Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 6989 times)
Hrabri mišek
3

I Love YaBB 2!

Jack Fresco v Ljubljani
14.05.2010 at 10:16:47

Naj vas obvestim da slovensko zaitgaist gibanje organizira obisk g. fresca v ljubljani 5. junija v cankarjevem domu predaval bo o njegove Venus projektu vabljeni Cheesy
Back to top

Technology made this globe in to a village; spirituality will make it in to a family

IP Logged

44499
Ex Member

Re: Jack Fresco v Ljubljani
Reply #1 - 14.05.2010 at 10:45:40

Kul. Hvala za info  Smiley
Back to top

IP Logged

ik.kanu.na
5

I Love YaBB 2!

Reply #2 - 20.05.2010 at 15:50:10

Kaj je to projekt Venus?
Back to top

IP Logged

Hrabri mišek
3

I Love YaBB 2!

Reply #3 - 20.05.2010 at 20:10:24

Projekt Venus je Arhitekturni in sistemski načrt materijalno bazirane ekonomije, Kako naj bi zgledal planet v naslednjem stoletju ,seveda če bomo spremenili miselnost. Več na zaitgaist.si Wink
Back to top

Technology made this globe in to a village; spirituality will make it in to a family

IP Logged

Mr.Smith
5

Reply #4 - 20.05.2010 at 20:34:25

Kolikor poznam projekt Venus mi je všeč. Znanje in tehnologijo ki bi človeštu omogočila boljše živlenje imamo, morali bi stopiti iz matrice v kateri smo in začeti živeti drugače.

Mr. Smith
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #5 - 21.05.2010 at 17:46:52

Mr.Smith wrote on 20.05.2010 at 20:34:25:
Kolikor poznam projekt Venus mi je všeč. Znanje in tehnologijo ki bi človeštu omogočila boljše živlenje imamo, morali bi stopiti iz matrice v kateri smo in začeti živeti drugače.

Mr. Smith

Mr Smith

Imamo en problem matrico v kateri živimo ne določamo sami ampak je ta matrica vesoljno soodvisna-neodvisno od naših želja. To je moje mnjenje,ker moram zelo paziti,da kašnega ne užalim zato ne želim takšnih fantazij čist polomiti in razbiti. Mi smo vesoljno soodvisni v svojem cikličnem bivanju ki je cca 70 let v povprečju. Wink Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6 - 21.05.2010 at 18:09:47

Alojz in Sandib wrote on 21.05.2010 at 17:46:52:
Mr.Smith wrote on 20.05.2010 at 20:34:25:

Mr. Smith

Mr Smith

Imamo en problem matrico v kateri živimo ne določamo sami ampak je ta matrica vesoljno soodvisna-neodvisno od naših želja. To je moje mnjenje,ker moram zelo paziti,da kašnega ne užalim zato ne želim takšnih fantazij čist polomiti in razbiti. Mi smo vesoljno soodvisni v svojem cikličnem bivanju ki je cca 70 let v povprečju. Wink Wink

Ne morem iz svoje kože!!! Zame je čisti egoizem graditi boljši svet brez predpostavke,da smo vesoljno soodvisni-ne samo zemeljsko. Wink
Back to top

IP Logged

josip
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #7 - 21.05.2010 at 19:09:14

Kolikor poznam zadevo iz filma ZEITGEIST 1 in 2 mi je všeč.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #8 - 21.05.2010 at 22:20:05

josip wrote on 21.05.2010 at 19:09:14:

Ok-tvoja pravica!! Pri meni nobena  filozofija,ki ni samorojena v meni ne gre skozi- kar tako- zato,ker je.Nič ne sprejemam tujega-sam sebi sem merilo. Nikakor pa nikomur ne vsiljujem,da ne sme slediti tistemu,ki njemu samemu izgleda verodostojen-Svobodna volja slehernika!! Wink Wink
Back to top

IP Logged

Mr.Smith
5

Reply #9 - 24.05.2010 at 22:01:07

josip wrote on 21.05.2010 at 19:09:14:

Smiley

G. Fresco ima dobre ideje ki bi dvignile kvaliteto živlenja vsem ljudem na planetu Zemlji. In ko ni več skrbi za golo eksisenco in ni več neumnega dela v neumnih tovarnah bi v tej drugačni družbi človek se res lahko začel ukvarjati sam seboj in svojim razvojem.
Res da bi zaradi tega jaz počasi ostal brez dela na tem planetu ampak OK  Wink

Mr. Smith
Back to top

IP Logged

Hrabri mišek
3

I Love YaBB 2!

Reply #10 - 26.05.2010 at 09:59:33

še enkrat v vednost

PREDSTAVITEV PROJEKTA VENUS V SLOVENIJI

Jacques Fresco in Roxanne Meadows bosta v sklopu svetovne turneje obiskala 20 držav, med njimi tudi Slovenijo. 5. junija 2010 bosta v Cankarjevem domu v Ljubljani predstavila »futuristični« projekt Venus.

Jacques Fresco in Roxanne Meadows na svetovni turneji predstavljata projekt Venus. Po obisku Kolumbije, Nove Zelandije, Avstralije, Japonske in Indije se bosta ustavila v Sloveniji. V triurnem predavanju bosta prikazala konkretne rešitve za težave današnje družbe, kar predstavlja osnovno idejo projekta Venus. Namen svetovne turneje je podpora projektu ter ohranitev in nadaljevanje dela raziskovalnega centra Venus na Floridi.

V mestu Venus na Floridi, po mestu je projekt tudi poimenovan, Jacques Fresco in Roxanne Meadows v svojem raziskovalnem centru na površini 9 hektarjev, ustvarjata mesto oziroma bivališča prihodnosti. Projekt Venus temelji na obstoječem znanju in tehnologiji. Vizija projekta Venus pa obsega veliko več kot le arhitekturne in tehnološke elemente. Avtor Jacques Fresco vidi svoja mesta kot orodje za širjenje humanističnih vrednot. Po njegovem mnenju okolje oblikuje naše vrednote. In kaj pravi, da bo vodilo ljudi v prihodnosti? Svet brez vojn, brez sovraštva, brez predsodkov in brez pomanjkanja. To je tudi glavno vodilo projekta Venus.

Projekt Venus je globalna vizija prihodnosti in predstavlja novo usmeritev za človeštvo. Vključuje celovito preoblikovanje družbe in kulture v sistem, v katerem bodo ljudje, tehnologija in narava sposobni sobivati v trajnostnem dinamičnem ravnovesju. Osnovna predpostavka projekta je ekonomija osnovana na virih. V Frescovi viziji so svetovni viri skupna lastnina, kar pomeni, da so vse dobrine in storitve na voljo vsem prebivalcem.  

Po mnenju avtorja, Jacquesa Fresca, današnje težave povzroča t.i. »slaba znanost«. Namesto za osebne koristi in bogatenje posameznikov, bi se morali znanost in tehnologija uporabljati za izboljšanje človeštva. Z inteligentno in humano uporabo znanosti in tehnologije bi lahko vsak posameznik užival visok standard bivanja z vsemi dobrinami, ki jih lahko uspešna civilizacija pridobi.

Društvo Duh časa

Gostitelj in organizator predavanja je Društvo Duh časa, društvo za trajnostni razvoj, ki je del globalnega gibanja »The Zeitgeist movement«. Namen društva je aktivno širjenje rešitev na temo trajnostnega razvoja človeške družbe.  

Več informacij o projektu in društvu:

www.thevenusproject.com

www.thezeitgeistmovement.com

www.zeitgeist.si  Grin
Back to top

IP Logged

Mr.Smith
5

Reply #11 - 03.06.2010 at 17:54:43

Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #12 - 04.06.2010 at 00:14:30

saj kar nisem mogla verjet, da sem prej po TVju videla, da predvajajo Zeitgeist.  Smiley sicer na TV Ljubljana, ampak vseeno. se premikajo zadeve zgleda Cool
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Mr.Smith
5

Reply #13 - 08.06.2010 at 16:48:44

Jutri prideta Roxanne Meadows in Jacque Fresco v Pekarno. Tiskovna konferenca ob 12.00 najverjetneje v Gustafu.

.
Back to top

IP Logged

Hrabri mišek
3

I Love YaBB 2!

Reply #14 - 25.01.2011 at 20:41:33

evo link Zaitgaist moving foward sveže

http://www.youtube.com/watch?v=-Sii0X2p0J4
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2