Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Page Index Toggle Pages: 1
(Read 5996 times)
Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Prosta volja in skdovanje drugemu duhu
26.12.2009 at 19:23:13

Zdravo

Sem zacel prebirati neko knjigo in mam malo vprasanj za ljudi k majo vec pod kapo kot jaz.

1.) Zanima me kako ne smes delati drugemu hudo. To mislim v smislu aktivno ali pasivno.
2.) Ce gledam pasivno pol to pomeni ce das nekomu recmo otroku liziko in se on z njo ubije recmo, pol kako bos ti za to odgovarjal ker itak nisi mogel predvideti kaj bo on z njo naredil. Isti princip bi bil ce bi dal neki rasi tehnologijo da se bodo greli de jih ne bo zeblo oni pa to predrkajo v orožje in se pobijejo in unicijo planet. Tuki je v bistvu ista fora ce me razuemte. Zanima me kako ti lahko skodis nekomu ce more ta oseba ko je nekaj dobila itd,.. more ta oseba ali nacija ali rasa sama uporabiti svojo prosto voljo de se bo ranila ali pa uproabljala v dobro. Sam ne mores prereciti ce nekdo hoce tole tehnologijo uporabiti za slabe namene ko pa si jim jo ti dal za dobre.
3.)V smislu aktivnega pa me zanima tako. Ce nekoga ubijes se mi zdi de je to aktivno ali pa ga ustrelis ali pretepes z palico pol je to aktivno. Tukaj pa me zanimajo druge reci se. Kkao ap se jemlje v tem primeru? Mislim Odkrito povdano, ce ti nekdo pobije zeno otoke itd,... . Pol se tebi strga gres do tipa ga ubijes al pa vsaj orenk prefukas pol ti dobis kazen ali ne? Ker hec je v tem ce ti ne smes drugemu duhu anreidti hudo pol to pomenide ce ti en ubije nekoga k ga mas rad pa to de ga mroes sam butasto geldati.. (malo sem se spomnil an papeza aneza pavla k je pisla da nj oprostijo tipu k ga je tel umoriti),..

Pac ok priznam vem neki reci sam dolocenih pa ne razumem in so mi glede na to okolje k je vzspotavljeno na nasi emljici precej cudni. Po nei strani pa jih razumem. Samo kje je meja pa ne razumem.

No upam de ste uspeli prebrati tole pisnaje in razumeli kaj mislim prasat.

lp
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Re: Prosta volja in skdovanje drugemu duhu
Reply #1 - 26.12.2009 at 23:12:37

Optimus T. Prime wrote on 26.12.2009 at 19:23:13:
Zanima me kako ti lahko skodis nekomu ce more ta oseba ko je nekaj dobila itd,.. more ta oseba ali nacija ali rasa sama uporabiti svojo prosto voljo de se bo ranila ali pa uproabljala v dobro. Sam ne mores prereciti ce nekdo hoce tole tehnologijo uporabiti za slabe namene ko pa si jim jo ti dal za dobre.

Vidiš. Bog je dal človeku življenje in svobodno voljo, človek pa to svobodno voljo izkorišča tudi za slabe namene.
Bog se verjetno zaradi tega ne sekira in samosprašuje.

Ker pa človek ni Bog se seveda sprašuje in na to reagira:

ad1) Če se zaradi tega sekira in samosprašuje ga levičarski ateisti obsodijo, da je
zaslepljeni vernik RKC-ja

ad2) Če se zaradi tega ne sekira ga levičarski ateisti obsodijo, da je ena velika izkoriščevalska kapitalistična svinja.

..., ce ti nekdo pobije zeno otoke itd,... . Pol se tebi strga gres do tipa ga ubijes al pa vsaj orenk prefukas pol ti dobis kazen ali ne?

Seveda dobiš kazen, levičarski ateisti te proglasijo te za domobranca.

Z veliko težavo.
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

David
Ex Member

Reply #2 - 27.12.2009 at 09:38:28

Ti imas tezavo z levimi in z ateisti, a si ti desni in vernik?

Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #3 - 29.12.2009 at 17:48:26

Quote:

Zdravo

Osbeno sploh ne vem kj je to levi. Ateisti vem kdo so. Kdo pa so desni. Vernik ce sem kako to mislis?
.......

Hm,...

Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #4 - 29.12.2009 at 17:51:01

Bamby wrote on 26.12.2009 at 23:12:37:
Zanima me kako ti lahko skodis nekomu ce more ta oseba ko je nekaj dobila itd,.. more ta oseba ali nacija ali rasa sama uporabiti svojo prosto voljo de se bo ranila ali pa uproabljala v dobro. Sam ne mores prereciti ce nekdo hoce tole tehnologijo uporabiti za slabe namene ko pa si jim jo ti dal za dobre.

Vidiš. Bog je dal človeku življenje in svobodno voljo, človek pa to svobodno voljo izkorišča tudi za slabe namene.
Bog se verjetno zaradi tega ne sekira in samosprašuje.

Ker pa človek ni Bog se seveda sprašuje in na to reagira:

ad1) Če se zaradi tega sekira in samosprašuje ga levičarski ateisti obsodijo, da je
zaslepljeni vernik RKC-ja

ad2) Če se zaradi tega ne sekira ga levičarski ateisti obsodijo, da je ena velika izkoriščevalska kapitalistična svinja.

..., ce ti nekdo pobije zeno otoke itd,... . Pol se tebi strga gres do tipa ga ubijes al pa vsaj orenk prefukas pol ti dobis kazen ali ne?

Seveda dobiš kazen, levičarski ateisti te proglasijo te za domobranca.

Z veliko težavo.

Hm,....... .

Mene zanima model resnice in princip dejansjega stvarjena.

Ko umres gres nekm in tam se pogovoris z sovjim svetovalcem in pol gres pred tribunal, pol se gres uciti. Ko se ucis pol gres pa nazaj na zemljo.

Mene zanima ce nekomu naredis slabo in ga likvidiras ce bos pri svetovalcu in tribunalu dan v osamitev za dolocen cas.

Mislim ljudje razumem de ste prezeti z zemljimi zakoni itd,... res se mi zdi de bi bilo re slpo ce kdo odpsi ek ma jkaj pojam otem ne mi pa mesati vere levih denih in ne vem kj se vse ker vsi teli bodo na isti klopi rped tribunlom ziveli in s ezagoavarjli negede na poklic stranko itd to so ene bedarije.

...

Res bi poprosil ce lohkakdo napsiekajkonretgenega sploh ce je prebral kako knjigo z tega podrocja k je jaz nism pac ...

lp

Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #5 - 29.12.2009 at 17:52:20

No,.. sej razumem de ko ej treba enga z egom zatolct in mu pamet solit ste rpvi izmed vseh foumov kateri sme jih obikoval. Tuki ko pa so pomeben in specificne reci pa ste tiho. Se milil de bo kdo napisalkajkonrektnega ne pa enih ,. litanij k so odraz zemljskega rzamiljanja. Ce milite de boste zgnili ko urmete,.. pol sploh bolej de ne psiete sme k bo samo skdoa casa in palca tuki ...

Prosim za konrektne odgovore ne enih litaij,.
lp

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #6 - 29.12.2009 at 17:55:11

Quote:

Ti povem, ko bom vstal od mrtvih. Smiley
Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #7 - 29.12.2009 at 17:55:57

Optimus T. Prime wrote on 29.12.2009 at 17:48:26:
Quote:

Zdravo

Osbeno sploh ne vem kj je to levi. Ateisti vem kdo so. Kdo pa so desni. Vernik ce sem kako to mislis?
.......

Hm,...

...to je bil saljiv odgovor na Bambijevo mojstrovino pod tvojim postom, mislil pa sem politicno gledano, to z levimi
ce si opazil ga velikokrat "neverni in levi" zbodejo

Nic tebi slabega ali kaj podobnega - brez panike
Wink
Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #8 - 29.12.2009 at 21:25:38

Robi wrote on 29.12.2009 at 17:55:11:
Quote:

Vstal si od mrtvih,.. toda vedno drzsi obljubo katero das skrbnikuin zato noben lijfe noces vedeti itd,.. ...

to ej to,...

Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #9 - 29.12.2009 at 21:36:58

Zdravo

No morem res rpiznati, de je lepo vas brati in videti kako milite. Se oproscam in vem da sme zelo oster in stremim k cilju prodoren. Mislim da tudi dosti ljudi uzalim ko me berejo ce me znajo prebrati sploh.

Menim enostavno kot bi lahko osbno dejal de resnica izvira iz razlicnih kotov. Oziroma ce drugace recem, resnica za vsakega cloveka pomeni nekaj lastnega ker vsak clveok je skupeh treh komponent. Toda ce zelis resnico odkriti. Torej pol mores odstraniti vse verske politicne in druge pogelde in pogeldati stvar akksna je jabolko ne pada gor pada dol neglede na vero opazovalca politicno opredeljenost in spol.

Res me zanimajo te reci, in nocem priazdeti nikogar toda res se mi zdi tako hudo in zalostno predvsem ap pomilovanaj vredno, De vleiko folka tako pametnih tuki gor ko pa jih prasas dolocene reci pa ti recejo nic ali ap recejo da tega ne vedo. MIslim ce jaz neki vem povem ker nekomu drugemu lahko poamga na njegovi poti.  .....

Te knjige ks em rpebral in katere nekako mi se sedaj delajo transforamcijo. ... v moji glavi s emi zdi da jaz sem sam zase in tudi zena katero vejretno ne bom mel,.. je sama zase in da nikoli nisem z nekom ali nikoli prav azres ne dobim nobene pomoci od nikogar.

Zdi s emi, de moja usoda je v  mojih rokah in sam sem se rodil,. ... sam zivim in sam bom umrl,. in dokler clvoek ....... . dokler osba ali bitje ni pripravljen stopiti na noge in se zoocmi v oci pogeldati z 5 bitji k ga zelijo in ga bodo pretepsti, in v tistme trenutnku,. ..... zauziti in dojeti ta filing,.. pol,... ... pol sele ta osba spozna da ej sama... ....... . In sele dedaj si lahko prost. Nikoli nismmogle dojeti,. ... Koko to de ce more vesolje obstajti itd,. kako to de je tok sranaj an svetu ekr ce je pvodo takole pol vesolje ne mroe pricakvoati de bo obstajalo zaradi mirko amkro kompleksa.

...

Kot razumem je toko.Vsi smo sami ljubezen povezuje vse in vsi se mroemo uciti, zivimo zato de s eucimo, ucimo raznih reci na raznih nivojih. tisi ki so bolj paemtni in viskje uceni dobijo hudo hude pogoje medtem ko tisi k so ze prucki dobio vse pogobe. Ne vme natancno akko to gre, toda ce razmiljas reci tako sotjijo.

Ce drzi kaj psi epo knjigah in ce drzi de smo sami ustvarjalco svoje realnosti pol bi lahko kot skupan azvest anse rase sprmnili vse nase obliek repdmetov itd,. ce se temu rpiemrno kocentriramo. Znane so raziakve katere sme prebral de se 150 ljudi zebre in meditira o ljubezni miru itd,. in v vec miljonkem mestu je manj ropov itd,.. power oif thots je neki akr ni simpel in je simpel.

Mislim, de bi bilo zanimivo zvedeti kajs  ezgodi ce ubijes clvoek aozirma takole je. ...

Ce soljudje kot so bili v nasi zgodobini skodili veliko ljudem ,....... .. potlej.

Pol mene zaniam kdo je dopustil de se je to zgodilo in ce ima po enakterih tezah res nekdo moc da ustavi nekgoa ko azce delati salbo za vec ljudi ....... . Potlej mene zaniamzakaj so se pol dogajale tele vojen po svetu.

Ne bom paemten,...... ... Menim de ni pekla in nebes menim da je mao dom, in tmeu priemrno menimd e ce vzamem sedaj motorko in grem pobit cel blok ljudi ,...... . ne bom za to odgovajral in tudi noeden me ne uncil. Odgovajral pa tudi ne bom. Ker ce racunamo da ej toel izkunaj k jo imamo pol vemo de izkunje so tkae in take in slabe tudi lahko imamo na osnovi tega dejstva pol lohak recemo de vsak clveok je morelna sovji poti ubiti clvoeka ali biti pedifil peder alilezbika itd,.. ...

clvoekus e strga k toel grunta ...... .
Back to top

IP Logged

David
Ex Member

Reply #10 - 30.12.2009 at 11:03:47

pomilovanja vredno?     eh,,,,

Da je pametn folk tukaj se strinjam.

Nobene pomoci od nikoder?
Spomni se da vidis samo en majhen delcek slike ostalega ne, da ti je cez cas jasno, ce
Ponavadi cas pokaze sirso sliko oz. vidis da je nekaj takrat slabo bilo v bistvu good - skoz je.
(nic ni slucajno. Ni slucajev) Vse je del plana

VSI se ucimo res je

meditacija dela folk "kul" - sigurno da ja

Zakaj bi pobil cel blok?
In ce bi ga,

vsak umor  - ni good.   (ce slucajno pohodis neko zival/rastlino, ipd,. - ----- druga scena)

Ce si gej mas moznost raziskat ta nas svet iz malo drugacne strani.
Nima te moznosti vsak. Veliko jih je ki te zmerjajo in sploh in ah, celo za segrevanje te okrivijo in podobno.  Wink
To plus vse ostalo kot gej, si si  hard varianto izbral za ta life......
Ena izmed šol pač

Kdo je dopustil ta vecja sranja po svetu ki so se zgodila? Mi. V prvi vrsti.
+ vesolje/Bog/oh ah uh

ni slucajev in nic ni brez veze
brez veze

In nisi sam

--
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #11 - 30.12.2009 at 11:13:54

Quote:
je sama zase in da nikoli nisem z nekom ali nikoli prav azres ne dobim nobene pomoci od nikogar.

S kakšnim namenom si želiš pomoči ?
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #12 - 30.12.2009 at 12:37:26

najboljš da za začetek kr poveš kero si to knjigo bral optimus ...
mogoče lahko kle povem, da sm opazu, da ne znaš jasno vprašat kar te zanima in zato izveš pač kar izveš ...

kako da ne smeš
delat drugemu hudo
kašno je to vprašanje
pač ... ni pametno ... to je use kar je

dobro in slabo je pač stvar percepcije
in kdorkoli ti bo pametoval da on/a pa ve kaj je prav in kaj je narobe in boš opazu da je ta osebek del hierarhije, vedi da te bo nalagal, pa četudi ono verjame kar govori ...

dnar zlo dobr pokaže debilnost tega sranja
dobr je zame da kupm avto za mal dnarja
za prodajalca je dobr da avto proda za velik dnarja
1 stvar 2 človeka - 2 različni dobri stvari
kako razrešt?
na pol, kot ponavadi ...
Tongue

ubjat nimaš kej
niti za višje cilje

če se ti dogaja neki da morš pol neki ubit, razmisl zakaj se ti to dogaja ... ker ... obstajajo ljudje ki se jim to ne dogaja ...

česa torej tuki ne razumeš?

je res da je tečna tema, dobro in slabo
karma pomaga pri razumevanju
obstaja +karma in -karma
na koncu poti mora bit 0

ampak za to se ti ni treba matrat
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #13 - 30.12.2009 at 12:45:45

Quote:
kako da ne smeš
delat drugemu hudo
kašno je to vprašanje
pač ... ni pametno ... to je use kar je

Delaj karkoli bi rad, vendar odgovorno stoj za posledicami.
Pa ti bo vse jasno...tudi to, kar bi še rad delal ali ne bi delal.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #14 - 01.01.2010 at 05:24:16

Optimus T. Prime wrote on 29.12.2009 at 21:25:38:
Robi wrote on 29.12.2009 at 17:55:11:
Quote:

Vstal si od mrtvih,.. toda vedno drzsi obljubo katero das skrbnikuin zato noben lijfe noces vedeti itd,.. ...

to ej to,...

Jaz te ne razumem, zakaj sprašuješ, če pa itak veš kako je.

Zato še te enkrat vprašam, kaj je resničen namen tvojega spraševanja ?
Back to top

IP Logged

Page Index Toggle Pages: 1