Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 
(Read 6766 times)
snow
Ex Member

Re: luna
Reply #15 - 08.03.2009 at 20:41:26

OMEN SAT wrote on 07.03.2009 at 19:31:59:
imenuje se  halo efekt
mam fotko tudi okoli sonca ki sem jo posnel na otoku krku sredi dneva in je še veliko večji krog kot je okoli lune.

OMEN SAT je pravilno povedal. Temu se reče halo efekt in niti ni tako redek pojav. Jaz osebno sem ga že večkrat videl, zapomnil sem si ga pa še kot otrok ko sem prebiral meteorološke bukvice.

http://en.wikipedia.org/wiki/Halo_(optical_phenomenon)

lp
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #16 - 09.03.2009 at 11:54:11

SNOW

Ja imaš prav ; To je posledica imeničnega EM valovanja našega osončja  zemlje itd.  in medsebojnih vezi vseh teles znotraj njega.
Polarni sij je ravno posledica EM valovanja Zemlje in njene EM vezi nazaj naprej. Se že opisal.
Ja halo efekt EM sevanja.
Dva,ki govorita po telefonu  sočano izmenično
debatirata sta v medsebojnem odnosu. Halo efekt halo-halo.

Kar pišejo drugi nerad berem, ker vse kar govorim govorim iz sebe in nikogar ne posnemam in kopiram.
Pri tem pa nimam želje komurkoli drugemu nalagati kaj naj bere-svobodna volja slehernika.  Vse ok.snow pač si povedal svoje in to je tudi prav-bodi še naprej sam svoj. Wink

LP Alojz Cool Cool

Back to top
« Last Edit: 09.03.2009 at 16:01:28 by Alojz in Sandib »  

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #17 - 09.03.2009 at 15:05:36

kaj wem no
ko sm zadevo gledu je blo nekak mi očitno videt, da so prov oblaki odmaknjeni ... ne samo da tko zgleda - zarad osvetlitve (lunine)
na robu pa so oni bli ... res zlo zgoščeni - si prov rob lahko vidu

včeri ponoč ko je blo dost podobno vreme sm prow ponovno počekiru - in se je dejansko zlo podobn vidl - ampak blo je očitno, da so oblaki - sicer zlo tenki - tud tm kjer je bla prejšnji dan čistina
rob pa si lahko zaznal - ta o kerem govorite

dejstvo je, da je včeri bla luna precej naprej po tirnici - sm gledu par ur kasneje

in še
ko hudo močno gledam sliko, se mi zdi da aparat ni mogu zajet kroga, ki sm ga jest vidu - je bil prevelik - je pa sčaru ta krog okol lune ... hudo močno pa se mi zdi da to ni taisti krog ki sm ga jest gledu - ta se mi zdi da je manjši ...

sm pogledu tud wikipedijo in se mi še kr zdi da nism glih tega gledu ...

kot ponavadi pa, lahko da se motim Wink
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Pages: 1 2