Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 ... 8
(Read 24934 times)
ajgor
Ex Member

Pot v pekel je tlakovana z dobrimi željami.
12.03.2010 at 18:50:26

To je rekel neki človek. Pozitivno mišljenje, torej.
Vsi imamo dobre želje, za sebe za otroke, sorodnike, prijatelje, lahko za vse ljudi. Padeš lahko v past prepričanja, ker vsi želimo najboljše, nastane tekmovalnost. To je ujetost v lastno znanje, lastne sposobnosti, stremenje in prerivanje navzgor, po družbeni lestvici.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Re: Pot v pekel je tlakovana z dobrimi željami.
Reply #1 - 12.03.2010 at 19:02:22

Quote:
Vsi imamo dobre želje, za sebe za otroke, sorodnike, prijatelje, lahko za vse ljudi. Padeš lahko v past prepričanja, ker vsi želimo najboljše, nastane tekmovalnost. To je ujetost v lastno znanje, lastne sposobnosti, stremenje in prerivanje navzgor, po družbeni lestvici.

Lp,Igor

Res je z dobrimi in slabimi željami. Problem je,ker so želje utvara-živeti brez želja,po sami vesoljni življenjski danosti in samobitnosti je brez razočaranj. Težko je, če človek ne dojame,da so želje njegov vir razočaranj- pa kjub temu jih imamo vsi-takšne in dugačne .Ne bi bilo žalostno,brez njih? Wink Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

loto
Ex Member

Reply #2 - 12.03.2010 at 19:06:35

Tisti ki drugemu dobro želi obema jamo koplje
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3 - 12.03.2010 at 19:08:23

Same želje niso problem. Pot v pekel pelje z dobrimi željami ali nameni, pravi že star pregovor. To so tudi t.i. pozitivne misli, ki jih tako propagirajo zadnje čase.

Je pa normalno, da imaš kot človek neke želje. To je povsem naravno.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #4 - 12.03.2010 at 19:14:39

Brez želj ne bi prišli nikamor...najprej si nekaj želiš, potem delaš na tem...nekomu želeti dobro, je za moje pojme še vedno boljše, kot želeti slabo...

lp,
sašo
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #5 - 12.03.2010 at 19:34:41

Quote:
Same želje niso problem. Pot v pekel pelje z dobrimi željami ali nameni, pravi že star pregovor. To so tudi t.i. pozitivne misli, ki jih tako propagirajo zadnje čase.

Je pa normalno, da imaš kot človek neke želje. To je povsem naravno.

Lp,Igor

Igor ti misliš tisto  new age foro ''mislimo pozitivno''.Samo realno bi bil zame že napredek. Wink Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #6 - 12.03.2010 at 19:39:43

sašo wrote on 12.03.2010 at 19:14:39:
Brez želj ne bi prišli nikamor...najprej si nekaj želiš, potem delaš na tem...nekomu želeti dobro, je za moje pojme še vedno boljše, kot želeti slabo...

lp,
sašo

To pa vsekakor Sašo!! Wink Grin Grin Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #7 - 12.03.2010 at 19:45:12

lp,
sašo

Saj to je tisto, ki vodi v pekel. Kaj pa je tisto dobro? Danes velja nekaj za dobro, pred 100 leti pa ni bilo tako.

Ja, new age, misli, da je nov. Ta pregovor je zelo star in v veliko jezikih. Torej so bebavi "new age" pripovedovalci obstajali že pred stotinami leti. New age je že stara zabloda.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

D2
Ex Member

Reply #8 - 12.03.2010 at 19:47:30

ravno zaradi želj se rodi/zgodi veliko težav v glavah in potem posledično   tudi izven njih
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #9 - 12.03.2010 at 19:51:28

Quote:

lp,
sašo

Saj to je tisto, ki vodi v pekel. Kaj pa je tisto dobro? Danes velja nekaj za dobro, pred 100 leti pa ni bilo tako.

Ja, new age, misli, da je nov. Ta pregovor je zelo star in v veliko jezikih. Torej so bebavi "new age" pripovedovalci obstajali že pred stotinami leti. New age je že stara zabloda.

Lp,Igor

Če jaz tebi rečem in ti to iskreno želim: Igor imej se dober v Indiji in pridi zdrav domov. To je kaj?-fraza? Ali ti misliš zgolj osebne ego želje,ko omenjaš pot do pekla je tlakovana z dobrimi željami ?!!!To mi pojasni,da bi se popolnoma razumela!
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #10 - 12.03.2010 at 19:58:34

Pregovor za optimalnega razocaranca nad zenskami: pot do picke je tlakovana z skuliranimi nameni!^
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #11 - 12.03.2010 at 20:00:01

El Pesnik wrote on 12.03.2010 at 19:58:34:
Pregovor za optimalnega razocaranca nad zenskami: pot do picke je tlakovana z skuliranimi nameni!^

A si tu mislil OTP? Wink Grin SmileySem mu že kure ponujal,pa ni bil zadovoljen z njimi. Grin Wink
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #12 - 12.03.2010 at 20:04:41

Alojz in Sandib wrote on 12.03.2010 at 20:00:01:
El Pesnik wrote on 12.03.2010 at 19:58:34:

A si tu mislil OTP? Wink Grin Smiley

Kdo drug je pa se optimalni zenomrznes? Ce bo sel pa res med obicne pedercine pol mam pa zanj drug pregovor: pot do pedera je tlakovana z dobrimi nakloni!!
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #13 - 12.03.2010 at 20:07:26

Alojz in Sandib wrote on 12.03.2010 at 19:51:28:
Quote:

lp,
sašo

Lp,Igor

Če jaz tebi rečem in ti to iskreno želim: Igor imej se dober v Indiji in pridi zdrav domov. To je kaj?-fraza? Ali ti misliš zgolj osebne ego želje,ko omenjaš pot do pekla je tlakovana z dobrimi željami ?!!!To mi pojasni,da bi se popolnoma razumela!

Temu se reče iskrena želja.
Sedaj, kaj pa če ne pridem? Boš ti razočaran, če pridem bolehen?

To je pregovor, nisem si ga jaz izmislil. Dal sem ga pač v diskusijo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #14 - 12.03.2010 at 20:08:12

Quote:

Lp,Igor

Sicer je pa Hitler imel zelo dobre namene za svojo nacijo, katero je bil izvoljen voditi, in je pac ravnal v skladu s tem kar je mislil da je najbols za drzavo. Torej ...
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Pages: 1 2 3 ... 8