Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si
 
  HomeHelpSearchMembersLoginRegister  
 
Page Index Toggle Pages: 1
(Read 2456 times)
D2
Ex Member
Neil Innes
22.03.2010 at 23:52:03
 
KULTURNO  GLASBENI  BRLOG
KGB Maribor
NEIL INNES
Vojašniški trg 5, 2000 Maribor
www.pernatgts.si

Informacije: tel. 02/ 252 30 77
(dnevno po 19. uri, razen nedelje)

Torek, 23.03. 2010 / 20:00

NEIL INNES
(SEDMI MONTY PYTHON)
predstavlja :


avtor in izvajalec: Neil Innes
gost večera : Boštjan Gombač

Gostovanje nastalo v produkciji Familije, društva za organizacijo umetnosti.

Neil Innes
Neil Innes je svetu poznan predvsem po svojem sodelovanju s kultno skupino Monty Python, zaradi katerega se ga je prijel vzdevek sedmi Monty Python. Kasneje je bilo njegovo ime nerazdružljivo povezano s skupinama The Rutles in Bonzo Dog Doo-Dah, ki vsaj v Veliki Britaniji uživata veliko slavo, saj sta (kot tudi Innes sam) prepredeni s lucidnim, prefinjenim, ciničnim, neskončno opevanim angleškim humorjem. V sodelovanju z BBC-jem je dolga leta pripravljal oddajo za otroke z naslovom “Innes Book of Records”, ki (tako kot skoraj vse Innesovo delovanje) velja za kultno televizijsko klasiko.

Splošni priročnik za svetovno nadvlado
Neil Innes razkriva recept svojega šova:
“Brezpogojna iskrenost, mogočna drama, večkrat nagrajena komedija in sladka ukulelova marmelada pletejo povsem iskren in hkrati nepretenciozen glasbeni venček z ostrim pridihom vanilije in dolgo trajajočim priokusom rdečega ribeza. Prileže se z otroki in živalmi.”

Tistim, ki želijo o odrskem dogajanju vnaprej izvedeti kaj več, odgovarja:
“Če bi lahko v stavku ali dveh ali v pametno zvenečem odstavku razložil, kaj počnem na odru, potem ne bi imel prav nobenega razloga, da to tudi dejansko naredim.”

Kritiki so o šovu bolj zgovorni:
“Šegav, čustven, zabaven in aktualen one-man show, začinjen s prigodami iz Neilovega življenja ter dela v medijih in šov biznisu.  (...) Neilov samostojni nastop nagovarja gledalca z bogato mešanico prefinjenega glasbenega izraza in lucidnih besedil, nabitih z ostrimi opažanji, ki povzdigujejo absurdnost sodobnega življenja.”
----

Smiley
Back to top
 
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1