Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 ... 9
(Read 36401 times)
Miara
4

Lj
Re: Live on TV
Reply #15 - 07.02.2010 at 13:46:49

Tvojo ja! Besna, sej pravm!
In ja sočustvujem, do neke mere. Razmišljam nekako takole, čist psihološko gledano, kakšen je vpliv okolja na človeka?... pač lej, kaj pa veš kakšn bi ti izpadu če bi tm gor zrasu ane Undecided
Zato, se mi mal smiljo, itak živijo v dreku, prodajajo jim take bedarije da ne morš vrjet ( tudi dobesedno), pomoje majo koletivno zavest že čist u kurcu, sj pol pa že težko pričakuješ kej druzga k ovce.
Tko da ja, na osnovi človek-človek sočustvujem Smiley
Back to top

blah

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #16 - 07.02.2010 at 13:59:57

Miara wrote on 07.02.2010 at 13:46:49:
Tvojo ja! Besna, sej pravm!
In ja sočustvujem, do neke mere. Razmišljam nekako takole, čist psihološko gledano, kakšen je vpliv okolja na človeka?... pač lej, kaj pa veš kakšn bi ti izpadu če bi tm gor zrasu ane Undecided
Zato, se mi mal smiljo, itak živijo v dreku, prodajajo jim take bedarije da ne morš vrjet ( tudi dobesedno), pomoje majo koletivno zavest že čist u kurcu, sj pol pa že težko pričakuješ kej druzga k ovce.
Tko da ja, na osnovi človek-človek sočustvujem Smiley

Razumem te !  Ja, okolje vpliva nate toliko kolikor mu sam dovoliš.
Kaj je največji problem zame-današnjega človeka! Identifikacija lastnega sebstva-samega sebe. Poglej tule so ljudje ,ki se nikako ne zmorejo identificirati sami s sabo.

In potem se dogaja tole morajo nujno najti žrtev,ki jim omogoča lastno potrditev,ker jo izven tega konteksta konfliktnega  soočanja nimajo.

Ljudje smo res socialna bitja -a vendar je dobro najprej sebe samga potrditi ,da bi razumeli druge. Ti razumeš revčke! Zakaj? Zato ker razumeš sebe!  Smiley Smiley

Lp Alojz Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Miara
4

Lj
Reply #17 - 07.02.2010 at 14:17:11

Tudi jaz tebe! Smiley
Meni je to tako zelo žalostno res, ljudje se prov radi sami seb smiljo/mo, nekateri cel lajf iščejo odgovore zunaj sebe in krivijo druge, za to kar so.
Potem si pa še potuho dajejo in si rečejo, da so taki zaradi drugih (okolja), med vsem tem prelaganjem krivde in smiljenjem pa itak nimajo cajta sebe najt, itak če so šli v popolnoma napačno smer.
Žalostno, ani?
Hja no... jih razumem, to pride samo od sebe, če pa zato, ker razumem sebe pa ne vem... Zdej upam da nisi to mislu da razumem revčke ker razumem sebe (revčko?) in se loh poistovetim z njimi, pač revčki Grin
Ker se ne smilim sama seb...preveč...oz več Wink
Back to top

blah

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #18 - 07.02.2010 at 14:19:38

Quote:
Razumem te !  Ja, okolje vpliva nate toliko kolikor mu sam dovoliš

V smislu..v kolikšni meri je moja sreča odvisna od okolja.
Zato lahko sposobnost občutenja sreče v majhnih stvareh, že precej človeka osvobodi od zunanjih avtoritet.
Današnjemu človeku pa je ves ta potrošniški sistem že z neštetimi pogoji pogojil srečo, da se človek prej sesuje ali pa sploh ne najde več časa zase, da bi se lahko samospoznal.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #19 - 07.02.2010 at 14:20:34

Miara wrote on 07.02.2010 at 14:17:11:
Tudi jaz tebe! Smiley
Meni je to tako zelo žalostno res, ljudje se prov radi sami seb smiljo/mo, nekateri cel lajf iščejo odgovore zunaj sebe in krivijo druge, za to kar so.
Potem si pa še potuho dajejo in si rečejo, da so taki zaradi drugih (okolja), med vsem tem prelaganjem krivde in smiljenjem pa itak nimajo cajta sebe najt, itak če so šli v popolnoma napačno smer.
Žalostno, ani?
Hja no... jih razumem, to pride samo od sebe, če pa zato, ker razumem sebe pa ne vem... Zdej upam da nisi to mislu da razumem revčke ker razumem sebe (revčko?) in se loh poistovetim z njimi, pač revčki Grin
Ker se ne smilim sama seb...preveč...oz več Wink

Miara

Najboljše je,da vsi začnemo meketati ko ovce. Ljudje mistificirajo naše bivanje in pri tem izgubljajo svojo življenjsko enkratnost-sami sebe. Sedaj si morava poslat en poljubček,ko sva takšni '''ovci''čist zglajzani-za večino mistikov tule! Kiss Kiss
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #20 - 07.02.2010 at 14:22:18

Quote:

To je tako namerno narejeno, da se ohrani odvisnost od avtoritet.
Back to top

IP Logged

Miara
4

Lj
Reply #21 - 07.02.2010 at 14:23:06

Robi wrote on 07.02.2010 at 14:19:38:
Quote:
Razumem te !  Ja, okolje vpliva nate toliko kolikor mu sam dovoliš

V smislu..v kolikšni meri je moja sreča odvisna od okolja.
Zato lahko sposobnost občutenja sreče v majhnih stvareh, že precej človeka osvobodi od zunanjih avtoritet.
Današnjemu človeku pa je ves ta potrošniški sistem že z neštetimi pogoji pogojil srečo, da se človek prej sesuje ali pa sploh ne najde več časa zase, da bi se lahko samospoznal.

Ful preskakujem v glavi, drugač pa itak, zamotit je treba folk, jim čimveč tegob in problemov naložit, da se ja naujo mel cajta kej pametnga vprašat.
Servirajo ti lepo, če boš pojedu je pa od tebe odvisn ane Cheesy
Back to top

blah

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #22 - 07.02.2010 at 14:25:04

Robi wrote on 07.02.2010 at 14:22:18:
Quote:

To je tako namerno narejeno, da se ohrani odvisnost od avtoritet.

Ni narejeno,če pa ravno ti trdiš,da si sam sebi avtoriteta. Robi ne meketat enkrat tako drugič tako.Kakor veter piha-bodi steber,pa magari solnat iz Solnograda. Veš kje je to?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #23 - 07.02.2010 at 14:28:32

Narejen je sistem, ki se odseva v sami vzgoji in v tem, ko nam nenehno ponujajo odgovore na naše težave in odgovore na to, kje najti srečo.
Če bi postal posameznik sam sebi avtoriteta in samozadosten, bi se ves sistem in gospodarstvo zrušilo.
Back to top

IP Logged

Miara
4

Lj
Reply #24 - 07.02.2010 at 14:28:55

Ja no sej lih to, kaj je ta faktor k neki še mamo v seb k je tista razlika med tem kaj boš na koncu izbral. Lah daš dva človeka v isto situacijo pa se bo en smeju drug pa joku Smiley
Ah bluzim...
Alojz
včasih res ne vem kaj hočeš povedat Grin
edin tole
Ljudje mistificirajo naše bivanje in pri tem izgubljajo svojo življenjsko enkratnost-sami sebe
nekak razumem... včasih je najbolš vse skp spustit pa sam bit.
Back to top

blah

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #25 - 07.02.2010 at 14:35:24

Miara wrote on 07.02.2010 at 14:28:55:
Ja no sej lih to, kaj je ta faktor k neki še mamo v seb k je tista razlika med tem kaj boš na koncu izbral. Lah daš dva človeka v isto situacijo pa se bo en smeju drug pa joku Smiley
Ah bluzim...
Alojz
včasih res ne vem kaj hočeš povedat Grin
edin tole
Ljudje mistificirajo naše bivanje in pri tem izgubljajo svojo življenjsko enkratnost-sami sebe
nekak razumem... včasih je najbolš vse skp spustit pa sam bit.

Ja sam bit-to je v družbi hudo.Smo pač socialna bitja,pa saj to veš. Wink Saj človek bi bil sam, a kaj kje dolgcajt-nekaterim. Saj si lahko zavedno sam s seboj-kjerkoli že si in tudi družiš se lahko s to zavestjo. NI ovira ! Me razumeš? Grin
Back to top

IP Logged

Miara
4

Lj
Reply #26 - 07.02.2010 at 14:45:58

Mislim da ja, sam tut to ne morš pelat v nedogled. Sam sej eno ravnovesje najdš pa si zmagu. Sej je vse čist simpl. Preveč kompliciranja je na tem forumu se mi zdi. Ponavad so najbolše resnice une tanabol simpl Smiley

3 zvezdicee...wii pa 3 je tko najlepša cifra Cheesy Grin Grin
Back to top

blah

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #27 - 07.02.2010 at 14:48:57

Miara wrote on 07.02.2010 at 14:45:58:
Mislim da ja, sam tut to ne morš pelat v nedogled. Sam sej eno ravnovesje najdš pa si zmagu. Sej je vse čist simpl. Preveč kompliciranja je na tem forumu se mi zdi. Ponavad so najbolše resnice une tanabol simpl Smiley

Saj to ti govorim!!! Sam s seboj  zavestno in hkrati zavestno v  družbi. Njet problem-ravnovesje. Tongue Saj se bova uštekala! Smiley WinkV bistvu govoriva isto! Wink
Back to top

IP Logged

Miara
4

Lj
Reply #28 - 07.02.2010 at 14:52:20

Ja najbol ane, sam ti to res tako zelo učeno poveš da jaz dečva preprosta težko razumem Wink Grin
Back to top

blah

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #29 - 07.02.2010 at 15:00:15

Miara wrote on 07.02.2010 at 14:52:20:
Ja najbol ane, sam ti to res tako zelo učeno poveš da jaz dečva preprosta težko razumem Wink Grin

Miara

Ti nisi dečva zame,ti si nekaj(ženska) kar ne srečaš glih pogosto!!Ne mislim slabo -ampak   Grinsamobitno   Winkin brez lastnih namenov- odkrito! Grin
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 ... 9