Devi
5 p

ravno prav
Dolenjska
ja, hvala, si, se opravičujem, kake dneve bolj na random spremljam in pol spregledam.
referendum verjetno res ne bi/bo uspel, sam ideja same vojske se bo spet začela obračat. stvari niso nujno črno-bele, sam ni slabo it k svetlejšim sivinam in korak za korakom. zavest se spreminja, razmere v svetu se spreminjajo, treba se je prilagajat.
jes sem drugač zlo proti natu, zmer sem bla. to kar počnejo po svetu, se mi zdi bolno. povzročijo konflikt, pol ga pa 'zdravijo' z zdravili najvišjega ponudnika. totalitaristično.
eu ideja se mi pa še zmer ne zdi slaba. omogoča pluralizem, prehajanje, mehča meje, gospodarstvo se prepleta, ideje prehajajo.. če ni trdih meja, pol jih vojske ne rabijo varovat, enotna valuta.. + neprecenljive lekcije iz upravljanja države od držav, ki to že dost dlje in mal bolš (mal je bolš ko nič) počnejo, kot naša + prehanjanje zavesti, kaj državljani od države lahko zahtevamo od državljanov, ki so mal bl zahtevni al pa mal bl ozaveščeni, kot smo mi
pač počasi. za vsak + je vredno premaknit rit, pa čeprov zgleda čist utopičen. jes ne verjamem zlo v radikalne spremembe. se pa še spomnim, ko se je drnovšek odločil, da bo rešil darfur in je moglo bit za kak dan vse za darfur uradno odgovorne sram pred celim svetom, ker niso nič naredli. pa sej pol tud niso, sam blo je vsen vsaj mal drugač, kot je blo prej. darfur je postal realen za velik ljudi, za katere je bil prej samo ideja. mal je zadost. mal je začetek.
|