Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 
(Read 33588 times)
David
Ex Member

Re: Peticija Ukinimo vojsko!
Reply #120 - 05.03.2010 at 00:01:51

Bamby wrote on 04.03.2010 at 22:58:26:
Quote:
Ti si razsvetljen?  - naš mesar je bolj razsvetljen od tebe manijak!!
on saj ne trobi skoz isto, se ne vtika v vse, jih ne žali in ne vsiljuje svojih idej,  pove kaj pametnega in se nima za edinega na svetu ki ve kako in kaj

Naš mesar je bolj razsvetljen od tebe manijak!!

da te ni sram tele staro!

Hmmmm, ne zaupaj pacifistu, ki pravi, da ima svojega mesarja.

Smiley

naš, s tem mislim - naš vaški, ne po politični ali kakšni drugi finti, ja je ok. Ne gnjavi, ne obrača besed,  ne vsiljuje svojih prepričanj, se ne ponavlja u tri dni, ne ponižuje folka, ne zmerja, nima se za edinega oh in ah najbolj pametnega in razsvetljenega, je dober normaln človek sposoben debate in sprejemanja tud ostalih ki niso mesarji, pravi ded. Za razliko od "pičk" ki gnjavijo in se imajo za pametne in same počnejo točno to kar očitajo drugim in še hujše.
Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #121 - 05.03.2010 at 00:17:01

Primitivec mi je prej res dvigno pritisk, a to kar sem napisal ostaja pa reče mesaja Lojzek kar hoče - ko bo dovoj zrel ga lahko predstavim mesarju da ga pouči o osnovah. O osnovah komunikacije/sobivanja/o ne_teženju, o ne_provociranju, o tem da ni edini na svetu in o tem da naj si kupi lestev in miljon drugih zadevah ki mu niso jasne - vsevednežu edinemu na svetu.
O ja, mesar bi ga marsičesa naučil..

Mesar!

peace off

Quote:
TI gnjavator, TI tam in povsod drugim težiš kako se naslajajo nad drugimi in kako svoje neke ego finte furajo, daj poglej sebe ! Sebe poglej gnjavator, TI ki skoz ponavljaš eno in isto in skoz pikaš v ostali folk, provociraš in talaš nalepke. Primitivec primitivni.
TI se imaš za nekoga,  celo edinega na svetu ki ve največje skrivnosti in kaj jaz vem kaj, pa ti še ja normalne komunikacije na forumu nisi zmožen, kaj šele kaj drugega!!  Kupi si lestev pa probaj pogledat preko svojega giganstkega egota egocentrik zmedeni !!  Lajna tečna!

on saj ne trobi skoz isto, se ne vtika v vse, jih ne žali in ne vsiljuje svojih idej,  pove kaj pametnega in se nima za edinega na svetu ki ve kako in kaj

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #122 - 05.03.2010 at 09:15:02

Quote:
Primitivec mi je prej res dvigno pritisk, a to kar sem napisal ostaja pa reče mesaja Lojzek kar hoče - ko bo dovoj zrel ga lahko predstavim mesarju da ga pouči o osnovah. O osnovah komunikacije/sobivanja/o ne_teženju, o ne_provociranju, o tem da ni edini na svetu in o tem da naj si kupi lestev in miljon drugih zadevah ki mu niso jasne - vsevednežu edinemu na svetu.
O ja, mesar bi ga marsičesa naučil..

Mesar!

peace off

Quote:
TI gnjavator, TI tam in povsod drugim težiš kako se naslajajo nad drugimi in kako svoje neke ego finte furajo, daj poglej sebe ! Sebe poglej gnjavator, TI ki skoz ponavljaš eno in isto in skoz pikaš v ostali folk, provociraš in talaš nalepke. Primitivec primitivni.
TI se imaš za nekoga,  celo edinega na svetu ki ve največje skrivnosti in kaj jaz vem kaj, pa ti še ja normalne komunikacije na forumu nisi zmožen, kaj šele kaj drugega!!  Kupi si lestev pa probaj pogledat preko svojega giganstkega egota egocentrik zmedeni !!  Lajna tečna!

TELE STARO-JE SAMO ZATE-ALI JE BIK, ALI PA VOL TAKŠEN KOT SI TI. Grin Grin Grin
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

D2
Ex Member

Reply #123 - 11.03.2010 at 12:03:22

Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
5587 podpisnikov

5837

6191

7283.

7741.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #124 - 11.03.2010 at 12:08:17

Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
5587 podpisnikov

5837

6191

7283.

7741.

David v takšnem tempu bo do konca leta tam okrog 17000 podpisov -potem še eno leto da jih bo 30000. Saj jim kar gre. Grin Grin
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #125 - 11.03.2010 at 17:05:15

Alojz in Sandib wrote on 11.03.2010 at 12:08:17:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
5587 podpisnikov

5837

6191

7283.

7741.

David v takšnem tempu bo do konca leta tam okrog 17000 podpisov -potem še eno leto da jih bo 30000. Saj jim kar gre. Grin Grin

Do konca katerega leta?
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #126 - 11.03.2010 at 20:27:59

Bamby wrote on 11.03.2010 at 17:05:15:
Alojz in Sandib wrote on 11.03.2010 at 12:08:17:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
5587 podpisnikov

5837

6191

7283.

7741.

Do konca katerega leta?

Do konca leta 2115- ko bodo špičaste prekle letele z neba. Roll Eyes Wink
Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #127 - 12.03.2010 at 01:58:26

TOle bom rkeu. Sem od koelg aslisal de s ezenske po vojasnici gonjo. Toel resno povem sem debelo geldal. Hec je v tem de gre noter ogormno punc zato se de fukajo noter po vojsnicha. Noro ni kaj.

.......

Resno, ce je kej bog more toeo gnilo rasto zabito uniciti do tla k ni vredna bog ne daj de seenrka tkomu rpide an paemt de bi tako zabit nacijo in raso dal nareidti v voeljo k smo mi

lp.

---

Angry
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #128 - 12.03.2010 at 06:12:03

Optimus T. Prime wrote on 12.03.2010 at 01:58:26:
TOle bom rkeu. Sem od koelg aslisal de s ezenske po vojasnici gonjo. Toel resno povem sem debelo geldal. Hec je v tem de gre noter ogormno punc zato se de fukajo noter po vojsnicha. Noro ni kaj.
...

A tako da je? Potem je pa ta pobuda o ukinjanju vojske še večji nesmisel kakor sem si mislil.
Evo, prilika zate kako dobiti pošteno punco.
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #129 - 12.03.2010 at 11:00:48

Bamby wrote on 12.03.2010 at 06:12:03:
Optimus T. Prime wrote on 12.03.2010 at 01:58:26:
...

A tako da je? Potem je pa ta pobuda o ukinjanju vojske še večji nesmisel kakor sem si mislil.
Evo, prilika zate kako dobiti pošteno punco.

Če se picka okol gon ni postena punca to je to. Neglede kak razlog ima. Dejstvo je de ponavadi majo punce razloge de to lahko pocno. Pol pa nj mi en pove zakaj jaz ne bi smel met razloga de bi tako picko k se mi jezgonila zakopal na vrtu. Angry

No, de slisim. Tongue Tongue Tongue Cheesy

Ce gledamo iz vidika genoma itd, pol tak osebk kot see zgori omenil in pocne te reci dela celo dobro za blagor druzbe. Bom razlozil. Kot sem gledal doktorja in njegove fore pred kratkim ki je v medicini itd.
...

Nekako tako je slo.

Teorija k jo je mel je v tem de bi mogli zradirati vse ljudi in kar je najbolj pomebno ves genom bedakov oziroma genom motecih elementov v druzbi. Po njegovi teoriji ce clovek gre pijan na streho pozimi po poledeneli strehi ko piha ful mocen veter ....... porapvjati streho.

Recmo to je primer bil, in resnicen ....... . Pol zelo resno po njegovih besedah takega genoma ne rabimo. Em,. to pomeni, de po njegovem tega ne bi smeli popraviti in ozdraviti. Ker je to nezaželjen genom v druzbi. In tako naprej.

Hec je v tem, de bi po njegovem pol mogli pospraviti vse pedre lezbike kurbe in kubirje,... no osebno se strinjam,...  me pa sploh ne preseneca de je tako ker ce pogledam malo se mi zdi de je v grciji platon mislim la kdo ze dal isti zgled v eni izmed drzav grcije ne vem tocno kateri. Nisme vec tok spomina vesc.

In pol nj mi en pove zakaj take cistilce mecemo v zapore. Ce odkrito pogledamo bi jih raibli vec. No narava se ruavnoves. Ko rata v naravi rpevec podgan pol ajzebci ne namnozijo. ....... Po spisku ki ga doibte na netu mislim de je logicno.

Psihopati men se psloh ne zdijo,.. ce pomislimo kdo jih ustvarja bi reku de picke. Resno,.. pogeljmo. Recmo trobca ce vzamemo,. Nic ne vem o njem razden tega de je bil v zaprou in de ej pucen zgla v peci.Reku bi de zgleda de je mogu met res hude tezave v lijfu de je ratal tak zgled. Naj pociva v miru itd. Zanimivo se mi zdi samo to zakaj ga nikoli niso prasali zakj je pocel kar je pocel. Grem staviti de so mu piek neki narobe naredile in se mu je v glavi obnili. Torej to je samo igra kot vidim. Ti mores picke pofukati in jebati v glavo toko de one tebe ne morejo to je to.( prosta volaj kot ste rekli, inc e pogledamo je to to.)

Veste kako crna vdova dobi majhen pajkce no povedu bom.

Pride pajek od crne vdove in jo hoce nategnt simpel,.. Roll Eyes

Ji prirpavi kosilo in ko je jo pofuka od zadi in pol tece kar ga noge nesejo.

Po pravici pvoedano glede na znanstvena odkritja bi rekli takole .......

Tipi smo za oploditev, toko se mi zdi de imamo pravico se porivati okol in varati, picek pa ne,.. In se bolj nacsiticno foro bom fuknu ven.

Kot sem nekako bral rped leti eno foro neki bioloskega ozirma sem iskal DNK fore pa sme naletenl na raziskave. Hm, ....... .

No recmo tokole. Moski spol se je odcepil od zenskega,.  ....... WTF?!?!?!?! .......

Resno,. to pomeni de smo zajedalci vsaj tako je tam pisalo noter,. in ce smo mi zajedalci pol velikor reci se poslihta. Prvic,.. mamo pravico se porivat okol, in picek k so tako popolne,. ki ne znajo en kuhat fukat kaj sele oprati perilo,.. se samo zamislis so popoilna bitja. Ni ne vem kako hud trud potreben.......
De si priznamo de so zenske boljsa delovna sila de so bolj iznajdlive lohak mislijo vec k tipi,. .......

Se vec celo vec % mozgna uproabljajo kot mi tipi,. torej

Dajte mi pol neki pvoedati, zakaj pol niso zenske bolj uspesne in zakaj niso pol poslihtael tega sveta de bi bil lep in posten in ljubezen everywere,.. ....... tole je zanimivo ste kdaj videli koko s epucen razumejo emd seobj v celem lijfu se zenske med seboj sovrzaijo in tekmujejo katera bo dobial bolsjeg aproviaca med seobj so hianvske in orpavjaljo de je noro renso in to nj bi ibla narpedna bitja res zanimivo ....... .

Vam povem azkaj,. ker nekej na poti so s epokubirile,. to ej to ni izivoiv,.. LOL,..

TO je to,..

Resno,.. Kdor ne vidi ne bo spregledal, in ce smo odkriti ta raziskava me je zabial za en emsec v poden. Jaz sem en gnil zaejdalec kot ena goba na trevesu,.. . Mhm,. ....... No ce je tako, pol je moj namen izpolnjen mam kruca to ej to,.. ni mi treba zanti kuhinjskih orapvil
. De vidimo kater epucen to znajo resno, nobena ncoe tiap k ne zan teh reci ker ce pogeldmao vse po vicini hocejo hoditi okol.

Pol pa se tipi dajo trjanik in celo palco njim dmao jap res zanimivo ....... .

Brez zaemre,. .......

Hitlar je naredu napako v drugi svetovni ....... .
Dejmo vzeti popualcijo ki jo je skuru kar je gorzno pos svoje....... .
( in kej so bieli tuki pol duhovne vodje. en clvoek ej dal pokurt tok ljudi da je res gorzuno in pvoete mi pol zakaj pol se folk toko krega ce kdo naredi ne vem kako manjso rec. uboj enga je zlocin ubij miljonov je statistika stalin ).

Ce bi to bile samo zenske si redstavlite ce bi vojan trajal 10 let dlje renso, kdo bi s eboril toko biolosko bi unicil pol,.. reprodukcija bi bila v podnu, on pa je itak z SS folkom gojil,. (dobesedno gojil ), .......

veliek kolicine otrok kot po tekocem traku samo ljudje k ne berejo ne vedo. Resno mogoce je mel to v planu. On produkcijo vpljal otork po tekocem traku in pol anrpej.

Resno receno,.. ce bi potolkel samo zensko popualcijo bi bilo zanimivo de ne omenjam samo drugih for k bi jih lohak nareud .......

Pol pa nj mi rece se kdo de sem psiho.

Sam berem obcasno bog ne daj da bi vec bral kot berem pol se mi zmesa.

Mingrede,. sem gledal videje od vojske k so prisli v koncentracijska taborisca. MIslim poden od podna. Dejte mi pol neki povedat ce je to prosta volja itd. Pol to pomeni da vsak lohak pocen kar zeli, rpedvsem duhovni ucitleji s ene bodo uemsavali. In ce zelimo tole zemljo posalti v prafaktorje pol se tudi ne bodo ....... . TOel ej zanimivo ker po knjigah nj bi duhovni ucitleji delali palente itd.

Receno malo bolj ogabno. SS torbe so bile iz koze zidov ukrojene. To ej noro. De ne govorim de so delali milo iz ljudi. MIslim pred leti je bil primer oziram skozi leta vec priemrov ko so zene moza ubile ga zrezale fuknle v sod in naredile milo iz nejga kateri je bil prodan na trznici.
.......

Popolna bitja so toel mhm,. renso ....... .

Slovenska vojska res ne vem zakaj mate tok proti njim. Rekli boste denar. Mislim resno no,.. ce je sloveniaj drzava pol more malo vojske meti. To pomen de more kako nalogo kje narediti itd. Mism ucen v teh receh bom pa tiho. Kot vem sportniki so noter v vojski in tekmujejo in slovenske zemlčjo predstalvjajko v svetu. Resno sportnikov ne bi ukinjal. Se mi pa zdi de vojaki so kar ok pobje,.. koenc koncev skozi na zraku ne more biti slabo razen ob dezju in zimi. Se mi pa zdi de vsi ljudje morejo od necesa ziveti in ce so se te oseb znasle v vojski in ce so tam zadovoljni predvsme pa ce so se tam nasli pa res ne vidim zakaj bi ukinjali.

Resno koko bi se vi pocutili, ce bi prisle jaz na forum pa napisal dajmo tvoj odelek ukiniti kejr vi kurh sluzite.
.......

TO bi mogli amlo rpemisliti .......

Lp

Bodite pridni pa polno ljubezni mejte v ssaki minuti ce jo najdete kje.

...

LP
Angry
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #130 - 12.03.2010 at 11:44:51

OTP
med nami ga ni tistega -ki bi ti poslal metek v glavo.

Moški nismo nič zajedalci in ženske ravno tako ne. Problem je v tem da moški nosimo Realizirano energijo in ustrezno temu razmišljamo v svojem genomu,ženske pa Akumilirano njihova misel ni moška.

Naša svetova (genoma) se večno-sedaj prelivata,drugače tudi ne bi bilo naše reprodukcije.Mora biti,če hočmo še biti.In je bila in je in bo.
Problem je drugje,ker naš genom deluje na EM frekvence 28000 letnih galaktičnih samociklov je dejstvo,da  danes moška energija(genom) izgublja svojo moč,obratno ženski raste in si povečuje svoj naravni gravitacijski vlek.

Ženske danes živijo intenzivneje kot moški.

Zato družbena moč žensk raste moških pada-naraven samopojav.

Moški danes v bistvu ne zmore več zadovoljivo zadovoljiti ženskih življenjskih prioritet in potreb.

Naša energija se zgublja in nismo več sposobni parirati ženski energiji. To bo še nekaj časa vidno-vidno pa je da narašča populacija homoseksualcev obeh spolov -vzrok sem navedel. Naravni samopojav v naši družbi.

Kdo je kriv ?-Nihče-

Dejstvo je,da so danes ženske že rahlo pametnejše (naravno) od moških in tudi vse bolj energične zopet naraven samopojav. Nič trajnejšega zgolj ciklično-se bo zadeva zopet obrnila sama po sebi. Ne obupuj nagovori moškega,ki ima bolj žensko naravo-sicer pa sem slišal,da je v dobrem moškem več ženskega kot moškega!!!! Razmisli,da spremeniš svojo seksualno prakso!!!  Grin Grin Grin Grinhec Grin Grin Wink Smiley
Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #131 - 12.03.2010 at 12:03:01

Alojz in Sandib wrote on 12.03.2010 at 11:44:51:
OTP
med nami ga ni tistega -ki bi ti poslal metek v glavo.

Moški nismo nič zajedalci in ženske ravno tako ne. Problem je v tem da moški nosimo Realizirano energijo in ustrezno temu razmišljamo v svojem genomu,ženske pa Akumilirano njihova misel ni moška.

Naša svetova (genoma) se večno-sedaj prelivata,drugače tudi ne bi bilo naše reprodukcije.Mora biti,če hočmo še biti.In je bila in je in bo.
Problem je drugje,ker naš genom deluje na EM frekvence 28000 letnih galaktičnih samociklov je dejstvo,da  danes moška energija(genom) izgublja svojo moč,obratno ženski raste in si povečuje svoj naravni gravitacijski vlek.

Ženske danes živijo intenzivneje kot moški.

Zato družbena moč žensk raste moških pada-naraven samopojav.

Moški danes v bistvu ne zmore več zadovoljivozadovoliti ženskih življenjskih prioritet in potreb.

Naša energija se zgublja in nismo več sposobni parirati ženski energiji. To bo še nekaj časa vidno-vidno pa je da narašča populacija homoseksualcev obeh spolov -vzrok sem navedel. Naravni samopojav v naši družbi.

Kdo je kriv ?-Nihče-

Dejstvo je,da so danes ženske že rahlo pametnejše (naravno) od moških in tudi vse bolj energične zopet naraven samopojav. Nič trajnejšega zgolj ciklično-se bo zadeva zopet obrnila sama po sebi. Ne obupuj nagovori moškega,ki ima bolj žensko naravo-sicer pa sem slišal,da je v dobrem moškem več ženskega kot moškega!!!! Razmisli,da spremeniš svojo seksualno prakso!!!  Grin Grin Grin Grinhec Grin Grin Wink Smiley

Ves kaj bi reku.

Ce je to res kar govoris. Pol mi povej zakaj bi jaz to mogu trpeti.

Resno mislim.

Ce ej tkao pol grem an strik ze danes.

PSloh ap tkao, renso mislim de vsaka picka k isce tiap isce smao kurac to s eje tudi izkazalo v zadnjih treh picakh ta mesec k so s eneki ponujale.

Toko de to je to.

Po drugi strani nimam casa 1800 let.

Lepo,..

Seeno nacsiticno bi rkeu.

Resno.
Dejte mi pvoedati zakaj bi jaz mogel babo fukat,.. ....... .

Resno,. Grem v kmetijsko azdrugo po ovco in je to to. ce en bo tiho jo brcnem v glavo in jo rijem in ej to to jebi se. Mislim babo cemu, de bom palcal pol se cel lijfe futer za pankrta in psloh je to butasto. Resno zakaj bi mel mucla tele rase k ej tkao zaita nepravicna itd. Renso.

Grin Cheesy Cheesy Wink Wink Angry Sad Shocked

Tole je kar neki. Se mi zdi de je vseno ce pockra cel palent. prej ko bo prej bo mir. To je to. Res.

Resno,. in pol moej trditve de so punce smao kos mes aniti ni tkao zgresen de ne omnim se dugih reci ....... .

hi,hi,hi,hi,hi,hi,... ....... .

Torej picka ma pravico se porivat,.

Vredu nj jo ima.

To sme s evleikokra tprasal zakaj iam picka praivco in dostirkat smerpasla picke " kdo ti ej dal rpavico de mi delas hudo"..
No ce je toko bom pa scal proti vesoljni energiji direktno v obraz.

Pol pa se tipi zemnmo tokole:
Prva k zafuka tipa pol se dobimo, in picko zakopljemo na britofi. Itka na britof noben ne hod, pa s edamo si lepo kluk kluk obleke gor bodo mislili de smo duhovi. LOL..  Pol pa da viidmo kok casa se bodo prsice porivale varal ein jemale premozenje tipom. tak mir bo de je noro. V amriki s ejih iso resuili s edanes je klik klik klan.

IN pol zavije svizec cokoaldo v folijo,. polap dobis prst v rit,..
.......

LKp.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #132 - 12.03.2010 at 12:13:02

OTP

Jaz te razumem-jebiga vesoljni paradoks-če ščiješ proti vetru se pa tako poščiješ.Se vidva u 7 mesecu na ribolovu(samo roke) -bova kakšno ribo skup fentala in kakšno bedarijo skupi rekla.
Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #133 - 12.03.2010 at 12:15:55

Alojz in Sandib wrote on 12.03.2010 at 12:13:02:
OTP

Jaz te razumem-jebiga vesoljni paradoks-če ščiješ proti vetru se pa tako poščiješ.Se vidva u 7 mesecu na ribolovu(samo roke) -bova kakšno ribo skup fentala in kakšno bedarijo skupi rekla.

Clovek ce tok ve smi povej kako lohak premiaks predmete z orko. In kaj o magiji mi pvoej,..

se mi zdi de bom rabil

Vleiko zensk upraoblamagijo de s efukajo okol to vem iz prve roek in to ej otece.

...

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #134 - 12.03.2010 at 12:20:53

Optimus T. Prime wrote on 12.03.2010 at 12:15:55:
Alojz in Sandib wrote on 12.03.2010 at 12:13:02:
OTP

Clovek ce tok ve smi povej kako lohak premiaks predmete z orko. In kaj o magiji mi pvoej,..

se mi zdi de bom rabil

Vleiko zensk upraoblamagijo de s efukajo okol to vem iz prve roek in to ej otece.

...

Sa zato smo,da se fukamo. Smo prasci in so prasice vsi skupaj pa prašiči-egoistični. Imaš prav ni tako hudo.Ti imaš pač s fukarijo-zafukane izkušnje.Jebi ga ovca bo še najboljš. Ali pa kura jo nategneš takoj krepne mi je to en Italijan posredno povedal. Kure so zate rešitev-nategneš-krepne!! Uživaj!! Grin Grin

Pazi,da ne bo mama potem cel mesec mrtvo kuro okoli hiše iskala. Grin Grinhec Grin WinkŠe bolj pameten-kure nategneš-krepne-potem jo lahko pa spečeš in poješ ko se utrudiš od seksa z njo. Grin Grin Grin Cool
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 7 8 9 10 11