Alojz in Sandib
|
titud wrote on 18.02.2009 at 14:55:34:Alojz in Sandib wrote on 18.02.2009 at 14:03:51: Titudu pa sporočam, ni ujetnikov ni svobodnih. Vsak je svoj gospodar. Mogoče, pa ujetništvo tudi ni slabo v smislu lastne osebnostne rasti. Če se bojiš kače, se bojiš tudi palice na tleh. Stvar pogleda in razumevanja zavedanja svojega početja. Ne se bati živeti in bo vse ok. Zaupajte vase,nihče vam ni več ,kot ste vi sami sebi,včasih je potrebne tudi zavestno žrtvovanje za dosego nekega presežnega bivanja... Tako jaz mislim. Če bi se v vsemu strinjali, bi bil ja en sam dolgcajt na tem svetu. Lp Alojz ... tukaj se skriva neko Ecovo sporočilo. Namreč kaj se zgodi, ko človek preveč verjame v velike zgodbe oziroma kakršnokoli ideologijo. Pa tudi kaj se zgodi, če se s temi zgodbami samo igra. Protagonisti se namreč igrajo. Ravno to je ta obrat. Načrt, ki so ga sami ustvarili, jih potem obvladuje. Sami postanejo preganjalci na nek način. Tukaj imamo neko figuro, ki živi v Braziliji, Ali, ki je neke vrste utelešenje grofa Saint Germaina. Do njega imajo vedno to distanco. Češ, ga bomo na koncu sprovocirali in načrtno vrinili noter neko kratico, ki označuje red ponovnega vstajenja templarjev. Dejansko pa ta Ali odgovori: " Ja, to mi je pa znano ". Zelo hitro se izkaže, da vsi ljudje, ki so nekako povezani s temi tremi ključnimi osebami, ki tvorijo ta načrt, pravzaprav sodelujejo v tem načrtu.Alojz, ti bom poizkusil razložit v najinem primeru, kako si jest razlagam ecovo sporočilo. Ti si nam predstavil v p.d. kozmološko teorijo, ki je podkrepljena z razkritjem pomenov in medsebojne povezave množice skrivnih šifer in kod iz zakladnice telološke, ezoterične in druge duhovne tradicije, ki naj bi s pomočjo dognanj sodobne genestke znanosti/tehnologije lahko lahko pripomogli k raelaizicaiji ponovnega vstajenja človeštva. Reciva, da v temelje preštudiram tvojo teorijo in ti v skladu s to študijo namignem, da obstoja nek skrivnosten dokument, ki priča o obstoju nekega agregata na skrivni lokaciji, v katerem so agregirani genetski kodi pripadnikov civilizacij iz enega prejšnjih razvojnih ciklov in ki bi s tem podkrepil tvojo teorijo, da je tudi naša civilizacacijska nujnost izdelat tak agregat. Z moje strani bi bila to seveda popolna izmišljotina, ampak če bi ti tako kot v romanu omenjeni utelešeni grof saint germain 'zagrabil' možnost realnega obstoja takega dokumenta, bi se midva tako junaki romana zapletela v igro, v kakteri bila kar naenkrat oba neločljiva akterja istega načrta... Hvala bogu Titud Vsak je sam sebi prostovoljni vodnik. Če nekdo nima lastnega samospoznanja o lastnih življenjskih predispozicij za hojo po vesoljnem labirintu, je vnaprej obsojen na propad. Razlika med večno-sedanjim vesoljnim samospoznanjem in trenutnim samozavedanjem je tu odločujoča. Zato jaz trdim delaj tisto za kar veš da si življenjsko (natalno) predispozicioniran in da bo tvoja živa bit prenesla brez škode to tvoje delovanje. Iz tega vzroka-- nesamospoznanja--- ljudje počnejo bedarije,ki jih pokopljejo-Nočem iti v umetelno besedičenje. Tu jaz vidim osnovni vzrok. Samospoznanje je naravni regulator-separator tvojega početja,zato je tako zaželjen kot temeljni pogoj vsakega delovanja na tem ''t.i.ezoteričnem''' področju. Lp Alojz
|