Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 
(Read 15200 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: Jetra in ledvica
Reply #15 - 27.02.2010 at 08:13:58

Optimus T. Prime wrote on 27.02.2010 at 00:40:40:
Boštyxz wrote on 26.02.2010 at 08:02:09:
O.t.p., a si se bal  da ti nebo nihče odgovoril, če bi to dal pod kak drug topic , pa si zato to dal semkaj ?

Ali pa imaš res take težave da ti že telesna smrt grozi ??

No, ja, res je težko kar čez noč rešiti/popraviti nekaj , kar se je več let narobe/napačno delalo z telesom .

No, ampak z pravo voljo se vse da (marsikaj) .

Ti pa je že Nahatee namignila kako pa kaj v tem primeru .

Lp + #

Pozdravljen.

Hm,....... .

Nisem delec od ,. em,. no sej veš.

Problem je volja, ker nekako sem uvidel skozi leta de tudi ce se trudis nikoli ne dobis tistega kar si zelis. In to je poglavitni razlog zakaj mi tok organizem nagaja. Če imas neke zelje v lijfu za katere se boris in ves de obstaja moznost de jih dobis ceprov majhna pol se bos boril, ce pa prides do dejstev de neglede kako se trudis teh reci ne mores dobiti pol borba ni potrebna ker ni likvidna in takrat je vseeno ce se vdas kar pomeni de zgubis smisle lijfa!

In prosim ne mi govoriti kako je lijfe lep. Lijf eje gnila lukna,... bolj pomagas bolj te nategujejo. Bolj ljubis bolj si prevaran in izkoriscen.

Lagati pa si ne znam.

Lp.

To si zelooo dobr' povedu + Resnično .

Čuj, morm zdaj it, delat , see pišemo pol'

Lp + #
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #16 - 27.02.2010 at 08:26:10

OTP

Vidiš da pomaga moje bluzenje.Sedaj si se dokončno odprl,ker sem te namerno sprovociral.Kar se tiče življenja ti tudi jaz ne bom pisal moraš pa vedeti,da sem z velike družine.Vem kako je v življenju deliti in pomagati.Kar se tiče moje pomoči ženskam ti lahko povem,da sem že pomagal velikim ki so se našle stiskas in na pragu obupa recimo ob izgubi otroka itd.Ne bom se hvalil.

Moj pristop je vedno takšen,da te ne guncam, ampak te najprej udarim,da vidim rakcijo.

Praviš,da nimaš volje naprej živeti-Lažeš sam sebi!!!!! Če ti ne bi imel volje potem te lastno zdravje sploh ne bi skrbelo!!! Smiley

Ti deluješ kontradiktorno delaš,da bi živel -a misliš na smrt-Razmisli!!
Odloči se- živeti ,ali cepniti in tako tudi deluj.Življenje zavreči zaradi lastne cagavosti je pa bedno.Postavi se pokonci in povej konkretno kaj te muči.

Mi ti ne moremo pomagati,če ti sam ne veš  v sebi kaj boš s svojim življenjem. Cilji prilagajaj svojim dejanjskim zmožnostim in situacijam.Drugače je pa cilj življenja- znati živeti sam s seboj. Smiley Smiley Smiley
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #17 - 27.02.2010 at 09:12:48

Quote:
Problem je volja, ker nekako sem uvidel skozi leta de tudi ce se trudis nikoli ne dobis tistega kar si zelis. In to je poglavitni razlog zakaj mi tok organizem nagaja.

Quote:
In prosim ne mi govoriti kako je lijfe lep. Lijf eje gnila lukna,... bolj pomagas bolj te nategujejo. Bolj ljubis bolj si prevaran in izkoriscen.

Naše življenje odseva tisto, kar smo in ne tistega, kar si želimo.
Rad bi seveda dobro, a po drugi strani pa misliš slabo...preveč nasprotij....
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #18 - 27.02.2010 at 09:27:16

Robi

Osnovna napaka se pri OTP nahaja v njemu samemu.On napačno išče samopotrditev,ki je naš življenjski primarni cilj......izven sebe samega !! Hoče,da ga drugi potrdijo-to je pa nemogoče,če ti sam samopotrjen ne gradiš odnosov z okolico. On sebe sploh ne pozna!! On joka kako ga nihče ne pozna-kako te bodo poznali priznali,če ti ne odajaš energije-samospoznanega in samopotrjenega samozavestnega človeka? Nemogoče!!! Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #19 - 27.02.2010 at 09:31:21

Quote:
On napačno išče samopotrditev,ki je naš življenjski primarni cilj......izven sebe samega !!

Saj to je to.
Še en primer, ki potrjuje, kar se omenil pri temi "odnos-energija".
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #20 - 27.02.2010 at 10:13:17

Optimus če si bolan in hočeš priti do zdravja, ti proporočam tole dieto, držati se je moraš najmanj tri mesece in če boš zraven spremenil še svoje črnogledo mnenje o vsem, na boljše in lepše, potem ti je zdravje zagotovljeno.

Prepovedana živila za uživanje

1.      Kava iz kavnih zrn in kavnih nadomestkov iz cikorije.
2.      Čaji, na primer ruski pravi čaj, mate in vsi čaji, ki spadajo v to kategorijo.
3.      Vse vrste alkoholnih pijač: vino, pivo, žganje, rum, konjak, grog, itn.
4.      Kis, limone, pomaranče, grapefruit, itd., in vsa vložena hrana.
5.      Kiselkasto ali kislo sadje.
6.      Močne začimbe.
7.      Mastno svinjsko meso.
8.      Težko prebavljiva hrana, na primer nasoljeno, sušeno in dimljeno meso.
9.      Vsa mastna hrana.
10.      Ribe z visoko vsebnostjo maščobe, na primer jegulja, prekajen in nasoljen slanik in skuša, rak, ostrige, škampi, pokrovače, dagnje, ikre in tako dalje.
11.      Jajca kakršne koli perjadi.
12.      Zelenjava, ki povzroča napihovanje, na primer pesa in zelje (posebno to velja za tiste, ki imajo bolezni spodnjega prebavnega trakta).
13.      Kajenje, žvečenje in njuhanje kakršnekoli vrste tobaka (za tiste, z boleznijo živcev, grla, prsi in trebuha, najbolj vpliva prav tobak).
14.      Vsa mlečna hrana, kot je polnomastno mleko, sir, maslo, jogurt, sladoled. Nič margarine.
15.      Vsi brezalkoholni napitki, karbonizirani ali ne, posebno tisti, ki vsebujejo kofein, barvila, umetna sladila, umetno aromo in razne dodatke (aditive). To velja tudi za vse sokove z dodatki.
16.      Hrana iz mikrovalovne pečice ali predelana hrana.
17.      Sladkor (beli, rjavi ali surov) in posebno nobenih umetnih sladil.
18.      Čebula ali česen.

Obvezna navodila za uživanje dietne hrane

Sveža kaša, bodisi v juhi ali skupaj s čistim, organsko prirejenim in zdravim mesom, ali skuhana v svežem organsko pridobljenim mleku z nizko vsebnostjo maščobe, uživana v zmerni količini, ima prednost pred vso drugo hrano. Fižol in leča naj se ne uživata, lahko pa se uživa ostala hrana kot na primer: kaša iz koruze ali dobro kuhanega organsko pridelanega riža, prosa, ječmena in pire (vrsta pšenice) v zgoraj omenjeni juhi ali v mleku je zelo koristna in se lahko uživa.
Dobro kuhano zdravo meso, v zmernih količinah ne škoduje, če se uživa skupaj z kuhanim sadjem, kot so jabolka ali hruške ali slive, zopet zmerno, ker meso vsebuje dušene specifike bolj goste in podrejene vrste. Če se meso uživa skupaj s sadjem, tedaj specifike niso tako kisle in takšna hrana koristi bolni osebi.
V času diete, se je potrebno izogibati jedem pripravljenih iz zelene zelenjave. Astralna hranilna specifika za dušo v vseh užitnih zeliščih in koreninah je veliko bolj nečista, kot specifika v mesu živali, in se jo moramo zato izogibati.

No pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #21 - 27.02.2010 at 11:39:34

čaj od koprive se da kupt
iz listov
ni treba korenine
piješ ga pa samo 1 teden

Optimus T. Prime wrote on 27.02.2010 at 00:40:40:
Problem je volja, ker nekako sem uvidel skozi leta de tudi ce se trudis nikoli ne dobis tistega kar si zelis. In to je poglavitni razlog zakaj mi tok organizem nagaja. Če imas neke zelje v lijfu za katere se boris in ves de obstaja moznost de jih dobis ceprov majhna pol se bos boril, ce pa prides do dejstev de neglede kako se trudis teh reci ne mores dobiti pol borba ni potrebna ker ni likvidna in takrat je vseeno ce se vdas kar pomeni de zgubis smisle lijfa!

Lagati pa si ne znam.

želje so izvor trpljenja
nameravat se navad
pol boš šteknu da si ne lažeš, ampak si (so)ustvarjaš prihodnost ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #22 - 28.02.2010 at 00:16:08

M.L. wrote on 27.02.2010 at 10:13:17:
Optimus če si bolan in hočeš priti do zdravja, ti proporočam tole dieto, držati se je moraš najmanj tri mesece in če boš zraven spremenil še svoje črnogledo mnenje o vsem, na boljše in lepše, potem ti je zdravje zagotovljeno.

2.      Čaji, na primer ruski pravi čaj, mate in vsi čaji, ki spadajo v to kategorijo.
6.      Močne začimbe.
10.      Ribe z visoko vsebnostjo maščobe, na primer jegulja, prekajen in nasoljen slanik in skuša, rak, ostrige, škampi, pokrovače, dagnje, ikre in tako dalje.
12.      Zelenjava, ki povzroča napihovanje, na primer pesa in zelje (posebno to velja za tiste, ki imajo bolezni spodnjega prebavnega trakta).
13.      Kajenje, žvečenje in njuhanje kakršnekoli vrste tobaka (za tiste, z boleznijo živcev, grla, prsi in trebuha, najbolj vpliva prav tobak).
14.      Vsa mlečna hrana, kot je polnomastno mleko, sir, maslo, jogurt, sladoled. Nič margarine.
15.      Vsi brezalkoholni napitki, karbonizirani ali ne, posebno tisti, ki vsebujejo kofein, barvila, umetna sladila, umetno aromo in razne dodatke (aditive). To velja tudi za vse sokove z dodatki.

Sveža kaša, bodisi v juhi ali skupaj s čistim, organsko prirejenim in zdravim mesom, ali skuhana v svežem organsko pridobljenim mleku z nizko vsebnostjo maščobe, uživana v zmerni količini, ima prednost pred vso drugo hrano. Fižol in leča naj se ne uživata, lahko pa se uživa ostala hrana kot na primer: kaša iz koruze ali dobro kuhanega organsko pridelanega riža, prosa, ječmena in pire (vrsta pšenice) v zgoraj omenjeni juhi ali v mleku je zelo koristna in se lahko uživa.
Dobro kuhano zdravo meso, v zmernih količinah ne škoduje, če se uživa skupaj z kuhanim sadjem, kot so jabolka ali hruške ali slive, zopet zmerno, ker meso vsebuje dušene specifike bolj goste in podrejene vrste. Če se meso uživa skupaj s sadjem, tedaj specifike niso tako kisle in takšna hrana koristi bolni osebi.
V času diete, se je potrebno izogibati jedem pripravljenih iz zelene zelenjave. Astralna hranilna specifika za dušo v vseh užitnih zeliščih in koreninah je veliko bolj nečista, kot specifika v mesu živali, in se jo moramo zato izogibati.

No pa lep pozdrav.

M. L kaki so to nasveti od kje pobiraš te diete, so to Lorberjeve blodnje  ? Tri mesece tvojih kuhanih brozg ?  mislim da bi mene pobralo ob taki dieti ha ha  Grin Grin
In tvoja dieta naj bi vodila v zdravje, taka dieta še zdravega naredi bolnega, bolnega pa naredi še bolj bolnega.

Preveč žit in mleka, kislotvorna dieta, brez surovega sadja in zelenjave. Kaj si ti še iz časov ko so vse prekuhavali?
Sadje je bolje jesti surovo, kot kuhano, zelenjavo, pa kar odsvetuješ surovo in kuhano , kar je sploh bedasto in nezdravo.  Najbolj bedasto pa je da odsvetuješ ravno hrano ki je dobra za telo in čiščenje; pesa, limona, grenivke,  tako kot tudi česen in čebula.
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #23 - 28.02.2010 at 00:46:28

Optimus T. Prime wrote on 27.02.2010 at 00:52:42:
Nekako sem 3 tedne nazaj nehal jesti sol, dobesedno ne solim vec. Alkohola ne vem sploh kdaj sem ga pil. Milsim de je bilo 2 leti nazaj 3 banditose v lokalu k ga ne bom imenoval, trije so bili.

Priznam pa de pojem dosti sladkarij mislim cokoalde ... . recmo pol kilsko na teden. In vsak dan tri corny cokoladce. TO je od cukra vse. TOrej bom se to skenslal. Solato ne kisam olje pa dam mogoce sam za zlico gor, oziroma kar ga je v tuni k je v lasnem soku konzervirana.

Toko de,. ....... .

Tole je vedno bolj cudno.

Nekako sem bral de mores clovek popiti pol litra olivnega olja de spuca jetra pa me zaniam ce je kdo to pocel.

Lp.

p.s.: Em,. kave ne pijem sam kakav.

Pri solati ne vem zakaj kompliciranje, olje kako hladno stiskano olivno je zelo dobro, sol lahko uporabljaš zmerno, najbolje  kako naravno nerafinirano sol, brez dodatkov joda in kemikalij proti strjevanju. Kis naravni jabolčni tudi ni problem, če ti dela težave pa kisaj z limono.

Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #24 - 28.02.2010 at 01:20:51

gape wrote on 27.02.2010 at 11:39:34:
čaj od koprive se da kupt
iz listov
ni treba korenine
piješ ga pa samo 1 teden

ko sem o čaju brala, sem se spomnila še na tole zel, zelo hvaljeno za jetra.

http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/zdravje/340018

http://www.natura-trgovina.si/?page=shop/ucinkovine&ucinkovina_id=28

Lahko se pije kot čaj, dobi pa se tudi kot prehrambeni dodatek v kapsulah.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #25 - 28.02.2010 at 08:43:26

[quote author=nahate.d link=1267142001/22#22 date=1267312568]
Quote:
M. L kaki so to nasveti od kje pobiraš te diete, so to Lorberjeve blodnje  ? Tri mesece tvojih kuhanih brozg ?  mislim da bi mene pobralo ob taki dieti ha ha  Grin Grin
In tvoja dieta naj bi vodila v zdravje, taka dieta še zdravega naredi bolnega, bolnega pa naredi še bolj bolnega.

Preveč žit in mleka, kislotvorna dieta, brez surovega sadja in zelenjave. Kaj si ti še iz časov ko so vse prekuhavali?
Sadje je bolje jesti surovo, kot kuhano, zelenjavo, pa kar odsvetuješ surovo in kuhano , kar je sploh bedasto in nezdravo.  Najbolj bedasto pa je da odsvetuješ ravno hrano ki je dobra za telo in čiščenje; pesa, limona, grenivke,  tako kot tudi česen in čebula.

Ravno ta dieta se izogne vseh kislosti. Drugače pa, vsaka dieta je drugačna in ima svoja pravila, no vidim , da tako daleč še nisi, sicer pa tebi itak ne more pomagati nobena dieta več.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

satis
5

Reply #26 - 28.02.2010 at 09:01:15

6.      Močne začimbe.

No pa lep pozdrav.

M.L., ta dieta vsebuje preveč mesa, kar sigurno ni dobro za telo in duha, pa tudi grenivke in limone po mojem dobro vplivajo na čiščenje telesa. Brala sem knjigo enega poznavalcev vseh svetovnih religij, ki je jasno podal očitne znake, da je Jezus težil k nenasilju in nekrvavi hrani. Bom temo odprla o tem.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #27 - 28.02.2010 at 09:46:47

satis wrote on 28.02.2010 at 09:01:15:

6.      Močne začimbe.

No pa lep pozdrav.

M.L., ta dieta vsebuje preveč mesa, kar sigurno ni dobro za telo in duha, pa tudi grenivke in limone po mojem dobro vplivajo na čiščenje telesa. Brala sem knjigo enega poznavalcev vseh svetovnih religij, ki je jasno podal očitne znake, da je Jezus težil k nenasilju in nekrvavi hrani. Bom temo odprla o tem.

Joj, ljudje, pa ne bodite tako pikolovski, kje pa piše da moraš jesti samo meso in spet meso. Dieta pravi, da tudi nemastno sveže dobro kuhano meso ne škodi, če se uživa v zmernih količinah, obvezno skupaj z kuhanim ali pečenim sadjem. Sicer je pa dieta mišljena predvsem z žitaricami brez mesa, če pa že, se pa naj tako uživa kot je predpisano.

Jezus je rekel, da morajo zaklane živali dobro izkrvaveti in da v mesu ne sme biti krvi, ker škoduje našemu telesu. Normalno da je težil k nenasilju in nekrvavi hrani. Pod nesilje pa ni smatral zakol živali za potrebno preživetje, ampak nepotrebno ubijanje živali in človeka, ter sovraštvo do bližnjega in neizpolnjevanje dane postave. Pod krvavo hrano pa so mišljene zadušene živali, kjer žival ni izkrvavela, ampak je kri ostala v tudi v potem pečenem mesu. Takšno meso so nekateri uživali zaradi svoje čutne pohotnosti, da se je telo po zaužiti takšni hrani bolj čutno in strastno vzdražilo v vsej meseni pohotnosti.

Jezus je pa jedel vse kar so mu ponudili in ni izbiral dobro namerno pripravljene hrane od ljudi, ki so mu jo ponudili iz ljubezni do bližnjega. Celo blagoslovil je gostitelja in hrano, ki je bila začinjena z ljubeznijo.

No pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

satis
5

Reply #28 - 28.02.2010 at 10:18:55

M.L, ne zameri za pikolovstvo. Ampak glede SP je Bog namenil ljudem nedvomno vegetarijansko hrano, le zaradi njihovega pohlepa po mesu je kasneje nejevoljno dovolil, da vendarle jedo meso, ampak hkrati z mesom jim je poslal tudi pogubo. Dokler so jedli mano, so bili zdravi, ko so začeli jesti prepelice, je nadnje prišla še kužna bolezen. In to še dandanes velja, jej, saj imaš svobodno voljo, ampak meso namerno zaklanih živali se spet hrani z mesom ljudi in posledica so raznorazne bolezni.

Glejte, dal sem vam rastline, ki nosijo seme…to bodi vaša hrana. .

Quote:
31 Tedaj se je od GOSPODA  vzdignil veter in z morske strani prinesel prepelice. Nasul jih je na tabor in vsenaokoli dan hoda daleč na vse strani; pokrivale so zemljo približno dva komolca visoko. 32 Ljudstvo je bilo pokonci ves tisti dan in je nabiralo prepelice; kdor je malo nabral, jih je imel deset tovorov. Naložili so jih v plasti okoli taborišča. 33 Še so imeli meso med zobmi, niso ga še použili, ko se je vnela GOSPODOVA jeza na ljudstvo. GOSPOD je udaril ljudstvo s silno veliko nesrečo. 34 Zato so tisti kraj imenovali Kibrót Taáva, ker so tam pokopali ljudi, ki so se vdali poželenju. 35 Iz Kibrót Taáve se je ljudstvo odpravilo proti Hacerótu in ostali so v Hacerótu.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #29 - 28.02.2010 at 11:08:28

M.L. wrote on 28.02.2010 at 08:43:26:
Ravno ta dieta se izogne vseh kislosti. Drugače pa, vsaka dieta je drugačna in ima svoja pravila, no vidim , da tako daleč še nisi, sicer pa tebi itak ne more pomagati nobena dieta več.

Pa lep pozdrav.

Bedak zahojeni, tvoje glupe diete se samo norci držijo, ki hočejo zlepit svoje črevesje in zakisat možgane. tvoja dieta je sama kislost, kar v njej ni kislo je kuhano sadje, ki pa s kuhanjem izgubi na bazičnosti.  

Limona in grenivke pa v telesu delujejo zelo bazično, čeprav so po okusu kisle. prav tako pesa in vse sadje ter zelenjava, preberi si kako knjigo o zdravju, ne pa srednjeveških for tu gor za nasvete talat.  Tongue Grin
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4