Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 6108 times)
Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

V LČJUBLJANI BO POTRES¸
24.02.2010 at 12:40:52

Hej

Spremljam ze neki casa potrese v Sloveniji in semi zdi de jih he vedno vec. Neki izracuni kaztejo de bo v Lj koamd poclo. Ce s ene motim je danes bil tam potres. V novem mestu je bil tudi par tednov nazaj, kranj je rukalo vsak dan itd.

ma kdo kaj pametnega za povedati v tem oziru.

Lp

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Re: V LČJUBLJANI BO POTRES¸
Reply #1 - 24.02.2010 at 12:42:14

Optimus T. Prime wrote on 24.02.2010 at 12:40:52:
Hej

Spremljam ze neki casa potrese v Sloveniji in semi zdi de jih he vedno vec. Neki izracuni kaztejo de bo v Lj koamd poclo. Ce s ene motim je danes bil tam potres. V novem mestu je bil tudi par tednov nazaj, kranj je rukalo vsak dan itd.

Lp

Preseli se,če se lahko! Bo mir pred bedaki,ki paniko zganjajo!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #2 - 24.02.2010 at 12:49:48

Ce tebe pogledam ste taki kalibri k si ti vsepovod.

Lp

Clvoek se vidi de niams pojam o geostabilnsoti slovenije ko bo poclo bo slo slovenija na dva dela od krskega do jesenic,.. ljubljane ne bo sploh in 50 km od te crte gor in dol tudi nic toko de dobrodosel.

Zdej pa si hit nov avto kup;)(.

Lp
.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3 - 24.02.2010 at 12:58:09

Optimus T. Prime wrote on 24.02.2010 at 12:49:48:

Lp

Clvoek se vidi de niams pojam o geostabilnsoti slovenije ko bo poclo bo slo slovenija na dva dela od krskega do jesenic,.. ljubljane ne bo sploh in 50 km od te crte gor in dol tudi nic toko de dobrodosel.

Lp
.

Ja !! A ti rad filozofiraš? Fantek še 3ooo let si lahko miren.Potem bo pa urnebes na tejle Zemljci. Lokalni potresi so posledica zemeljske notranje samorotacije njenih plasti.Zemlja se zunaj vrti od vzhoda proti zahodu znotraj v obratni smeri.Zemeljska skorja (tektonske plošče potujejo po magmi in se trkajo-ko pride do tega trka,se manjši del zaskoči in nastane potres.Potresov se ne da vnaprej napovedati fantek.Drugače pa OTePač,kar ti veš že jaz pozabljam,tako malo veš!
Back to top

IP Logged

Miara
4

Lj
Reply #4 - 24.02.2010 at 15:26:57

V vsakem primeru ne morš nč narest glede tega Smiley
Men so pa taki manjši potresi zabavni. Tko mal se zaveš kok si mejhn Wink
Drugač pa dons me je zbudu ta potres pa sploh nism vedla kaj je prsežm da sm se stresla z potresom čist čudn k da bi me na elektriko prklopl Cheesy
Back to top

blah

IP Logged

Etrex
5

Reply #5 - 24.02.2010 at 15:38:00

No ce je kaksen hujsi spektakel 7 stopnje po Richterjevi lestvici, verjetno ni to nekaj zabavnega.

Drugace pa ti manjsi pa so ok, vsaj vemo da se trza in "zivi" ta nasa zemljica Cheesy Ko ne bo vec potem bo sele hudo Wink

Ok, "zivi" ni misljeno kot bitje, ker zemlja ni bitja, saj se razume kaj mislim...
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Miara
4

Lj
Reply #6 - 24.02.2010 at 15:40:52

Se razume se razume Grin Smiley
Drugač sej manjši so res zabavni ane k ni več stabiln najbolš je če prov zuni na tleh sediš...a si nooor kir filing Cheesy
velki...em not so much Lips Sealed
Back to top

blah

IP Logged

Etrex
5

Reply #7 - 24.02.2010 at 15:52:30

Ja ce si zunaj je kar fajn, v objektu predvsem bloku ki se okrepi vibracije in obcutek varnosti takrat ponavadi ravno ne spreletava cloveka, je malce crepy.

Saj kozarci se lahko malce premikajo, ko vidis kaj dela kaksen 7 stopnje na (yotube so posnetki). Nevem tam 4 sem ze dozivel, samo 7 ni samo se enkrat huje, meni izgleda najmanj 10x huje, kot bi bil hrcek v kletki ki jo velikan trese kolikor je mogoce  Huh
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #8 - 24.02.2010 at 15:59:41

Hej

Lp

Ja imam, v Ljubljani so bili potresi in v Ljubljani bodo potresi.
Back to top
« Last Edit: 24.02.2010 at 17:07:12 by Bamby »  

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

satis
5

Reply #9 - 24.02.2010 at 18:00:53

Bamby wrote on 24.02.2010 at 15:59:41:
Hej

Lp

Ja imam, v Ljubljani so bili potresi in v Ljubljani bodo potresi.

Tudi če bo potres, se ga jaz niti najmanj ne bojim. Imamo veliko več verjetnosti, da umremo v prometni nesreči ali od bolezni kot od potresa, sploh če so stavbe potresno varno zgrajene.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #10 - 24.02.2010 at 18:57:30

Lp

Lp
.

Kje si pa to prebral? Od kakega pijanega seizmologa ali čudaškega geologa? Ne natolcuj o zadevah o katerih pojma nimaš. Tisto črto, ki jo ti omenjaš so narisali geologi s zeizmologi na podlagi nekih simulacij in dognanj. Realnost in praksa je povsem drugačna.
Pojdi malo še na geomehaniko na Inštitutu za mehaniko. Je na Jamovi in prosi, če lahko poslušaš malo predavanja od Vogrinčiča, ki je naslednik Sovinca. Da se malo skuliraš in ne boš sejal panike iz lastne nevednosti.

Lp,igor
Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #11 - 24.02.2010 at 23:23:57

Ojej,...

Takole bom reku,.... . Ce so to crto narislai akr tako pa mi lepo prosim povej zakaj je ta crta zakonsko merodajna in prava po evro kodih. in zakaj jo projektanti morejo upsotevati za horizontalne pospeske v odvisnoti od te crte gor in dol.

Mislim de od unga kekca sploh ne bom pisal nic ker pozablja in vse te reci ve. ....... .. Resno se mi zdi de je zrel za polje.

Povedal bom de sme studiral potrese skorjo nife itd,. in de nisem lajik. Res s emi pa ztdi zanimivo ko se ti strop zamuva in ti poi zoid po dijagonali ker sme pa ze dozivel na ... severnem delu drzave. ....... .

Hm,....... .  Nekako vem de vsega ne ves, toda dejstvo je de zemlja je ziv organizem.
Zelo nocem o tem govoriti recmo de sem nekej neki bral ravih reci pa ne bom povedal kjer sem to nekako pogurntal. .......

Zelo bistveno je de vsaka stvar predmet itd. ....... . Povedano more meti neki v onem svetu drgac tuki en mreo obstajato torej zemlaj je ziva.

............. .

Zelo mi je zanimivo,. vi k vse veste ... .. dejte mi pol povedati kako anstaja elektrika ce mso ze pri tem.. ....... .

De te vidim... .
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #12 - 25.02.2010 at 06:57:27

Optimus T. Prime wrote on 24.02.2010 at 23:23:57:
Ojej,...

Takole bom reku,.... . Ce so to crto narislai akr tako pa mi lepo prosim povej zakaj je ta crta zakonsko merodajna in prava po evro kodih. in zakaj jo projektanti morejo upsotevati za horizontalne pospeske v odvisnoti od te crte gor in dol.

Mislim de od unga kekca sploh ne bom pisal nic ker pozablja in vse te reci ve. ....... .. Resno se mi zdi de je zrel za polje.

Povedal bom de sme studiral potrese skorjo nife itd,. in de nisem lajik. Res s emi pa ztdi zanimivo ko se ti strop zamuva in ti poi zoid po dijagonali ker sme pa ze dozivel na ... severnem delu drzave. ....... .

Hm,....... .  Nekako vem de vsega ne ves, toda dejstvo je de zemlja je ziv organizem.
Zelo nocem o tem govoriti recmo de sem nekej neki bral ravih reci pa ne bom povedal kjer sem to nekako pogurntal. .......

Zelo bistveno je de vsaka stvar predmet itd. ....... . Povedano more meti neki v onem svetu drgac tuki en mreo obstajato torej zemlaj je ziva.

............. .

Zelo mi je zanimivo,. vi k vse veste ... .. dejte mi pol povedati kako anstaja elektrika ce mso ze pri tem.. ....... .

De te vidim... .

Tudi prašičjo gripo so razglasili za epidemijo.
Znanost (tudi bukovo) so začeli jemati kot resnico. Popolno resnico. In zato takšne anomalije, ker navadna zdrava pamet ni obravnavana kot primerna še manj resnica. Na prestol smo postavili znanje na podlagi spomina.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #13 - 25.02.2010 at 09:20:02

OTePač- a ne vidiš,da te imajo vsi za klovna?Daj se ti malo skuliri v sebi. Ne moreš proti vetru scati,se vedno poščiješ. A misliš,da so tule tako butast ljudje,da jim boš ti prodajal svoje otročje fore?
Ne biti naiven! Wink Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #14 - 25.02.2010 at 15:29:05

Alojz in Sandib wrote on 24.02.2010 at 12:58:09:

Lp

Lp
.

Ja !! A ti rad filozofiraš? Fantek še 3ooo let si lahko miren.Potem bo pa urnebes na tejle Zemljci. Lokalni potresi so posledica zemeljske notranje samorotacije njenih plasti.Zemlja se zunaj vrti od vzhoda proti zahodu znotraj v obratni smeri.Zemeljska skorja (tektonske plošče potujejo po magmi in se trkajo-ko pride do tega trka,se manjši del zaskoči in nastane potres.Potresov se ne da vnaprej napovedati fantek.Drugače pa OTePač,kar ti veš že jaz pozabljam,tako malo veš!

Alojz, a se tebi tud' kej' u glavi vrti, tkole , včasih, kot po potresnih sunkih  Wink Grin Tongue Cool Wink Smiley

Lp + #
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2