Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 
(Read 17049 times)
Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Re: Olimpijada na slovenski način
Reply #30 - 20.02.2010 at 22:29:47

El Pesnik wrote on 20.02.2010 at 22:09:21:
ker si ti se mal prevec naivna in ne vidis. zato. ti nekdo drug pove, da castis lazne idole, ki so v sluzbi tega sistema. je sranje med seboj povezano. da te uspava.
sploh pa kaksen uspeh? iluzija

mogoče zate, ker si nisi nikol nečesa res zelo želel in pol tega dosegel.
probej kdaj.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #31 - 20.02.2010 at 22:33:37

Devi wrote on 20.02.2010 at 22:29:47:
El Pesnik wrote on 20.02.2010 at 22:09:21:
ker si ti se mal prevec naivna in ne vidis. zato. ti nekdo drug pove, da castis lazne idole, ki so v sluzbi tega sistema. je sranje med seboj povezano. da te uspava.
sploh pa kaksen uspeh? iluzija

mogoče zate, ker si nisi nikol nečesa res zelo želel in pol tega dosegel.
probej kdaj.

Devi saj veš,da te imam za pametno. Želeti    si-a ni to malo egoistično- Kaj če zamenjaš to z razdajati se za srečo vseh.Sedaj a smo mi zaradi Petre osebno kaj bolj srečni? Ali nas ne peljejo pred TV ekran načrtno? Ne zameri mi razmišljam!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #32 - 20.02.2010 at 22:51:30

Po drugi strani pa, če odmislimo tekmovalnost (in njeno neumnost) in pogledamo njeno vstajenje in voljo po življenju, ki si ga je zamislila in bojda v mukah odrekanja in trdega dela le prišla na svoj cilj-da lahko sedaj lagodno in mirno živi.
Me spominja na zgodbo o človeku, ki je ležal pod hruško. Mimo je prišel popotnik, ki je romal na bljižno goro in ga opazil. Po nekaj dneh, ko se je vračal, preznojen, utrujen in še padel je za povrh, je videl istega človeka še vedno ležati pod hruško. Seveda mu je takoj moral dati nasvet: "poglej v tem času, ko ti tukaj ležiš, bi lahko začel kaj delati. Po nekaj letih bi postal znan in dober izdelovalec in bi zaposlil nekaj delavcev. Čez nekaj let še nekaj in potem bi oni delali zate, ti pa bi lahko mirno počival.
Človek pod hruško mu pa odgovori: "Ja, kaj pa počnem zdaj?"

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #33 - 20.02.2010 at 22:57:13

dobra
Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #34 - 20.02.2010 at 23:02:43

Alojz in Sandib wrote on 20.02.2010 at 22:33:37:
Devi saj veš,da te imam za pametno. Želeti    si-a ni to malo egoistično- Kaj če zamenjaš to z razdajati se za srečo vseh.Sedaj a smo mi zaradi Petre osebno kaj bolj srečni? Ali nas ne peljejo pred TV ekran načrtno? Ne zameri mi razmišljam!

ne vem, jes ne gledam tv. to o petri sem slučajno prebrala v cajtngu in zdela se mi je asica. ne zato, ker je premagala druge, ampak, ker je naredla nekej zlo težkega in ji je ratalo. zakaj ne bi smela bit vesela? eni ljudje pač radi tekmujejo. če maš to v sebi, a ni sport še dost nedolžna varianta želje po moči? a uni, k šahirajo, se ti zdijo boljši od unih, ki bo bolj fizični? igra in bit zlo dober v njej, je lahko tud v užitek. jes k mi rata kej težkega si zmer rečem, pridna si bla, dobr si to naredla in mal pobožam svoj ego. in razdajam sam tolk kot imam viška. še zmer imamo nagone, alojz. bolš da so zdravi, ko bolni od tega, ker jih tolk tlačimo.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #35 - 20.02.2010 at 23:09:11

Devi wrote on 20.02.2010 at 23:02:43:
Alojz in Sandib wrote on 20.02.2010 at 22:33:37:

ne vem, jes ne gledam tv. to o petri sem slučajno prebrala v cajtngu in zdela se mi je asica. ne zato, ker je premagala druge, ampak, ker je naredla nekej zlo težkega in ji je ratalo. zakaj ne bi smela bit vesela? eni ljudje pač radi tekmujejo. če maš to v sebi, a ni sport še dost nedolžna varianta želje po moči? a uni, k šahirajo, se ti zdijo boljši od unih, ki bo bolj fizični? igra in bit zlo dober v njej, je lahko tud v užitek. jes k mi rata kej težkega si zmer rečem, pridna si bla, dobr si to naredla in mal pobožam svoj ego. in razdajam sam tolk kot imam viška. še zmer imamo nagone, alojz. bolš da so zdravi, ko bolni od tega, ker jih tolk tlačimo.

Saj jih ne tlačmo mi Devi.Sami si to želijo. Problem je ,ker je 95% ljudi na Zemlji tlačenih od 5% najbogatejše  golazni,ki ima pokradenega pedesetkrat več denarja, kot ga imajo vsi ostali skupaj.!Pa še to ni tako velik problem, problem je,ker nas imajo za golazen- a so oni iste krvi kot  mi.Vem poznam občutek,če trdo delaš in nekaj narediš,ki ti je v veselje,da si zadovoljen sam sseboj. To se strinjam s teboj.Tisto za tilnikom boli-ko se zaveš kje živiš!
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #36 - 20.02.2010 at 23:12:23

mah, jaz bi itak vse tekmovalne zadeve skenslala, ker tekmovalnost po defaultu ne more osrečevat. zmer se je treba pehat za še več...še več...še več...
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #37 - 20.02.2010 at 23:19:21

Petra. wrote on 20.02.2010 at 23:12:23:
mah, jaz bi itak vse tekmovalne zadeve skenslala, ker tekmovalnost po defaultu ne more osrečevat. zmer se je treba pehat za še več...še več...še več...

Petra saj veš šport je skomercializiran.Denar pa sveta vladar.Nikoli ga pa ni dost pohlepnim.Vse je tu na dlani! Lepo telo,mladost,denar užitki do starosti in smrti ,potem pa pozaba-rezultati nula-nesmisel.Življenjekot ga živimo je živa duhovna tema. Smiley
Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #38 - 20.02.2010 at 23:25:47

+ to je vse del stare variante daj jim "kruha in iger"
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #39 - 20.02.2010 at 23:28:33

Quote:

+ to je vse del stare variante daj jim "kruha in iger"

Točno! Wink
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #40 - 20.02.2010 at 23:34:38

no sej to sem pravzaprav mislil. da nam vsem kakrsnakoli tekmovalnost skodi in da s tem samo drug drugemu grenimo lajf. zato bi uhka najprej zacel s tem, da bi nehal glorificirat tekmovalnost pa raj zagovarjal netekmovalnost in pomoc. pol pa svet nikol vec ne bi mogu bit tezek. ker zdej ravno s tem da tekmujemo en prot drugmu si drug drugmu razdiramo zivljenje.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #41 - 20.02.2010 at 23:38:38

El Pesnik wrote on 20.02.2010 at 23:34:38:

no sej to sem pravzaprav mislil. da nam vsem kakrsnakoli tekmovalnost skodi in da s tem samo drug drugemu grenimo lajf. zato bi uhka najprej zacel s tem, da bi nehal glorificirat tekmovalnost pa raj zagovarjal netekmovalnost in pomoc. pol pa svet nikol vec ne bi mogu bit tezek. ker zdej ravno s tem da tekmujemo en prot drugmu si drug drugmu razdiramo zivljenje.

Pravilno povedano. WinkProblem nam ostajajo barabe,ki hočejo z nami upravljati in nas gonijo za svojo igro in egoizem.Njim moramo dati jasno vedeti,da nas je preveč,da bi nas še naprej za jajca vlekli. Wink
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #42 - 20.02.2010 at 23:38:56

Quote:
Po drugi strani pa, če odmislimo tekmovalnost (in njeno neumnost) in pogledamo njeno vstajenje in voljo po življenju, ki si ga je zamislila in bojda v mukah odrekanja in trdega dela le prišla na svoj cilj-da lahko sedaj lagodno in mirno živi.
Me spominja na zgodbo o človeku, ki je ležal pod hruško. Mimo je prišel popotnik, ki je romal na bljižno goro in ga opazil. Po nekaj dneh, ko se je vračal, preznojen, utrujen in še padel je za povrh, je videl istega človeka še vedno ležati pod hruško. Seveda mu je takoj moral dati nasvet: "poglej v tem času, ko ti tukaj ležiš, bi lahko začel kaj delati. Po nekaj letih bi postal znan in dober izdelovalec in bi zaposlil nekaj delavcev. Čez nekaj let še nekaj in potem bi oni delali zate, ti pa bi lahko mirno počival.

Lp,Igor

TO TI JE TO!!! Na koncu si vedno na pozitivni nuli, vmes se pa pretvarjas da nisi. in pocnes in se sekiras za tisoc stvari. Hruska te pa caka tko al tko. Medtem ko ti plezas na sistemsko bukev ...
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #43 - 21.02.2010 at 09:04:47

El Pesnik wrote on 20.02.2010 at 23:38:56:
Quote:

Lp,Igor

TO TI JE TO!!! Na koncu si vedno na pozitivni nuli, vmes se pa pretvarjas da nisi. in pocnes in se sekiras za tisoc stvari. Hruska te pa caka tko al tko. Medtem ko ti plezas na sistemsko bukev ...

Ja, in ta sočna hruška je ves čas prisotna, večina pa raje izbere visoko bukev in iz nje mislijo na hruško in si jo želijo-nekje v prihodnosti. In za njo med seboj tekmujejo za zlato, ker tepci mislijo, da do nje vodi le zlato, denar, trpljenje itd.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #44 - 21.02.2010 at 09:58:37

Quote:
El Pesnik wrote on 20.02.2010 at 23:38:56:
Quote:

Lp,Igor

Ja, in ta sočna hruška je ves čas prisotna, večina pa raje izbere visoko bukev in iz nje mislijo na hruško in si jo želijo-nekje v prihodnosti. In za njo med seboj tekmujejo za zlato, ker tepci mislijo, da do nje vodi le zlato, denar, trpljenje itd.

Lp,Igor

Niso vesoljno samospoznani in potem se(prostovoljno) pehajo v nasprotno smer,namesto da bi sledili vesoljnemu samodelovanju. Zame smešno in s stališča vesoljnega in lastnega življenjskega ''samospoznanega'' samodelovanja- neproduktivno. Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5