Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 23
(Read 73099 times)
Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Re: KAKO DOBITI POSTENO PUNCO
Reply #120 - 07.03.2010 at 14:10:04

Dejsto je to de mores biti dojemljiv.

Ce to nisi pol ne mores na pot.

"Poznati ozirma hoditi po poti ozirma misliti de ves ozirma misliti de hodis po poti so stiri razlicen reci".

Lp.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #121 - 07.03.2010 at 14:22:43

Optimus T. Prime wrote on 07.03.2010 at 14:10:04:

"Poznati ozirma hoditi po poti ozirma misliti de ves ozirma misliti de hodis po poti so stiri razlicen reci".

Lp.

Jaz vem,da je to stanje biti,ki ti omogoča praktično vse zaznave poti. Živiš v tem samovedenju,ki sploh ni samoutvara,ker te samodejno v vsemu potrjuje.Enostavno si v tem stanju in ga živiš samospoznan .Tu ni prostora za naš umski blef,ki ga živi večina. Edino kar je ,če nisi dojemljiv,lahko povzročaš sebi in drugim konfliktne situacije. Nismo isti smo enaki-isti si samo ti,jaz-individualno.

Imaš prav mogoče so zato pri tebi konflikti  očitni -mogoče pozabiš,da niso vsi na tvojem nivoju lastne biti? Vprašaaj se?

Ti hočeš iskreno sebi in drugim bolje. Drugi želijo samo sebi-konflikt je tu! Wink Smiley Smiley
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #122 - 07.03.2010 at 14:34:36

Alojz in Sandib wrote on 07.03.2010 at 14:22:43:

Lp.

Jaz vem,da je to stanje biti,ki ti omogoča praktično vse zaznave poti. Živiš v tem samovedenju,ki sploh ni samoutvara,ker te samodejno v vsemu potrjuje.Enostavno si v tem stanju in ga živiš samospoznan .Tu ni prostora za naš umski blef,ki ga živi večina. Edino kar je ,če nisi dojemljiv,lahko povzročaš sebi in drugim konfliktne situacije. Nismo isti smo enaki-isti si samo ti,jaz-individualno.

Imaš prav mogoče so zato pri tebi konflikti  očitni -mogoče pozabiš,da niso vsi na tvojem nivoju lastne biti? Vprašaaj se?

Ti hočeš iskreno sebi in drugim bolje. Drugi želijo samo sebi-konflikt je tu! Wink Smiley Smiley

Razumem ta poajv in posledice. TO ej tudi nor pojem in to je to.

Problem je v tem de mi en gre v glavo. Pismo.

Lp.

.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #123 - 07.03.2010 at 14:40:11

Optimus T. Prime wrote on 07.03.2010 at 14:34:36:
Alojz in Sandib wrote on 07.03.2010 at 14:22:43:

Lp.

Razumem ta poajv in posledice. TO ej tudi nor pojem in to je to.

Lp.

.

Sem ti povedal,da te razumem. Konflikt ostane,če ne artikuliraš jasno svojih namenov želja drugim.Pa še  tedaj moraš imeti sebe popolnoma pod nadzorom!!Zavest Umu  ne bo dovolila blefa ne tebi ne drugemu-njegov namen(slab-dober) boš takoj spregledal v sebi samemu!!Ti si svoj učitelj-ne rabiš knjig ne njihovega blefa----samo sebe samospoznanega in samopotrjenega!!Probaj! Wink Wink Wink
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #124 - 07.03.2010 at 14:59:06

Quote:

A misliš, da lahko v petnajstih minutah zamenjaš svoj program, kot windowse na računalniku.... Smiley

To je proces, ki traja in moraš biti nenehno pri zavesti, da te ne odnese na stare tire...
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #125 - 07.03.2010 at 15:09:48

Robi wrote on 07.03.2010 at 14:59:06:
Quote:

A misliš, da lahko v petnajstih minutah zamenjaš svoj program, kot windowse na računalniku.... Smiley

To je proces, ki traja in moraš biti nenehno pri zavesti, da te ne odnese na stare tire...

Zavest kontrolira um-- ne um zavest!!!To moramo dojeti vsi in ozavestiti! Um ti govori jaz sem idealen !! Prebujena zavest v tebi ga pa klofa do onemoglosti,da bi se um končno podredil prebujeni zavesti v tebi.  Wink Wink
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #126 - 07.03.2010 at 15:16:20

Zavest se trudi, ker zavest deluje iz trenutnega stanja in če človek ni zadovoljen, seveda zavest protestira proti umu.
Vendar je zavest le zavest..zavest ne more razmišljati, ampak se le zaveda.
Um je tisti, ki mora začeti drugače razmišljati in sprejeti zavest kot resnico.
Saj naše delovanje izhaja iz uma, ne iz zavesti. Zato se ne moremo v trenutku spremeniti, ampak pravimo, da moramo ozavestiti. Kar pomeni, da moramo svoj um ozavestiti.
Back to top

IP Logged

Miara
4

Lj
Reply #127 - 07.03.2010 at 15:16:24

Ja no sej to je to, um dela probleme res.  Važn da moj  klofne nazaj  Huh Cheesy Grin
aja zavest je skor  kakor perspektiva, če razmišljaš iz tistega kota bo misel ziher drugačna kokr če se bo ego razburju...
Drugače pa ja ozavestiš se pravi se premakneš iz nizke vibracije misli uma- na višjo zavesti...se pravi spet perspektiva, stanje
Se pravi smo spet tuki um je nujno potreben, ampak je brez zavesti kakor avto brez šoferja Smiley
Back to top

blah

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #128 - 07.03.2010 at 15:25:00

Robi wrote on 07.03.2010 at 15:16:20:
Zavest se trudi, ker zavest deluje iz trenutnega stanja in če človek ni zadovoljen, seveda zavest protestira proti umu.
Vendar je zavest le zavest..zavest ne more razmišljati, ampak se le zaveda.
Um je tisti, ki mora začeti drugače razmišljati in sprejeti zavest kot resnico.
Saj naše delovanje izhaja iz uma, ne iz zavesti. Zato se ne moremo v trenutku spremeniti, ampak pravimo, da moramo ozavestiti. Kar pomeni, da moramo svoj um ozavestiti.

Saj zavest sporoča umu,da naj deluje drugače-nezadovoljstvo notranji konflikt,ki ti omogoča rast  in kontrolo uma.

.Ozaveščen si primarno-um pa kraljuje če mu tvojaživljenjska primarnost biti- zavest dovoljuje. Ja tudi tako gre ozavestiš um.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #129 - 07.03.2010 at 15:31:19

Miara wrote on 07.03.2010 at 15:16:24:
Ja no sej to je to, um dela probleme res.  Važn da moj  klofne nazaj  Huh Cheesy Grin
aja zavest je skor  kakor perspektiva, če razmišljaš iz tistega kota bo misel ziher drugačna kokr če se bo ego razburju...
Drugače pa ja ozavestiš se pravi se premakneš iz nizke vibracije misli uma- na višjo zavesti...se pravi spet perspektiva, stanje
Se pravi smo spet tuki um je nujno potreben, ampak je brez zavesti kakor avto brez šoferja Smiley

Najboljše je,da sta oba medsebojno samospoznana kopilota nas samih!!Miara že imaš vozniški izpit? Wink Smiley Smiley Smiley Smiley
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #130 - 07.03.2010 at 15:37:09

Quote:

Dobro povedano.
To se kaže v realnosti, če nismo zavestni pri vožnji in sanjarimo, nas lahko hitro kam zanese, kamor ne želimo... Smiley
Back to top

IP Logged

Miara
4

Lj
Reply #131 - 07.03.2010 at 16:23:16

Ja to je res, čeprov zavest je že samo po sebi spoznana, ego je pa itak osnovn problem, ker bi še sab sebi lagal sam da doseže svoje, zavest vskoči in namigne da mogoče ni tko pol se pa vojna začne.
No vsaj pri meni je tko...
Drugače pa vozniški izpit...ga lih delam Grin
Back to top

blah

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #132 - 08.03.2010 at 10:59:41

Nimam casa sam bom napisal neki za par dni cak mal.

um pa to,. neki sem psotudiral ta vikend,.

ok

Lp.

este za kakookpunco ?.

Roll Eyes Tongue Cheesy Wink
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #133 - 08.03.2010 at 11:57:38

Optimus T. Prime wrote on 08.03.2010 at 10:59:41:

ok

Lp.

este za kakookpunco ?.

Eh, to ni "meat market". Tako punco, ki bo tebi najbolj odgovarjala ti ne more najti noben drug razen ti sam. Najprej mora v tebi dozoret spoznanje, da fajn punce so in da majo recimo iste probleme kot ti. Potem ko določene zadeve popucaš pa bo šlo naprej samo od sebe.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #134 - 08.03.2010 at 12:12:53

El Pesnik wrote on 08.03.2010 at 11:57:38:
Optimus T. Prime wrote on 08.03.2010 at 10:59:41:

ok

Lp.

este za kakookpunco ?.

Eh, to ni "meat market". Tako punco, ki bo tebi najbolj odgovarjala ti ne more najti noben drug razen ti sam. Najprej mora v tebi dozoret spoznanje, da fajn punce so in da majo recimo iste probleme kot ti. Potem ko določene zadeve popucaš pa bo šlo naprej samo od sebe.

EJ "muca" si ti se frej?
Wink Roll Eyes
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 7 8 9 10 11 ... 23