Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9
(Read 29156 times)
darwin
3

I Love YaBB 2!

Re: Evolucija
Reply #45 - 13.02.2009 at 18:42:42

Svobodna volja je iluzija.
Ljudje smo zelo determinirana bitja. Se niti dobro ne zavedamo kako zelo smo determinirani. Običajno to opazimo le pri živalih, češ da se odzivajo zgolj nagonsko in da reagirajo na zunanje dražljaje, vendar tudi pri ljudeh ni nič drugače.
Back to top

IP Logged

darwin
3

I Love YaBB 2!

Reply #46 - 13.02.2009 at 18:45:20

Quote:
Na to vplivaš ti-ne narava. Mi govorimo o naravnih ciklih. Ne ti sedaj mene učiti kaj človek zmore-človek zmore vse celo lastno smrt premagati-kapiši!!!!

V poskusih sem jaz umetno vplival s sevanjem na mutacije, v naravi se zgodi pa kar naravno sevanje in potem tudi to vpliva na mutacije.

Mutaciji je vseeno ali sem sevanje povzročil jaz ali je to "naravno".
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #47 - 13.02.2009 at 18:47:04

darwin wrote on 13.02.2009 at 18:42:42:
Svobodna volja je iluzija.
Ljudje smo zelo determinirana bitja. Se niti dobro ne zavedamo kako zelo smo determinirani. Običajno to opazimo le pri živalih, češ da se odzivajo zgolj nagonsko in da reagirajo na zunanje dražljaje, vendar tudi pri ljudeh ni nič drugače.

Hvala bogu zato pa govorimo o cikličnih spremembah EM frekvenc,ki vplivajo na naše delovanje,razmišljanje ecc.Od letnega časaS/J galaksije 4x7000 let je odvisen tehnično duhovna stopnja naše civilizacije. Ja človek je ravno zaradi teh vesoljnih-galaktičnih elementarnih vplivov nanj (EM frekvenc)lahko determiniran in to je zadnjih 14000 let kolikor traja sedanji civilizacijski cikel evidentno.

Lp Alojz Tongue
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #48 - 13.02.2009 at 18:49:58

darwin wrote on 13.02.2009 at 18:45:20:
Quote:
Na to vplivaš ti-ne narava. Mi govorimo o naravnih ciklih. Ne ti sedaj mene učiti kaj človek zmore-človek zmore vse celo lastno smrt premagati-kapiši!!!!

V poskusih sem jaz umetno vplival s sevanjem na mutacije, v naravi se zgodi pa kar naravno sevanje in potem tudi to vpliva na mutacije.

Mutaciji je vseeno ali sem sevanje povzročil jaz ali je to "naravno".

Spremembe se nenehno dogajajo v okviru elementarnih ciklov. Zemlja eno leto štirje cikli,osončje 4x 33,galaksija 4x7000 let. Dojemi ne k'r neki tumbat kar so te naučili.
Back to top

IP Logged

darwin
3

I Love YaBB 2!

Reply #49 - 13.02.2009 at 18:50:40

Tudi naravni cikli, letni časi, menjavanje noči in dneva in drugi širši cikli, nas determinirajo, seveda, to se strinjam.

Pravzaprav nas determinira vse, kar se dogaja v naravi okoli nas, v taki ali drugačni obliki.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #50 - 13.02.2009 at 18:53:15

darwin wrote on 13.02.2009 at 18:50:40:
Tudi naravni cikli, letni časi, menjavanje noči in dneva in drugi širši cikli, nas determinirajo, seveda, to se strinjam.

Pravzaprav nas determinira vse, kar se dogaja v naravi okoli nas, v taki ali drugačni obliki.

Vidiš prilezeš na neko stopnjo razumevanja moje razlage potem pa zopet ponikneš-naravno.Ne živiš z lastnim zavedanjem,znanjem vedenjem,vse tvoje je tuje.Moje je moje- večno-sedaj.Razumeš razliko?

Lp Alojz Tongue Tongue
Back to top

IP Logged

darwin
3

I Love YaBB 2!

Reply #51 - 13.02.2009 at 19:02:55

Tudi ti se opiraš na tuje znanje, saj menda nisi vsega kar sam pogruntal.
Sicer pa operiraš s pojmi, ki so jih izumili drugi ali si kar sam izumil, kaj je to masa, pa energija, pa em frekvence in podobne znanstvenikom dobro znane pojme?

Človek posameznik, sam in brez vpliva in pomoči drugih ljudi ne more nič.
Če človeka od malega izoliraš od vseh informacij, ki jih sicer pridobiva od drugih ljudi, se razvije v bebca, ki nima razvitega niti jezika.

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #52 - 13.02.2009 at 19:19:47

darwin wrote on 13.02.2009 at 19:02:55:
Sicer pa operiraš s pojmi, ki so jih izumili drugi ali si kar sam izumil, kaj je to masa, pa energija, pa em frekvence in podobne znanstvenikom dobro znane pojme?

Če človeka od malega izoliraš od vseh informacij, ki jih sicer pridobiva od drugih ljudi, se razvije v bebca, ki nima razvitega niti jezika.

darwin

Terminologijo pač moram uporabljati tisto,ki jo večina razume. Moje delo je delo na spoznanju večno sedanje vesoljne elementarne in življenjske pojavnosti,ki jo imenujejo sveti spisi in znanost Nomos Logos-enotna vseobsežna večno-sedanja vesoljna zakonitost,ki velja od a do ž brez izjem v večni sedanji vseobsežni vesoljni samobitni pojavnosti.
Drugače bi jaz lahko imenoval EM silo- sveti duh.Homo-dei-človek bog itd. S takšno terminologijo bi bila večina še bolj zbegana, kot je že  ob običajni terminologiji.

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #53 - 13.02.2009 at 19:26:24

darwin wrote on 13.02.2009 at 19:02:55:

Pa to sem ti govoril ko si zagovarjal konje,osle,majmune in krave.Tam ti lepo piše o čredi ovac.
Back to top

IP Logged

darwin
3

I Love YaBB 2!

Reply #54 - 13.02.2009 at 19:29:30

Kadar gre za velike stvari, morda ni napačna tudi bolj drzna in izvirna izbira terminologije.

EM je že tako natančno definiran in "zguncan" znanstveni pojem, da njegova uporaba za kaj drugega, kot za elektromagnetizem, ki se ga da točno meriti lahko ravno tako vodi v zbeganost, kot če bi začel omenjati svetega duha, ki pa že napeljuje na ornitologijo (golobčki)

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #55 - 13.02.2009 at 19:35:20

darwin wrote on 13.02.2009 at 19:29:30:
Kadar gre za velike stvari, morda ni napačna tudi bolj drzna in izvirna izbira terminologije.

EM je že tako natančno definiran in "zguncan" znanstveni pojem, da njegova uporaba za kaj drugega, kot za elektromagnetizem, ki se ga da točno meriti lahko ravno tako vodi v zbeganost, kot če bi začel omenjati svetega duha, ki pa že napeljuje na ornitologijo (golobčki)
IN ANgelčke!!!!

darwin

Dober sva se razpričala,če sem te,ali če si me kje užalil pozabi!
Človeštvo živi večno sedaj in bo živelo večno sedaj. Vseobsežna samodelujoča elementarna vesoljna konstanta ni imela, nima bitja,ki bi bilo nad človekom in ga nikoli ne bo imela. Se strinjaš?

Lp Alojz Tongue Cool
Back to top

IP Logged

darwin
3

I Love YaBB 2!

Reply #56 - 13.02.2009 at 19:44:23

V to debato se nisem zapletel z namenom, da bi kogarkoli žalil ali da bi se sam užalil.

Če je zanimivo nadaljujem, sicer se pa umaknem, simpl.

Človek je zanimiva žival in glede potencialov, mu trenutno na Zemlji res ni enake. Vendar "never say never".

Kaj vemo, kaj se dogaja še kje drugje po vesolju.
In kdo lahko z gotovostjo trdi, da ve, kaj se bo iz vsega tega še izcimilo?

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #57 - 13.02.2009 at 19:50:44

darwin wrote on 13.02.2009 at 19:44:23:
V to debato se nisem zapletel z namenom, da bi kogarkoli žalil ali da bi se sam užalil.

Če je zanimivo nadaljujem, sicer se pa umaknem, simpl.

Človek je zanimiva žival in glede potencialov, mu trenutno na Zemlji res ni enake. Vendar "never say never".

Kaj vemo, kaj se dogaja še kje drugje po vesolju.
In kdo lahko z gotovostjo trdi, da ve, kaj se bo iz vsega tega še izcimilo?

Kaj vemo kaj se dogaja drugje po vesolju. Ni drugje k'r v vesolju, bo bolj prav. 'Človek-Zemljan' - mora dojeti,da je njegova bit vesoljna bit in ne samo zemeljska.

Nič kar se že ni zgodilo!!!!

To je pa  -kroženje vseh vesoljnih  ciklov-večno sedaj.

Kar je bilo- še bo in kar še bo- je že bilo. Kje smo tu in povsod večno-sedaj------- Čau.

Lp Alojz Cool

Back to top

IP Logged

darwin
3

I Love YaBB 2!

Reply #58 - 13.02.2009 at 19:55:32

Zemlja je tudi del Vesolja, to je jasno, moje retorično vprašanje se je nanašalo na možni obstoj civilizacij tudi drugje po vesolju, saj ne verjamem, da smo na tej Zemlji edini in najbolj pametni v Vesolju.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #59 - 13.02.2009 at 20:12:32

darwin wrote on 13.02.2009 at 19:55:32:
Zemlja je tudi del Vesolja, to je jasno, moje retorično vprašanje se je nanašalo na možni obstoj civilizacij tudi drugje po vesolju, saj ne verjamem, da smo na tej Zemlji edini in najbolj pametni v Vesolju.

Dober razmišljaš ,samo to sem ti že povedal- smo del galaktičnega občestva,kjer je Sirius naše očetovo planetarno osončje -naše je sinovo- satelitsko in Orion je sedež galaktične Sončne dinastije.Elohim nas galaktičnih prebivalcev-Rimske ceste.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4 5 6 ... 9