo danes ne bi obstajala ce nebi bilo miselnega procesa , procesa razmisljanja . Cas je sedaj v sedaj se preliva preteklost prihodnost. To je iluzija matrica realnosti ki ni odsev samospoznanega cloveka. V tej realnosti se lahko svobodno manipulira z clovekom kdorkoli pozna proces misli in kreacije. Jaz ne govorim samo o kreaciji ki je delo ene osebe ki je ustvarjalna govorim o kreaciji realnosti cloveka.Tudi ce nisi ustvarjalen obstajas in obstaja tvoja realnost. Nimam casa bom kasneje se kaj rekel naprej kreten40 o mojem pogledu glede tega linka : )
lep dan

Preko miselnega procesa tudi dojemaš realnost. Ker se identificiraš samo z mislijo. Sedanjost v sedanjosti to misliš večno-sedaj ali sokratnost, verjetno ali kako. Prihodnost je tako miselna (spomin) preslikava preteklosti. Seveda je realnost (resnica) odvisna od človeka, ki jo zaznava preko misli, to je že psihološki čas. Misel je delovanje a le brez psihološkega časa (spomin) ustvarjalna. To sem ti napisal , prej- kreacija ni posledica misli, ki deluje iz spomina.

Lp,Igor

Strinjam se, preko miselnega procesa dojemas realnost ce se identificiras samo z mislijo. In to je ravno problem cloveka ki se ni vsaj malo distanciral od misli se pravi da jih je zares opazil in potem nadaljeval pot proti spoznavanju celotnega procesa razmisljanja .Ce se identificiras samo z mislijo potem zares nove kreacije niti ne more biti ker je vedno vkljucena preteklost. Ampak vsaka misel pomeni kreacijo cetudi nic zares novega.Popolno identificiranje z mislijo pomeni biti ujet v doloceni realnosti matrici nezavedajoc se tega.Clovek tako sploh ne zivi zares . Z dvigom zavesti se tudi miselni proces pospesi in to se po mojem opazanju dogaja ravno zdaj v svetu , posledica tega bo da bo clovek opazil svoje misli in tako zacel spoznavat celotno delovanje sebe torej se bo spoznal samospoznal vsak ,nekateri prej drugi pozneje neizogibno ker to ni odvisno samo od nas samih ampak smo podvrzeni delovanju vesolja.
lp
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #55 - 28.05.2010 at 20:46:07

Quote:
Strinjam se, preko miselnega procesa dojemas realnost ce se identificiras samo z mislijo. In to je ravno problem cloveka ki se ni vsaj malo distanciral od misli se pravi da jih je zares opazil in potem nadaljeval pot proti spoznavanju celotnega procesa razmisljanja .Ce se identificiras samo z mislijo potem zares nove kreacije niti ne more biti ker je vedno vkljucena preteklost.

S čim pa se še lahko identificiraš, če ne z mislijo..?

Back to top

IP Logged

ego-3p
5

Reply #56 - 28.05.2010 at 20:56:55

Robi wrote on 28.05.2010 at 20:46:07:
Quote:
Strinjam se, preko miselnega procesa dojemas realnost ce se identificiras samo z mislijo. In to je ravno problem cloveka ki se ni vsaj malo distanciral od misli se pravi da jih je zares opazil in potem nadaljeval pot proti spoznavanju celotnega procesa razmisljanja .Ce se identificiras samo z mislijo potem zares nove kreacije niti ne more biti ker je vedno vkljucena preteklost.

S čim pa se še lahko identificiraš, če ne z mislijo..?

Zakaj pa bi se moral z cim identificirat , ker te je strah  da nebos vec obstajal ? To kar mislis da si je posledica identifikacije z okoljem ... to kar si zares pa je vecno .
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #57 - 28.05.2010 at 21:01:27

Kako pa lahko obstajaš, kot nekaj popolnoma neodvisnega ?

Back to top

IP Logged

ego-3p
5

Reply #58 - 28.05.2010 at 21:04:45

Robi wrote on 28.05.2010 at 21:01:27:
Kako pa lahko obstajaš, kot nekaj popolnoma neodvisnega ?

Si vesolje si bog si ves obstoj , ce se identificiras samo z mislimi ali ne vem cem si omejen . Kaj pa je popolnoma neodvisno ?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #59 - 28.05.2010 at 21:11:30

Teoretično... Smiley

Ampak, če pozorno pgledaš vase, boš videl, da je bog pojem, ki je omejen z možnostjo predstave oziroma s samo domišljijo...Te predstave pa prav tako ustvarja misel.

Kar pomeni, da se le vrtiš v krogu svojih misli in domišljije.

Ker bog ni ustvaril človeka po lastni podobi, ampak je človek ustvaril boga po lastni podobi. Smiley

Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6