Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 33 34 35 36 37 ... 49
(Read 213163 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: kakšna je prava ljubezen
Reply #510 - 14.03.2010 at 16:01:22

Robi wrote on 14.03.2010 at 15:57:51:
Quote:
Tak ko pogledam ljudi kak oni vidijo ljubezen pa kak živijo neko kao ljubezen , izkazovanje ljubezni si človek predstavlja kot da moraš skos nekomu kazat kak ga maš rad , pričakovanja , ljubosumje  to so bolezni  ne ljubezni .

A si ti prlek ? Smiley

Saj se ne gre niti za neko ljubezen, ampak za izpolnjevanje pričakovanj.
Ljubezen je lahko marsikaj in vsak jo v določenem trenutku doživlja na poseben način.

Ljubezen je darovanje samega sebe,če drugega tudi nimaš,,je to še vedno tvoj  največji izraz ljubezni!!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

loto
Ex Member

Reply #511 - 14.03.2010 at 16:02:03

Nisn prlek , sem izpod pohorja  Smiley
Ja verjetno more vsak samspoznat kaj je ljubezen .
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #512 - 14.03.2010 at 16:08:38

Manj sebičnosti..več prostora za ljubezen.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #513 - 14.03.2010 at 18:11:54

Alojz in Sandib wrote on 14.03.2010 at 16:01:22:
Quote:
Tak ko pogledam ljudi kak oni vidijo ljubezen pa kak živijo neko kao ljubezen , izkazovanje ljubezni si človek predstavlja kot da moraš skos nekomu kazat kak ga maš rad , pričakovanja , ljubosumje  to so bolezni  ne ljubezni .

A si ti prlek ? Smiley

Ljubezen je lahko marsikaj in vsak jo v določenem trenutku doživlja na poseben način.

Ljubezen je darovanje samega sebe,če drugega tudi nimaš,,je to še vedno tvoj  največji izraz ljubezni!!

Lojzek, tole si pa lepo povedal.

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #514 - 14.03.2010 at 20:21:21

M.L. wrote on 14.03.2010 at 18:11:54:
Alojz in Sandib wrote on 14.03.2010 at 16:01:22:
Quote:

A si ti prlek ? Smiley

Lojzek, tole si pa lepo povedal.

Pa lep pozdrav.

Hvala za prijaznost!! Wink
Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #515 - 15.03.2010 at 08:52:30

TIp ves kako jaz vidim ljubezen,.

no ti povem,..

LOL.

Ljubezen je neke vrte darovanje svojega lijfa picki. Toko nekako, daj mi avto daj mi flet daj mi vse akr mas ko mi vse das te pa zamenjam,.. ....... .

Resno, ves kok pick mi je ze reklo de jim je vseeno kdo jo poriva in vse o mnenja de bolje de jih en k ma neki pdo palcem k en revez toko de e jim sploh ne gre za pozonto in ljubezen,.. vazno de ma dar in pollohak sam okol flankira pa tipu aprkrat nastavi v esecu to ej pa to.

.......

Resno.

Ljubezni ni vec osla ej drugam. Misim, ka rpoglej si malo okoli tisi k majo vleiko se uznijo z unimi k majo vleiko tisi k nimajo nic s euznijo z unimi k nimajo nic. Tisi k pa nimajo nic pa de se uzenijo z unimi k majo velik so pa sploh izjeme oziram pravio ker picek samo z soijo pizdo lohak kam rpdiejo. Sori vidim te reci vsak dan ........ .

.......

Noro ti povem,... ljubezen,.

FOlk sploh en ve kaj ej ljubezen. Picke sploh ne podpriam pa de tipi tega en vedo in vracajo udarce pickam. ....... .

Resno, zakaj bi pa tipi mogli biti taki kot picek mislim oziram skoz kratko vlect, cas je de se dvignemo in jih zejbemo.

MIslim, bos ti ljubezen spilal pol ap ti picak rece ljubim te rada te mam pa pdobno sranej de sem celo bruhal enkrat k mi ejto prbila.

Pol ap cez polure jo klices pa vlece kurac enmud rugemu pa se z teboj po tel pogovajra dej ne seri tudi tkae smo meli.

.......

In to ni laz, predvsem iz enga emsta v slovioiji je tega vleiko.

Pol mas pa se uen orgijske partije k folk se dobi. Pol ap smao gledas pika kurac vlece enmu tipu jo tipo klice pa s ez njim s emen zraven ja ljubi kje si ,. mamo ti jebem kubirkso bi jo obsodil na dosmrtno jeco.

POl pa mi reci ljubezen,.. ozroma dej mi povej kaj ej razliak emd ljubznijo in nagoinom ker s emi zdi de je to eno in isto v danaji ok druzbi,.

pizsa
Res mo zivlai k znajo psiti in brati cez to pa nikol en bomo rpisli.

Lp
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #516 - 15.03.2010 at 11:05:08

Mi čez vse prepreke preplezami in smo na koncu zmagovalci nad smrtjo!! Wink Wink
Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #517 - 15.03.2010 at 23:52:54

Hej.

.......

Resno v naslednjem lijfu ce se reinakrniram ce me v zapro ne zaprejo.

Veste kaj bi bil rad.

En trenutek bi mislil tod amislim de bibil punca. Ena taka z velikimi  ojej Cool Shocked Cheesy Wink Grin.

.......
TO bibilo hudo. Pol bi s epa gonil okol dokelr mi ne bi odpadla.
Hudo ne? Cool.

Potem ubodem enga kuza k je brez dlak. Toko micen more biti de je n abaterije. Ojej,. noces vedeti,.. inpol no sje veste upraobite domisljijo, ti psi majo abej ful hrapave jezike.

.......

Huh Huh Huh Huh Huh Re bol da neham de ne bo dko poklical drustvo za mucenej zivali.

LOL  Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Roll Eyes Cheesy Wink
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #518 - 17.03.2010 at 07:09:51

Optimus T. Prime wrote on 15.03.2010 at 23:52:54:
Hej.

.......

Veste kaj bi bil rad.

En trenutek bi mislil tod amislim de bibil punca. Ena taka z velikimi  ojej Cool Shocked Cheesy Wink Grin.

.......
Hudo ne? Cool.

Potem ubodem enga kuza k je brez dlak. Toko micen more biti de je n abaterije. Ojej,. noces vedeti,.. inpol no sje veste upraobite domisljijo, ti psi majo abej ful hrapave jezike.

.......

Huh Huh Huh Huh Huh Re bol da neham de ne bo dko poklical drustvo za mucenej zivali.

Ja, res bolano stanje imaš tole v svoji duši, žal  Exclaim Cry
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #519 - 17.03.2010 at 10:27:25

Hej.

.......

Veste kaj bi bil rad.

.......
Hudo ne? Cool.

.......

OTP

Ne gre skupaj tvoje pisanje. Ženske obsojaš a sam trdiš,da bi počel isto, če bi bil blond joškrca!!! Grin Grin Grin GrinPa še pse bi nadlegoval ne samo moške? Grin Grin Grin Cool
Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #520 - 18.03.2010 at 00:38:05

Alojz in Sandib wrote on 17.03.2010 at 10:27:25:
Hej.

.......

Veste kaj bi bil rad.

.......
Hudo ne? Cool.

.......

OTP

Ne gre skupaj tvoje pisanje. Ženske obsojaš a sam trdiš,da bi počel isto, če bi bil blond joškrca!!! Grin Grin Grin GrinPa še pse bi nadlegoval ne samo moške? Grin Grin Grin Cool

"Če ne moreš zbežati, potem se pridruži."
Resno, tebi se to zdi noro. Hm,. ....... . Resno ko žena pošlje tipa na cesto in mu pobere vse je vredu.

Resno, prov ni mi.

Po pravici povedano res ni hudo. Pes rad lize to je to ce pa z emdom namazes je pa se bolje. MIslim, clvoek bozji. Sikdaj videl teleta ko lize maldega teleta,.. no sploh en bom o tem govoril od kje jim ideje.

Toko de lapo prosim ne men o zblojnsoti moej duse. Moja dusa je ze ok samo ne mreo obstjati v tme svetu toejrpoblem.

No, ....... .
Resno, daj mi povej, zakaj en bi gejev. Mislim če punce sopajo zivlai zakajap mi moski ne bi zivali. Resno s emi zdi de bi s epovecalo obcevnaej z zivalimi kot z zensakmi k so manj problematicne.

To bo to.

.......

Resno.

Lp.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #521 - 18.03.2010 at 09:33:20

OTP

Ti si samo v sebi jezen,na ženske. Sprejmi jih tako kot tebi najbolj odgovarja,če jih drugače ne zmoreš! Wink
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #522 - 21.05.2010 at 22:23:49

Vsi hočemo živeti v nebesih, a neutrudno si gradimo pekel. Kolikšna teža pekla pade na človeka, če je brez ljubezni do bližnjega in ljubezni v svojem srcu. Napuh in samovšečnost sta tista, ki nas pripeljeta v pekel in raje se cvremo v peklu, kakor da bi bližnjemu ponudili z ljubeznijo polno besedo.

Dokler se človek ne zaveda kakšno gorje dela sebi in drugemu z sovraštvom, tako dolgo je še zelo reven na duši. Trplenje, ki si ga prizadene z slabimi dejanji do bližnjega, ga prisili, da začne drugače misliti. Nekateri tostran nikoli, ga pa čaka dolga in težka pot onstran.

Človek, ki tako hoče se mu ne godi krivica in je sam odgovoren za sebe in svoja dejanja. Vsak ima svobodno voljo in lahko po tej volji dela. Ravno svobodna volja človeka pripelje do spoznanja, kaj dela narobe in kaj prav.

Ko človek spozna, da se le z ljubeznijo lahko rešijo vse stvari, takrat je že precej duhovno dozorel in se veseli v ljubezni ob svoji pomoči, ki jo daje še svojim revnejšim bratom. Z potrpržljivostjo spremlja svoje bljižnje in jim pomaga na vsakem koraku, pa čeprav se pomoči potrebni tega ne zaveda.

Kot sem že rekel, težka je naša pot v mesu in vendar si sami ustvarjamo to pot. Pomoč je na vsakem koraku, a kaj ko je ne vidimo. Brez ljubezni in spoštovanja do bljižnega ni duhovnega napredka, ki si ga tako želimo, a vendar slepi človek tega ne verjame. Vsi hočemo postati takoj duhovno zreli in razsvetljeni, zaradi svojega napuha in uživaških strasti in zemeljskih koristi, nihče pa ne ve, da dozorela duhovnost in razsvetljenost ne rabi nič od tega sveta, ampak samo daje.

Ne delajte si pekla med sabo z prerekanjem in zaničevanjem drug drugega, temveč ponižno sklonimo glave in potrpežljivo bodrimo še uboge brate in jih podkrepimo z izkazano poživljujočo ljubeznijo.

No pa veliko ljubezni do bljižnih vam želim in lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #523 - 21.05.2010 at 22:37:28

M.L. wrote on 21.05.2010 at 22:23:49:
Vsi hočemo živeti v nebesih, a neutrudno si gradimo pekel. Kolikšna teža pekla pade na človeka, če je brez ljubezni do bližnjega in ljubezni v svojem srcu. Napuh in samovšečnost sta tista, ki nas pripeljeta v pekel in raje se cvremo v peklu, kakor da bi bližnjemu ponudili z ljubeznijo polno besedo.

Dokler se človek ne zaveda kakšno gorje dela sebi in drugemu z sovraštvom, tako dolgo je še zelo reven na duši. Trplenje, ki si ga prizadene z slabimi dejanji do bližnjega, ga prisili, da začne drugače misliti. Nekateri tostran nikoli, ga pa čaka dolga in težka pot onstran.

Človek, ki tako hoče se mu ne godi krivica in je sam odgovoren za sebe in svoja dejanja. Vsak ima svobodno voljo in lahko po tej volji dela. Ravno svobodna volja človeka pripelje do spoznanja, kaj dela narobe in kaj prav.

Ko človek spozna, da se le z ljubeznijo lahko rešijo vse stvari, takrat je že precej duhovno dozorel in se veseli v ljubezni ob svoji pomoči, ki jo daje še svojim revnejšim bratom. Z potrpržljivostjo spremlja svoje bljižnje in jim pomaga na vsakem koraku, pa čeprav se pomoči potrebni tega ne zaveda.

Kot sem že rekel, težka je naša pot v mesu in vendar si sami ustvarjamo to pot. Pomoč je na vsakem koraku, a kaj ko je ne vidimo. Brez ljubezni in spoštovanja do bljižnega ni duhovnega napredka, ki si ga tako želimo, a vendar slepi človek tega ne verjame. Vsi hočemo postati takoj duhovno zreli in razsvetljeni, zaradi svojega napuha in uživaških strasti in zemeljskih koristi, nihče pa ne ve, da dozorela duhovnost in razsvetljenost ne rabi nič od tega sveta, ampak samo daje.

Ne delajte si pekla med sabo z prerekanjem in zaničevanjem drug drugega, temveč ponižno sklonimo glave in potrpežljivo bodrimo še uboge brate in jih podkrepimo z izkazano poživljujočo ljubeznijo.

No pa veliko ljubezni do bljižnih vam želim in lep pozdrav.

ML iskreno te vprašam;si sposoben te ljubezni,ki jo opisuješ??? Iskreno odgovori sam sebi!!

Mi še nismo na stopnji,ki nam bi omogočala zgolj dajanje-to je žalostno- a hkrati resnično. Tudi če si nas nekaj želi dajati bomo onemogočeni.Petelin,ki prerano poje ga gospodar zakolje in pojej.Razmisli in povej iskreno!
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #524 - 21.05.2010 at 22:39:33

Quote:
Brez ljubezni in spoštovanja do bljižnega ni duhovnega napredka, ki si ga tako želimo, a vendar slepi človek tega ne verjame.

Dobro povedano...

Dodal bi še, da verjamem, da si ljubezni vsi želimo, vendar ta ni odvisna od naših želja..Ampak pravzaprav od naših ne-želja.
Za ljubezen je treba le ustvariti primerne pogoje, da zaživi.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 33 34 35 36 37 ... 49