Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 182 183 184 185 186 ... 416
(Read 1935273 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: doomsday 2012 end of days
Reply #2745 - 27.09.2010 at 12:55:36

Robi wrote on 25.09.2010 at 08:23:59:
Quote:
jest popolnoma razumem kaj mi praviš etrex, nč se sekirat
lahko pa jest furam tako realnost kot mi paše
in ti lahko furaš tako kot paše teb
pa je
pa smo usi srečni
jest bi bil npr še dodatno nesrečen če bi mogu živet v tvoji realnosti

To je možno le teoretično, če bi oba živela neodvisno eden od drugega.
Če pa sta bolj ali manj "soseda" in eden vozi na njivo gnoj, drugemu pa smrdi, potem pa nista več oba srečna. Smiley

Zato je to naivno in sebično rečt, da lahko vsak fura svojo realnost, pa smo vsi srečni.

Ego preveč poje Robi ! Se strinjam s teboj!! Smiley
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2746 - 27.09.2010 at 16:43:40

Alojz in Sandib wrote on 27.09.2010 at 12:35:00:
Tole gape je preseravanje.In to čist običajno.A nismo vsi eno-enako čuteči itd? Vsa naša realnost je globalno ista-individualno je pa zgolj izraz našega ega in nič več. Tako,da se z raznimi forami o kakršnikoli večvrednosti ne strinjam. Nekdo ima olje in drva drugi pa slamo v povprečju je obema toplo,a je eden še vedno na hladnem.To je sistem nakladanja!! POskrbi zase-reši se kdor se mora-cena ni pomembna!!!! To je razmišljanje za v smeti!! Wink
SINHRONOST --Pomeni statičen geografsko astronomski položaj, Luna-ZEmlja ,ker se vrtita sinhrono po osi,To moraš dojeti gape!! Wink Pot po ekliptikah sočasno v nasprotni smeri je pa tudi treba dojeti. Wink

ne
nismo vsi eno - enako čuteči!
ker nimamo istih egotov,
ob-čutmo enako zadevo različno

nism govoru o večvrednosti ampak o različnosti, usaj tak je bil namen se mi zdi ...

kolkrkoli da je ... četudi je preseravanje, je moje preseravanje ... moja realnost
različna od kašne druge

pa probi ti dojet vprašanje ... da ne boš ponavlju odgovora ki ga ne iščem ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #2747 - 27.09.2010 at 19:54:41

Quote:
http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1233678557/2730#2735

oba živiva neodvisno en od drugega
dokler nisva v interakciji ... do takrat jest pač furam svojo realnost ... ko se srečava, je pač ne več, so what ... baš mi je blem ...

A nismo vsi eno ?

In nikoli nismo čisto neodvisni. Živimo na istem planetu...dihamo isti zrak...smo podvrženi istemu sistemu....

Tudi, ko si z nekom neposredno v interakciji, še vedno furaš svojo realnost, pravzaprav si z nekom v interakciji ranvo zato, ker želiš furati in samo-potrditi svojo realnost.
Si lahko le to, kar si. Zato je tudi govorjenje eno in realnost nekaj drugega....
Quote:
ko pride do interakcije so se realnosti prisiljene združit ... zakaj pa mislš da obstajajo ljudje ki se umaknejo u samoto?
ker nam je bedast se družit z omejenimi ljudmi in da moramo zarad tega bit omejeni ...

"Bedast" ni noben odgovor....
Dejstvo, da temu rečemo "bedast", je v tem, ker se ne zavedamo lastne omejenosti.
Če ne bi bil v sebi omejen, če ego ne bi bil tako močan, ne bi obsojal in se počutil bedasto.

Ljudje se umaknejo v samoto zato, ker se niso sposobni soočiti z delom sebe, ki ga v sebi ne marajo. A nekdo pa vedno znova in znova le izziva tisti del nas, ki ga ne maramo. To pa potem le projiciramo v drugega in sklepamo, da je drugi bedast, ker se sami počutimo bedasto.
Quote:
zakoni so pač zakoni, smo jih napisal ljudje ko smo z  (omejenimi/nepopolnimi) čutili opazoval naravo in popisal njeno delovanje ... tem zakonom lahko verjameš in se jih držiš, lahko pa ne ... če še nisi opazu gre tistim ki se zakonov ne držijo precej bolje u življenju ...

Jaz ne bi tako posploševal....
Zakaj pa potem nisi v zaporu...tam je kar nekaj takih, ki se ne držijo in se niso držali zakonov.... Smiley
Quote:
Tole gape je preseravanje.In to čist običajno.A nismo vsi eno-enako čuteči itd? Vsa naša realnost je globalno ista-individualno je pa zgolj izraz našega ega in nič več.

Se strinjam.
Vsi imamo čuteče telo in bolj ali manj enak program razmišljanja...Vsi čutimo bolj ali manj enako, le razlagamo si drugače...odvisno od ega.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #2748 - 27.09.2010 at 19:57:45

Quote:
ne
nismo vsi eno - enako čuteči!
ker nimamo istih egotov,
ob-čutmo enako zadevo različno

Ego nič ne čuti.
Ego le razlaga (sodi) občutke.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2749 - 28.09.2010 at 11:27:28

*A nismo vsi eno ?*
smo smo
ampak mamo občutek da smo ločeni - za svoj ego pač ...
vpliv skupne zavesti je skoz prisoten - čeprow se ga ne zavedamo - nezavedno kukr
temu vplivu ki se prenaša iz vseh na vse jest ne bi reku interakcija ... bi se pa zadeva približala interakciji u primeru ko so posamezniki močneje povezani ... ker so si blizu - se poznajo ...

bedast je super odgovor
taka je realnost
bedasta

različni ljudje se pač umaknejo u samoto zarad različnih zadev ... nism pa meu u mislih ljudi ki jim je safr in se 'umaknejo' tko da so še vedno med ljudmi, ampak so pač umaknjeni Tongue
ampak o ljudeh ki so realizirani do neke mere in če hočejo naprej - do konca spoznat sebe - je lažje u samoti, kot pa v vrvežu ... obje je izvedljivo ... neki pa je pač lažje za izvest ...
recimo
u blj plemenskih skupnostih k so še mel šamane, so oni živel u kuči ki je bla odmaknjena od vasi ... menda ...

ne vem zakaj pišeš da ne bi posploševal, pa hkrati posplošuješ ...

zakone smo napisal prometne, obnašalne, fizikalne, ipd ... večim ko daš opolnomočenje blj si omejen
to je ja jasno?

jest pač rečem, da kar ti čutiš čutiš skoz ego.
brez ega čutit ne moreš
torej
čuti ego
občutke ma mogoče ego, mogoče jih maš pa ti
čute ma zihr ego - on sprejema signale, jih do neke mere interpretira in ti jih pošilja ... ti pol z njimi delaš kar pač delaš
čustva ma glih tko ego čez
tud odzive na njih - reakcije - dokler se tolk ne ozavestiš da si sposobn akcije

pač, tko jest mislm, verjamem, vem
taka je moja realnost
se skoz spreminja ... ampak samo še u detajlih zadnje čase ...

niti me na zanima če se vama moje pisanje zdi bedasto al pa preseravatorsko
tako pač je
jest razlagam seb
če pa koga kej zanima si lahko mojo razlago zadev sebi prebere in uporabi ...

še to
*nismo vsi eno - enako čuteči!*
je blo original napisano kot
*A nismo vsi eno-enako čuteči*
se reče ... alojz s temi svojimi enovrstičnicami brez presledkov okol minusov - pomišljajev - me je mikro zamedu ... ker je pač zbasu u en stavek 2 zadevi z različnih nivojev ... in pol jih je še združu z minusom, brez presledkov ...
bi reku
tm kjer smo eno, tm ne čutmo več, ker čutov ni
dokler smo čuteči, nismo eno - vsaj te percepcije ne moreš imet - lohk pa maš vedenje - verjameš
(ko odide zadnje čuteče bitje odidemo tud mi ... so rekl uni ki vlečejo tavelik voz - velika jana)
Back to top
« Last Edit: 28.09.2010 at 13:39:22 by gape »  

WWW WWW  
IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2750 - 28.09.2010 at 15:55:03

gape wrote on 28.09.2010 at 11:27:28:
*A nismo vsi eno ?*
smo smo
vpliv skupne zavesti je skoz prisoten - čeprow se ga ne zavedamo - nezavedno kukr
temu vplivu ki se prenaša iz vseh na vse jest ne bi reku interakcija ... bi se pa zadeva približala interakciji u primeru ko so posamezniki močneje povezani ... ker so si blizu - se poznajo ...

bedast je super odgovor
taka je realnost
bedasta

različni ljudje se pač umaknejo u samoto zarad različnih zadev ... nism pa meu u mislih ljudi ki jim je safr in se 'umaknejo' tko da so še vedno med ljudmi, ampak so pač umaknjeni Tongue
ampak o ljudeh ki so realizirani do neke mere in če hočejo naprej - do konca spoznat sebe - je lažje u samoti, kot pa v vrvežu ... obje je izvedljivo ... neki pa je pač lažje za izvest ...
recimo
u blj plemenskih skupnostih k so še mel šamane, so oni živel u kuči ki je bla odmaknjena od vasi ... menda ...

zakone smo napisal prometne, obnašalne, fizikalne, ipd ... večim ko daš opolnomočenje blj si omejen
to je ja jasno?

brez ega čutit ne moreš
torej
čuti ego
čute ma zihr ego - on sprejema signale, jih do neke mere interpretira in ti jih pošilja ... ti pol z njimi delaš kar pač delaš
tud odzive na njih - reakcije - dokler se tolk ne ozavestiš da si sposobn akcije

taka je moja realnost

tako pač je
jest razlagam seb

še to
se reče ... alojz s temi svojimi enovrstičnicami brez presledkov okol minusov - pomišljajev - me je mikro zamedu ... ker je pač zbasu u en stavek 2 zadevi z različnih nivojev ... in pol jih je še združu z minusom, brez presledkov ...
bi reku
dokler smo čuteči, nismo eno - vsaj te percepcije ne moreš imet - lohk pa maš vedenje - verjameš
(ko odide zadnje čuteče bitje odidemo tud mi ... so rekl uni ki vlečejo tavelik voz - velika jana)

V smislu,da  je naše občutenje sveta in nas samih približno enako-Ego pa poje po svoje to je dejstvo. Wink
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #2751 - 29.09.2010 at 23:06:30

http://setyoufree.lefora.com/2010/09/25/evelyn-paglini-natural-magic-predictions...

se splača registrirat, da lahko pol vse se posluša in to...
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #2752 - 30.09.2010 at 22:26:19

Raymond Francis, Robert Gleason - Mayans & 2012 / Optimal Health - 28 September 2010

http://setyoufree.lefora.com/2010/09/30/raymond-francis-robert-gleason-mayans-20...

Date: 09-28-10
Host: George Noory
Guests: Raymond Francis, Robert Gleason

In the first half of the show, editor and author Robert Gleason joined George live in the studios at WOR in New York City to talk about the ancient Mayans, prophecies, and 2012. The Maya, who were great astronomers and mathematicians, had five long count calendars which could be considered more like countdowns than calendars, he said. They revered prophecies, astral insights, and shamans, and believed that the stars were all gods that controlled all aspects of life on Earth, he continued. 1,000 years ago, one of their gods, Quetzalcoatl, was incarnated as one of the Toltec Kings, they believed.
Gleason has found similarities between the Bible's Book of Revelation and the Mayan's end time visions. Revelation refers to Four Horsemen of the Apocalypse, and the Mayans had their equivalent with four catastrophes, he noted. "In both cases the reign of humanity comes to an end on Earth," he added, noting that there is a scientific basis for various catastrophes such as drought, and depletion of resources. There have been five major extinction events in evolutionary history, and "we're going through number six now," Gleason suggested.
---------------------------

In the second half of the show, MIT educated chemist Dr. Raymond Francis shared his approach to health. There is really only one disease, he said, and that is the malfunctioning of cells, which is brought about by either deficiencies or toxicities. The body can become imbalanced by ingredients such as aspartame and MSG, and people should take care to avoid them, as well as sugar, and wheat, he outlined.
While he advocated taking supplements like Vitamin C, Francis advised people to seek out quality products (he offers a free report on choosing the right supplements). A critic of the American system of medicine, he suggested that their whole paradigm is wrong-- "only 10-15% has any basis in science, and the rest of it...is just basically a collection of anecdotes, and that's why it doesn't work." Modern medicine is all about suppressing the symptoms of disease with drugs and surgery, instead of looking at the roots causes of a problem, he added.
Embarrassed
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #2753 - 30.09.2010 at 23:05:45

You will love this one : )

September 29, 2010 -  On CNN....
Researcher Robert Hastings talks claims that
extra terrestrial beings have visited nuclear weapons sites on Earth.

http://www.youtube.com/watch?v=6803wa6KlaU

The Star Elders said YEARS AGO that those from other worlds would never let another nuke go off,
and now CNN says that UFO's are deactivating missiles!!! Yahoo!

Here is What the Star Elders have said about this ...

*** Star Elders and Buddhist Monks share that Supernatural
Divine Powers will intervene Nuclear War
 http://www.kachina.net/~alunajoy/2005jan.html

*** The Awakening of the Samurai Light Workers
http://www.kachina.net/~alunajoy/2007june.html
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #2754 - 02.10.2010 at 10:58:37

Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2755 - 03.10.2010 at 13:41:33

gape wrote on 28.09.2010 at 11:27:28:
*A nismo vsi eno ?*
smo smo

bedast je super odgovor
taka je realnost
bedasta

recimo

to je ja jasno?

brez ega čutit ne moreš
torej
čuti ego

taka je moja realnost

tako pač je
jest razlagam seb

še to
bi reku

Filozofija do jaja  Smiley

Vidis gape to je razlika v nas samih, ne pa zaradi tega ker je eden nevem kaksen filozof, pa bo zanjga kar zakon spremenjen, bo lahko letel... ne sanjat.

Pa koga zdaj brigajo obnasalni in prometni zakoni? To so vzorci ki se spremenjajo ne pa fiksni zakoni o katerih govorimo zaboga.

Imamo tehtnico na eni strani je kilogram na drugi 2kg utez, razumes to je fiksni zakon da bo 2kg materije vedno tezje kot 1kg ne glede na cloveka in njegove vzorce, zato ni letecih ljudi in ne neumnih svetlobnih bitij! Nasa zavest ne more vplivat na delovanje EM sile zaradi katere je vse kar je, so zdruzeni atomi v elemente in naprej v telesa... zato je energija, gravitacija, vremenski tokovi vse kar si lahko zamislis.

Do zdej je blo se vedno po zdravi praksi, kmalu bos tudi ti prenehal verjet bedarijam, ker ta tvoja levitacija je tvoja vera, ne pa prakticna izkusnja  Tongue

In tu je se osnovni problem na katerega opiminja Alojz, ceprav nase misli nas EM tok lahko delno manipuliramo, ne moremo pa tudi v nas spreminjat kar zakonov, smo soodvisni in pika. Moramo cakat tisocletja da pridemo do dozorele zavesti in v casu zivljenja liti krvav pot da si sampion v skoku v visino.

Taksna je praksa in realnost v vsakdanji resnicnosti, nekateri pa sanjaste o letecih ljudeh Roll Eyes
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2756 - 03.10.2010 at 21:22:44

in zato smo doom-ed
(bomo - okol 2012)
ker pač je taka realnost,
ker je 1 kila
1 kila

in ker je ena plus ena dva

pa je res?
bog ve ... tko smo se pač zmenil ... in tko vemo da je ...

pa je?

res?
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Etrex
5

Reply #2757 - 04.10.2010 at 10:42:26

Gape ce se nisi opazil te nase kozmicne zagate, vedno se vrti vse okrog nekega centra (nad) identitete in to vse zaradi nase navidezne varnosti.

Vcasih je bila zemlja sredisce, vesolje pa kot neka zaplata z zvezdami, ko smo spoznali brezmejno globino in naso neskoncno neumnost, smo presli na plan stevilka 2 ker prvi ni palil, pa naredimo iluzijo varnosti na taksen nacin da naredimo za sredisce naso zavest aka novodobna zblefirana duhovnost in spet smo na istem sranju. Navzven, navznoter nobene razlike isto sranje, zato se rece da gre v tretje rado Wink
Resnica je da ne moremo sprejeti nase neskoncne majhnosti in soodvisnosti ceprav po drugi strani najvisjega duha, to pa je tako jedro problema.

Pa je res , kar smo se zmenili. Povej kaksen pomen ima to na majhni zemljici ki je kot prah ki plava po neskoncnem polju eksistence.

Ni vazno kaj verjamemo kaj si mislimo, ker to vpliva samo povrsinsko, realnost je nekaj nedojemljivo vseoobseznega, zato ne moremo spremeniti nic v tej smeri.

In kaj hoces rect da bomo doomed, ker verjamemo da je verjetno le res tako kot je in da 1 kila ne more biti vec ali manj kot to kar je?
Dej nehi Grin
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2758 - 04.10.2010 at 15:47:16

Vsem!!!

Nepomembno kaj se mi zmenimo in kaj mi želimo!! Vesoljna resnica je samo ena in ta je ;Vse je vesolje samo-vse je njegova večna in sedanja  samodelujoča samomnifestacija  tudi ljudje. Človek lahko to dejstvo spozna ko vesolje samo to uresniči v človeku,ki je njegova (Vsi in vse)živa samomanifestacija.Ima kdo kaj za dodati temu????? Cheesy Cheesy Lahko sploh dojamete svoj obstoj?? Wink
Back to top

IP Logged

ego-3p
5

Reply #2759 - 04.10.2010 at 21:00:39

nic cudeznega v tvoji izjavi sej drugac ne more bit .
vesolje si ce ne te pa ni  Grin
sam tut ego mora bit , hudicek ma pa res mal premocno zeljo po vladanju  Grin
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 182 183 184 185 186 ... 416