Vrtnica wrote on 01.02.2011 at 21:49:27:Hvala
Tudi tu se najde lepih in pozitivnih misli:
http://www.nenavadno.com/forum/index.php/topic,742.0.htmlZakon privlačnosti je sploh nekaj, kar sem že kot malo mlajša punca čutila, da obstaja, a zanj nisem imela neke 'teoretske' osnove.
Vem, da je v meni dobro, vem, da imam svojo pot, da jo uresničim.
Ko se enkrat predaš popolnoma tej poti, ko se prepustiš vodenjem angelov, ko prideš na pot pozitivnih afirmacij, ko pritegneš dobro v svojo življenje, srečo, blagostanje, takrat se ti zdi, da si, dobesedno voden od Boga. To je bil zame božanski občutek.
Je pa pomembno s katerimi ljudmi se obdajaš, s kom se družiš. Ne obsataja zastoj rek: Povej mi s kom se družiš in povem ti kdo si.
Ne razmišljajo vsi ljudje tako pozitivno in dobro kot ti in žal se jih veliko želi okoristiti s teboj. Prepoznati to razliko v njih in se od tega distancirati je bil, je še in bo v prihodnje eden izmed mojih najtežjih ciljev. V svoje življenje sem spustila napačne ljudi, čeprav krhka in naivna v odnosih pa hkrati močna v svojem vplivu preko znanja, nisem znala narediti ločnice med tem, kdo name vpliva pozitivno in kdo mi jemlje ideje. Sedaj, 3-4 leta kasneje sem iz te izkušnje prišla močnejša kot kdajkoli prej. Z ljudmi sem opravila, njih je življenjska pot vodila tako kot jih je, naše poti se več ne srečajo in jaz imam novih moči za nadaljevanje že zastavljenih ciljev.
Pomembno je,da smo konstantni v svoji zavesti. Da se 'borimo' za dobro, v sebi, v drugih. Zakaj? Ker z zakonom privlačnosti pritegnemo nase vse tisto, kar si želimo.
In kot je dejal mislim, da Gape pred menoj, čustva in um morajo biti usklajeni.
Univerzalni duhovni zakon privlačnosti deluje na principu privlačenja enekega z enakim, torej enko privlači enako, saj le enako lahko spozna enako in se z njim enakovredno druži. V elementarni naravi je zakon privlačenja enakosti v nagonski težnji po sorodstvu, v duhovni naravi pa po spoznanju.
Res je kot praviš; ko človek enkrat stopi na pot nesebične ljubezni, torej spozna moč dajanja in ne prejemanja, se dejansko zlije z Bogom in naša ljubeča dejavnost daje občutek miru in zadovoljstva, naše veselje je neskončno/Božansko. In zopet smo pri zakonu privlačnosti, enako spozna enako, torej človek s svojimi dejanji postane Bogu enak, zato Ga tudi spozna.
Nihče, ki še ni dosegel potrebnega spoznanja ne more verjeti v zakon privlačnosti enakega z enakim, ampak takšni zagovarjajo zakon privlačnosti enekega z neenakim, npr. minus z plusom, ali pozitivni pol z negativnim polom. Zaradi takšnega nespoznanja tudi nespoznani ne more verjeti nekomu spoznanemu, da pozna Boga ali kaj drugega, kar še nespoznani ni spoznal. Vse to ureja ta duhovni zakon privlačnosti enakega z enakim.
Tisti rek o katerem govoriš, dokazuje duhovni zakon o privlačnosti enakega z enakim.
Dokler na svoji poti ljubezni in poštenosti nisi spoznala višji nivo duhovnega življenja, si se seveda družila s sebi enakimi, katerih stopnja razvitosti tebe in njih je bila enaka, vendar si bila ti v prednosti, ker si delovala v svojem krogu z poštenostjo in ljubenijo do bližnjega, katera te je tudi pripeljala do spoznanja in do dviga na višji duhovni nivo, s tem pa avtomatsko po zakonu privlačnosti opuščanje starega in privlačenja novega spoznanega sveta. S poznanjem človek z lahkoto opusti stare nepravilne navade, zato se nagiba k vedno bolj popolni in pravilni poti.
Le večni boj dobrega s slabim nam prinese mir in blagostanje in ne neko nedelovanje, kot nekateri razumejo, nedelovanje je smrt in le nenehno delovanje nam lahko prinese življenje katerega sta posledica mir in ljubezen. Mir ne pomeni mirovanje in nedelovanje, ampak zadovoljstvo v opravljenem nesebičnem dejanju v korist bližnjega.
Vsekakor morajo biti čustva in um usklajeni, še bolj pa je pomembno, da se um podredi srčnemu razumu.
Pa lep pozdrav.
Najlepša Hvala ti , dragi brat, za te poučne besede Modrosti , ki so mi ravno Ta Trenutek precej pomagale na moji poti , in mi dale poguma za naprej, ...
Naj ti prosim Dobri Vsemogočni Stvarnik-Bog, nameni še več Blagoslova kot ti ga je že itak doslej
MsT.