Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11
(Read 33022 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: Etični manifest življenja
Reply #60 - 16.02.2010 at 19:25:16

Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 14:40:47:
Etični manifest življenja

Življenje samo je uganka,ki jo naša civilizacija do danes še ni uspela spoznati in rešiti.

Ravno zaradi nerešitve same vesoljne uganke,ki se zaobjema naše in celotno ostalo vesoljno večno-sedanje življenje. MI vsi na Zemlji resnično in dokazljivo živimo v življenjsko vesoljni-univerzalni duhovni in telesno fizični-biološki temi.

Priznavamo Darwinovo zmotno teorijo o nastanku in evolucijskem razvoju zemeljskega življenja in si zavestno lažemo,da iz elementarne (snovne) samopojavnosti -lahko samonastane življenje.
A vsakodnevno lahko opazimo,da se življenje samorojeva iz življenja in njegovih samoreprodukcijskih življenjskih verig -vrst.Življenje ravno skozi lastno samoreprodukcijo vegetativno-flora,nagonsko-favna in samozavedno -človek večno-sedaj osmišlja samo elementarno vseobsežno vesoljno samopojavnost(nezavedno materijo). Tu igra človek kot vesoljno najrazvitejši in edini samozavedni večno-sedanji vesoljni samo pojav odločilno življenjsko vsevesoljno vlogo. Mi te lastne življenjske navišje etično prostovoljno sprejete vloge ne razumemo,zato tudi neetično živimo na tem planetu.

Ta naša vesoljna neetičnost nam sama skozi kolektivno akumulirano zavest v nas samih že kaže naše velike zmote in neznanje,ki nas kot najvišja vesoljna živa ciklična samomanifestacija(ljudi) v vesolju že spravlja v življenjski obup na globalni zemeljski ravni in nam kaže kako samovšečni in egoistično v resnici smo.

Tisti,ki nas vodite iz lastnega pohlepa po moči,kapitalu in družbeni pomembnosti(ugledu) in privilegijah ki jih imate neupravičeno in jih neetično
izrabljate ,da nas ostale zatirate,pobijate,izkoriščate,zastrupljate in upravljate z našimi življenji-vedite:Prej se boste zbudili- prej boste končali to svoje neetično početje v dobro celotnega zemeljskega življenja in nas samih!

Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #61 - 16.02.2010 at 19:25:24

Kaj ti je? Kaj ne vidiš, da sem proti kakršnemukoli manifestu?
Zato je ta kritika, moje mnenje, ne pa ne vem kaj. Predvsem sem pa pisal v množini, kaer se je nanašalo na vse pisoče, ki mu pritrjujejo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #62 - 16.02.2010 at 19:27:20

Quote:
Kaj ti je? Kaj ne vidiš, da sem proti kakršnemukoli manifestu?
Zato je ta kritika, moje mnenje, ne pa ne vem kaj. Predvsem sem pa pisal v množini, kaer se je nanašalo na vse pisoče, ki mu pritrjujejo.

Lp,Igor

Potem piši na list papirja,če si ti proti. Kdo mu pa potrjuje.Ti bom dal post gor ,kako mu ti potrjuješ.

Po Agniju uničenje Grin   hahaha  in nato  rojstva ves čas.

A je tole napisal moj dedek?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #63 - 16.02.2010 at 19:31:28

Robi wrote on 15.02.2010 at 20:38:28:
Odločanje mora biti decentralizirano in vključevati ljudi na vseh ravneh – družbeni, politični in gospodarski. Vsi ljudje bi morali imeti glas pri oblikovanju vrednot in ciljev, ki določajo njihova življenja. Institucije bi se morale odzivati na izražene želje in potrebe. Pogoji za delo, izobraževanje, predanost in igro bi morali biti bolj človeški. Sile odtujevanja je treba spremeniti ali odpraviti in minimizirati število birokratskih struktur. Ljudje so pomembnejši od zapovedi, pravil, prepovedi ali uredb.

Država mora spodbujati največjo možno svobodo različnih moralnih, političnih, verskih in družbenih vrednot v družbi. S porabo javnega denarja ne bi smela  dajati prednosti posameznim verskim organom niti podpirati ene ideologije in pri tem delovati kot instrument propagande ali zatiranja.

Ja tole zate nestrinjanje?
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #64 - 16.02.2010 at 19:32:36

Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 19:19:42:
Quote:
Točke in zapovedi, moraliziranje ni niti blizu etike.
O.K. ne bom kritičen, ker zgleda kritika v etiki (po vašem pojmovanju) ni dobrodošla.
Kdor ni videl odgovorov v mojih postih naj pa prvo preštudira razliko med etiko in moralo.

Lp,igor

Saj za to gre lažno moraliziranje,ki je staro 14000 let in etično življenje,ki smo ga izgubil po lastni volji zato pa vedno samo lažno moraliziramo. In kje  ti vidiš pri mojih postih,da omenjam moralo. Točke pišem zaradi preglednosti ne zaradi moraliziranja. Poglej moje poste ker mene napadaš-upravičeno preveri-pokaži? Ne obsojat v tri dni.Argumentiraj napiši svoje mnenje.jaz nobene osebe ne omenjam-poglej! A ti si potem etičen,ko mene napadaš?Preveri,če ne- prenehaj srati mene osebno-Jasno? Angry Grin

Zdaj pa ni več heca!!!

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #65 - 16.02.2010 at 19:33:28

M.L. wrote on 14.02.2010 at 17:47:48:
Robi wrote on 14.02.2010 at 17:20:57:
Pa spišimo svoje ideje in predloge, na kakšnih temeljih bi naj temeljila novodobna družba. Smiley

Na temeljih ljubezni do bližnjega ali Božje zapovedi; ljubi bližnjega bolj kakor sebe ali vsaj toliko kot sebe.

Pa lep pozdrav.

A je tole mogoče nestrinjanje?
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #66 - 16.02.2010 at 19:33:58

Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 19:31:28:
Odločanje mora biti decentralizirano in vključevati ljudi na vseh ravneh – družbeni, politični in gospodarski. Vsi ljudje bi morali imeti glas pri oblikovanju vrednot in ciljev, ki določajo njihova življenja. Institucije bi se morale odzivati na izražene želje in potrebe. Pogoji za delo, izobraževanje, predanost in igro bi morali biti bolj človeški. Sile odtujevanja je treba spremeniti ali odpraviti in minimizirati število birokratskih struktur. Ljudje so pomembnejši od zapovedi, pravil, prepovedi ali uredb.

Država mora spodbujati največjo možno svobodo različnih moralnih, političnih, verskih in družbenih vrednot v družbi. S porabo javnega denarja ne bi smela  dajati prednosti posameznim verskim organom niti podpirati ene ideologije in pri tem delovati kot instrument propagande ali zatiranja.

Ne vem kaj misliš s tem, ko si dal gor Robijevo pisanje? Izgleda, da se on strinja z naslovom manifest.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #67 - 16.02.2010 at 19:35:10

Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 19:33:28:
Pa spišimo svoje ideje in predloge, na kakšnih temeljih bi naj temeljila novodobna družba. Smiley

Na temeljih ljubezni do bližnjega ali Božje zapovedi; ljubi bližnjega bolj kakor sebe ali vsaj toliko kot sebe.

Pa lep pozdrav.

Ne razumem, kaj hočeš povedati!!

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #68 - 16.02.2010 at 19:35:29

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 19:31:28:

Ne vem kaj misliš s tem, ko si dal gor Robijevo pisanje? Izgleda, da se on strinja z naslovom manifest.

Lp,Igor

On je napisal svoje mnenje ok! -korektno! zmoreš ti to?
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #69 - 16.02.2010 at 19:36:36

M.L. wrote on 16.02.2010 at 19:35:10:

Pa lep pozdrav.

Pa lep pozdrav.

DAL SI KOREKTNO SVOJE MNENJE.jE TAKO ML ?
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #70 - 16.02.2010 at 19:37:28

Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 19:36:36:
M.L. wrote on 16.02.2010 at 19:35:10:

Pa lep pozdrav.

Pa lep pozdrav.

DAL SI KOREKTNO SVOJE MNENJE.jE TAKO ML ?

Res je!!!

Pa lep ozdrav.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #71 - 16.02.2010 at 19:38:27

Pa saj sem ti dal svoje mnenje. Je pač kritika in kaj? Ne vem, M.L.-u tudi ne ustreza kritika. To je moje mnenje.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #72 - 16.02.2010 at 19:42:40

Quote:
Etično se živi, ne pa o njej dogovarja s konsezom. Kaj se imaš za dogovarjat z današnjim izobraževalnim sistemom? Nič, ker je popolnoma zgrešen in temelji na spominu. Boljšo oceno dobi tisti, ki ima boljši spomin. Večina se zato dudla, izsiljuje (starše), le redki ne sprejmejo te tekmovalnosti spomina. Sedanji sistem temelji na ponavljanju in s tem na poveličevanju spomina. Spomin pa ni ustvarjalen, lahko samo nadgrajuje. In imamo piramido.

Lp,Igor

S tem se popolnoma strinjam, ajgor, tako je kot si dejal.

Proti ustrezni kritiki nimam nič!!

Pa lep pzdrav.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #73 - 16.02.2010 at 19:43:18

Quote:
Pa saj sem ti dal svoje mnenje. Je pač kritika in kaj? Ne vem, M.L.-u tudi ne ustreza kritika. To je moje mnenje.

Lp,Igor

NIKOMUR NE USTREZA KER SMO SE DOGOVORIL DA NE KOMENTIRAMO POSTOV.TI  SKOZI  VEŽEŠ VSEBINO POSTOV.DOJEMI KAJ TI GOVORIM.
KRITIKA JE TVOJE MNENJE NE VEŽI JO NA VSEBINO POSTOV.POVEJ S ČIM SE V DRUŽBI NE STRINJAŠ,NE ZAKAJ SE Z  NAMI  NE STRINJAŠ! Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #74 - 16.02.2010 at 19:49:39

Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 19:43:18:
Quote:

Lp,Igor

NIKOMUR NE USTREZA KER SMO SE DOGOVORIL DA NE KOMENTIRAMO POSTOV.TI  SKOZI  VEŽEŠ VSEBINO POSTOV.DOJEMI KAJ TI GOVORIM.
KRITIKA JE TVOJE MNENJE NE VEŽI JO NA VSEBINO POSTOV.POVEJ S ČIM SE V DRUŽBI NE STRINJAŠ,NE ZAKAJ SE Z  NAMI  NE STRINJAŠ! Smiley

Kje pa je potem ETIKA če bom šimfal družbo?

Kritično mnenje je komentar. Torej se ne sme komentirati. Prav.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 3 4 5 6 7 ... 11