Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 6515 times)
gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
91 resnic o hrvatih -- hrvaška
30.04.2009 at 19:36:20

hudo dobr, multo priporočam pogledat

implikacije če je to use res bi morale bit velike

NUJNO pošlji naprej

Ej, tole je pa bomba.

Našel sem film, ki podrobno prikazuje od kod pravzaprav izvirajo Hrvati. Kako so v zgodovini Hrvati vpadali na slovenska ozemlja ter si počasi prilaščali kos za kosom in tudi kam to vodi.

Zelo nazorno so prikazane kraje v času Tita in tudi sodobne zaplete, ki jih očitno skoraj nihče ne dojema! Le kaj delajo slovenski politiki, ki iz 100 % strateških in zgodovinskih argumentov ne naredijo nič, Hrvati pa iz nič grebejo čedalje več? No vsaj do sedaj niso:-)  Je vse skupaj le teater za slovensko javnost?

V komunizmu so slovenski politiki podlegali floskuli o bratstvu in enotnosti, v EU pa skupnemu prostoru, gospodarski enotnosti in padcu meja. Mislim pa da Francija, Nemčija, Italija, Grčija in druge države, še v sanjah ne bi tako medlo delovali in razprodajali narodne interese za "skupno dobro". Naj se kar sami odpovedujejo svojemu ozemlju za skupno dobro EU, Slovenci smo že toliko izgubili, da se lahko samo zgrozimo kako malo je še ostalo od slovenskih ozemelj!

Na koncu so prikazani tudi viri.

Film je razdeljen v 5 delov, ki se predvajajo zaporedno:
http://www.youtube.com/watch?v=O8HMUkBUZuA&feature=PlayList&p=4E482C71EE26076E&i...

če so problemi, poskusi:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=4E482C71EE26076E
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

matijaZ
3

I Love YaBB 2!

Re: 91 resnic o hrvatih -- hrvaška
Reply #1 - 30.04.2009 at 21:16:30

To Gape,tole si pa dobro našel,prvič da se malo bolj dokumentirano in povezano predstavi naše "brate" Hrvate in kako se grejo tisto igro Zemljo krast.

LP MatijaŽ
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2 - 01.05.2009 at 11:29:46

matijaZ wrote on 30.04.2009 at 21:16:30:
To Gape,tole si pa dobro našel,prvič da se malo bolj dokumentirano in povezano predstavi naše "brate" Hrvate in kako se grejo tisto igro Zemljo krast.

LP MatijaŽ

niti nism najdu
so mi kr poslal - po emailu
res se je nekdo neverjetno potrudu

me res zanima če kdo kašno laž najde notr
men je blo najblj smešn - in hkrat tud najblj logično
garbati = harbati = hrvati
(ime so dobil na poljskem - če sm dobr šteku zadevo - kjer so jih prvič začel najemat kot plačance - lol)
tadruga huda mi je bla da so oni ravbarji provzaprov
najblj huda pa - lol - da so benečani - reveži ubogi - moral prov posekat use hrvate in jih segnat stran od obale, kamr so prsmrdel s svojo vojsko, da so končno lahko spet trgoval - namreč - hrvaški pirati so jim tolk preveč škode nardil, da se preprosto ni dal trgovat več ...

če slučajno se komu ne da gledat
hrvate smo iz poljske poklical na pomoč slovenci - karantanci
da so nabutal obre
in so se razširl povsod ... in te težnje se ne ustavijo - po širjenju ...
imperialističnem ... prawjo u filmu

še tole, da ne zgubim v morju vseznanja
http://www.pozitivke.net/forum/viewtopic.php?showtopic=917&lastpost=true#924...
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3 - 02.05.2009 at 17:22:45

Stara fora,(že dolgoznana)da so bili Hrvati najemni vojaki Velike  Karantanije.Moj priimek je Vrbnik na otoku Krku je mesto Vrbnik in na avstrijskem Vrbsko jezero.Vrba je najstarejše čaščeno drevo na Zemlji.Največjo regeneracijsko sposobnostjo.Genski spomin.Tuhtajte!!!!-Zbujeni gen!!!
Od tam do tam smo izgubili ozemlje Velike Karantanije. Sam se imam za potomce Agnije-Kar-gora Ant-stari-Agniji varuhi večnega ognja življenja. Še več bi si upal napisati pa naj bo dovolj,ker večina tu še sebi ne verjame.Kako naj potem meni????!!
Slovenski priimki s končnico 'nik' Cestnik -Pogačnik itd.so izvorno iz Koroške!!!

Lp Alojz  Roll Eyes Roll Eyes
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Eva
5
p

Kranj
Reply #4 - 03.05.2009 at 11:23:03

Jaz sem pa ravno brala care2 news na mailu

http://www.care2.com/news/member/507349427/1120458

in prišla do tega o somalskih "piratih": (editirala sm in zamenjala link za originalen članek, tudi zaradi zelo zanimivh komentarjev)
http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/johann-hari/johann-hari-you-ar...

in me je takoj spomnilo na te hrvaške gusarje, ki so beneškim trgovcem nagajali. in sem dobila neko idejo o tem, da so bili mogooče bolj robinhoodivski (naj so plen delili še s kom ali ne). ni me nič posebno ganilo, če so nagajali super bogatim beneškim trgovcem, za katere sem si nekako predstavljala, da so imeli tako ali tako vsega še preveč. Konec koncev tudi vojaške moči, da so jih odgnali in je tako tudi ostalo.
si pa tudi predstavljam tudi marsikaterega revnejšega trgovca, ki so mu tako lahko zelo zagrenili življenje. Ampak mene tam ravno ni bilo, oz. se ne spomnim.

Še nekaj misli o hrvatih. okej, so se priselili sem. tudi mi smo se? in tudi tu so bili prej kaki domorodci? kako smo mi uredili te odnose?
in oboji - slovenci in hrvati zdaj že dolgo živimo na tem ozemlju?
v idealnih odnosih bi se novoprišleki obnašali kot gostje. in domorodci got gostitelji. učili bi se eden od drugih in zaživeli v sožitju, vsak bi od drugega vzel za svoje kar mu paše itn. ostal bi, kdor bi hotel, kdor ne, bi šel drugam.
pri teh osnovah človeških odnosov sem najbolj opazila to, da ni smiselno obsojat nekoga zaradi nečesa, kar je bilo v preteklosti. Nameravam, da se tudi mi s hrvati in sploh vsi z vsemi sporazumevamo in zaživimo na preprost sodelujoč in ljubezniv način. To je sigurno mogoče.
in tale: od takrat torej se hrvatje in slovenke že gledajo in plodijo. torej to končno pomeni, da bomo vsi prevzeli odgovornost za svojo kri? (npr: koliko katere ima jelinčič?) vse je eno.
Back to top
« Last Edit: 03.05.2009 at 12:32:14 by Eva »  

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #5 - 03.05.2009 at 11:37:51

Eva wrote on 03.05.2009 at 11:23:03:
Jaz sem pa ravno brala care2 news na mailu

http://www.care2.com/news/member/507349427/1120458

in prišla do tega o somalskih "piratih":
http://concernedafricascholars.org/you-are-being-lied-to-about-pirates-johann-ha...

in me je takoj spomnilo na te hrvaške gusarje, ki so beneškim trgovcem nagajali. in sem dobila neko idejo o tem, da so bili mogooče bolj robinhoodivski (naj so plen delili še s kom ali ne). ni me nič posebno ganilo, če so nagajali super bogatim beneškim trgovcem, za katere sem si nekako predstavljala, da so imeli tako ali tako vsega še preveč. Konec koncev tudi vojaške moči, da so jih odgnali in je tako tudi ostalo.

Še nekaj misli o hrvatih. okej, so se priselili sem. tudi mi smo se? in tudi tu so bili prej kaki domorodci? in oboji zdaj že dolgo živimo na tem ozemlju?
v idealnih odnosih bi se novoprišleki obnašali kot gostje. in domorodci got gostitelji. učili bi se eden od drugih in zaživeli v sožitju, vsak bi od drugega vzel za svoje kar mu paše itn. ostal bi, kdor bi hotel, kdor ne, bi šel drugam.
pri teh osnovah človeških odnosov sem najbolj opazila to, da ni smiselno obsojat nekoga zaradi nečesa, kar je bilo v preteklosti. Nameravam, da se tudi mi s hrvati in sploh vsi z vsemi sporazumevamo in zaživimo na preprost sodelujoč in ljubezniv način. To je sigurno mogoče.

Eva

Zdi se mi,da ti bolj malo potuješ po  Hrvaški. Kjerkoli je mogoče te pokradejo na bencinski pumpi.avtocesti-hrani-pijači-govorim predvsem avtocesta Zagreb-Lipovac. Pojdi pa se boš lahko prepričala sama. Sam se velikokrat hudujem ker me želijo ogoljufati in vedno jim rečem; Pojdi v Slovenijo in če te bo eden kjerkoli na bencinski pumpi,avtocestnem računu-hrani-pijači ogoljufal ti jaz vrnem 100 kratno oguljufani znesek. Vedno jim še rečem:Kdaj se boste nauučili postati pošteni????Čim prestopim Kolpo vem kje sem in kaj lahko pričakujem. Izkušenj s Hrvati imam na stotine in malo dobrih. To je Hrvaška v resnici!!!!

Lp Alojz Cool Cool

Back to top

IP Logged

Eva
5
p

Kranj
Reply #6 - 03.05.2009 at 11:44:33

Smiley res bolj malo potujem po hrvaški. kar sem bila tam. na šolski ekskurziji in na počitnicah na morju, se pa ne spomnim, da bi mi kdo kaj ukradel ali me ogoljufal. (ajoj so me pa res dobr, a? Wink  Grin )

To me bolj spomni na izkušnjo s temi prodajalci sadja - šiptarji jim rečejo nekateri, jaz seveda se ne spoznam na te stvari in še manj na izvor vsakega posameznika. pravzaprav me je opozoril na to oče in povedal svoje izkušnje in jaz sem res potem dojemala, kot da se to meni dogaja: namreč da so mi kot majhnemu otroku vedno prodali slabo sadje. a veš, k ga oni nabirajo in dajejo v tiste škrniceljne. Jest pa pol doma nezavodoljna, da nims upala bit bolj pogumna, kot oči in rečt, ta lepe mi dajte.. pa še preverit kaj je res v vreči, preden sploh plačam.  
Grin
čist tko asociacija.
aha pa zgornji post sem še editirala vmes.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #7 - 03.05.2009 at 12:03:53

Eva

Ko te krade en slepc na cestniski postaji,ali pa ti 100 evrov iz žepa iztisne pokvarjen policaj,ker si vozil 155km na uro dovoljeno pa je 150.In za ta tvoj prekršek ti ne da potrdila,ampak ,da denar v žep in potem ti naroči; Ako te dole niže zaustavi druga ekipa,kaži jim,da si tu več platio 100 evra. Če se buniš ti pa obljubi pot k sudcu,ki je isti ološ kot ta policaj.Tako Eva veliko imam takšnih izkušenj in še hujših.
Država kjer je celo policija pokvarjena ne more biti poštena.

Lp Alojz Cool Cool
Back to top

IP Logged

Eva
5
p

Kranj
Reply #8 - 03.05.2009 at 12:29:39

ta je pa res krepka, kar se ti je zgodilo.

hm, pa saj tud o naši policiji slišimo/beremo razne nepoštene prigode.
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #9 - 03.05.2009 at 12:33:56

Imajo svoje fore hrvati, meni so pred leti na morju računali en dan več dopustovanja, preprosto so vpisali dan prihoda en dan pred realnim prihodom in če ne bi bila pozorna med vsemi stroški in taksami niti ne bi opazila.

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #10 - 03.05.2009 at 15:31:23

vse je eno
ali
vse eno je

dokler pa ni ... vse eno ... dokler se kot tako ne dojame ... je pa dojeto mal drugač

in trenutno ljudje niso v precepciji vse je eno
ampak
to je prov in to je narobe

in ni point v tem da bi se slovenci od hrvatov ne bi smel česa naučit, al pa da hrvati ne bi smel žvet kjer so živel al pa da ne bi smel krast benečanom ...

ne
point je v tem da so predatorski
in da predatorstva se slovenc ne bo učil
se ga je odvadu zdavni

da so imperialisti
da se grejo zemljo krast - da je to dejstvo
in da so pokradl enim drugim ...

jest upam da ti je jasn da če bi bla slovenija do novigrada, da bi u sloveniji že imel utd, če pa bi bla ona do trsta in celovca ...

se praw
dokler ne dojame svet da je use eno je mogoče pravilno da se podatki vejo taki kot so ... ne pa da so lažni ...

in da se da slovencu prow ko neki reče da tko je
in če druzga ne, da se preveri njegove besede ... in podatke

to
ne pa da se hrvatu verjame na besedo
lažnjivcu in podkupljivcu
predatorju

u končni fazi se spet use poklop

slovenski plemiči (modra kri - lineage - imperialisti) so uvozil hrvate da kle delajo svoj deu - njihov deu je to kar delajo
hrvati so pofrezal te plemiče
naknadno so imperialisti menda še titota podtaknl
in smo kjer smo

z nalogo ki je neizvedljiva ...

to da so dons taki kot pravi alojz ... je pač perspektiva, ki pa ni daleč od resnice ... za en konc ljudi ... in velik konc teh ljudi smo slovenci ... ki smo tm doživel kar smo ... jest svojih prigod ne bom opisoval ... ko sm bil mlajši sm mislu da sm(o) najebal ker smo pač 'mulci' ... kasnej sm ugotovu da je to zato ker smo slovenci
zdej vem, da so vsi ti ljudje - hrvaško govoreči - bli tja naseljeni ... načrtno ...

se prawi
naj hrvati bodo
naj se pobojšajo
sodišč in tega itaq ne morejo zadovoljivo poštimat
ampak
naj zgodovini priznajo kar ji gre
naj se umaknejo z zasedenih ozemelj
do mirne
naj nardijo ... kako že je ... nasledstveno konferenco al kaj že, kjer se itaq ne bojo mogl spet nč zment ...

tko da
naj se usaj ve
kaj je res in kaj je laž

Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #11 - 03.05.2009 at 17:36:58

vse, kar je tvoje se prej al slej vrne.. jes to verjamem. to da se boriš, zna zlo pomagat. primorska se je borila..
istra ima zgleda še eno svojo izkušnjo. avsthijska kohoska s haiderjevimi nasledniki tud.. obalni primorci kolk se spomnim niso nikol meli pojma čigavi so.. še najrajš bi bli kar italijanski.. zdej vsaj vejo da hrvatje nočjo bit..
od ljubljane pa itk nič..  Tongue
jes nisem bla na hrvaškem že od vojne, in takrat se spomnim je blo zlo nevarno, tam slovenec bit.. in učim kdaj zagrebčane slovenščine, k je kao ne razumejo jes pa nočem po njihovo pričat.. škodit jim ne more Wink
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #12 - 03.05.2009 at 19:32:49

jaz sem pa tam bila pred vojno, med vojno in po vojni. izkušnje takšne in drugačne, ampak večino njih je pa dobrih. sploh z dalmatinci je bilo vedno super. so res prijazni in ni, da ni. seveda se sem ter tja naleti na kašnega zoprneža, ampak res sem večinoma srečevala samo fajn ljudi. tudi lani, ko smo bili na malem lošinju, je bilo super. lahko rečem, da sem spoznala več slabih slovencev kot hrvatov v svojem življenju.  Wink
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Dejan82
1
*

I Love YaBB 2!
Ig
Reply #13 - 03.05.2009 at 21:40:02

ahhh a vi bi se spet šli igrce premikanje linij na atlasu
ali pa da hrvati vse priznajo pa da se umaknejo al kaj?
gremo spet v zgodovino pa da mal pojamramo kaj se mi je slabega zgodilo... al bomo prisotni v edinem realnem času tuki zdej Smiley ?
aja drugač pa sem bil kr dostkrat na morju na hrvaškem pa še nikol nič, mogoče pa so me tok dobr da nisem sploh dojel.. no pa da potrkam na les Smiley

Uživite...
Back to top

Dejan82  
IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #14 - 03.05.2009 at 23:40:53

Dejan82 wrote on 03.05.2009 at 21:40:02:
ahhh a vi bi se spet šli igrce premikanje linij na atlasu
ali pa da hrvati vse priznajo pa da se umaknejo al kaj?

ne bi se šli tega mi
črte pač nikol niso zarisal
zadnja črta ki je na sceni je tista od cone B, ki se upravno ne sme delit - pa se je - kriminal mednarodni

tko pač je

in
zdej se bo črta narisala - mogoče
če se kje zariše naj se pošteno zariše

to je use kar je

slovenija do mirne
to bi zahtevu jest če bi mel to moč
to bi mogu pahor zahtevat

pol pa naj se pravniki zmenjo kako in kaj ...
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2