Quote:El Pesnik wrote on 27.05.2010 at 11:53:57:.......v Absolutu pa se nič ne spremeni.
.... v Absolutu te ni. Si mrtev. Asimiliran. Del Enosti. Najbrž res vsi skupaj rinemo tja, ampak sem smo prišli sami. In verjetno z nekim namenom. Ali pač ....?
Pa tole zanikanja egota (ne jogurta

) mi ne gre v račun nikakor. Brez egota nas ni. Ego je tisti, ki nas naredi osebe. Z vsemi plusi in tudi minusi. Borba proti egu je borba proti sebi. Zmaga v tej borbi pomeni zanikanje samega sebe. To pa ni ravno cilj, ki bi ga jaz zasledoval.
In prosim lepo, ne mešat ljubezni do vsega kar leze in gre, odpuščanja, sočutja in podobnih (kao) pozitivnih lastnosti z odsotnostjo ega. Nič ni bolj daleč od resnice kot ta zmota ...
(bi rekel jaz. ampak kdo pa sem jaz ...)
Zelo dobro povedano, pa tisto brez jogurta je normalno da ti ne gre v racun, ker racun se ne izide.
Mi smo suznji uma, od tod zanikanje egota, to pa ne pomeni da ga moramo zanikati (normalno tako zanikas sebe) ampak le spraviti pod kontrolo, to je nas cilj.
Tako um, kot zavest, vse potrebujemo, ce nimamo tega nas pac ni ali smo mrtvi, ni nicesar in takrat smo v enosti, samo enost brez zavedanja? Tako kot v globokem spanju ali nezavesti, se mi ne zdi prevec zazeljeno stanje. Do tega stanja je najmanjsi problem priti ce si ga tako zeli kdorkoli mu je potrebno le umreti.
Za zavestno stanje enosti, pa je potrebno uskladit telo in um tako dobimo zeleno stanje duha ali zavesti, recimo jogijem je to dobro znano.