Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6
(Read 25472 times)
kreten40
Ex Member

Re: Melkizedek
Reply #30 - 28.05.2010 at 10:07:10

Etrex wrote on 27.05.2010 at 22:21:07:
...
Ceprav je po drugi strani EM sila ki fura vesolje ista sila kot nasa zavest po kateri tece misel, samo da je nasa zavest na dosti visji ferkvenci, elementarna pa je kot nekaksna "primitivna" zavest, tako gledano res vse upravlja zavest ki je na razlicnih nivojih...

Žal mi je, tudi jaz sem med tistimi, ki bolj švoh prebavljajo(mo) tole o EM sili in ostalo kar paše zraven ... Sicer nisem prebral Prometeja v celoti in dopuščam da sem kaj pomembnega izpustil. Zato sprašujem tule; po tej varianti se vse konča s fizično smrtjo? Ker s tvojim pisanjem tule se skoraj v celoti strinjam (misel, zavest, ego, ustvarjanje ...) mi je pa tuja misel, da se konča s fizično smrtjo. Ne me vprašat zakaj, ker ne vem. Pač čutim tako ...
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #31 - 28.05.2010 at 10:09:08

Quote:
Mr.Smith wrote on 27.05.2010 at 22:36:01:
Nisem mislil Rim, ampak Bog. Zato sem tudi dal v narekovaje. Sem mislil da je očitno.

Vem kaj si mislil. To je navadna floskula, ki že po navadni logiki ne vzdrži.

Lp,Igor

A bi tole elaboriral prosim? Hočeš reči, da ne obstaja več načinov za doseganje istega cilja? Rekel bi, da ravno ta misel ne vzdrži logične presoje. Če nič drugega to demantira že življenje samo ...
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #32 - 28.05.2010 at 12:04:10

Quote:
Etrex wrote on 27.05.2010 at 22:21:07:
...
Ceprav je po drugi strani EM sila ki fura vesolje ista sila kot nasa zavest po kateri tece misel, samo da je nasa zavest na dosti visji ferkvenci, elementarna pa je kot nekaksna "primitivna" zavest, tako gledano res vse upravlja zavest ki je na razlicnih nivojih...

Žal mi je, tudi jaz sem med tistimi, ki bolj švoh prebavljajo(mo) tole o EM sili in ostalo kar paše zraven ... Sicer nisem prebral Prometeja v celoti in dopuščam da sem kaj pomembnega izpustil. Zato sprašujem tule; po tej varianti se vse konča s fizično smrtjo? Ker s tvojim pisanjem tule se skoraj v celoti strinjam (misel, zavest, ego, ustvarjanje ...) mi je pa tuja misel, da se konča s fizično smrtjo. Ne me vprašat zakaj, ker ne vem. Pač čutim tako ...

Hehe to je isto kot bi rekel, bolj svoh prebavljam zrak, saj vendar zivim od vakuma, zrak diham samo za foro Grin

Ce me razumes kaj cem ti povedati?

Da tudi prebava ti deluje zaradi EM sile, ce ne bi bilo EM sile sploh ne bi prebavljal Wink

Nasa zelja je da se ne bi vse koncalo z smrtjo, zato tudi tebi ni to tuja misel in mnogih ki verjamejo v to, zdaj ze tako mocno da so zabetonirani v verovanju da se bodo zavedali po smrti kar brez telesa.

Ceprav nimajo enega samega dokaza, osebne izkusnje zavesti izven telesa (tisto kar se prebere pa raje pustmo pri miru Grin).

To je sploh verovanje ki prihaja iz ego zelje da bi obstajali po smrti, zavest nima zelja, nima pritozb samo je, um ustvarja zelje in taksna verovanja.

Sicer pa sploh ni receno, da se vse konca s smrtjo, ker ves tvoj zapis ki je potreben je v tvojem DNK.

l.p.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Mr.Smith
5

Reply #33 - 28.05.2010 at 12:11:20

Več krat zasledim da teče pogovor o - dokazih. Kdo pa ima "dokaze"? Nobena od teh strani, nobena nima dokaza ki bi se mu lahko reklo dokaz. Ima zapise v starih vedah pričevanja ljudi in tako dalje, dokaz kot dokaz pa je v teh primerih težko povlečt iz rokava in ga pokazat.
Ali se motim?
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #34 - 28.05.2010 at 12:29:11

Mr.Smith wrote on 28.05.2010 at 12:11:20:
Več krat zasledim da teče pogovor o - dokazih. Kdo pa ima "dokaze"? Nobena od teh strani, nobena nima dokaza ki bi se mu lahko reklo dokaz. Ima zapise v starih vedah pričevanja ljudi in tako dalje, dokaz kot dokaz pa je v teh primerih težko povlečt iz rokava in ga pokazat.
Ali se motim?

Nak, takole na pamet bi rekel da imaš prav. Jaz recimo ta trenutek niti rokava nimam  Cheesy (sem v majici s kratkimi rokavi namreč)
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #35 - 28.05.2010 at 12:33:33

Gotovo si ze slisal za par ljudi ki zivijo na zemlji brez hrane recimo?
Pa telekineze (ne telepatija), to so taksne zadeve ki hodijo samo zgodbice okrog v resnici pa ne obstajajo.

Mi lahko poves kaksno osebno izkusnjo za katero si preprican da je nekaj za kar si gotovo ne mores obrazloziti? Pa tu ne mislim kaksnih ugasanj zarnic, lovljenja duhcev in podobnih umskih bedarij, recimo dokaz telekineze?

Zdaj ce imas zadeve mistificirane, lahko verjames, ce pa razumes enostavno dejstvo, da kot je nemogoce z 1.5v baterijo napajat struznico tako je nemogoca telekineza, ker imamo pre svoh valovanje za to, je pa dovolj mocno za telepatijo Smiley Zato vem da mi ne more noben nikoli dokazati telekinezo, kot ga ni korenjaka ki je peljal struznico na 1.5 v bateriji Grin

Ampak pazi, lahko pa nase misli preko zunanje ojacevalne enote, "ojacamo" oziroma pretvorimo in imamo telekinezo Wink Nic nemogocega.
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #36 - 28.05.2010 at 12:35:06

Saj nimam nič proti, če vaša skupina uporablja svoje termine za stvari, ki so nasplošno dogovorjene že zdavnaj (EM sila kot gonilo vsega živega in neživega). Le ne pričakujte, da bodo(mo) ostali ploskali temu. Različno poimenovanje iste stvari v nekem prostoru samo vnaša zmedo in nič drugega.
In imaš prav seveda, tudi jaz ne morem ponuditi dokaza za obstoj zavesti izven telesa. Em še nisem umrl, em nit nisem še imel izventelsnih izkušenj (čeprav tole za vas ne bi bil dovolj dober "dokaz", če te prav berem).
Bi pa tule prav prišel kakšen puščavnik/asket/yogi/šaman in kar je še takih osebkov. Oni bi najbrž že vedeli kaj govorijo. Seveda pa je vprašanje, če bi vaša skupina temu verjela.
Jebat ga, cel svet stoji na veri ...
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #37 - 28.05.2010 at 12:39:31

Sem pa jaz imel izventelesne izkusnje, ampak ironicno je sele to da spoznas da sploh niso izventelesne, ampak ostanejo kar telesne, ceprav obcutek je dobesedno tak kot bi ti zavest zanihala v sekundi 3 m od telesa in nazaj, zato sem bil preprican tudi sam da so izventelesne, ampak po vsem tem menim da se to dogaja le v telesu.

Aja pa od kje ti to da bi jaz pricakloval da bos ti cemurkoli ploskal?  Grin

Saj lahko ploskas lahko tudi ne, kakor hoces, jaz sem na istem Grin
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #38 - 28.05.2010 at 12:45:02

Etrex wrote on 28.05.2010 at 12:39:31:
Saj lahko ploskas lahko tudi ne, kakor hoces, jaz sem na istem Grin

Pošteno.
In se mi je zdelo kaj boš napisal glede izventelesnih izkušenj.
Back to top

IP Logged

ego-3p
5

Reply #39 - 28.05.2010 at 12:48:04

Quote:
ego-3p wrote on 27.05.2010 at 15:56:30:
El Pesnik wrote on 27.05.2010 at 10:18:36:
ego-3p wrote on 27.05.2010 at 09:40:15:
Seveda ne gre nikamor , tukaj je vedno se preliva in spreminja . Stric Melkizedek je ql res govori iz srca ....je pa to samo njegovo spoznavanje in ne pomeni cist nobene resnice za drugega razen dolocenih dejstev. Po dolgih letih posvecanja duhovnosti vesolju sebi bi bilo pa cudno ce nebi bil stric tak kot je. Zame osebno veliko zanimivga tut resnice ampak samo se eden izmed tisocih in hvala vesolju : )

No, to pa je zanimivo. Namreč to, da vsak pride do neke svoje lastne zgodbe, ki jo proiicira na vesolje. Se mi zdi, kukr da bi vesolje bilo eno ogromno platno, ogromen nepopisan list na katerega lahko naslikaš kar koli hočeš in dokaze za to najdeš znotraj vesolja, ampak v končni fazi je pa vsaka zgodba (tako Melkizedekova, tako Jezusova, tako Alojzeva) samo zgodba napleskana na to vesoljno platno in nima nobene prave vrednosti v sebi, razen seveda za tistega, ki jo je napleskal pa še to samo do smrti, potem pa več ne.

V končni fazi je Enost popolnoma nepopisan list, je Absolut, ni nič napisanega, na katerega lahko vsak napopa kar hoče. In se potem zradira. In spet napiše. In spet zradira ... ad infinitum.

Lp

Moj pogled - absolut je popolna tema kjerkoli v tej temi posveti svetloba se pokaze neka kreacija , misel je vsebina zivljenja in tudi zacetek atoma misel je vgrajena v sam obstoj v atom .Vse je igra svetlobe...

Tudi misel je vsebina življenja je pravilno.

Lp,Igor

Predstavljaj si popolno temo brez slike zvoka cesarkoli, ko gledas to temo kaj vidis? - nic ! kaj ves ? - veliko ! Ceprav ne vidis nic vseeno ves in imas v sebi zeklenjeno ogromno skladisce vedenja. To kar ves je lahko pravilno ali nepravilno to ni pomembno vseeno imas v sebi ogromno vedenja ceprav ne vidis nic. Predstavljaj si da ima vso to vedenje v tebi moc da obstaja vedno - ni zacetka niti konca imas moc in modrost vecnosti in to vedenje ima vsaka oseba na tem planetu. To ni nekaj kar bi moral poiskat ampak je v tebi in v vsakemu.
In zdaj poskusaj povezat tole . Misel je energija - energija je svetloba in vsa energija ima elektricno polje. Imamo pozitivni moski in negativni zenski pol .Elektroni so najmanjsi del atoma in so zenska - negativna energija - mati ,elektroni  krozijo okrog jedra in ustvarjajo maternico - materijo - maternico v kateri je proton - pozitivna moska energija- oce , in nevtron ki je nevtralen - sonce - seme oceta ki je eno z protonom ocetom . Misel je vgrajena v atom in soustvarja materijo .Brez procesa razmisljanja nebi bilo atoma materije nicesar. Misel - thoth - egipcanski bog kreator vseh aktivnosti poznanih cloveku ... vse se lahko razbere iz zgodovine : ) Je pa se eden bog  bog v cloveku ki je kreator misli in kreator materije - zato pravim absolut je popolna tema v kateri kjerkoli posveti zarek svetlobe se pojavi kreacija ki je posledica misli ki so vsebina zivljenja .
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #40 - 28.05.2010 at 13:08:47

Pejmo nazaj na Melkizedeka za trenutek  Cool

Kako se naredi zadevo, ki jo opisuje v drugem delu?

http://www.youtube.com/watch?v=BkCS2BeeDMY&feature=related
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #41 - 28.05.2010 at 13:43:46

ego-3p wrote on 28.05.2010 at 12:48:04:
Quote:
Seveda ne gre nikamor , tukaj je vedno se preliva in spreminja . Stric Melkizedek je ql res govori iz srca ....je pa to samo njegovo spoznavanje in ne pomeni cist nobene resnice za drugega razen dolocenih dejstev. Po dolgih letih posvecanja duhovnosti vesolju sebi bi bilo pa cudno ce nebi bil stric tak kot je. Zame osebno veliko zanimivga tut resnice ampak samo se eden izmed tisocih in hvala vesolju : )

No, to pa je zanimivo. Namreč to, da vsak pride do neke svoje lastne zgodbe, ki jo proiicira na vesolje. Se mi zdi, kukr da bi vesolje bilo eno ogromno platno, ogromen nepopisan list na katerega lahko naslikaš kar koli hočeš in dokaze za to najdeš znotraj vesolja, ampak v končni fazi je pa vsaka zgodba (tako Melkizedekova, tako Jezusova, tako Alojzeva) samo zgodba napleskana na to vesoljno platno in nima nobene prave vrednosti v sebi, razen seveda za tistega, ki jo je napleskal pa še to samo do smrti, potem pa več ne.

V končni fazi je Enost popolnoma nepopisan list, je Absolut, ni nič napisanega, na katerega lahko vsak napopa kar hoče. In se potem zradira. In spet napiše. In spet zradira ... ad infinitum.

Lp

Moj pogled - absolut je popolna tema kjerkoli v tej temi posveti svetloba se pokaze neka kreacija , misel je vsebina zivljenja in tudi zacetek atoma misel je vgrajena v sam obstoj v atom .Vse je igra svetlobe...

Lp,Igor

Predstavljaj si popolno temo brez slike zvoka cesarkoli, ko gledas to temo kaj vidis? - nic ! kaj ves ? - veliko ! Ceprav ne vidis nic vseeno ves in imas v sebi zeklenjeno ogromno skladisce vedenja. To kar ves je lahko pravilno ali nepravilno to ni pomembno vseeno imas v sebi ogromno vedenja ceprav ne vidis nic. Predstavljaj si da ima vso to vedenje v tebi moc da obstaja vedno - ni zacetka niti konca imas moc in modrost vecnosti in to vedenje ima vsaka oseba na tem planetu. To ni nekaj kar bi moral poiskat ampak je v tebi in v vsakemu.
In zdaj poskusaj povezat tole . Misel je energija - energija je svetloba in vsa energija ima elektricno polje. Imamo pozitivni moski in negativni zenski pol .Elektroni so najmanjsi del atoma in so zenska - negativna energija - mati ,elektroni  krozijo okrog jedra in ustvarjajo maternico - materijo - maternico v kateri je proton - pozitivna moska energija- oce , in nevtron ki je nevtralen - sonce - seme oceta ki je eno z protonom ocetom . Misel je vgrajena v atom in soustvarja materijo .Brez procesa razmisljanja nebi bilo atoma materije nicesar. Misel - thoth - egipcanski bog kreator vseh aktivnosti poznanih cloveku ... vse se lahko razbere iz zgodovine : ) Je pa se eden bog  bog v cloveku ki je kreator misli in kreator materije - zato pravim absolut je popolna tema v kateri kjerkoli posveti zarek svetlobe se pojavi kreacija ki je posledica misli ki so vsebina zivljenja .

kreacija je posledica ustvarjalnosti in ne misli, ki deluje na spominu. Ti govoriš o dodani vrednosti.

Lp,igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #42 - 28.05.2010 at 13:55:39

Quote:
Quote:
Nisem mislil Rim, ampak Bog. Zato sem tudi dal v narekovaje. Sem mislil da je očitno.

Lp,Igor

A bi tole elaboriral prosim? Hočeš reči, da ne obstaja več načinov za doseganje istega cilja? Rekel bi, da ravno ta misel ne vzdrži logične presoje. Če nič drugega to demantira že življenje samo ...

Kaj je tvoj cilj, da boš prišel do boga, al kaj? Način za doseganje istega cilja?
Ne moreš priti do istega cilja, če verjameš po Mohamedu ali po Jezusu že cilj ni enak, ki naj bi bil v grobem; odrešitev od trpljenja. Ali si cilj predstavljaš drugače? Že cilj je predstavav umu.
vsaka pot je čas. Torej sestopi iz poti.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #43 - 28.05.2010 at 14:38:58

Quote:
Quote:
Quote:

Lp,Igor

Kaj je tvoj cilj, da boš prišel do boga, al kaj? Način za doseganje istega cilja?
Ne moreš priti do istega cilja, če verjameš po Mohamedu ali po Jezusu že cilj ni enak, ki naj bi bil v grobem; odrešitev od trpljenja. Ali si cilj predstavljaš drugače? Že cilj je predstavav umu.
vsaka pot je čas. Torej sestopi iz poti.

Lp,Igor

Kar nekaj besed, povedanega pa nič. Vsaj jaz ne razberem kaj si hotel povedati. Da nisi razumel vprašanja?!
Reciva, da želim za malico kos torte. Pot do te torte je samo ena? Ne bi rekel ...
(bi rekel jaz. ampk kdo pa sem jaz ...)

((mater imate zoprn sistem za citiranje  Angry ))
Back to top

IP Logged

ego-3p
5

Reply #44 - 28.05.2010 at 15:11:58

Quote:
ego-3p wrote on 28.05.2010 at 12:48:04:
Quote:

Lp

Lp,Igor

kreacija je posledica ustvarjalnosti in ne misli, ki deluje na spominu. Ti govoriš o dodani vrednosti.

Lp,igor

Realnost kot jo vidimo danes ne bi obstajala ce nebi bilo miselnega procesa , procesa razmisljanja . Cas je sedaj v sedaj se preliva preteklost prihodnost. To je iluzija matrica realnosti ki ni odsev samospoznanega cloveka. V tej realnosti se lahko svobodno manipulira z clovekom kdorkoli pozna proces misli in kreacije. Jaz ne govorim samo o kreaciji ki je delo ene osebe ki je ustvarjalna govorim o kreaciji realnosti cloveka.Tudi ce nisi ustvarjalen obstajas in obstaja tvoja realnost. Nimam casa bom kasneje se kaj rekel naprej kreten40 o mojem pogledu glede tega linka : )
lep dan
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6