Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 220 221 222 223 224 ... 416
(Read 1938300 times)
Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Re: doomsday 2012 end of days
Reply #3315 - 11.01.2011 at 22:51:37

... he, he, ja, jaaa, seveda gre, ampak potem pobrklja še tisto preostalo kar ni bilo zblodeno že od prej , heh  Grin

Uboga cerkev, ... sej sploh neve več, kako bi še obdržala tistih nekaj parov vernikov , ki še zaidejo vanjo ob kakih priložnostih, ko se nimajo kam drugam dati , hehe .

Ampak, žal bo zanjo še hujše ob "doomsdaysih" , kajti , drugače nebo rešitve zanjo , ...  Lips Sealed

Lp + #
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #3316 - 12.01.2011 at 09:49:49

Quote:
Zgleda, da se imaš pa zato ti za velikega poznavalca njega in njegovega delovanja.
Verjetno se res ni imel za samospoznanega guruja (gazdo psihe), o čemur govoričiš, ampak za samopoznanega. Prej bi rekel, da je govoril o tem.
Se bi pa strinjal z njegovo mislijo, da je sodoben človek nagnjen k cinizmu in da razum ni vrhovni arbiter. Ti se verjetno ne.

Lp,Igor

No, sebe bi  (samokritično glede na stopnjo samo(s)poznanosti)   uvrstu med množico tistih modernih cinikov, ki po žižku  'vedo, kaj delajo, pa kljub temu delajo'. Zanje je značilno, da se lahko podredijo delovanju sistema pravil/norm/prepričanj (velikega Drugega) le toliko, kolikor uspejo obdržati minimalen občutek prisebnosti in individualnosti. Dojemajo se  kot skeptiki, ki le neradi sledimo teku stvari sredi množice drugih, naivnih vernikov. Zanje  se samo predpostavlja, da verujejo in prevzemajo simbolne mandate brez da bi jih jemali resno. Pardoks modernih cinkikov pa je v tem, da so eni najbolj gorečih vernikov, saj se oklepajo svoje najljubše fikcije preko serije projekcij, pri čemer jih razlika med tem, kaj ciniki trdijo in kaj počnejo, ogromna, a jo moderni cinik zna premostit brez depresivnih simptomov in hkrati ohraniti normalno funkcionalnost..

Glede vloge razuma bi se želel malo manj samokritično uvrstit v kategorijo pozornih na resničnost, čeprav kot cinik najbrž bolj gravitaram k pragmatikom, pogosto pa me odnese tud med protiracionaliste.      

http://www.pozitivke.net/article.php?story=20021129142324837
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #3317 - 12.01.2011 at 10:00:14

Žižek ima določene stvari dobor pogruntane, ampak osnovne ima pa čiiist' zblodenozmešane, ampak morda se še popravi tale fantee ...

Lp + #
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3318 - 12.01.2011 at 10:08:43

Kaj pravi Žižek mene ne gane preveč. Pa tudi ne poslušam rad njegove dolge brezvezne govore. Včasih ima kaj pametnega, vendar vse kopira in malo priredi. Pač po liniji najmanjšega odpora, kar pa ne obsojam, niti ne negiram. Le njegovo tumbanje ne spremljam, me ne zanima, kdor hoče, ga pa naj.
Moraš vedeti, da je bil Jung s svojo prakso pred 100 leti in jo je prilagajal tistemu času in tistemu znanju psihiatrov.
Po vsej verjetnosti je poznal psihološki čas (notranji čas), ker je izjavil, kot opozorilo, da razum ni glavni arbiter.
Po meni je to določanje sebe in te zadeve predalčkanje brez pomena. Pač operiraš predvsem z razumom, kar ni napačno, ni pa vse. Poznavanje notranjega časa in kaj je popolna pozornost (nekako nisi več koncentriran, ker popolno pomeni, da se ne zavedaš, da si pozoren, ker je to tvoje naravno stanje, ni nobene prisile). Od sodobnikov o tem govori Tolle. O psihološkem času tudi v tej novi knjigi, predvsem prvi del, proti koncu je brez veze; Nova zemlja. Je bolj preprosto povedal.
Potem imaš Krišnamurtija, pa Dao de jing, pa zen preko koanov ne šola shoto, pri ayurvedi-osnovni, medicina je samo del. Pa zelo dobra je dokaj nova knjiga; Dao: pot vode od Alan Wattsa. Če pustim sedaj Sokrata in nekatere dele sv. pisma.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #3319 - 12.01.2011 at 11:15:28

Jaz tud' ne zasledujem tega ubogega Slavoja Žižka, le tu pa tam se mi prikrade pred oči, glih' tolk', da vidim, kako ga blodi   Roll Eyes

Lp + #
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #3320 - 12.01.2011 at 11:29:11

Quote:
Kaj pravi Žižek mene ne gane preveč. Pa tudi ne poslušam rad njegove dolge brezvezne govore. Včasih ima kaj pametnega, vendar vse kopira in malo priredi. Pač po liniji najmanjšega odpora, kar pa ne obsojam, niti ne negiram. Le njegovo tumbanje ne spremljam, me ne zanima, kdor hoče, ga pa naj.
Moraš vedeti, da je bil Jung s svojo prakso pred 100 leti in jo je prilagajal tistemu času in tistemu znanju psihiatrov.
Po vsej verjetnosti je poznal psihološki čas (notranji čas), ker je izjavil, kot opozorilo, da razum ni glavni arbiter.
Po meni je to določanje sebe in te zadeve predalčkanje brez pomena. Pač operiraš predvsem z razumom, kar ni napačno, ni pa vse. Poznavanje notranjega časa in kaj je popolna pozornost (nekako nisi več koncentriran, ker popolno pomeni, da se ne zavedaš, da si pozoren, ker je to tvoje naravno stanje, ni nobene prisile). Od sodobnikov o tem govori Tolle. O psihološkem času tudi v tej novi knjigi, predvsem prvi del, proti koncu je brez veze; Nova zemlja. Je bolj preprosto povedal.
Potem imaš Krišnamurtija, pa Dao de jing, pa zen preko koanov ne šola shoto, pri ayurvedi-osnovni, medicina je samo del. Pa zelo dobra je dokaj nova knjiga; Dao: pot vode od Alan Wattsa. Če pustim sedaj Sokrata in nekatere dele sv. pisma.

Lp,Igor

Predpostavljam, da se tudi ti podrejaš delovanju sistema pravil/norm/prepričanj (velikega Drugega) le toliko, kolikor si poleg uspeš obdržat vsaj minimalen občutek prisebnosti in individulanosti. Pri tem po moje ni pomembno, ali to prisebnost ustvarjaš na način popolne pozornosti na notranji čas (ki pač ni integriran v sistem pravil velikega Drugega) ali na kakšen drugačen način, dejstvo ostaja, da v odnosu do sveta ostajaš ciničen na podoben način kot sem jaz, ki mi ne uspe delit s tabo izkušnje popolne pozornosti na tukaj in zdaj. Kot sodobnika si torej  deliva predvsem skupno občutje cinizma in si (ti s iskušnjo pozornosti na psihološki čas jaz pa pač s kakšno drugo izkušnjo, ki ni inegrirama v sistem norm velikega Drugega)  zgolj prizdevava premoščat simptome deprepsije ter  ostat normalno  funkcionalna. Al kaj?    
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3321 - 12.01.2011 at 11:55:19

Ne ni nobenega velikega Drugega, vsaj pri meni ne. Odnos zame pomeni povezava.
Prav pri tem reku tukaj in zdaj je problem. To nekako poznam. S tukaj se ti lokaciraš, osrediščiš v prostoru, ki ga določiš s tu. Je samo zdaj. Tukaj te vrže v navadno pozornost in potem si lahko ves čas cinik ali pa še slabše vrže te v depresijo. Prav na tej fori s tukaj služijo razni guruji, pa če se tega zavedajo ali ne. Je zdaj, pa še to ovržeš. Samo s popolno pozornostjo se osrediščiš, vendar brez dimenzije, katerekoli. Sicer to ni izkušnja, nimaš v spominu. O tem se ne da ravno pogovarjat, lahko nekaj debatiraš o tem. Pride pa hipno in ni kakšnega recepta. Mogoče, ko vidiš neko izredno lepoto in ostremiš, ker ti sprazni um, z ničemer je ne primerjaš, nič je kar je. Potem se vmeša že misel in konec, daš v spomin kot nekaj lepega ter že primerjaš. Temu bi prej rekel samodoživljanje, kot izkušnja.

Meni je cinizem zabaven. Ne jemljem ga kot nekaj slabega, se ga zavedam.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #3322 - 12.01.2011 at 12:05:34

Naš osnovni problem po meni je to,da smo v bistvu sužnji lastnega uma in njegovega diktata. Mi smo izgubili dušo (emocionalno življenjsko modrost). Prehajamo v dobo ko bo naš racio sprejel našo individualno brezčasno akumulirano vedenje-spomin-dušo. Preobrazba 2012 je v tem našem notranjem dogajanju,ki nam ga ureja ciklično samo EM valovanje galaksije. Ne Jung ne Freud ne Platon se tej resnici niso niti približaqli. Imamo cikle,ko smo popolnoma iracionalni in racionalni .Ob vrhu civilizacijskega cikla naš um sprejme našo dušo. Kaj je duša je opisano. Pozdrav Alojz
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Poet
4

Ljubljana
Reply #3323 - 12.01.2011 at 12:25:58

titud wrote on 12.01.2011 at 11:29:11:
Kot sodobnika si torej  deliva predvsem skupno občutje cinizma in si (ti s iskušnjo pozornosti na psihološki čas jaz pa pač s kakšno drugo izkušnjo, ki ni inegrirama v sistem norm velikega Drugega)  zgolj prizdevava premoščat simptome deprepsije ter  ostat normalno  funkcionalna. Al kaj?    

Hmm ... titud, tvoj problem je, ker se preveč zanašaš na druge, na njihova "dognanja" ni tako. Stalno citiraš kaj so drugi rekli, kar zame pomeni predvsem to, da živiš svoje življenje prek idej drugih - in verjamem da je to izredno izčrpljujoče, ker se moraš stalno spraševat, kaj je pa že oni rekel in kako bi oni reagiral v tej situaciji.

To te izčrpava in potem praviš, da samo poskušaš gasit simptome depresije - seveda, ker ne živiš svojega življenja ampak Jungovega, Platonovega, Aristotelovega, itd. in poskušaš prek njihovih idej priti do lastnega življenja. Men bi se zmešal, v bistvu se vsakmu lahko zmeša, ker ti lastno eksistenco porivaš stran od sebe. To pa je napor.
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #3324 - 12.01.2011 at 12:55:15

Quote:
Ne ni nobenega velikega Drugega, vsaj pri meni ne. Odnos zame pomeni povezava.
Prav pri tem reku tukaj in zdaj je problem. To nekako poznam. S tukaj se ti lokaciraš, osrediščiš v prostoru, ki ga določiš s tu. Je samo zdaj. Tukaj te vrže v navadno pozornost in potem si lahko ves čas cinik ali pa še slabše vrže te v depresijo. Prav na tej fori s tukaj služijo razni guruji, pa če se tega zavedajo ali ne. Je zdaj, pa še to ovržeš. Samo s popolno pozornostjo se osrediščiš, vendar brez dimenzije, katerekoli. Sicer to ni izkušnja, nimaš v spominu. O tem se ne da ravno pogovarjat, lahko nekaj debatiraš o tem. Pride pa hipno in ni kakšnega recepta. Mogoče, ko vidiš neko izredno lepoto in ostremiš, ker ti sprazni um, z ničemer je ne primerjaš, nič je kar je. Potem se vmeša že misel in konec, daš v spomin kot nekaj lepega ter že primerjaš. Temu bi prej rekel samodoživljanje, kot izkušnja.

Meni je cinizem zabaven. Ne jemljem ga kot nekaj slabega, se ga zavedam.

Lp,Igor

tudi zdaj je sam koncept
tudi pride ne hipno, ker če je to čas
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3325 - 12.01.2011 at 13:02:51

Seveda je koncept. Drugače se ne moreš pogovarjat. Že same besede so koncept. Sem tudi napisal, da ga ovržeš. Preberi cel moj "koncept", sestavek, omen.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #3326 - 12.01.2011 at 13:09:13

Quote:
Seveda je koncept. Drugače se ne moreš pogovarjat. Že same besede so koncept. Sem tudi napisal, da ga ovržeš. Preberi cel moj "koncept", sestavek, omen.

Lp,Igor

kaj bi se pogovarjali če ni kaj povedat Smiley

je samo ples besed
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3327 - 12.01.2011 at 13:12:10

OMEN SAT wrote on 12.01.2011 at 13:09:13:
Quote:

Lp,Igor

je samo ples besed

Te noben ne sili.
Ti kar pleši z besedami. Včasih pa malo še pomigaj s telesom, da ne bo samo jezik plesal.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #3328 - 12.01.2011 at 13:16:34

Quote:
OMEN SAT wrote on 12.01.2011 at 13:09:13:
Quote:

Lp,Igor

je samo ples besed

Te noben ne sili.
Ti kar pleši z besedami. Včasih pa malo še pomigaj s telesom, da ne bo samo jezik plesal.

Lp,Igor

tudi s telesom pomigam  sploh ko se tipka  Grin
hec more bit
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3329 - 12.01.2011 at 13:18:47

OMEN SAT wrote on 12.01.2011 at 13:16:34:
tudi s telesom pomigam  sploh ko se tipka  Grin
hec more bit