Alojz in Sandib wrote on 16.02.2010 at 18:47:30:MI smo to že obdelal. Nikoli ne veš,če je bo res tako,da se ne bo dalo dogovoriti.Zakaj ne,če vemo,da demokracija lažna novi liberalni kapitalizem pa neučikovit,ravno takšno je pa tudi na splošno življenje.
Demokracija kot si jo novodobni kapitalizem razlaga je svoboda plenitve,kjer lahko vsak počne kar hoče -na poti k lastni obogatitvi.Tu življenjska etika odpove-to je potrebno utirit v normalna etična razmerja -odnose.Če ponudbo nekaj novega ni greh ,greh je podpirat to svinarijo.
Napiši svoje videnje,ne razpravljat z menoj.Napiši kaj misliš-tak je dogovor tule!!
O tem sem pisal, da moraliziranje ni ta pot, ker to že imamo. Dva tisoč let in kaj? Tehnološko smo napredovali, duševno smo pa enaki. Tehnologijo imamo za lažje življenje, da imamo več časa za sebe, ne pa da te okupira in postaneš njen hlapec.
Zadnji konsenz, ki smo ga naredili je bil vstop v Nato in EU. In kaj je sedaj? Torej konsenzi niso rešitev.
Napačno sem domneval, da se išče nova pot, pot ustvarjalnosti, s konsenzom pa delujemo na spominu. No sicer pa manifest že sam pomeni razodevati. Kaže se pa znano ali diktat.
Lp,Igor