Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 221 222 223 224 225 ... 416
(Read 1938164 times)
Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Re: doomsday 2012 end of days
Reply #3330 - 12.01.2011 at 17:56:17

tele poplave v avstraliji so čisti hardcore. pa smo mislili, da smo mi imeli hude poplave. ubogi ljudje in živali.  Cry Cry Cry
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

ego-3p
5

Reply #3331 - 12.01.2011 at 19:01:01

Quote:
Ne ni nobenega velikega Drugega, vsaj pri meni ne. Odnos zame pomeni povezava.
Prav pri tem reku tukaj in zdaj je problem. To nekako poznam. S tukaj se ti lokaciraš, osrediščiš v prostoru, ki ga določiš s tu. Je samo zdaj. Tukaj te vrže v navadno pozornost in potem si lahko ves čas cinik ali pa še slabše vrže te v depresijo. Prav na tej fori s tukaj služijo razni guruji, pa če se tega zavedajo ali ne. Je zdaj, pa še to ovržeš. Samo s popolno pozornostjo se osrediščiš, vendar brez dimenzije, katerekoli. Sicer to ni izkušnja, nimaš v spominu. O tem se ne da ravno pogovarjat, lahko nekaj debatiraš o tem. Pride pa hipno in ni kakšnega recepta. Mogoče, ko vidiš neko izredno lepoto in ostremiš, ker ti sprazni um, z ničemer je ne primerjaš, nič je kar je. Potem se vmeša že misel in konec, daš v spomin kot nekaj lepega ter že primerjaš. Temu bi prej rekel samodoživljanje, kot izkušnja.

Meni je cinizem zabaven. Ne jemljem ga kot nekaj slabega, se ga zavedam.

Lp,Igor

Po kmecko , prisilit se ne mores !ce z delovanjem poskusas bit popolnoma prisoten je podobno sam je umetno ne tapravo hahaha, not te pa ponese samo od sebe ko pozabis vse skup nedelujes ,potem ko se zavedas da si ,je pa spet problem ko te spet um odnese nazaj vn ,v bistvu je umetnost ostat not v tem toku popolne prisotnosti samo spet se ne mores prisilit hahah  Smiley
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #3332 - 12.01.2011 at 22:43:35

Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #3333 - 13.01.2011 at 09:39:34

Quote:
Ne ni nobenega velikega Drugega, vsaj pri meni ne. Odnos zame pomeni povezava.
Prav pri tem reku tukaj in zdaj je problem. To nekako poznam. S tukaj se ti lokaciraš, osrediščiš v prostoru, ki ga določiš s tu. Je samo zdaj. Tukaj te vrže v navadno pozornost in potem si lahko ves čas cinik ali pa še slabše vrže te v depresijo. Prav na tej fori s tukaj služijo razni guruji, pa če se tega zavedajo ali ne. Je zdaj, pa še to ovržeš. Samo s popolno pozornostjo se osrediščiš, vendar brez dimenzije, katerekoli. Sicer to ni izkušnja, nimaš v spominu. O tem se ne da ravno pogovarjat, lahko nekaj debatiraš o tem. Pride pa hipno in ni kakšnega recepta. Mogoče, ko vidiš neko izredno lepoto in ostremiš, ker ti sprazni um, z ničemer je ne primerjaš, nič je kar je. Potem se vmeša že misel in konec, daš v spomin kot nekaj lepega ter že primerjaš. Temu bi prej rekel samodoživljanje, kot izkušnja.

Meni je cinizem zabaven. Ne jemljem ga kot nekaj slabega, se ga zavedam.

Lp,Igor

Hipno občutje, o katerem govoriš, je lahko bolj ali manj totalno, ni nujno da 'prekvasi' celotno zavest. Da se to zgodi totalno, je potreben neke vrste totalen reset navadne zavesti (kar se je spontano zgodilo pri  sodobniku Tollu po živčnim zlomu in dolgem obdobju depresije in se potem ni več vrnil v 'normalno zvest'), tko da s tem se ni za igrat oz.  tega ni zavestno za izzivat, ker rezultat (prehod v trajno 'hipno občutje' kakorkoli se to že paradoksno sliši) ni  v naprej zagotovljen (lahko zblaznimo po domače povedano). Če ni totalno, občutje funkcionira bolj ali manj kot izkušnja, ki jo želimo zavestno 'vpoklicat' (obnovit) iz spomina ali pa nezavedno ustvarjat okoliščine, v katerih se bo ponovno spontano pojavilo, vmes pa v polju 'navadne zavesti' zganjamo cinizem do te iste zavesti (da nam življenje v njej pač znese, da ohranjamo neko minimalno funkcionalnost in individulanost). Cinizem do 'noramlne zavesti' je po moje v tem smislu še bolj prisoten pri tistih, ki imajo izkušnjo 'hipnega občutja', kar je po svoje paradoks, saj takšen odnos do lastne, še bolj pa do 'normalne zavesti' drugih, ni tako nedoložen/zabaven kot se zdi, ampak prerašča v idelogijo, ki nas fiksira v 'noramalni zavesti' (nam normalno zvest dela znosno) namesto da bi nas od nje osvobajalo, kot si po moje vlogo cinizma zmotno predstvaljamo...
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #3334 - 13.01.2011 at 10:00:34

titud preveč opletaš z umom in si čist zmeden
kakšne bluziš normalna zavest  pa celotna zavest
zavest je zavest

to kar iščeš si že se ne more zgoditi
um pričakuje da se bo zgodilo ti pa nisi um
zblazniš le če verjameš v ideje ki ti jih ponuja um
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3335 - 13.01.2011 at 10:10:00

Če je popolno-totalno je celotno. Kako to misliš, da ni nujno? Potem ni popolno in je navadna zavest. Ni polovičarstva. Je ali pa ni.
Nič ni vnaprej zagotovljeno. V življenju za jutri nimaš nobene 100% garancije. Čez eno uro greš lepo po pločniku in ti bo na glavo padel star ruski satelit.
Popolna pozornost ni kot občutje in ne izkušnja. Ne moreš je ponoviti. Ti govoriš o meditaciji, ki se s koncentracijo prelevi v pozornost. Pri popolni pozornosti ni tako in nisi ciničen do navadne zavesti, ker ne deluješ iz spomina. Ne deluješ v spominu in cinizem izgine, imaš ga, če hočeš v navadni zavesti. To je vse. Da bi zaradi tega padel v neko abnormalno stanje, kot je norost, pa to ni mogoče. Le nori ljudje te lahko tako kvalificirajo, da si norec. Sicer pa to ni igra. Ti nisi v nekem zamaknjenem stanju ali transu. Ne, si popolnoma pozoren in veš vse kar se dogaja, slišiš vsak podton, vsako reakcijo drugih ljudi, cinizem v drugem človeku, vso gibanje, le ne shranjuješ v spomin in ne primerjaš.
Ti si s to analizo predstavil sodobni sistem meditacije, ki je koncentracija. Npr. shoto zen, ko se v pozi lotusa bulji v enebarvno steno ali pa sistem joge, ko se preko gibanja in koncentracije v to gibanje um izprazni, vendar še vedno pazi, da si v tej koncentraciji. V nezavednem paziš na koncentracijo ali stranska vrata, ko si v bistvu opazovalec lastne misli in ne opaziš opazovalca.
Vidim, da te moti ta hipnost. To hipnost lahko zapaziš s čudenjem. In to ni občutek ali neka izkušnja, ker ne moreš spraviti v spomin. Je čudenje in kvečjemu te imajo drugi za čudnega in ne za norca.
Cinizem lahko uporabiš za zabavo, vendar malo pazi, da ne boš preveč žaljiv. Uporabiš ga pri takšnih, ki vedo za kaj gre. Je lahko vir smeha.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #3336 - 13.01.2011 at 10:40:13

Petra. wrote on 12.01.2011 at 17:56:17:
tele poplave v avstraliji so čisti hardcore. pa smo mislili, da smo mi imeli hude poplave. ubogi ljudje in živali.  Cry Cry Cry

He, he, heh, ... pri nas ni bilo Niti začetkov , kajti "Ta Zaresna" stvar šele pride , ...   Huh

Lp do tedaj, ajd' , čaw .
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #3337 - 13.01.2011 at 10:44:24

titud wrote on 12.01.2011 at 11:29:11:
Quote:
Kaj pravi Žižek mene ne gane preveč. Pa tudi ne poslušam rad njegove dolge brezvezne govore. Včasih ima kaj pametnega, vendar vse kopira in malo priredi. Pač po liniji najmanjšega odpora, kar pa ne obsojam, niti ne negiram. Le njegovo tumbanje ne spremljam, me ne zanima, kdor hoče, ga pa naj.
Moraš vedeti, da je bil Jung s svojo prakso pred 100 leti in jo je prilagajal tistemu času in tistemu znanju psihiatrov.
Po vsej verjetnosti je poznal psihološki čas (notranji čas), ker je izjavil, kot opozorilo, da razum ni glavni arbiter.
Po meni je to določanje sebe in te zadeve predalčkanje brez pomena. Pač operiraš predvsem z razumom, kar ni napačno, ni pa vse. Poznavanje notranjega časa in kaj je popolna pozornost (nekako nisi več koncentriran, ker popolno pomeni, da se ne zavedaš, da si pozoren, ker je to tvoje naravno stanje, ni nobene prisile). Od sodobnikov o tem govori Tolle. O psihološkem času tudi v tej novi knjigi, predvsem prvi del, proti koncu je brez veze; Nova zemlja. Je bolj preprosto povedal.
Potem imaš Krišnamurtija, pa Dao de jing, pa zen preko koanov ne šola shoto, pri ayurvedi-osnovni, medicina je samo del. Pa zelo dobra je dokaj nova knjiga; Dao: pot vode od Alan Wattsa. Če pustim sedaj Sokrata in nekatere dele sv. pisma.

Lp,Igor

Predpostavljam, da se tudi ti podrejaš delovanju sistema pravil/norm/prepričanj (velikega Drugega) le toliko, kolikor si poleg uspeš obdržat vsaj minimalen občutek prisebnosti in individulanosti. Pri tem po moje ni pomembno, ali to prisebnost ustvarjaš na način popolne pozornosti na notranji čas (ki pač ni integriran v sistem pravil velikega Drugega) ali na kakšen drugačen način, dejstvo ostaja, da v odnosu do sveta ostajaš ciničen na podoben način kot sem jaz, ki mi ne uspe delit s tabo izkušnje popolne pozornosti na tukaj in zdaj. Kot sodobnika si torej  deliva predvsem skupno občutje cinizma in si (ti s iskušnjo pozornosti na psihološki čas jaz pa pač s kakšno drugo izkušnjo, ki ni inegrirama v sistem norm velikega Drugega)  zgolj prizdevava premoščat simptome deprepsije ter  ostat normalno  funkcionalna. Al kaj?    

Žal sta že bolj starodobnika, kajti že jaz sem "starodobnik" , pa sem že pred vama ...  Embarrassed

Lp + #
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3338 - 13.01.2011 at 10:45:33

Boštyxz wrote on 13.01.2011 at 10:40:13:

He, he, heh, ... pri nas ni bilo Niti začetkov , kajti "Ta Zaresna" stvar šele pride , ...   Huh

Če si doma na hribu in še križ imaš poleg. Kaj te bo skrbelo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #3339 - 13.01.2011 at 10:50:30

Quote:

Lp,Igor

Ja, saj, zato pa po eni strani nisem tolk' zaskrbljen . Roll Eyes

Ampak , problem imam, da je ta naša nižja hiša z delavnico vred na produ, ki se pa lahko spelje kak štuk' nižje, če bi ga preveč razmočilo deževje .  Embarrassed

No, na srečo imajo sosedje še eno hišo pred nami, tko, da bom vedel kdaj zbežati : takoj ko bo hišo pred nami odneslo pod rob .

Zato pa sem začel delati še eno hišo nekaj kilometrov stran, in toliko višje, da bo vsaj malo bolj varna pred odplaknitvijo, oziroma mestnimi bandami ki bodo po tistem začele pustošiti naokrog , kajti odplaknilo jim bo tudi hrano .  

UUUUUuuu, še dobr' , da si me spomnu : križa tud' še nimam narejenega, ...

Ja, bo treba kar pohitet', in poskrbet' za Dodatno Varnost , ter ga še Letos Postaviti  Cool Cool Cool

Lp + #
Back to top

IP Logged

ego-3p
5

Reply #3340 - 13.01.2011 at 11:09:37

Bosty ti si ziheras , mas prav pa cetut slucajno nebo vsesplosnega unicenja , od viska glava ne boli  Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #3341 - 13.01.2011 at 11:17:55

ego-3p wrote on 13.01.2011 at 11:09:37:
Bosty ti si ziheras , mas prav pa cetut slucajno nebo vsesplosnega unicenja , od viska glava ne boli  Smiley

Wink Cool Wink

No, to sem bil bolj včasih, še pred leti, pred več kot 7 leti, ...

Zdaj sem še bolj  Wink

Zdaj več ne stavim na posvetnozemeljske stvari, temveč le na bolj Duhovne, ki trajajo   Cool

Inox ti itak cigani ukradejo   Wink Roll Eyes Wink

http://24ur.com/novice/svet/ukradel-drogove-javnih-svetilk.html

( te še inox niso bile  Huh Wink  )

Lp +  Smiley
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #3342 - 13.01.2011 at 11:20:55

Quote:
Če je popolno-totalno je celotno. Kako to misliš, da ni nujno? Potem ni popolno in je navadna zavest. Ni polovičarstva. Je ali pa ni.

Ko je, če je pololno/celotno/totalno/popolno očutje, potem v njem res ni prostora za 'navadno zavest'. Razumevanje tega mi ne dela problema. Bi si upal trdit, da to očutje (nalašč ga ne bom pominoval izkušnjo) ni tako redko, da ga pozna vsak in da je zato nekako integrirano v 'običajno zavest' in je za to ob zmerni rabi ne zaznavamop kot norost, bolj kot  'neobičajno stanje zavesti', ki se pojavi v neobičjanih okoliščinah (stresu, v posebno lucidnih stanja običjajne sli sanjske budnusti, meditaciji...)  
Quote:
Nič ni vnaprej zagotovljeno. V življenju za jutri nimaš nobene 100% garancije. Čez eno uro greš lepo po pločniku in ti bo na glavo padel star ruski satelit.

... kar še ne pomeni, da moraš opustit opreznost...

Quote:
Popolna pozornost ni kot občutje in ne izkušnja. Ne moreš je ponoviti. Ti govoriš o meditaciji, ki se s koncentracijo prelevi v pozornost. Pri popolni pozornosti ni tako in nisi ciničen do navadne zavesti, ker ne deluješ iz spomina. Ne deluješ v spominu in cinizem izgine, imaš ga, če hočeš v navadni zavesti. To je vse. Da bi zaradi tega padel v neko abnormalno stanje, kot je norost, pa to ni mogoče. Le nori ljudje te lahko tako kvalificirajo, da si norec. Sicer pa to ni igra. Ti nisi v nekem zamaknjenem stanju ali transu. Ne, si popolnoma pozoren in veš vse kar se dogaja, slišiš vsak podton, vsako reakcijo drugih ljudi, cinizem v drugem človeku, vso gibanje, le ne shranjuješ v spomin in ne primerjaš.
Ti si s to analizo predstavil sodobni sistem meditacije, ki je koncentracija. Npr. shoto zen, ko se v pozi lotusa bulji v enebarvno steno ali pa sistem joge, ko se preko gibanja in koncentracije v to gibanje um izprazni, vendar še vedno pazi, da si v tej koncentraciji. V nezavednem paziš na koncentracijo ali stranska vrata, ko si v bistvu opazovalec lastne misli in ne opaziš opazovalca.

Prebral sem Zdaj od Tolla in pregledal vseh 10 njegovih showov pri Oprah, kjer je deloval posvem 'normalno' Ni kazal nekih znakov transa, meditaivne zamaknjenosti/koncentracije in drugih oblik spremenjene zavesti (razen nekakšnih dihalnih vaj za umiranje), izkaozval pa je le neko naivno dobrodušnost  ob odsotnosti vsakega cinizma (morda ščepec samoironije, podobno kot Dalajlama). Tko da njegov koncet stalne/popolne/totalne  pozornosti na 'tukaj in zdaj' kar dobro poznam in se mi zdi blizu.    

Quote:
Vidim, da te moti ta hipnost. To hipnost lahko zapaziš s čudenjem. In to ni občutek ali neka izkušnja, ker ne moreš spraviti v spomin. Je čudenje in kvečjemu te imajo drugi za čudnega in ne za norca.
Cinizem lahko uporabiš za zabavo, vendar malo pazi, da ne boš preveč žaljiv. Uporabiš ga pri takšnih, ki vedo za kaj gre. Je lahko vir smeha.

Čudenje je posledica drugačnosti sveta, občutenega s popolno pozornostjo, kot je svet,  občuten pri običajni pozornosti. Tudi to občutje mi je znano, še najbolj skozi lastno izkušnjo lucidnega sanjanja, čeprav mi bila je ta 'čudnost' konceptualno precej dobro pojasnjena tudi v že omenjem principu transurfinga (premešanja v polju različic). Čudenje mi skratka ne dela problemov in ga ne zaznavam kot znamenje norosti, če se ne čudne stvari ne začnejo dogajat na neobičjano čuden način (prosto po Dougalsu Adamsu)    

Cinizem pa mi še vedno ne 'sede', težko bi ga izluščil kot cinizem učiteljev zena v obliki koan ali kot funkcijo ustvrjanja miselnih  pardoksov, ki jih  obliki vicev trosil Osho, da bi slušateljev zbudil iz menatlne zaciklanosti/lenobe.  Tam pač ne služi kot  orodje pri ustvarjanju znosnosti, to je ne opravljaa ideloške funcije, da v polju   'normale zavesti' ustvarja pogoje za podrejanje sistemu/normam velikega Drugega  ob hkratnem ohranjanju minimalnega občutka prisebnosti in individualnosti (prosto po Žižku). Undecided
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #3343 - 13.01.2011 at 11:22:44

Quote:

Lp,Igor

Evotigana , pa je šlo pol hriba :

http://www.zurnal24.si/svet/odneslo-vec-kot-250-zivljenj-198330/clanek

Tko, da se ni več za hecat', ampak mal' za zamislit' , ...
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #3344 - 13.01.2011 at 11:30:37

No, saj, ljudje bodo kmalu spoznali, da je poseljevanje v nižjeležečih predelih , ali dolinah žal Napačno , kajti tam so energije ( duhovi ) slabše kot v višinah, ...

Da ne govorim o vseh "odplakah" ( odpadkih ) , katere nehote pokasirajo od višjeležečih predelov , zraven pa še množico slabih duhov ki potem delajo škodo na dušah , ...

Lp + #
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 221 222 223 224 225 ... 416