Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 253 254 255 256 257 ... 416
(Read 1933248 times)
Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Re: doomsday 2012 end of days
Reply #3810 - 14.06.2011 at 16:09:03

Quote:
Robi wrote on 14.06.2011 at 14:47:42:
In kaj nas dejansko čaka ?

Nuja !

Nuja ali oluja ? Smiley
Misliš nuja po spremembah ?
Back to top

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #3811 - 14.06.2011 at 17:25:29

Nuja, kot nujnost. Hitro nekaj postoriti.

Biti pripravljen na strah.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ik.kanu.na
5

I Love YaBB 2!

Reply #3812 - 14.06.2011 at 18:28:27

gape wrote on 14.06.2011 at 13:57:07:
Quote:
NASA je včeraj vsem svojim uslužbencem poslala tale dopis:

http://www.spaceref.com/news/viewsr.html?pid=37395

http://www.nasa.gov/centers/hq/emergency/personalPreparedness/index.html

Tam namreč vedo to kar 99,99% ljudi na svetu ne ve. Tisti, ki še vedno dvomijo v to kar nas dejansko čaka in se tako ne bodo niti minimalno pripravili na prihajujče zadeve bodo zelo zelo neprijetno presenečeni ob spoznanju da se jim je sesulo VSE v kar so verjeli.

Kaj pa tam točno vejo in kakšna bo prihajajoča zadeva?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #3813 - 14.06.2011 at 18:54:43

Quote:

Lp,Igor

Na strah pa definitivno.
Vsak sistem, pa naj bo še tako slab, je dober iz tega razloga, ker ponuja občutek varnosti.
Ta občutek je pri večini ljudi na prvem mestu. Brez tega ni stabilnosti in mirnega življenja, ampak se življenje spremeni v boj za obstanek.

V sistemu so določena pravila in zakoni, na katere se lahko um zanese....Zato so po eni strani ljudje željni novih obrazov, a hkrati obsojajo vse, kar je novo. Tako ostane le jamranje.....
Zato lahko le odločna družba, ki se je pripravljena soočiti s strahom, naredi spremembe.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #3814 - 14.06.2011 at 18:56:02

Quote:

Važno, da je panika....

Razni evakuacijski načrti obstajajo že od nekdaj...
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #3815 - 14.06.2011 at 19:42:33

ik.kanu.na wrote on 14.06.2011 at 18:28:27:
gape wrote on 14.06.2011 at 13:57:07:
Quote:
NASA je včeraj vsem svojim uslužbencem poslala tale dopis:

http://www.spaceref.com/news/viewsr.html?pid=37395

http://www.nasa.gov/centers/hq/emergency/personalPreparedness/index.html

Tam namreč vedo to kar 99,99% ljudi na svetu ne ve. Tisti, ki še vedno dvomijo v to kar nas dejansko čaka in se tako ne bodo niti minimalno pripravili na prihajujče zadeve bodo zelo zelo neprijetno presenečeni ob spoznanju da se jim je sesulo VSE v kar so verjeli.

vejo, da bojo hude sončeve nevihte in ostala galaktična sevanja o katerih nasa nima pojma kaj so in kako vplivajo na nas.
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #3816 - 15.06.2011 at 00:59:45

nova spoznanja oz. predvidevanja za naprej:

Major Drop in Solar Activity Predicted

By National Solar Observatory
Jun 14, 2011 - 12:16:12 PM

Printer friendly page

A missing jet stream, fading spots, and slower activity near the poles say that our Sun is heading for a rest period even as it is acting up for the first time in years, according to scientists at the National Solar Observatory (NSO) and the Air Force Research Laboratory (AFRL).

As the current sunspot cycle, Cycle 24, begins to ramp up toward maximum, independent studies of the solar interior, visible surface, and the corona indicate that the next 11-year solar sunspot cycle, Cycle 25, will be greatly reduced or may not happen at all.

The results were announced at the annual meeting of the Solar Physics Division of the American Astronomical Society, which is being held this week at New Mexico State University in Las Cruces: http://astronomy.nmsu.edu/SPD2011/

"This is highly unusual and unexpected," Dr. Frank Hill, associate director of the NSO's Solar Synoptic Network, said of the results. "But the fact that three completely different views of the Sun point in the same direction is a powerful indicator that the sunspot cycle may be going into hibernation."

Spot numbers and other solar activity rise and fall about every 11 years, which is half of the Sun's 22-year magnetic interval since the Sun's magnetic poles reverse with each cycle. An immediate question is whether this slowdown presages a second Maunder Minimum, a 70-year period with virtually no sunspots during 1645-1715.

Hill is the lead author on one of three papers on these results being presented this week. Using data from the Global Oscillation Network Group (GONG) of six observing stations around the world, the team translates surface pulsations caused by sound reverberating through the Sun into models of the internal structure. One of their discoveries is an east-west zonal wind flow inside the Sun, called the torsional oscillation, which starts at mid-latitudes and migrates towards the equator. The latitude of this wind stream matches the new spot formation in each cycle, and successfully predicted the late onset of the current Cycle 24.

"We expected to see the start of the zonal flow for Cycle 25 by now," Hill explained, "but we see no sign of it. This indicates that the start of Cycle 25 may be delayed to 2021 or 2022, or may not happen at all."

In the second paper, Matt Penn and William Livingston see a long-term weakening trend in the strength of sunspots, and predict that by Cycle 25 magnetic fields erupting on the Sun will be so weak that few if any sunspots will be formed. Spots are formed when intense magnetic flux tubes erupt from the interior and keep cooled gas from circulating back to the interior. For typical sunspots this magnetism has a strength of 2,500 to 3,500 gauss (Earth's magnetic field is less than 1 gauss at the surface); the field must reach at least 1,500 gauss to form a dark spot.

Using more than 13 years of sunspot data collected at the McMath-Pierce Telescope at Kitt Peak in Arizona, Penn and Livingston observed that the average field strength declined about 50 gauss per year during Cycle 23 and now in Cycle 24. They also observed that spot temperatures have risen exactly as expected for such changes in the magnetic field. If the trend continues, the field strength will drop below the 1,500 gauss threshold and spots will largely disappear as the magnetic field is no longer strong enough to overcome convective forces on the solar surface.

Moving outward, Richard Altrock, manager of the Air Force's coronal research program at NSO's Sunspot, NM, facilities has observed a slowing of the "rush to the poles," the rapid poleward march of magnetic activity observed in the Sun's faint corona. Altrock used four decades of observations with NSO's 40-cm (16-inch) coronagraphic telescope at Sunspot.

"A key thing to understand is that those wonderful, delicate coronal features are actually powerful, robust magnetic structures rooted in the interior of the Sun," Altrock explained. "Changes we see in the corona reflect changes deep inside the Sun."

Altrock used a photometer to map iron heated to 2 million degrees C (3.6 million F). Stripped of half of its electrons, it is easily concentrated by magnetism rising from the Sun. In a well-known pattern, new solar activity emerges first at about 70 degrees latitude at the start of a cycle, then towards the equator as the cycle ages. At the same time, the new magnetic fields push remnants of the older cycle as far as 85 degrees poleward.

"In cycles 21 through 23, solar maximum occurred when this rush appeared at an average latitude of 76 degrees," Altrock said. "Cycle 24 started out late and slow and may not be strong enough to create a rush to the poles, indicating we'll see a very weak solar maximum in 2013, if at all. If the rush to the poles fails to complete, this creates a tremendous dilemma for the theorists, as it would mean that Cycle 23's magnetic field will not completely disappear from the polar regions (the rush to the poles accomplishes this feat). No one knows what the Sun will do in that case."

All three of these lines of research to point to the familiar sunspot cycle shutting down for a while.

"If we are right," Hill concluded, "this could be the last solar maximum we'll see for a few decades. That would affect everything from space exploration to Earth's climate."
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #3817 - 15.06.2011 at 09:01:19

Robi wrote on 14.06.2011 at 18:54:43:
Quote:

Lp,Igor

Na strah pa definitivno.
Vsak sistem, pa naj bo še tako slab, je dober iz tega razloga, ker ponuja občutek varnosti.
Ta občutek je pri večini ljudi na prvem mestu. Brez tega ni stabilnosti in mirnega življenja, ampak se življenje spremeni v boj za obstanek.

V sistemu so določena pravila in zakoni, na katere se lahko um zanese....Zato so po eni strani ljudje željni novih obrazov, a hkrati obsojajo vse, kar je novo. Tako ostane le jamranje.....
Zato lahko le odločna družba, ki se je pripravljena soočiti s strahom, naredi spremembe.

Na občutke se ni za zanašat, so namreč nezanesljivi. Sistemi bruhajo zakone, nastane birokracija in papirologija. Kar je zapisano postane važnejše kot to, kar je narejeno. Tu sem se spomnil na Zalarja (prav. ministra), ki je tipični primer takšnega sistemskega  modela.

Odločnost in soočenje naredi spremembo in strah še vedno ostane. Veselje naredi življenje človeško. Odločnost vodi v avtoritaren red pretirane vladavine. Tveganje z zaupanjem v sebe in druge, naredi spremembe, ki so nove.

Lp,Igor

Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #3818 - 17.06.2011 at 14:32:15

Petra. wrote on 14.06.2011 at 15:02:13:
Robi wrote on 14.06.2011 at 14:47:42:
In kaj nas dejansko čaka ?

kul al pa jeba, odvisno s katerega zornega kota gledaš.

in
odvisno kam se nameravaš ...

pa še mal kavasilasa - u slovenščini

http://independent.gape.org/article.php/zacetek

Quote:
to je leto ko bomo informairali javnost o dodatnih izbirah ki obstajajo ... veliko nas je, ki to delamo
informiramo

letos bomo tudi videli vesoljce, tko ali drugače ...
kašni 2 vesoljski ladji bomo vidl zihr ...
fora je
da se hočejo prikrast na zadnja vrata, ker če bi se oni kr prikazal - iz ljubega miru, bi s tem prekršli prvo univerzalno pravilo - svobodno izbiro ... če pa bi ljudje (seme zvezd - starseeds) hotl da so oni prikažejo ... potem to ni težava

nižja svetloba ...
prava svetloba ...
nekateri - res malo njih - odhaja k svojim galaktičnim familijam ... ko pridejo do tebe ti je jasno da tja hočeš it ...
ostale bojo hotl nategnt na to temo ... vesoljci ...
99,99% vesoljskih ladij ki so okol zemlje pa so od vlade v senci ali od bitij 'nižje svetlobe' ... ki nas hočjo obdržat ujete u svojem zaporu ...

človeštvo je usmerjano u določeno smer ... imamo tako tehnoo
logijo, ne ene druge ... silicijeva tehnologija ... hočejo nas usmeriti ven iz smeri ... nočejo da gremo po poti ki je mišljena za nas in smo se javl zanjo ... da se razsvetlimo z matero zemljo ...
polovica ljudi približno bo šla z njimi ... kao usi zmagajo ...
tretjina ljudi pa se bo razsvetlila z zemljo ...

eni pravjo ... ne bo se tko zgodil kot pravi george ... seveda ne, k pa ne bojo doživel zadeve ...
on bo kle do konca in zanj se bo zgodilo tko ...

nisem popoln, sem pa popoln tak kot sem
vsakogar pozivam da si to reče sam sebi
ko to predelaš, bistvo sprejemanja sebe takih kot smo je en glavnih ključev do doseganja centra ... si popoln z usemi svojimi napakami vred ... težave pol kr zginejo ...
najprej se splača pozdravit notranjo delitev ... vse ostalo gre pol samo po sebi ...

zadeve naj bojo preproste -

verjamte vase, ker ostalo vesolje verjame v vas (da zmorete it preko manipulacije ki nam jo vsiljujejo) ... doživljamo izredno majhen košček tega kar se dogaja na nivoju vesolja ...
bitja so tukaj da namerno zavajajo

doživljamo izredno majhen košček obstoja / življenja ...

pomembno je obdržat center u teh zahtevnih časih ...

moj numrljivi jaz zahteva od mene mojo nesmrtnost ... moj neskončni jaz, zahteva mojo neskončnost ...
čas je ...

nič ne obstaja izven našega neskončnega jaza ...
vsak je vse - celo vesolje
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

x_igor
Ex Member

Reply #3819 - 17.06.2011 at 20:56:31

Quote:

Kaj pa pomeni zanj razsvetljenje z zemljo.....

Quote:
moj numrljivi jaz zahteva od mene mojo nesmrtnost ... moj neskončni jaz, zahteva mojo neskončnost ...
čas je ...

tale kavasilas ga pa kr mal biksa.
zadeva je, da vesolje tudi ni vse in tudi individualnost ni vse. Obstaja tudi nedelovanje pa vendar je vse postorjeno.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Eva
5
p

Kranj
Reply #3820 - 17.06.2011 at 22:25:56

Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #3821 - 19.06.2011 at 21:33:23

Zdravo

Prvič.

Vsak je fizično vesolje samo ker je del matrice in holograma. Če si del holograma in si majhen mores met del holograma v sebi to pomen, ce si velik kot matrica hologram pol ce te drobimo na miniaturni del si se vedno vse matrica ker manjši hologram vsebuje vse kr ma veliki sam manjsi je. Tako da ti v sebi lohak vidis vse kar ej v tej matrici.

TO je to kar je reku jaz sme vse in vse sem jaz itd,. ta bulshit.

Drugic: Ta model izhaja iz prericanja majev in vojne katera se je zgodil akatera ej vojan vecjih razseznosti matric matrik in vir ali energija ki fura vse bo mogla posredovati, zanno je da se casovne linije srpmenili par let anzaj toda sem ne bomo sli. Zemlaj bo vzela ljudi z seboj, toda tuki so problemi. tisi ljudje ki so sli v eno mser so prisli skozi pidzaije nazaj na ta plaent da bi s eponovno odlocili prav ker so se odlocili anrobe so pogruntali da so se odlocili anrobe in so se dokopali do tehnicnih reci da so prisli lahko nazaj in sedaj prebivajo vecinoma v zemlji. itd dost sem reku.

Pol pa je fora da vsi hocejo da ostanemu tuki da obmo suznji predvsem je povezava z duso ki ms zelo skrbi. Predvsme sme naeltel na spiek kis me g azgubil da bodo vojne ljduej s ebodo klali kobodo pogruntali kaj cipi anreidjo fizicnem in dusevnemu delu telesa.

Torej. Zemlja pober eljudi k gredo z njo tako je ce ne gres bos palil vse katastrofe ki ti pribijejo na zemlji, predvsem blizanej polja resetiranja katerega so zaznali je mogoce totalno unicenje in ponastavljenje realnosti oziroma matrice zaradi tega ker so ga ljudje zajebali. Tako da ce matrica rata preveliko nestabilna pol pade vir noter in sistematicno foramtira matrico in da vse na soje ker cematrica pade lohka pade vleiko evolucije in tako naprej pac dimnzije z matrico padajo mislim da od 10 do 3 je vse padlo sedaj pada 3 zato je tok vojne itd.

Bi pa se to omnil, menim da oce duh in sin predstavljajo evolucijo vesolja torej ob dolocnim  zdelo lepim brutalniem in preciznem pogoju lahko preklicente in povabite bitja iz drugih prejsnjih veolij v to vesolje toda unicenej le tega veolja s mei zdi pa ej se lazje,.

TOrej

Zemlja odpira portale in bo jemla z seboj premik b neopazen, hec je v frekvenci.
Tukaj pa nastop kompromis,.
vsi tisi gnoji k se varate lazete in izkoriscate ljudi mate vleiko frekvenceo ker uzivate in ti gnoji bodo sli naprej vis tisi k so revni zagrenjeni ker nimajop reci k so jih zelel nimajo punce zdravja zivljenja vsega tega kar jih ne da osnov za doseganej visokih frekvenc bodo ostlai in dobili po picki.

ostlai bodo tudi tisi v bunekrjih itd... toda kataklizme padejo v miljone let tako mislim tisoce let no tako da jebes bunekr.

lp.
Back to top

IP Logged

Optimus T. Prime
5

I Love YaBB 2!

Reply #3822 - 19.06.2011 at 21:51:42

Se neki bi reku.
Samo 10% ljudi je spsobnih imeti kako bi reku ekstra hude zaznave )=% ljudi prevec uziva in nikoli s ene zave na azvestnem delu zavedanja kaj ej res in kaj ne.
Tak da 10% ljudi od 100% bo mogoce melo opcijo da zazna te reci imelo opcijo kok od teh 10% ljudi pa bo to storilo pa je druga fora. 1% ljuid resno to ej vleiko bomogoce to storilo ostli pa bodo zaverovani in navezani na svoje hude in neizmerne zelje ter materijalen dobrine in azto en bodospobi transverza naredit lp.
Back to top

IP Logged

ego-3p
5

Reply #3823 - 20.06.2011 at 13:42:05

Quote:
Quote:

Kaj pa pomeni zanj razsvetljenje z zemljo.....

Quote:
čas je ...

tale kavasilas ga pa kr mal biksa.
zadeva je, da vesolje tudi ni vse in tudi individualnost ni vse. Obstaja tudi nedelovanje pa vendar je vse postorjeno.

Lp,Igor

ja res  ga mal biksa .
Gape , nisem popoln , sem pa popoln tak kot sem ... kaksen pa si ?

tu se vedno obstaja neka zgodba alpa psiholoska slika samega sebe ,  kar pa je ideja samega sebe sestavljena v casu in obstaja samo v casu , v bistvu sploh ne obstaja .
To je pot po kateri je clovek navajen hodit , iluzija kjer se zdi da ima oseba kontrolo da se dogaja nek napredek in spremembe upajoc da na bolje , vse pa je samo zgodba, pot je iluzija kar pa vidis samo ko izstopis iz te poti , to je vse kar se bo zgodilo stvari bodo take kot so , to je ta tezk del , ko nebomo vec ziveli v sanjah se bo tudi svet transformiral .
Back to top
« Last Edit: 20.06.2011 at 14:49:00 by ego-3p »  

IP Logged

Pages: 1 ... 253 254 255 256 257 ... 416