Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 ... 6
(Read 25484 times)
ego-3p
5

Re: Melkizedek
Reply #15 - 27.05.2010 at 15:52:00

Quote:
El Pesnik wrote on 27.05.2010 at 11:53:57:
.......v Absolutu pa se nič ne spremeni.

.... v Absolutu te ni. Si mrtev. Asimiliran. Del Enosti. Najbrž res vsi skupaj rinemo tja, ampak sem smo prišli sami. In verjetno z nekim namenom. Ali pač ....?
Pa tole zanikanja egota (ne jogurta  Grin) mi ne gre v račun nikakor. Brez egota nas ni. Ego je tisti, ki nas naredi osebe. Z vsemi plusi in tudi minusi. Borba proti egu je borba proti sebi. Zmaga v tej borbi pomeni zanikanje samega sebe. To pa ni ravno cilj, ki bi ga jaz zasledoval.
In prosim lepo, ne mešat ljubezni do vsega kar leze in gre, odpuščanja, sočutja in podobnih (kao) pozitivnih lastnosti z odsotnostjo ega. Nič ni bolj daleč od resnice kot ta zmota ...
(bi rekel jaz. ampak kdo pa sem jaz ...)

Seveda ne mores biti brez jogurta : ) ego je del tebe nemores ga zanikat cist pravilno povedano , eno je ce si zgubljen v egu in ga ne poznas drugo pa ga je poznati kot orodje del sebe nujno potreben : )
Back to top

IP Logged

ego-3p
5

Reply #16 - 27.05.2010 at 15:56:30

El Pesnik wrote on 27.05.2010 at 10:18:36:
ego-3p wrote on 27.05.2010 at 09:40:15:
Seveda ne gre nikamor , tukaj je vedno se preliva in spreminja . Stric Melkizedek je ql res govori iz srca ....je pa to samo njegovo spoznavanje in ne pomeni cist nobene resnice za drugega razen dolocenih dejstev. Po dolgih letih posvecanja duhovnosti vesolju sebi bi bilo pa cudno ce nebi bil stric tak kot je. Zame osebno veliko zanimivga tut resnice ampak samo se eden izmed tisocih in hvala vesolju : )

No, to pa je zanimivo. Namreč to, da vsak pride do neke svoje lastne zgodbe, ki jo proiicira na vesolje. Se mi zdi, kukr da bi vesolje bilo eno ogromno platno, ogromen nepopisan list na katerega lahko naslikaš kar koli hočeš in dokaze za to najdeš znotraj vesolja, ampak v končni fazi je pa vsaka zgodba (tako Melkizedekova, tako Jezusova, tako Alojzeva) samo zgodba napleskana na to vesoljno platno in nima nobene prave vrednosti v sebi, razen seveda za tistega, ki jo je napleskal pa še to samo do smrti, potem pa več ne.

V končni fazi je Enost popolnoma nepopisan list, je Absolut, ni nič napisanega, na katerega lahko vsak napopa kar hoče. In se potem zradira. In spet napiše. In spet zradira ... ad infinitum.

Lp

Moj pogled - absolut je popolna tema kjerkoli v tej temi posveti svetloba se pokaze neka kreacija , misel je vsebina zivljenja in tudi zacetek atoma misel je vgrajena v sam obstoj v atom .Vse je igra svetlobe...
Back to top

IP Logged

Mr.Smith
5

Reply #17 - 27.05.2010 at 21:30:42

Quote:
Petra. wrote on 26.05.2010 at 20:52:27:
meni osebno Drunvalo leži veliko bolj kot Icke. saj Icke pove marsikaj zanimivega, ampak tale stric je pa car in se prav čuti, da deluje iz srca.

mayi pa jaz smo pa itak in love... Wink

Icke ima drugačno nalogo. On nads je moral zbuditi. Drunvalo pa pokazati pot. Ki pa je spet samo ena od mnogih ...

Dobro si napisal.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #18 - 27.05.2010 at 21:53:55

ego-3p wrote on 27.05.2010 at 15:56:30:
Seveda ne gre nikamor , tukaj je vedno se preliva in spreminja . Stric Melkizedek je ql res govori iz srca ....je pa to samo njegovo spoznavanje in ne pomeni cist nobene resnice za drugega razen dolocenih dejstev. Po dolgih letih posvecanja duhovnosti vesolju sebi bi bilo pa cudno ce nebi bil stric tak kot je. Zame osebno veliko zanimivga tut resnice ampak samo se eden izmed tisocih in hvala vesolju : )

No, to pa je zanimivo. Namreč to, da vsak pride do neke svoje lastne zgodbe, ki jo proiicira na vesolje. Se mi zdi, kukr da bi vesolje bilo eno ogromno platno, ogromen nepopisan list na katerega lahko naslikaš kar koli hočeš in dokaze za to najdeš znotraj vesolja, ampak v končni fazi je pa vsaka zgodba (tako Melkizedekova, tako Jezusova, tako Alojzeva) samo zgodba napleskana na to vesoljno platno in nima nobene prave vrednosti v sebi, razen seveda za tistega, ki jo je napleskal pa še to samo do smrti, potem pa več ne.

V končni fazi je Enost popolnoma nepopisan list, je Absolut, ni nič napisanega, na katerega lahko vsak napopa kar hoče. In se potem zradira. In spet napiše. In spet zradira ... ad infinitum.

Lp

Moj pogled - absolut je popolna tema kjerkoli v tej temi posveti svetloba se pokaze neka kreacija , misel je vsebina zivljenja in tudi zacetek atoma misel je vgrajena v sam obstoj v atom .Vse je igra svetlobe...

Tudi misel je vsebina življenja je pravilno.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #19 - 27.05.2010 at 22:10:37

Quote:
El Pesnik wrote on 27.05.2010 at 11:53:57:
.......v Absolutu pa se nič ne spremeni.

.... v Absolutu te ni. Si mrtev. Asimiliran. Del Enosti. Najbrž res vsi skupaj rinemo tja, ampak sem smo prišli sami. In verjetno z nekim namenom. Ali pač ....?
Pa tole zanikanja egota (ne jogurta  Grin) mi ne gre v račun nikakor. Brez egota nas ni. Ego je tisti, ki nas naredi osebe. Z vsemi plusi in tudi minusi. Borba proti egu je borba proti sebi. Zmaga v tej borbi pomeni zanikanje samega sebe. To pa ni ravno cilj, ki bi ga jaz zasledoval.
In prosim lepo, ne mešat ljubezni do vsega kar leze in gre, odpuščanja, sočutja in podobnih (kao) pozitivnih lastnosti z odsotnostjo ega. Nič ni bolj daleč od resnice kot ta zmota ...
(bi rekel jaz. ampak kdo pa sem jaz ...)

Zelo dobro povedano, pa tisto brez jogurta je normalno da ti ne gre v racun, ker racun se ne izide.

Mi smo suznji uma, od tod zanikanje egota, to pa ne pomeni da ga moramo zanikati (normalno tako zanikas sebe) ampak le spraviti pod kontrolo, to je nas cilj.

Tako um, kot zavest, vse potrebujemo, ce nimamo tega nas pac ni ali smo mrtvi, ni nicesar in takrat smo v enosti, samo enost brez zavedanja? Tako kot v globokem spanju ali nezavesti, se mi ne zdi prevec zazeljeno stanje. Do tega stanja je najmanjsi problem priti ce si ga tako zeli kdorkoli mu je potrebno le umreti.

Za zavestno stanje enosti, pa je potrebno uskladit telo in um tako dobimo zeleno stanje duha ali zavesti, recimo jogijem je to dobro znano.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Mr.Smith
5

Reply #20 - 27.05.2010 at 22:21:06

zavestno stanje enosti - končna postaja?, skupaj z vsem, eno z vesoljem, eno z Bogom - brez uskladitve telesa in uma - ker tam nimamo tega mesenega telesa uma se pa tud rešimo. Naša bit, mi v osnovi,  ni to telo ni ta um.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #21 - 27.05.2010 at 22:21:07

Quote:
ego-3p wrote on 27.05.2010 at 15:56:30:

Lp

Tudi misel je vsebina življenja je pravilno.

Lp,Igor

Tocno tako kot pravi Igor, zakaj tudi misel. Ker ni samo misel, misel ne kreira atomov, misel ne upravlja naravnih zakonov, lahko le z mislijo preko nasega telesa delujemo na svet.

Mislim da smo vsi dovolj stari da smo se lahko prepricali o tem sami.

Nobene misli ni potrebne da vesolje ne bi bilo tako kot je, tu mislim atomi, planeti... Nasa misel ki tudi je bolj "fina" pa kreira po planetu bolj na fino.

Ceprav je po drugi strani EM sila ki fura vesolje ista sila kot nasa zavest po kateri tece misel, samo da je nasa zavest na dosti visji ferkvenci, elementarna pa je kot nekaksna "primitivna" zavest, tako gledano res vse upravlja zavest ki je na razlicnih nivojih.

Meni se zdi to cisto naravno, sploh nobenih skrivnosti vec ne vidim v vsej zadevi, ker je vse popolnoma jasno.

Zakaj brezveze komplicirat?  Smiley
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #22 - 27.05.2010 at 22:23:47

Mr.Smith wrote on 27.05.2010 at 22:21:06:
zavestno stanje enosti - končna postaja?, skupaj z vsem, eno z vesoljem, eno z Bogom - brez uskladitve telesa in uma - ker tam nimamo tega mesenega telesa uma se pa tud rešimo. Naša bit, mi v osnovi,  ni to telo ni ta um.

Ne bom se vec z nobenim dajal, ne krega, nima smisla, meni je jasno da nas brez telesa ni, brez duse nas ni, sem tudi jaz vcasah sanjal o nematerijalnih nivojih, zdaj sem se zbudil in ne morem vec zaspati (zdrstniti v matrico) Wink
Back to top

IP Logged

Mr.Smith
5

Reply #23 - 27.05.2010 at 22:29:16

Itak, zakaj bi se kdo s kom kregal? Vsak hodi svojo pot, - in vse poti vodijo v "Rim".
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #24 - 27.05.2010 at 22:33:35

Mr.Smith wrote on 27.05.2010 at 22:29:16:
Itak, zakaj bi se kdo s kom kregal? Vsak hodi svojo pot, - in vse poti vodijo v "Rim".

Ni res. To je navadna floskula krščanskih vernikov, ki jo je povzelo tudi new age verovanje,

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Mr.Smith
5

Reply #25 - 27.05.2010 at 22:36:01

Nisem mislil Rim, ampak Bog. Zato sem tudi dal v narekovaje. Sem mislil da je očitno.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #26 - 27.05.2010 at 22:39:36

Mr.Smith wrote on 27.05.2010 at 22:29:16:

Seveda tocno tako Smiley Sploh ni problema, samo naletim tu na osebke, ko nekaj razlozim, takoj napadajo, da kako lahko jaz to verjamem, da sem kekec ker pisem po vedenju od Alojza in take.

Pa sploh ni res, ce ti nekoga slepo kopiras je ena, ampak ce razumes nekaj kar ti nekdo pove je pa druga.

Jaz nisem nobenemu kriv, ce vem da ni nobene samozavesti izven cloveka, to se mi zdi popolnoma normalno, amapk nekateri si hocejo (ker ne dobijo potrdila za to) dopovedati drugace in ti mecejo kamenje kaj ti ves ne razblini nase lepe iluzije.

No ti si ql Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #27 - 27.05.2010 at 22:43:19

Mr.Smith wrote on 27.05.2010 at 22:36:01:
Nisem mislil Rim, ampak Bog. Zato sem tudi dal v narekovaje. Sem mislil da je očitno.

Vem kaj si mislil. To je navadna floskula, ki že po navadni logiki ne vzdrži.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Mr.Smith
5

Reply #28 - 27.05.2010 at 22:50:39

Tudi dobro.
Upam da je namen in sporočilo bilo možno razumet. Če pogledaš pogovor in moj stavek ki vsebuje to "floskulo".

Smith
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #29 - 27.05.2010 at 23:09:51

Zagotovo pa vse poti vodijo v umiranje.

Lp,igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 ... 6