Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 26301 times)
ajgor
Ex Member

Re: Templarji in petek trinajsti
Reply #30 - 18.02.2009 at 21:27:13

Kot sem zudi razumel Umberta je hotel samo obrazložiti zadeve, ki jih ljudje po svojem hlastanju po samopomembnosti delajo za mistične. Želja po večvrednosti. Napisal je zadevo kot roman, pa naj vzame kakor kdo ve in rabi.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #31 - 18.02.2009 at 22:17:26

Alojz in Sandib wrote on 15.02.2009 at 14:27:53:
V tem tekstu Vladislava(ime mojega očeta) Stresa,je še veliko
nedorečenih stvari.Njegovo podajanje pa sam kljub temu uvrščam v eno redkih podajanj,ki nosijo v sebi vsaj 7o% izvorne verodostojnosti-nastanka krščanstva.

Sodeč po datumu objave je človek živ in bom storil kar se da,da ga osebno srečam. Nahatee to je tekst,ki ima vsebino. Dobra poteza.

Lp Alojz Cool

kr pokontaktiri ga
je vesel, kot vsak drug, da je nekdo zadovoljen z delom ki ga je opravu
ma takih in podobnih zadev še velik na sajtu ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #32 - 19.02.2009 at 09:53:54

Quote:
Kot sem zudi razumel Umberta je hotel samo obrazložiti zadeve, ki jih ljudje po svojem hlastanju po samopomembnosti delajo za mistične. Želja po večvrednosti. Napisal je zadevo kot roman, pa naj vzame kakor kdo ve in rabi.

Lp,Igor

Po moje je bolj  kot v delanju zadev za mistične problem v jemanju  zadev dobesedo. V nesposobnosti modernega človeka, da bi jih dojemal v prensenih simbolnih pomenih, v našem fundamentalizmu torej.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #33 - 19.02.2009 at 11:26:57

titud wrote on 19.02.2009 at 09:53:54:
Quote:

Lp,Igor

Po moje je bolj  kot v delanju zadev za mistične problem v jemanju  zadev dobesedo. V nesposobnosti modernega človeka, da bi jih dojemal v prensenih simbolnih pomenih, v našem fundamentalizmu torej.    

Problem, če sploh je, je v zmedenosti. Občutenje nemoči nad dogajanjem, potem se pa oprimejo nekih vraževerij in opčih zarot. Seveda pa se nastopači zmeraj najdejo in se dobro počutijo v teh zgodbah in začno celo verjeti, da je vse res. Da postane zmeda popolna, pa postanejo še fundamentalisti.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #34 - 19.02.2009 at 11:27:37

titud wrote on 19.02.2009 at 09:53:54:
Quote:

Lp,Igor

To titud

Samo če poznaš zadevo potem veš,da antropologi sklepajo ,da smo mi ' Evropejci' izgubili stik z razumevanjem teh 'teoloških' simbolov po končani tridestletni vojni -iz spomina se mi zdi - tam okoli 1648---? leta.  Sam  pravim,da se ni nič izgubilo in je še vse ohranjeno.

Izgubili naj bi to kar praviš ti- dojemanje- v prenesenih simbolnih pomenih. Če pa veš ,da so ti simboli  'brezčasno' upeti v vesoljno dimenzijo večno-sedaj,te ne skrbi kaj večina danes dojema.

Večina ni merodajna za spoznanje.Spoznanje je najprej akumulirano in živo na kolektivni ravni v naši genetiki in (simboliki), ki pa  se v novem civilizacijskem  ciklu najprej realizira kot individualno spoznanje,da bi zopet prešlo nazaj v kolektivno

Lp Alojz Cool Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #35 - 20.02.2009 at 11:15:29

gape wrote on 18.02.2009 at 22:17:26:
Alojz in Sandib wrote on 15.02.2009 at 14:27:53:
V tem tekstu Vladislava(ime mojega očeta) Stresa,je še veliko
nedorečenih stvari.Njegovo podajanje pa sam kljub temu uvrščam v eno redkih podajanj,ki nosijo v sebi vsaj 7o% izvorne verodostojnosti-nastanka krščanstva.

Sodeč po datumu objave je človek živ in bom storil kar se da,da ga osebno srečam. Nahatee to je tekst,ki ima vsebino. Dobra poteza.

Lp Alojz Cool

kr pokontaktiri ga
je vesel, kot vsak drug, da je nekdo zadovoljen z delom ki ga je opravu
ma takih in podobnih zadev še velik na sajtu ...

Nahatee-gape

Sem s človekom govoril in mu tudi ponudil sodelovanje -Za prvi vtis je človek ta prav. Z njim se da debatirat. Tudi razmišlja zelo trezno in odgovorno, zaveda se posledic našega 'napačnega' vstopa v novo dobo.  Hvala Nahatee !
Hvala gape,ker si človeku omogočil objavo. Vsa čast!!!

Lp Alojz Cool Cool Cool  
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #36 - 20.02.2009 at 20:59:55

Kako evidentno!!!!! Tukaj je Nahatee dala gor delo Vladimirja Stresa. Njegovo delo  je pravo delo in zato vredno našega ogleda ,razmisleka.
Človeku se vidi,da je brezpogojno  predan  tej tematiki .Ker pa ni lažni duhovnež-blefer ampak pravi iskalec resnice,ga ni junaka,ki bi našel dobro besedo spodbude zanj.
Če bi kakšen zmešan Bošty napisal samo en stavek bedarij obtoževanj P.D. bi jih večina še razpihnila.
Stresovo delo ki je resno delo je pa pretežko za večino,ker sporoča zgolj resnico. Ker tu ni možno veliko  duhovnega špekuliranja, pa ni zanimivo . Mislim pa tudi,da večina sploh še ni sposobna dojeti Stresa

LP Alojz Cool Cool
Back to top

IP Logged

Hrabri mišek
3

I Love YaBB 2!

Reply #37 - 22.02.2011 at 23:55:50

nisem vedo kam bi dal pa mi je tale najbliži

http://www.youtube.com/watch?v=v4iKUgTqwPQ&feature=related

uglavnem stvar vredna ogleda med drugim tudi razlaga knige ki
se ji rece voinich manuscript zanimivo zanimivo
Back to top

Technology made this globe in to a village; spirituality will make it in to a family

IP Logged

Hrabri mišek
3

I Love YaBB 2!

Reply #38 - 27.03.2012 at 21:39:00

Back to top

Technology made this globe in to a village; spirituality will make it in to a family

IP Logged

ego-3p
5

Reply #39 - 28.03.2012 at 19:18:12

Neverjetno , kaj bomo pa sedaj aj aj .
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3