Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 209 210 211 212 213 ... 416
(Read 1936730 times)
M.L.
5

I Love YaBB 2!

Re: doomsday 2012 end of days
Reply #3150 - 06.01.2011 at 17:28:33

Robi wrote on 06.01.2011 at 16:00:57:
Quote:
Ko se človek začne zavedati, da je njegova preteklost nekoč bila prihodnost, mu prihodnost postane precej realnejša in jo lahko začne krojiti po svoji meri. Začne se zavedati, da je prihodnost odvisna od njega samega in karkoli hoče da se mu v prihodnosti ne zgodi ali pa zgodi in ne željeno ponavlja, mora to spremeniti v svoji pretelosti, ki je ogledalo prihodnosti.

Če pa je preteklost ogledalo prihodnosti, potem vsak ki ni slep in se zaveda svoje preteklosti, lahko s spremembo preteklosti ali pa tudi ne, zanesljivo napove svojo prihodnost, pa tudi drugemu.

Točno o tem pišem v prejšnjem postu.

Če razumeš svojo preteklost in s tem svoje vzorce delovanja, lahko marsikaj predvidiš, kaj te čaka.
Za samo spremembo, pa je potrebna zavest in pozornost.
Brez zavesti je človek kot robot, ki je povsem predvidljiv, saj ima program.
Samo zavest je tista, ki deluje v tem trenutku in je zato edina, ki lahko vpliva na naše delovanje.

Ja, tako je, torej, če zavestno spremeniš preteklost, imaš napovedano prihodnost na dlani.

Pa lep pozdrav.
Back to top

Vrnimo Življenju življenje.

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #3151 - 06.01.2011 at 18:48:31

Quote:
Nedualnost, kje si pa to pobral, nedualna resničnost?

Lp,Igor

Saj pa tudi sam pišeš o tem..... Quote:
V srcu je spoznanje in zunanje je nato znano. Ko v srcu spoznaš zadeve, jih poznaš, misli takrat ne potrebuješ več.

Lp,Igor

Če ni misli, ni dualnosti, ki jo bi ustvarjal.

Quote:
Povsem si se zaštrikal. Mističnega ni nič, to je le tvoj razum, ki v tem vidi univerzalno modrost.

Vsaka fizična stvar je na osnovnem nivoju fizična stvar, a na višjem nivoju ima hkrati tudi nek pomen, simbol za človeka. Ta pomen oz. simbol lahko sedaj zamenja fizično in z njim pridemo do pomena simbola.
Tako zaznavamo stvarnost na več nivojih, od čisto fizičnega do skrajno simboličnega. Ali kot sem napisal, realnost doživljamo z druge perspektive.

Tukaj pride na plano inteligenca in zavest, ki preseže omejenosti samih navad v spominu, kot jih lahko imitirajo računalniki.
Deluje po principu ustvarjalnosti, raziskovanja pomenov in ima neskončno hierarhijo vključenih redov, ki predstavljajo sposobnost zaznavanja in vključevanja vedno bolj subtilnih misli in dejanj in s tem širjenja znanja in zavesti.

Saj veš, da sta fizično oz. snovno in miselno oz. pomensko dve različni strani ene in iste resničnosti.
Notranja in zunanja resnica. Snov in pomen snovi se združita na nekem višjem nivoju v eno.
Modrosti, ki jo lahko dosežemo le z uravnoteženim pogledom navzven v svet in navznoter vase, kjer oba pogleda vidita isto resničnost. In ko se to zgodi, ni več napetosti, ki jih ustvarja ta občutek ločenosti, izgubljenosti ali shizofrenosti....In takrat se pojavi ta mirnost o kateri tudi sam pišeš.

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #3152 - 06.01.2011 at 19:23:04

Poet wrote on 06.01.2011 at 09:51:53:
M.L. wrote on 06.01.2011 at 09:11:52:
Po preteklosti vemo, da bo po zimi prišla pomlad in za pomladjo poletje, po znakih nepetega drevesnega brstičja pa z lahkoto napovemo skorajšno pomlad, po rumenenju in odpadanju listja, pa bližajočo se zimo. Torej prihodnost ni tako nepredvidljiva, kot nekateri mislijo.

M.L., a spet preveč slišiš angelske melodije in ti te kalijo tvojo inteligenco? Veliko modrost si tukaj izpovedal, ni kaj.

Potem mi pa to povej: ko pride pomlad, a je to prihodnost ali sedanjost? Ti mešaš idejo prihodnosti s poljem v katerem se "prihodnost" udejani, to pa je vedno sedanjost, ergo prihodnosti ni, ker ni polja v katerem se prihodnost sama po sebi udejanja, pika.

Tudi če je sedaj zima in ti rečeš, čez tri mesece bo pomlad - v katerem "polju" si to naumil, a? To svojo vele pogruntavščino si naumil v sedanjem trenutku, in nikoli nisi ven iz tega trenutka, zato nehaj bluziti o neki prihodnosti, ker ne obstaja.

Če upoštevam relativnostno teorijo, potem sedanjosti niti ne vidimo...
Saj glede na to da ima svetloba končno hitrost in je le ta potrebna, da bi sploh kaj videl, lahko iz tega sklepam, da vedno vidim preteklost. Sicer je ta čas neznaten (čas odboja svetlobe od predmeta in prihoda do mojega očesa). Pravilneje bi bilo zato povedati, da vedno živim oz. se mi vse dogaja v preteklosti. Smiley
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #3153 - 06.01.2011 at 19:35:50

Po preteklosti vemo, da bo po zimi prišla pomlad in za pomladjo poletje, po znakih nepetega drevesnega brstičja pa z lahkoto napovemo skorajšno pomlad, po rumenenju in odpadanju listja, pa bližajočo se zimo. Torej prihodnost ni tako nepredvidljiva, kot nekateri mislijo.

M.L., a spet preveč slišiš angelske melodije in ti te kalijo tvojo inteligenco? Veliko modrost si tukaj izpovedal, ni kaj.

Potem mi pa to povej: ko pride pomlad, a je to prihodnost ali sedanjost? Ti mešaš idejo prihodnosti s poljem v katerem se "prihodnost" udejani, to pa je vedno sedanjost, ergo prihodnosti ni, ker ni polja v katerem se prihodnost sama po sebi udejanja, pika.

Tudi če je sedaj zima in ti rečeš, čez tri mesece bo pomlad - v katerem "polju" si to naumil, a? To svojo vele pogruntavščino si naumil v sedanjem trenutku, in nikoli nisi ven iz tega trenutka, zato nehaj bluziti o neki prihodnosti, ker ne obstaja.

Prihodnost nedvomno je, saj je v večnosti konec časa v našem prostoru že znan. Sicer pa verjetno nisi razumel, kaj sem hotel povedati.

No, pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #3154 - 06.01.2011 at 19:41:20

Robi wrote on 06.01.2011 at 19:23:04:

Če upoštevam relativnostno teorijo, potem sedanjosti niti ne vidimo...
Saj glede na to da ima svetloba končno hitrost in je le ta potrebna, da bi sploh kaj videl, lahko iz tega sklepam, da vedno vidim preteklost. Sicer je ta čas neznaten (čas odboja svetlobe od predmeta in prihoda do mojega očesa). Pravilneje bi bilo zato povedati, da vedno živim oz. se mi vse dogaja v preteklosti. Smiley

Torej se je nedvomno zgodila prihodnost!! V globokem vesolju so nekatere zvezde že ugasle, mi jih pa še kar vidimo svetiti, torej gledamo preteklost, prihodnost zvezde je pa že znana.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #3155 - 06.01.2011 at 19:48:18

Quote:
Torej se je nedvomno zgodila prihodnost!! V globokem vesolju so nekatere zvezde že ugasle, mi jih pa še kar vidimo svetiti, torej gledamo preteklost, prihodnost zvezde je pa že znana.

Ja.
Ravno Einstein je s svojo teorijo podrl iluzije o absolutnem času.
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #3156 - 06.01.2011 at 19:57:33

Robi wrote on 06.01.2011 at 19:48:18:
Quote:

Ja.
Ravno Einstein je s svojo teorijo podrl iluzije o absolutnem času.

Absoluten čas ne more obstajati, ker je pogojen z prostorom, prostor je pa končen/omejen. V večnosti pa čas nima kaj iskati. V prostoru obstaja prihodnost, saj iz te izhaja preteklost in obratno. Večnosti je pa prihodnost v prostoru že popolnoma znana.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3157 - 06.01.2011 at 19:57:37

Robi wrote on 06.01.2011 at 18:48:31:
Quote:

Lp,Igor

V srcu je spoznanje in zunanje je nato znano. Ko v srcu spoznaš zadeve, jih poznaš, misli takrat ne potrebuješ več.

Lp,Igor

Quote:
Povsem si se zaštrikal. Mističnega ni nič, to je le tvoj razum, ki v tem vidi univerzalno modrost.

Vsaka fizična stvar je na osnovnem nivoju fizična stvar, a na višjem nivoju ima hkrati tudi nek pomen, simbol za človeka. Ta pomen oz. simbol lahko sedaj zamenja fizično in z njim pridemo do pomena simbola.
Tako zaznavamo stvarnost na več nivojih, od čisto fizičnega do skrajno simboličnega. Ali kot sem napisal, realnost doživljamo z druge perspektive.

Tukaj pride na plano inteligenca in zavest, ki preseže omejenosti samih navad v spominu, kot jih lahko imitirajo računalniki.
Deluje po principu ustvarjalnosti, raziskovanja pomenov in ima neskončno hierarhijo vključenih redov, ki predstavljajo sposobnost zaznavanja in vključevanja vedno bolj subtilnih misli in dejanj in s tem širjenja znanja in zavesti.

Saj veš, da sta fizično oz. snovno in miselno oz. pomensko dve različni strani ene in iste resničnosti.
Notranja in zunanja resnica. Snov in pomen snovi se združita na nekem višjem nivoju v eno.
Modrosti, ki jo lahko dosežemo le z uravnoteženim pogledom navzven v svet in navznoter vase, kjer oba pogleda vidita isto resničnost. In ko se to zgodi, ni več napetosti, ki jih ustvarja ta občutek ločenosti, izgubljenosti ali shizofrenosti....In takrat se pojavi ta mirnost o kateri tudi sam pišeš.

Ne vem, kaj je s teboj. Kje pa jaz pišem o nedualni resnici? Misel deluje v času je gibanje, vsako gibanje je v dvojnosti, tudi nagon, intuicija.
Jaz ne iščem nekih simbolov, kažipotov, znakov itd. Inteligenca nič ne pride je dar.

Ma se mi ne da več razlagati, sem ti že tolikokrat in vidim da ne zapopadeš. Poleg tega mešaš še vedno pozornost in popolno pozornost., namero s hotenjem itd. Govoriš o misli v srcu in misli v možganih...

Poglej, nikamor se ne mudi, ne bodi nestrpen, ne želi si pohval. Poskušaj spoznati, kaj pomeni nedelovanje, neobstoj. Umiri lastno gibanje, delovanje misli. Preberi kakšno staro bukvo, mogoče od zena, ta je bolj splošen ali Dhammapado (besede modrosti) ta je še bolj splošna. Da ti neko oporao nek pogled. Poskušaj malo z vzhodno filozofijo, zahodno tako poznaš.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ego-3p
5

Reply #3158 - 06.01.2011 at 20:30:57

jaz pravim da si prihodnost krojimo vsak trenutek zdaj ki pa niti ne more biti opisan ker ga gledamo vedno z zamikom , vsaka stvar je posledica in vzrok hkrati , vse skupaj se preliva v eni gmoti obstoja . Tako je tudi prav kakor je , in ce si srecen radosten miren in zadovoljen zdaj vecno z stanjem ki je potem se nima smisla obremenjevat in filozofirat o preteklosti in prihodnosti .Ljudem ki niso v miru in jih nenehno skrbi imajo strahove ko to v njih nenehno deluje namesto samo ob potrebnih situacijah kjer je akcija potrebna bi pa zagotovo prislo prav razumevanje casa. Saj ga tudi jaz sam najbrz ne razumem nekako popolno ali vsaj prblizno tocno tako da mogoce pametujem ,ampak si znam vnesti mir v sebi imam neko svojo razlago drugac niti ne znam povedat , vsaka cast pa tistim ki posvetijo razumevanje casa zato da so zmozni razlozit ali pomagat pri tem drugim in so hkrati sami v miru iz katerega edino lahko pomagajo oz razlagajo .
Back to top

IP Logged

M.L.
5

I Love YaBB 2!

Reply #3159 - 06.01.2011 at 22:38:01

Quote:
Robi wrote on 06.01.2011 at 18:48:31:
Quote:

Lp,Igor

Lp,Igor

Quote:

Ne vem, kaj je s teboj. Kje pa jaz pišem o nedualni resnici? Misel deluje v času je gibanje, vsako gibanje je v dvojnosti, tudi nagon, intuicija.
Jaz ne iščem nekih simbolov, kažipotov, znakov itd. Inteligenca nič ne pride je dar.

Ma se mi ne da več razlagati, sem ti že tolikokrat in vidim da ne zapopadeš. Poleg tega mešaš še vedno pozornost in popolno pozornost., namero s hotenjem itd. Govoriš o misli v srcu in misli v možganih...

Poglej, nikamor se ne mudi, ne bodi nestrpen, ne želi si pohval. Poskušaj spoznati, kaj pomeni nedelovanje, neobstoj. Umiri lastno gibanje, delovanje misli. Preberi kakšno staro bukvo, mogoče od zena, ta je bolj splošen ali Dhammapado (besede modrosti) ta je še bolj splošna. Da ti neko oporao nek pogled. Poskušaj malo z vzhodno filozofijo, zahodno tako poznaš.

Lp,Igor

Robi, ne daj se zmedit, poslušaj in sledi glas svojega srca, ki edini oživlja tvojega duha. Če hočeš spoznati sebe in duhovnost, se ga loti s srcem in ljubeznijo, ki sta edina s čemer se le to lahko doseže. Vsi samozvani duhovneži, ki mislijo le z umom, še ne razumejo enosti in se jim o duhovnosti še sanja ne. Spoznanje enosti lahko dosežeš le z ljubečim srcem, in ti si zelo blizu, če že ne kar na cilju.

Pa lep pozdrav.
Back to top

IP Logged

Eva
5
p

Kranj
Reply #3160 - 06.01.2011 at 23:24:35

ful mi ne znese vse tolk infota predelat
sam tolk se spomnim, da ni to prvič, da so živali množično pomirale iz zlo različnih razlogov
morske sesalce je zanašal na obalo
ptiči so se zaletaval u okna, avte
zime so ble mrzle
ne zgleda prijetno
hočem pa povedat, kolk mam že dost
k se mi zdi nefer to paranojiziranje. sicer je tud to izkušnja, ampak bi se že rada klofnla vn iz tega paranojičnga transa
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #3161 - 07.01.2011 at 09:20:53

Back to top

IP Logged

Mr.Smith