Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 ... 6
(Read 25386 times)
kreten40
Ex Member

Melkizedek
25.05.2010 at 13:14:33

Lep pozdrav vsem skupaj. Dokaj redno spremljam tale velecenjeni forum (iz pozadine, kajpada), pa nisem zasledil, da bi kaj tekla beseda o temle kerlcu.
Če se motim, me prosim usmerite.

Za začetek filmček, ki je vsaj meni dal precej misliti:

http://www.youtube.com/watch?v=Di18cvLcgtw

Potem pa še vprašanje; kaj menite o mekhaba?
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Re: Melkizedek
Reply #1 - 25.05.2010 at 15:33:46

linke do tega strica njadeš v doomsday 2012
mene je navdušu ...

drunvalo je car ... kar govori je carsko
jest sm za ...

kaj je pa merkaba sm pa že pozabu
Tongue
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #2 - 26.05.2010 at 12:45:45

gape wrote on 25.05.2010 at 15:33:46:
linke do tega strica njadeš v doomsday 2012
mene je navdušu ...

drunvalo je car ... kar govori je carsko
jest sm za ...

kaj je pa merkaba sm pa že pozabu
Tongue

Fino, tema doomsday je dolga ko pondelk .... Angry To je isto kot bi rekel, da je Đek Nikolson v Ameriki.
Najbrž sem ga zgrešil ali pa takrat nisem imel ravno dovolj časa za pošten ogled ...

Ja, tudi mene fascinira. Osebno ga postavljam ob bok Ickeju, po masi podatkov, ki jih bruha. Sicer sta precej narazen, razen v eni stvari - prehod zagovarjata oba.

Merkaba je meditacija na svetlobno telo - tridimenzionalno davidovo zvezdo ali nasproti postavlejena, eden v drugem dva tetraedra. Tehnika je na prvi uč precej enostavna, me pa zanima če to kdo od tu prisotnih prakticira. Ne bi se branil kakšnih napotkov ...
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #3 - 26.05.2010 at 20:52:27

meni osebno Drunvalo leži veliko bolj kot Icke. saj Icke pove marsikaj zanimivega, ampak tale stric je pa car in se prav čuti, da deluje iz srca.

mayi pa jaz smo pa itak in love... Wink
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #4 - 26.05.2010 at 22:36:48

Quote:
Lep pozdrav vsem skupaj. Dokaj redno spremljam tale velecenjeni forum (iz pozadine, kajpada), pa nisem zasledil, da bi kaj tekla beseda o temle kerlcu.
Če se motim, me prosim usmerite.

Za začetek filmček, ki je vsaj meni dal precej misliti:

http://www.youtube.com/watch?v=Di18cvLcgtw

Potem pa še vprašanje; kaj menite o mekhaba?

jaz mislim, da je to poskus ega razlozit kukr Enost, kar je ze v osnovi zgreseno. ker ego je bistvo neenosti, zato so te teorije ze v osnovi napacne. ta gospod ne govori o enosti, ampak o ego projekcijah o le tej, sorry.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #5 - 27.05.2010 at 00:55:57

zeh
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6 - 27.05.2010 at 08:01:26

Petra. wrote on 27.05.2010 at 00:55:57:
zeh

Itak nisem pričakoval, da boš kej poštekala. Ti boš še naprej verjela v neko zgodbo, ki naj bi se odvijala. Kaj pa če v resnici ni nobene zgodbe? In ta lajf v resnici ne pelje nikamor? Vesolje ne gre nikamor? Samo stoji na mestu in se dela, da teče? Zeh?  Shocked
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ego-3p
5

Reply #7 - 27.05.2010 at 09:40:15

Seveda ne gre nikamor , tukaj je vedno se preliva in spreminja . Stric Melkizedek je ql res govori iz srca ....je pa to samo njegovo spoznavanje in ne pomeni cist nobene resnice za drugega razen dolocenih dejstev. Po dolgih letih posvecanja duhovnosti vesolju sebi bi bilo pa cudno ce nebi bil stric tak kot je. Zame osebno veliko zanimivga tut resnice ampak samo se eden izmed tisocih in hvala vesolju : )
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #8 - 27.05.2010 at 10:18:36

ego-3p wrote on 27.05.2010 at 09:40:15:
Seveda ne gre nikamor , tukaj je vedno se preliva in spreminja . Stric Melkizedek je ql res govori iz srca ....je pa to samo njegovo spoznavanje in ne pomeni cist nobene resnice za drugega razen dolocenih dejstev. Po dolgih letih posvecanja duhovnosti vesolju sebi bi bilo pa cudno ce nebi bil stric tak kot je. Zame osebno veliko zanimivga tut resnice ampak samo se eden izmed tisocih in hvala vesolju : )

No, to pa je zanimivo. Namreč to, da vsak pride do neke svoje lastne zgodbe, ki jo proiicira na vesolje. Se mi zdi, kukr da bi vesolje bilo eno ogromno platno, ogromen nepopisan list na katerega lahko naslikaš kar koli hočeš in dokaze za to najdeš znotraj vesolja, ampak v končni fazi je pa vsaka zgodba (tako Melkizedekova, tako Jezusova, tako Alojzeva) samo zgodba napleskana na to vesoljno platno in nima nobene prave vrednosti v sebi, razen seveda za tistega, ki jo je napleskal pa še to samo do smrti, potem pa več ne.

V končni fazi je Enost popolnoma nepopisan list, je Absolut, ni nič napisanega, na katerega lahko vsak napopa kar hoče. In se potem zradira. In spet napiše. In spet zradira ... ad infinitum.

Lp
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #9 - 27.05.2010 at 10:32:10

Quote:
ampak v končni fazi je pa vsaka zgodba (tako Melkizedekova, tako Jezusova, tako Alojzeva) samo zgodba napleskana na to vesoljno platno in nima nobene prave vrednosti v sebi, razen seveda za tistega, ki jo je napleskal pa še to samo do smrti, potem pa več ne.

Od kod pa potem razvoj, če se vse zbriše...
Nekam se te zgodbe morajo shraniti, da potem vplivajo na naslednje generacije.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #10 - 27.05.2010 at 10:46:01

Robi wrote on 27.05.2010 at 10:32:10:
Quote:
ampak v končni fazi je pa vsaka zgodba (tako Melkizedekova, tako Jezusova, tako Alojzeva) samo zgodba napleskana na to vesoljno platno in nima nobene prave vrednosti v sebi, razen seveda za tistega, ki jo je napleskal pa še to samo do smrti, potem pa več ne.

sej ne umrejo usi hkrat
tisti  ki ostanejo si zapomnijo ... naučijo ... in učijo dalje ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #11 - 27.05.2010 at 11:01:43

gape wrote on 27.05.2010 at 10:46:01:
Quote:

sej ne umrejo usi hkrat
tisti  ki ostanejo si zapomnijo ... naučijo ... in učijo dalje ...

Ena asociacija na problem dobesedne/fundamentalistične ohranitve/prenosa (zapomnitve/naučitve) zgodbe  The Book of Eli http://www.imdb.com/title/tt1037705/
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #12 - 27.05.2010 at 11:53:57

Quote:

Ja, ampak tudi ta "razvoj" je še vedno del zgodbe. In novi osebki v družbi se pripopajo na zgodbe pred njimi, jim dodajo svojo noto, in tako ima vsak osebek svojo zgodbo, Absolut pa nima nobene zgodbe. In vse dokler je neka zgodba je ločenost. Konec zgodbe je tudi konec ločenosti. Razvoj je zgodba v ločenosti, ki navidezno nekam pelje, pelj pa samo v okviru zgodbe, v Absolutu pa se nič ne spremeni.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #13 - 27.05.2010 at 15:34:23

El Pesnik wrote on 27.05.2010 at 11:53:57:
.......v Absolutu pa se nič ne spremeni.

.... v Absolutu te ni. Si mrtev. Asimiliran. Del Enosti. Najbrž res vsi skupaj rinemo tja, ampak sem smo prišli sami. In verjetno z nekim namenom. Ali pač ....?
Pa tole zanikanja egota (ne jogurta  Grin) mi ne gre v račun nikakor. Brez egota nas ni. Ego je tisti, ki nas naredi osebe. Z vsemi plusi in tudi minusi. Borba proti egu je borba proti sebi. Zmaga v tej borbi pomeni zanikanje samega sebe. To pa ni ravno cilj, ki bi ga jaz zasledoval.
In prosim lepo, ne mešat ljubezni do vsega kar leze in gre, odpuščanja, sočutja in podobnih (kao) pozitivnih lastnosti z odsotnostjo ega. Nič ni bolj daleč od resnice kot ta zmota ...
(bi rekel jaz. ampak kdo pa sem jaz ...)
Back to top

IP Logged

kreten40
Ex Member

Reply #14 - 27.05.2010 at 15:39:19

Petra. wrote on 26.05.2010 at 20:52:27:
meni osebno Drunvalo leži veliko bolj kot Icke. saj Icke pove marsikaj zanimivega, ampak tale stric je pa car in se prav čuti, da deluje iz srca.

mayi pa jaz smo pa itak in love... Wink

Icke ima drugačno nalogo. On nads je moral zbuditi. Drunvalo pa pokazati pot. Ki pa je spet samo ena od mnogih ...
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 ... 6