Robi wrote on 06.01.2011 at 18:48:31: Quote: Nedualnost, kje si pa to pobral, nedualna resničnost?
Lp,Igor
Saj pa tudi sam pišeš o tem.....
Quote:V srcu je spoznanje in zunanje je nato znano. Ko v srcu spoznaš zadeve, jih poznaš, misli takrat ne potrebuješ več.
Lp,Igor
Če ni misli, ni dualnosti, ki jo bi ustvarjal.
Quote:Povsem si se zaštrikal. Mističnega ni nič, to je le tvoj razum, ki v tem vidi univerzalno modrost.
Vsaka fizična stvar je na osnovnem nivoju fizična stvar, a na višjem nivoju ima hkrati tudi nek pomen, simbol za človeka. Ta pomen oz. simbol lahko sedaj zamenja fizično in z njim pridemo do pomena simbola.
Tako zaznavamo stvarnost na več nivojih, od čisto fizičnega do skrajno simboličnega. Ali kot sem napisal, realnost doživljamo z druge perspektive.
Tukaj pride na plano inteligenca in zavest, ki preseže omejenosti samih navad v spominu, kot jih lahko imitirajo računalniki.
Deluje po principu ustvarjalnosti, raziskovanja pomenov in ima neskončno hierarhijo vključenih redov, ki predstavljajo sposobnost zaznavanja in vključevanja vedno bolj subtilnih misli in dejanj in s tem širjenja znanja in zavesti.
Saj veš, da sta fizično oz. snovno in miselno oz. pomensko dve različni strani ene in iste resničnosti.
Notranja in zunanja resnica. Snov in pomen snovi se združita na nekem višjem nivoju v eno.
Modrosti, ki jo lahko dosežemo le z uravnoteženim pogledom navzven v svet in navznoter vase, kjer oba pogleda vidita isto resničnost. In ko se to zgodi, ni več napetosti, ki jih ustvarja ta občutek ločenosti, izgubljenosti ali shizofrenosti....In takrat se pojavi ta mirnost o kateri tudi sam pišeš.
Ne vem, kaj je s teboj. Kje pa jaz pišem o nedualni resnici? Misel deluje v času je gibanje, vsako gibanje je v dvojnosti, tudi nagon, intuicija.
Jaz ne iščem nekih simbolov, kažipotov, znakov itd. Inteligenca nič ne pride je dar.
Ma se mi ne da več razlagati, sem ti že tolikokrat in vidim da ne zapopadeš. Poleg tega mešaš še vedno pozornost in popolno pozornost., namero s hotenjem itd. Govoriš o misli v srcu in misli v možganih...
Poglej, nikamor se ne mudi, ne bodi nestrpen, ne želi si pohval. Poskušaj spoznati, kaj pomeni nedelovanje, neobstoj. Umiri lastno gibanje, delovanje misli. Preberi kakšno staro bukvo, mogoče od zena, ta je bolj splošen ali Dhammapado (besede modrosti) ta je še bolj splošna. Da ti neko oporao nek pogled. Poskušaj malo z vzhodno filozofijo, zahodno tako poznaš.
Lp,Igor