murileon
YaBB Moderator

I Love YaBB 2!
Kamnik
lola wrote on 22.02.2009 at 09:19:06:murileon wrote on 21.02.2009 at 20:59:40:lola wrote on 21.02.2009 at 13:38:24:Muca
V današnjih sanjah sem bila v stanovanju, kjer sem živela kot otrok. Tam je bil tudi oče, zdi se mi, da tudi mama, ampak nisem je prav videla. Pri vhodnih vratih je stal moški, ki je v naročju držal odeje in koce, ter hotel vstopiti. Mislila sem si, zakaj nosi stvari v hišo, če pa jo bomo prodali in jo moramo sprazniti. V naročju sem držala precej veliko črnobelo muco, ki je bila mama od mojega mačka. Mislila sem, kako fajn, da je muca z mano, saj se vedno posvečam in crkljam mačka, zdaj pa bom njej posvetila pozornost. Moški pri vratih je vstopil, z njim je bil pes. Z mojo muco sem šla v kuhinjo, bala sem se zanjo, da se ne bi ustrašila psa, očetu sem rekla, daj, reci mu, naj gre ven s psom. Moški in pes sta prišla po hodniku do kuhinje, z muco sem se umaknila v shrambo in še naprej govorila očetu, daj, naj gre ven s tem psom. Bala sem se, da se muca ne ustraši in zbezlja, držala sem jo v naročju in jo božala. Muca pa je bila čisto mirna, glavo je naslonila na moje rame in se sploh ni vznemirjala.
V realnosti sem solastnica stanovanja in moram poskrbeti za prodajo le-tega. Zaradi neatraktivne lokacije in neprijetnega soseda kupcev ni veliko, en kupec, ki se resno zanima za nakup, pa me že nekaj časa izsiljuje in ves čas spreminja pogoje. Sama težko prenašam izsiljevanje, ker sem dalj časa živela z nekom, ki je tako funkcioniral, zato me to zelo nervira. Mislim, da so te sanje neposreden odziv na včerajšnji zadnji pogovor s kupcem ter da je pes v sanjah kupec. V realnosti imam že 10 let precej razvajenega mačka. Ne vem, kaj predstavlja ta muca v sanjah, ali je to kak aspekt moje osebnosti? Fajn se mi je zdelo, da je bila muca mirna, da se ni pustila vznemiriti psu. Nekdo se želi vseliti v okolje tvoje primarne družine. Primarna družina in stanovanje je verjetno simbol tvojih psiholoških temeljev. Moški s psom. V naročju držiš simbol mačke, mame enega scrkljanca. V čem je razlika med psom in mačko? Mačke so samosvoje, lene, scrkljane in nezveste. Psi so nasprotno podredljivi in precej podobni svojemu gospodarju. Prihod moškega s psom te zmoti in prosiš očeta,naj se on poukvarja z njim. Tu je verjetno na delu aspekt lene scrkljane mačke, ki se ne bori za svoje potrebe, ampak težaška dela prepušča drugim. V tem smislu je aspekt moškega s psom podpora pasivnosti (pes je gospodarju podredljivo bitje, ki celo preprečuje prodajo stanovanja. Tvoj moški princip očeta in prišleka s psom preprečuje prodajo (simbolično, v psihološkem smislu), s katero bi lahko prišlo do notranje spremembe iz scrkljane samosvoje mame mačke v nekaj novega, bolj aktivnega, bolj konkretnega, manj razvajenega. Že sam simbol mame mačke, namesto sina mačkona, kaže na potencial spremembe. Mačkon je verjetno dosti hujši primer nesamostojnosti kot mama mačka, ki je morala mačkona postaviti na noge. Potenciali za spremembo so. Treba jih je najti v izkušnjah materinstva mame mačke. Pa še nekaj. Kako lahko vališ krivdo za izsiljevanje na kupca. Kako lahko kupec tebe izsiljuje? Interes kupca je najnižja cena. To je normalno in tudi legitimno. Sama praviš, da je stanovanje živo sranje. Bodi srečna, da se ga čimprej znebiš in uporabiš denar in svojo energijo za kaj bolj pametnega od jokanja nad nesramnim kupcem. Mogoče sem malo grob, ampak tvoj način razmišljanja, ko obsojaš kupca, se mi zdi sprevržen in verjetno služi temu, da stanovanja ne bi prodala. Hvala, Murileon za odgovor. Vendar je tvoje razmišljanje nekako v čisto drugi smeri, kjer sama ne najdem odgovorov. Zanima me mama mačka, njena mirnost, moja pozornost do nje in moj strah zanjo. Ne znam si razlagat pomena tega. Z mačko se umikam, da jo zaščitim, ker če bi videla psa, bi se ustrašila in pobegnila iz mojega naročja, tako mačke pač reagirajo, in takrat bi jo lahko pes dobil. Zato v tem ne vidim čiste pasivnosti. res pa očeta prosim za pomoč. Glede kupca v realnosti, res me je razjezil, ker po že sklenjenem dogovoru spreminja pogoje in ponovno znižuje ceno. To je izsiljevanje, kar me spominja na nekoga iz preteklosti, in ta način funkcioniranja ne prenesem, zato me toliko bolj vznemiri. S kupcem sem se dogovorila za znesek in izplačilo s šestmesečnim zamikom, sedaj pa želi, da mu izročim ključe takoj po plačilu 15 % avansa. To je nesprejemljivo. Po očetovi bolezni sem prevzela več obveznosti in prodaja stanovanja je ena od njih. S prodajo bi se znebila velikega bremena in dodatnih stroškov vzdževanja praznega stanovanja, tako da je moj interes čimprejšnja prodaja. Stanovanje ni živo sranja, pač pa se nahaja v malem kraju, kjer ni povpraševanja. Zato me vse skupaj bremeni v sanjah. Zelo zanimiva mi je ta mama mačka, ona me najbolj zanima zato, ker je naredila največji vtis name v sanjah, največ občutkov je vezanih nanjo. Priporočam ti, da si poiščeš literaturo, kjer boš lahko kaj prebrala o senci (globinsko psihološki pojem). Kar človeka pri drugem iritira, je naša senca. Nekaj neozaveščenega, nekaj kar smo potisnili in nikoli razdelali. Zakaj ti je način delovanja kupca tako iritirajoč? Kaj imaš ti z njegovim načinom funkcioniranja ? To so čisto poslovna pogajanja, ti pa moraliziraš. Domnevam, da pri tebi prevladuje moraliziranje, poslovni odnosi pa so potisnjeni v senco. Verjetno ta senca pri tebi kdaj prav divje izbruhne in takrat reagiraš zelo surovo, brez vsakegaobčutka človeškosti. Moški s psom je tvoj aspekt. Neka tvoja senca, ki se je odločila zasesti stanovanje. Če ti nekomu nekaj očitaš in zato stanovanja nočeš prodati, je to tvoj notranji problem, ki s poslovnim odnosom nima veze. Če se bojiš, da te bo ta kupec kaj nategnil, pač z njim ne posluj. Počakaj na drugega, primerno znižaj ceno,.... Trg ponudbe in povpraševanja ima svoje zakonitosti. Če ni zanimanja, je zelo naivno pričakovati pametno ceno. Pa še fuknjen sosed. Bodisrečna, da je to sploh kdo pripravljen kupiti. Če bi vedel, da me čaka sosed kreten, stanovanja niti povohati ne bi hotel. Sosed je verjetno spet neka druga zgodba. Ali gre za njegove osebne probleme, ali pa imate neke nerazrešene konflikte. Valjenje krivde na kupca in moraliziranje v zvezi z njim je nek tvoj precejšen notranji problem. Mama mačka je simbol s svojimi pozitivnimi in negativnimi vidiki. Tudi sam sem opazil, da je zate zelo pomembna. V kakšnem smislu je zate pomembna, ne vem. Najboljše, da si o simboliki mačke sama kaj prebereš in upoštevaš, da gre za mamo mačko, torej simbol materinstva. Mogoče gre za pozitivni vidik samostojnosti, emocionalne neodvisnosti. Mačke se za razliko od psa na človeka ne navežejo.
|