Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 9264 times)
Nahatee
Ex Member

Re: Etika
Reply #15 - 12.02.2009 at 02:29:57

Quote:
Nahatee, čaščen je zato, ker je dostim omogočil privilegije. Katerim ni, so pa računali nanje. Vsi, ki so se včlanili v njegovo gibanje so nekaj pričakovali. Pričakovali so zaradi moči, ki mu jo je dala oblast. Poglej Kramarja, ki je bil njegov prijatelj. Prejšni teden je pobral tisti miljon, pa sedaj ni več besed o tem.

Sicer pa kot sem sam gledal se on ni spreobrnil. Tako prepričan je bil v sebe, da bo z neko ljudsko podporo in nerazmišljanju o bolezni ozdravel. Do zadnjega je bil še prepričan, da on pa že ne bo umrl, zaradi te bolezni. Njegova duhovnost je bila ignoranca, zdravil se je z ignoranco.

Lp,Igor

Pa ne bi rekla da je bil tako prepričan, bolj da se je trudil bolezen prikriti ( sam je vedel da umira )  ignoranca je bila po mojem mnenju samo zaigrana za javnost.  

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #16 - 12.02.2009 at 09:14:46

Res je, da kot človek ni bil iskren je pa v nekem intervjuju v brunarici  izjavil, da je bolezen popolnoma odmislil. O njej ne razmišlja. To je po tistem filmu (naslov sem pozabil), ki prikaže, da z mislimi lahko narediš vse. Tudi Kojc v učbenikuživljenja tako govori. To je bilo v času ustanavljanja gibanja in takrat sem videl, da je njegovo, kao neko ukvarjanje z "duhovnostjo", zopet linija najmanjšega odpora. Mislim, da je bil do zadnjega prepričan v nek čudež.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #17 - 12.02.2009 at 10:56:20

Kaj se je zgodilo z njeghovim gibanjem? Životari!!!!

Sem gibanju enkrat postavil mislim,da 98 vprašanj. Kaj misijo da bodo spremenili brez znanja in vedenja? No dal sem jim ta vprašanja in sem jih vprašal če znajo odgovoriti nanje. Potem niso bili več mojstri razvoja in pravičnosti. Ni bilo odgovora. Z Drnovškom sva prišla navzkriž z njegovim početjem v Darfurju.Vztrajal sem,da sam pokrije stroške za rešitev Tomota,ker ga je na lastno pest poslal tja.In povedal sem mu,da je v Sloveniji dosti revežev,ki rabijo pomoč in on je njihov predsednik. In potem je bilo konec najinih srečanj in debat.

Lp Alojz Cool Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #18 - 12.02.2009 at 11:23:22

men se je zdel en redkih okol kerga bi se lohka usi povezal ...

usega ni vedu, kot noben od nas ne ve usega - razen alojza - valjda

jest sm ga podpiru u vsem kar je delu, čeprov so ble napake (po mojem takratnem mnenju)

za mene je on še vedno edini ki je bil na oblasti in je začel govort kar je za govort ...
in sm zihr, če bi duhovneži ne bli tako veliki egiči kot so - bli takrat in so še dons ... preveliki ...

usak ve use
in ostali ne vedo nič

glih napačna predpostavka ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #19 - 12.02.2009 at 11:31:59

gape wrote on 12.02.2009 at 11:23:22:
men se je zdel en redkih okol kerga bi se lohka usi povezal ...

usega ni vedu, kot noben od nas ne ve usega - razen alojza - valjda

jest sm ga podpiru u vsem kar je delu, čeprov so ble napake (po mojem takratnem mnenju)

za mene je on še vedno edini ki je bil na oblasti in je začel govort kar je za govort ...
in sm zihr, če bi duhovneži ne bli tako veliki egiči kot so - bli takrat in so še dons ... preveliki ...

usak ve use
in ostali ne vedo nič

glih napačna predpostavka ...

S tem bi se lahko strinjal ,če ne bi bila naša bit izuzeta iz vesoljne samobitnost,ker pa je njen samopojav,se mora vsak med nami to najprej zavedati in to dejstvo brez laganja samemu sebi -sprejeti.
Kar se tiče +vsi vse vemo+-Je floskula za v vrtec. Povedal sem posej njivo, eno seme bo prvo vzklilo,ampak zato to prvo vzklito seme v ničemer ne iztopa od ostalih. Njiva je posejana z istim semenom. Prvi kalček samo zakliče zunaj je svetloba. Mi smo semena,ki bivajo na Zemlji v temi in to je dejstvo-nismo še vzklili na svetlobo. Se strinjaš? Tu ego nima kaj iskati!!!! Vedenje o našem bivanju ni stvar ega, ampak danosti življenja.

Lp Alojz Cool Cool
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #20 - 12.02.2009 at 22:03:33

Quote:
Res je, da kot človek ni bil iskren je pa v nekem intervjuju v brunarici  izjavil, da je bolezen popolnoma odmislil. O njej ne razmišlja. To je po tistem filmu (naslov sem pozabil), ki prikaže, da z mislimi lahko narediš vse. Tudi Kojc v učbenikuživljenja tako govori. To je bilo v času ustanavljanja gibanja in takrat sem videl, da je njegovo, kao neko ukvarjanje z "duhovnostjo", zopet linija najmanjšega odpora. Mislim, da je bil do zadnjega prepričan v nek čudež.

Lp,Igor

Film Secret verjetno misliš.

Ne rečem, da ni upal v ozdravitev, težko vedeti kaj se je dogajalo v njem, a ta izjava tu, je meni delovala kot slovo  

http://www2.gov.si/up-rs/2002-2007/jd.nsf/dokumentiweb/A68281953ADA1241C125737F0...

tu je deloval, kot da ve, da umira in na en način želi  oditi tako, da za njegovo smrt ne bi nihče krivil, ne uradne in ne alternativne medicine.

Na en način je alternativem opral ime, čeprav je takrat izgledalo da je kao nehvaležen.  

A jaz sem že takrat  posumila, da Drnovšek ve da umira.

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #21 - 12.02.2009 at 22:36:24

Ja, film Secret sem mislil.
Sedaj po tem članku ne morem reč ali je vedel da umira ali ne. Vendar pa mi je stopil v oči tisti stavek, ko reče, da je predvsem z naravo in sam okrepil svoj obrambni mehanizem. Z alternativci pa, da se je ukvarjal iz dolgega časa. Ta izjava je dokaj egocentrična.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #22 - 13.02.2009 at 11:28:22

Preberite pravilno njegove besede--- Moj primer je bil!!!!!! On si je lagal,da mu nič ni!!!! Človek,ki laže samemu sebi,
laže vsem!!!

Ga.Pogačnikova-njegova tajnica, me je od enih mojih obiskih v njegovem kabinetu vprašala,kaj mislim bo predsednik ozdravel,ali ne? Moj odgovor je bil, dvomim!!!! Že takrat sem vedel,da ne bo zvozil,ker ni bil načelen v ničemer,bil je zmozljiv na vseh področjih. Na zven je govoril eno, na štiri oči drugo. Kljub temu,  mu je vse oproščeno.

Lp Alojz Cool
Back to top

IP Logged

satis
5

Reply #23 - 14.02.2009 at 17:21:24

Quote:
Ko utihnejo vse lokalne morale "Če želiš nagrado, moraš...! Kaznovan boš saj ne smeš...!" se sliši Etika, ki ne pozna pristranskosti, dosežka in privilegija. Celostni pogled. Tretje oko.

Ko ni več avtoritete in posiljevanja, ni več niti spoštljivosti, ritolizništva, ubogljivosti. In človek brez avtoritete, neponižen in nevzvišen, postane učeče bitje. Neutrudni opazovalec vsega lepega in lažnega v našem svetu, iskalec in soustvarjalec odnosa, ki ni prežet z domišljavostjo in pohlepom ter lokalnimi zablodami.

Zavesten večne omejenosti človeškega znanja (ki je končno) in posledično neobremenjen z avtoriteto znanega, neopredeljeno dvomi v vse avtoritete sveta (tudi v svoje trenutno mišljenje), saj ni suženj ne "svete besede" niti '"svete številke. Zna prisluhniti tako beraču kot bogatašu, tako vojaku kot njegovi žrtvi, očetovemu omejenemu razumu, otrokovi radovednosti in materinemu srcu, ptici na nebu, dežju in soncu, cvetlici in sadežu, vsemu ....še neznanemu. Postane samostojen opazovalec filma, ki si ga vsakdo domišlja in ki mu reče življenje.

Lp,Igor

Etika pogojenih smrtnikov je hudo varljiva stvar, najvišja etična navodila lahko pridejo do človeštva le iz svetov nad nami. Torej preko Boga, božjih odposlancev itd. Zakaj tako? Denimo, demokrati se lahko zedinijo, da bi malo spremenili zakon o splavu. Da bi recimo lahko otroka ubili do dveh let starosti, potem pa nič več. In če nam otrok ne bo všeč, ker škili, ker ni dovolj lep, bomo to pač naredili, samo če dovolj velika masa ljudi v neznanju sprejme to za pravilno. Potem postane pravilno, čeprav ni pravilno. In zgodovina človeštva nas presunljivo uči, da se vedno najdejo karizmatični posamezniki demonske narave, ki naredijo največje neetično zlo za nekaj pravilnega, zakonsko sprejemljivega. Hitler je prepričal ljudi, da je treba pobiti vse žide, inkvizicija, da je treba iztrebiti vse heretike, katolicizem danes poučuje, da so krvniki kot Stepinac svetniki...

Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #24 - 14.02.2009 at 17:29:04

Katerih božjih odposlancev ?
Župniki se imajo za božje odposlance, pa so vmes tudi pedofili....
Back to top

IP Logged

satis
5

Reply #25 - 14.02.2009 at 17:37:51

Jezus Kristus je božji odposlanec, samo ga večina "božjih odposlancev" ne posluša.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #26 - 14.02.2009 at 17:42:43

Kje pa ga lahko slišim ?
V sebi ?

Sv. pismo je tudi napisal človek, pa čeprav bi naj bili navdihnjeni od boga.
Back to top

IP Logged

Nahatee
Ex Member

Reply #27 - 14.02.2009 at 17:48:02

satis wrote on 14.02.2009 at 17:21:24:
Etika pogojenih smrtnikov je hudo varljiva stvar, najvišja etična navodila lahko pridejo do človeštva le iz svetov nad nami. Torej preko Boga, božjih odposlancev itd. Zakaj tako? Denimo, demokrati se lahko zedinijo, da bi malo spremenili zakon o splavu. Da bi recimo lahko otroka ubili do dveh let starosti, potem pa nič več. In če nam otrok ne bo všeč, ker škili, ker ni dovolj lep, bomo to pač naredili, samo če dovolj velika masa ljudi v neznanju sprejme to za pravilno. Potem postane pravilno, čeprav ni pravilno. In zgodovina človeštva nas presunljivo uči, da se vedno najdejo karizmatični posamezniki demonske narave, ki naredijo največje neetično zlo za nekaj pravilnega, zakonsko sprejemljivega. Hitler je prepričal ljudi, da je treba pobiti vse žide, inkvizicija, da je treba iztrebiti vse heretike, katolicizem danes poučuje, da so krvniki kot Stepinac svetniki...

Satis braniš neke avtoritete in božje odposlance, kot avtoriteto ki so prave.  
Ravno zato gre, ti boš delovala kot ti bodo rekli tisti ki te bodo uspešno prepričali da so božji odposlanci. Zaslepljenost je to in nič drugega.

Misli s svojo glavo, ne gurujevo ali  Hitlerjevo ali katerokoli.
Zato imaš svojo glavo, ali zgolj za okras.

Lep pozdrav  Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #28 - 14.02.2009 at 17:56:46

satis wrote on 14.02.2009 at 17:21:24:

Napisal sem, da je etika Celostni pogled. Ta pa prihaja s svobodo. Demokracija (diktatura večine nad manjšino) ni svoboda.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #29 - 14.02.2009 at 18:07:59

Kako pa si zamišljaš to svobodo ?

Nek sistem bo vedno potreben za delovanje družbe.

Torej individualno svobodo znotraj sistema ?
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3