Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 11
(Read 32994 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: Etični manifest življenja
Reply #45 - 16.02.2010 at 18:17:14

Quote:
Pa zato se gre, da se z vzgojo spozna. Sedaj je kar pravi čas, odlašajo naj moralisti, ki potrebujejo za svoj obstoj spoštovanje. V prijateljstvu oz. tovarištvu ni spoštovanja je vzajemnost.

Lp,Igor

Konsenz-dogovor za to gre! Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #46 - 16.02.2010 at 18:24:12

Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 18:17:14:
Quote:
Pa zato se gre, da se z vzgojo spozna. Sedaj je kar pravi čas, odlašajo naj moralisti, ki potrebujejo za svoj obstoj spoštovanje. V prijateljstvu oz. tovarištvu ni spoštovanja je vzajemnost.

Lp,Igor

Konsenz-dogovor za to gre! Wink

Etično se živi, ne pa o njej dogovarja s konsezom. Kaj se imaš za dogovarjat z današnjim izobraževalnim sistemom? Nič, ker je popolnoma zgrešen in temelji na spominu. Boljšo oceno dobi tisti, ki ima boljši spomin. Večina se zato dudla, izsiljuje (starše), le redki ne sprejmejo te tekmovalnosti spomina. Sedanji sistem temelji na ponavljanju in s tem na poveličevanju spomina. Spomin pa ni ustvarjalen, lahko samo nadgrajuje. In imamo piramido.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #47 - 16.02.2010 at 18:28:59

Ja tudi v tem primeru zaradi našega sobivanja morramo nekak priti do etičnega prostovoljnega konseza splošnega delovanja. Kaj bo s tistimi realno,ki ne bodo zmogli etično živeti? A jih bomo kr pobili izložli-izoliral. V tem smislu.Kar se tiče spomina in izobraževanja pa tako vsi vemo,da te doktorski naziv ne obvaruje pred neumnostjo. Wink Wink Wink Napiši en prosti spis na temo -etični manifest življenja!!! Smiley Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #48 - 16.02.2010 at 18:39:16

Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 18:28:59:
Ja tudi v tem primeru zaradi našega sobivanja morramo nekak priti do etičnega prostovoljnega konseza splošnega delovanja. Kaj bo s tistimi realno,ki ne bodo zmogli etično živeti? A jih bomo kr pobili izložli-izoliral. V tem smislu.Kar se tiče spomina in izobraževanja pa tako vsi vemo,da te doktorski naziv ne obvaruje pred neumnostjo. Wink Wink Wink Napiši en prosti spis na temo -etični manifest življenja!!! Smiley Wink

Prav o tem govorim. Da se nikdar ne bo zmoglo dogovorit. To vlogo naj bi imela ideja o demokraciji, ki jo imamo. Pa kaj imamo? Vsesplošno nezadovoljstvo z življenjem, žalost.
Kako pa veš, da ne bodo zmogli? A niso v demokraciji zapori bolj polni, kot kdaj koli prej?
Poglej naokrog imaš tudi ljudi, ki se prebujajo iz te večinske otopele neumnosti Smiley.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #49 - 16.02.2010 at 18:41:29

Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 17:33:34:
Ti prav vztrajno rušiš vse kar nisi ti sam.Daj razmisli in potem piši.

Po Agniju, bogu uničenja Smileyhahaha in nato rojstva-ves čas.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #50 - 16.02.2010 at 18:47:30

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 18:28:59:

Prav o tem govorim. Da se nikdar ne bo zmoglo dogovorit. To vlogo naj bi imela ideja o demokraciji, ki jo imamo. Pa kaj imamo? Vsesplošno nezadovoljstvo z življenjem, žalost.
Kako pa veš, da ne bodo zmogli? A niso v demokraciji zapori bolj polni, kot kdaj koli prej?
Poglej naokrog imaš tudi ljudi, ki se prebujajo iz te večinske otopele neumnosti Smiley.

Lp,Igor

MI smo to že obdelal. Nikoli ne veš,če je bo res tako,da se ne bo dalo dogovoriti.Zakaj ne,če vemo,da demokracija lažna novi liberalni kapitalizem pa neučikovit,ravno takšno je pa tudi na splošno življenje.

Demokracija kot si jo novodobni kapitalizem razlaga je svoboda plenitve,kjer lahko vsak počne kar hoče -na poti k lastni obogatitvi.Tu življenjska etika odpove-to je potrebno utirit v normalna etična razmerja -odnose.Če ponudbo nekaj novega ni greh ,greh je podpirat to svinarijo.

Napiši svoje videnje,ne razpravljat z menoj.Napiši kaj misliš-tak je dogovor tule!!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #51 - 16.02.2010 at 18:50:16

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 17:33:34:
Ti prav vztrajno rušiš vse kar nisi ti sam.Daj razmisli in potem piši.

Po Agniju, bogu uničenja Smileyhahaha in nato rojstva-ves čas.

Lp,Igor

Igor bova razpravljala na to temo .Bo še čas, je tako? Potem bova ugotovila skupaj  ,kako se smejati in hehetati. Wink Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #52 - 16.02.2010 at 18:53:10

Jaz to vem že sedaj Smiley
Hehetanje mi nekako ne gre. Bova pa predebatirala o tem. Na pomlad, na soncu, ob dobri kavici.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #53 - 16.02.2010 at 18:55:07

Quote:
Jaz to vem že sedaj Smiley
Hehetanje mi nekako ne gre. Bova pa predebatirala o tem. Na pomlad, na soncu, ob dobri kavici.

Lp,Igor

Bova bova -to je pa sigurno!!! Dobra kava in sonce agnijev nardi vse boljš. Lahko si še kakšnega knapovskega spečeva. Daj napiš kaj ne se z mano kle hecat. Wink Tu smo se dogovorili,da pišemo svoja mnenja-napiši ga neodvisno od nas-sam. Wink
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #54 - 16.02.2010 at 19:00:31

Alojz in Sandib wrote on 14.02.2010 at 18:00:22:
NE KOMENTIRAJMO ZGOLJ PIŠEMO SVOJE MISLI IDEJE. kASNEJE BOM DODAL SVOJE MOGOČE TUDI VSAK DAN IN TAKO VI,ČE LAHKO?

Quote:
Mira tule sem prosil,za ideje,če gre- ne za komentarje! Je razlika? Sedaj moram komentirat tvoj post!

Quote:
Prosim ,če lahko se vzdržite komentajev.Pišite zgolj svoje misli,ideje,pobude,če jih imate.Potem bomo probali zadevo strniti v neko obliko! Hvala!

Quote:
Napiši svoje videnje,ne razpravljat z menoj.Napiši kaj misliš-tak je dogovor tule!!

No pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #55 - 16.02.2010 at 19:01:35

M.L. wrote on 16.02.2010 at 19:00:31:
Alojz in Sandib wrote on 14.02.2010 at 18:00:22:
NE KOMENTIRAJMO ZGOLJ PIŠEMO SVOJE MISLI IDEJE. kASNEJE BOM DODAL SVOJE MOGOČE TUDI VSAK DAN IN TAKO VI,ČE LAHKO?

Quote:
Mira tule sem prosil,za ideje,če gre- ne za komentarje! Je razlika? Sedaj moram komentirat tvoj post!

Quote:
Prosim ,če lahko se vzdržite komentajev.Pišite zgolj svoje misli,ideje,pobude,če jih imate.Potem bomo probali zadevo strniti v neko obliko! Hvala!

Quote:

No pa lep pozdrav.

Hvala za pomoč ML. Grin Grin
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #56 - 16.02.2010 at 19:02:02

Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 18:47:30:
MI smo to že obdelal. Nikoli ne veš,če je bo res tako,da se ne bo dalo dogovoriti.Zakaj ne,če vemo,da demokracija lažna novi liberalni kapitalizem pa neučikovit,ravno takšno je pa tudi na splošno življenje.

Demokracija kot si jo novodobni kapitalizem razlaga je svoboda plenitve,kjer lahko vsak počne kar hoče -na poti k lastni obogatitvi.Tu življenjska etika odpove-to je potrebno utirit v normalna etična razmerja -odnose.Če ponudbo nekaj novega ni greh ,greh je podpirat to svinarijo.

O tem sem pisal, da moraliziranje ni ta pot, ker to že imamo. Dva tisoč let in kaj? Tehnološko smo napredovali, duševno smo pa enaki. Tehnologijo imamo za lažje življenje, da imamo več časa za sebe, ne pa da te okupira in postaneš njen hlapec.
Zadnji konsenz, ki smo ga naredili je bil vstop v Nato in EU. In kaj je sedaj? Torej konsenzi niso rešitev.
Napačno sem domneval, da se išče nova pot, pot ustvarjalnosti, s konsenzom pa delujemo na spominu. No sicer pa manifest že sam pomeni razodevati. Kaže se pa znano ali diktat.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #57 - 16.02.2010 at 19:06:54

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 18:47:30:

O tem sem pisal, da moraliziranje ni ta pot, ker to že imamo. Dva tisoč let in kaj? Tehnološko smo napredovali, duševno smo pa enaki. Tehnologijo imamo za lažje življenje, da imamo več časa za sebe, ne pa da te okupira in postaneš njen hlapec.
Zadnji konsenz, ki smo ga naredili je bil vstop v Nato in EU. In kaj je sedaj? Torej konsenzi niso rešitev.
Napačno sem domneval, da se išče nova pot, pot ustvarjalnosti, s konsenzom pa delujemo na spominu. No sicer pa manifest že sam pomeni razodevati. Kaže se pa znano ali diktat.

Lp,Igor

In kaj je tu znanega,če ugotavljamo da je vse narobe,Daj idejo ne kritiko nas.Ti nas kritiziraš ko smo tole začeli.Saj je svobodna volja-ne beri pusti pri miru,da počnemo kar počnemo.A se imaš za vrhovnega razsodnika. Zakaj ne napišeš svoje mnenje brez kritik.To s kritiko zmore vsak picjokl -soustvarjat pa ne. Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #58 - 16.02.2010 at 19:12:56

Točke in zapovedi, moraliziranje ni niti blizu etike.
O.K. ne bom kritičen, ker zgleda kritika v etiki (po vašem pojmovanju) ni dobrodošla.
Kdor ni videl odgovorov v mojih postih naj pa prvo preštudira razliko med etiko in moralo.

Lp,igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #59 - 16.02.2010 at 19:19:42

Quote:
Točke in zapovedi, moraliziranje ni niti blizu etike.
O.K. ne bom kritičen, ker zgleda kritika v etiki (po vašem pojmovanju) ni dobrodošla.
Kdor ni videl odgovorov v mojih postih naj pa prvo preštudira razliko med etiko in moralo.

Lp,igor

Saj za to gre lažno moraliziranje,ki je staro 14000 let in etično življenje,ki smo ga izgubil po lastni volji zato pa vedno samo lažno moraliziramo. In kje  ti vidiš pri mojih postih,da omenjam moralo. Točke pišem zaradi preglednosti ne zaradi moraliziranja. Poglej moje poste ker mene napadaš-upravičeno preveri-pokaži? Ne obsojat v tri dni.Argumentiraj napiši svoje mnenje.jaz nobene osebe ne omenjam-poglej! A ti si potem etičen,ko mene napadaš?Preveri,če ne- prenehaj srati mene osebno-Jasno? Angry Grin
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 11