Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 8 9 10 11 
(Read 32932 times)
ajgor
Ex Member

Re: Etični manifest življenja
Reply #135 - 01.03.2010 at 19:12:16

Kdor ima bolj natreniran spomin, več si zapomni in je bolj pameten. S tem začnejo že v osnovni šoli. Kraljestvo za spomin....je rekel neki Danec.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #136 - 01.03.2010 at 19:15:11

Quote:
Kdor ima bolj natreniran spomin, več si zapomni in je bolj pameten. S tem začnejo že v osnovni šoli. Kraljestvo za spomin....je rekel neki Danec.

Lp,Igor

Ampak obvezno-papagajsko natreniran.Takšni papagaji nam tudi življenje krojijo. Wink Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #137 - 01.03.2010 at 19:17:31

Alojz in Sandib wrote on 01.03.2010 at 19:15:11:
Quote:

Lp,Igor

Ampak obvezno-papagajsko natreniran.Takšni papagaji nam tudi življenje krojijo. Wink Wink

Poskušajo, se trudijo, matrajo, spletkarijo, se povezujejo.....

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #138 - 01.03.2010 at 19:27:45

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 01.03.2010 at 19:15:11:
Quote:

Lp,Igor

Poskušajo, se trudijo, matrajo, spletkarijo, se povezujejo.....

Lp,Igor

Petra lepo pravi.Ne bo jim ratal.Jaz tudi stojim za tem,pa tudi za ceno lastnega življenja. Smiley Smiley
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #139 - 02.03.2010 at 08:46:03

Quote:
Titud, inteligentnost enačiš s pametjo, tako kot večina. Zato prihajaš do zaključitev, preko znanja, ki izhaja tudi iz izkušenj.
Ni mi pa jasno, kakšno je to; neobičajno razmišljanje. Običajno, praviš potrebuje čas in je zamudno.

Lp,Igor

Glede inteligence smo razprapravljali tukaj http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1100478072/0
citiram dioalog z ixtlanom:

titud wrote on 17.11.2004 at 09:41:00:
Po moje ouspensky problem inteligentnosti telesa kot samega po sebi mehaničnega objekta povezuje z našim dojemanjem tega telesa. Telo ni inteligentno samo po sebi, njegova inteligenca je je vezana na  samospominjanje.

Za osupenskya je bistvo zavestnega dela na sebi v spominjaju sebe, spominjanje samega sebe pa se začne z  borbo proti mehaničnim mislim in domišjlji. Samospomimjanje ne sme temljiti na pričakovanju rezultatov, ker se v tem primeru poistoveti z lastnimi napori. Samega sebe se  po učenju ouspenskya lahko začnemo spominjat le z uvidom, da se ne spominjamo sebe, da se nihče ne spomni  sebe in da je to tista šibka točka v zidu naše mehaničnosti, ki jo moramo ozvestiti, da se sploh lahko poskusimo spomniti samega sebe.

Praktično izvajanje samospominjanja je povezano s samoopazovanjem in z bojem proti domišljiji,  po  učenju ouspenskya pa to nima samo psihološkega pomena temveč tudi spreminja najfinejši del presnove v našem telesu in ustvarja določene kemične/alkimistične učinke, to je pretvorbo grobih delcev v finejše.

titud wrote on 19.11.2004 at 13:22:56:
ixtlan wrote on 18.11.2004 at 17:12:30:
Po mojem "prava" inteligenca izvira iz intuicije/duše/kozmičnega intelekta ...ne pa iz telesa kot biokemičnega stroja. Možgani so zmožni le predelovat vnešene informacije - kategorizirat, (logično) razmišljat, pretvarjat zunanje dražljaje v telesne občutke ter obratno...

Samospominjanje je 'črpanje' intelignce iz telesa kot  biokemičnega stroja, ki je samo utelešenje   intuicije/duše/kozmičnega intelekta. Samospominjanje je  možganski proces  osredotočen na celostno občutenje.  Je v bistvu odklop  možganov od zunanjih dražljajev in njihovih notranjih logičnih ali domišljijskih interpretacij z namenom, da se vse kapacitete možganov da na razpolago za občutenje samih sebe.

Je  ena vrste finta oz.  bližnjica za  občutenje kozmične inteleignce, ki se razodene skoz celostno občutenje lastnega telesa,  ki  ga je logično/razumsko/domišljijsko mogoče interpretirat bodisi kot pribelžališče pred to isto logično/razumsko/domišljsko funkcijo  možganov bodisi kot  izhodišče zanjo.  

ixtlan wrote on 20.11.2004 at 16:10:51:
titud wrote on 19.11.2004 at 13:22:56:
Samospominjanje je 'črpanje' intelignce iz telesa kot  biokemičnega stroja, ki je samo utelešenje   intuicije/duše/kozmičnega intelekta. Samospominjanje je  možganski proces  osredotočen na celostno občutenje.  Je v bistvu odklop  možganov od zunanjih dražljajev in njihovih notranjih logičnih ali domišljijskih interpretacij z namenom, da se vse kapacitete možganov da na razpolago za občutenje samih sebe.

Je  ena vrste finta oz.  bližnjica za  občutenje kozmične inteleignce, ki se razodene skoz celostno občutenje lastnega telesa,  ki  ga je logično/razumsko/domišljijsko mogoče interpretirat bodisi kot pribelžališče pred to isto logično/razumsko/domišljsko funkcijo  možganov bodisi kot  izhodišče zanjo.  

titud, mislim, da sva prišla do prepada med filozofskimi in spiritualnimi koncepti. po tvojem, filozofskem konceptu, so informacije vskladiščene v možgane s strani kozmičnega intelekta ob rojstvu in se jih je treba samo spomnit, po mojem, spiritualnem konceptu, pa jih dobivaš sproti skozi intiuitivne prebliske, ki izhajajo bodisi iz duše, ki je še vedno individum, vendar razpet preko časa ter prostora in tako lahko razpolaga z vsemi informacijami, ki so ji kot individumu z nekim namenom (različnosti) dodeljene, bodisi iz enosti-globalne zavesti kot mozaika vseh duš-individumov, vendar spet prek duše. tudi v tem primeru gre za samospominjanje. količino informacij, ki jo lahko na tak način absorbiramo je po mojem odvisna od prepustnosti uplinka. možgani kot logični/razumski/domišljijski konstrukt to prepustnost znajo celo omejevat, zlasti v primeru, ko te avtonomne logične/razumske/domišljijske procese postavimo na pedestal

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #140 - 02.03.2010 at 10:00:27

Kot sem že povedal, inteligenca ni v mislih in dojemanju telesa. Niti v spominu. Prihaja s spoznanjem tega, kot dar.

Lp, Igor
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #141 - 02.03.2010 at 13:36:12

Quote:
Kot sem že povedal, inteligenca ni v mislih in dojemanju telesa. Niti v spominu. Prihaja s spoznanjem tega, kot dar.

Lp, Igor

Kot dar za kaj?

Quote:
Je  ena vrste finta oz.  bližnjica za  občutenje kozmične inteleigence, ki se razodene skoz celostno občutenje lastnega telesa,  ki  ga je logično/razumsko/domišljijsko mogoče interpretirat bodisi kot pribelžališče pred to isto logično/razumsko/domišljsko funkcijo  možganov bodisi kot  izhodišče zanjo.

Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #142 - 02.03.2010 at 13:47:08

titud wrote on 02.03.2010 at 13:36:12:
Quote:

Lp, Igor

Kot dar za kaj?

Quote:
Je  ena vrste finta oz.  bližnjica za  občutenje kozmične inteleigence, ki se razodene skoz celostno občutenje lastnega telesa,  ki  ga je logično/razumsko/domišljijsko mogoče interpretirat bodisi kot pribelžališče pred to isto logično/razumsko/domišljsko funkcijo  možganov bodisi kot  izhodišče zanjo.

Ne darilo, dar.
Je zavest zate darilo za nekaj?

Sicer pa ne vem, kaj zdaj te stare poste popaš. Še ixtlana si začel citirat. Delaš neke zaključke, spravljaš v paketke, kot neka dejstva o katerih ne boš več razmišljal. Pa vseeno, lahko ja, lahko ne. Meni je vseeno, pa bodi prepričan v neke čudaške razlage, na osnovi misli in logike. Še razuma ni zaslediti vse je neka metafizika preko nekakšnih občutkov in kvazi intuicije. Sufiji jo znajo bolje obrazložiti (metafiziko), skozi zgodbice. Pa njim prisluhni, mogoče boš potem prišel do razuma.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #143 - 02.03.2010 at 16:30:18

Da se mi nekaj razumemo-mi kot živa človeška  samozavedna življenjska samomanifestacija s svobodno življenjsko voljo in duhom se lahko pretrgamo intelektualno, zavestno po svobodni volji,   Winkče nismo življenjsko opremljeni  z gensko preddispozicijo Smiley  ,ki se je sposobna takoj odzvati na ugodno elementarno EM frekvenco(galaksije),ki nas življenjsko duhovno dvigne v našo popolno  življenjsko vesoljno razsežnost,ki nam omogoči 1. osebno spoznanje in hkrati 2.univerzalno neoseben - individualen pogled v to vesoljno večno-sedanjo vesoljno vserazsežnost in EM samodelovanje. Tole dojemite in veste vse!! Wink Wink Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #144 - 02.03.2010 at 18:54:09

Alojz in Sandib wrote on 02.03.2010 at 16:30:18:
Da se mi nekaj razumemo-mi kot živa človeška  samozavedna življenjska samomanifestacija s svobodno življenjsko voljo in duhom se lahko pretrgamo intelektualno, zavestno po svobodni volji,   Winkče nismo življenjsko opremljeni  z gensko preddispozicijo Smiley  ,ki se je sposobna takoj odzvati na ugodno elementarno EM frekvenco(galaksije),ki nas življenjsko duhovno dvigne v našo popolno  življenjsko vesoljno razsežnost,ki nam omogoči 1. osebno spoznanje in hkrati 2.univerzalno neoseben - individualen pogled v to vesoljno večno-sedanjo vesoljno vserazsežnost in EM samodelovanje. Tole dojemite in veste vse!! Wink Wink Wink

Pa povem vam še nekaj,Toliko skrbi kot posvečate sami sebi jo posvečajte tudi flori in favni,ker ste od niju življenjsko soodvisni in one od vas. Wink
Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #145 - 05.03.2010 at 01:05:59

Le kako bo bluzator kot je lojzek edini samospoznan vesoljski bluzator, ki ni sposoben normalnega sobivanja in komunikacije na nekem forumu, pisal ali vsaj sodeloval pri "etičnem manifestu živlenja"?!
Nemogoče

ni sposoben
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #146 - 05.03.2010 at 09:11:58

Quote:
Le kako bo bluzator kot je lojzek edini samospoznan vesoljski bluzator, ki ni sposoben normalnega sobivanja in komunikacije na nekem forumu, pisal ali vsaj sodeloval pri "etičnem manifestu živlenja"?!
Nemogoče

ni sposoben

Grin Grin  KAJ ČEŠ DAVID NISEM 0BIČAJEN PAPAGAJ TAKO KOT SI TI! TELE JE SAMO ZATE VOL. Grin
Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #147 - 06.03.2010 at 06:48:55

Robi wrote on 14.02.2010 at 17:20:57:
Pa spišimo svoje ideje in predloge, na kakšnih temeljih bi naj temeljila novodobna družba. Smiley

1.) Predlog. Vsi tisi k varajo nj bodo na mestu usmrceni.
2.) Vsi tisi ki izkoriscajo nj gredo v cuzo za 5 let.
3.) Pedre in lezbike porocimo.
3.) Isto spolnim artnerjem djamo otorke za posovjit.
4.) No, pol ap orgije priredimo,...

Lp.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #148 - 06.03.2010 at 10:18:45

Optimus T. Prime wrote on 06.03.2010 at 06:48:55:
Pa spišimo svoje ideje in predloge, na kakšnih temeljih bi naj temeljila novodobna družba. Smiley

Lp.

Imaš prav OTP potem ne bi ostal nobeden več. Ni u naši moči,da se zbudimo iz te slepote. Jebeno je ko samo mi mislimo,da odločamo a bomo butast egoisti (danes) ali bomo pršli k pameti. Zame nas vesolje prepočasi pelje k pameti.Saj samo(povečini) še živi ego zombiji hodijo po Zemlji. Wink Shocked Shocked Smiley
Back to top
« Last Edit: 06.03.2010 at 11:26:04 by Alojz in Sandib »  

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #149 - 12.03.2010 at 11:35:18

Alojz in Sandib wrote on 06.03.2010 at 10:18:45:
Optimus T. Prime wrote on 06.03.2010 at 06:48:55:

Lp.

Imaš prav OTP potem ne bi ostal nobeden več. Ni u naši moči,da se zbudimo iz te slepote. Jebeno je ko samo mi mislimo,da odločamo a bomo butast egoisti (danes) ali bomo pršli k pameti. Zame nas vesolje prepočasi pelje k pameti.Saj samo(povečini) še živi ego zombiji hodijo po Zemlji. Wink Shocked Shocked Smiley

Hej

Na podalgi znastvenih odkritij prizanvam in izjavljam de sem zival in kto zival nimam potrebe po duhovnosti ker jo moja draga druzab tudi nima zato izajvljam de imam smao potrebo po hrani in po fukanju. Oziroma drugace pveodano, zakaj sploh iscemo duhovnos ce jo ljudje ne razumejo in s eobansanjo kot zivali.

TO ej to
.......

BOli mene kurac ego itd,.. Rabis jest fukat in sonce to ej to.

POl ap nj mi dko rece de ni res.

Picek milijo lohak dam pizdo revnemu lai pa bogatemu.
.......

Zelo zanimivo. No pol pa mamo duhovnost. In pol je tkaih punc 80% popualciej in pol vidis resno de vsak mucl k pride ven je bolj dene degeneriran in pol vidis renso de je ogromno ljudi k so pedri lezbike.

Recmo de bi paltona nazaj dali on bi spucal genom ven in bi bil mir.

.......

Recmo 40 let nazaj nisi smel se porivati okol te je cela vas dala na sramotilni kol. Resno doen spa se picek porivjao z osli in koniio v stalah kar je cisto normalno, psa k ga majo une na mbaterije pa veste za kaj ga uproabljajo dajte prosim malo domiljije. Koenc koncev posnetki k sme jih geldal zadnjic na you tubu so srhlivi ko tele lize sej ves kaj,. razumem de iam bolj hrapavi jezik sam to ej ap tudi to,.

Einstajn,

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 8 9 10 11