Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 181 182 183 184 185 ... 416
(Read 1935823 times)
gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Re: doomsday 2012 end of days
Reply #2730 - 24.09.2010 at 11:29:08

Etrex wrote on 23.09.2010 at 15:25:21:
Lahko ljudje verjamejo marsikaj, pa na podlagi tega to ne bo postala nikoli realnost.

Ljudje verjamejo v svetlobna bitja in nevem kaksne dimenzije ze od vedno, pa je to resnica samo v njihovih mozganih.

Resnica ne postane kot taksna, recimo ljudje si od vedno zelijo leteti in to je postala resnica, nikoli pa ne bo resnica da bo clovek letel brez pripomockov samo v sanjah razumes v cemu je fora?

Svet, realnost ima iste zakonitosti od vedno in iste bo tudi imela, pa marsikaj ljudje verjamejo pa se ni od pantiveka nobena zakonitost spremenila Smiley

tko pač mislš ti
in jest se ne strinjam s tabo ...
svetlobna bitja obstajajo, ljudje jih do neke mere percepiramo in kot take jih poznamo ...
ljudje lahko letijo, če le to nameravajo, če si tega želijo, bojo samo nesrečni ...
realnost je tista ki si jo nafuraš ... ni za vsakogar ista realnost ... one so multo različne ...
in to je realnost - multo različnih realnosti, ki se pol ob interakciji sklobasajo u eno
zakonitosti u 'realnosti' kot jo ti imenuješ veljajo zate samo če jih sprejmeš kot take ... kar pa ti ni treba ...

zemlja naj bi bla itaq samo en procesor, ki procesira zahteve - realnosti - jih usklajuje - in 'feeda' ljudem nazaj v obliki dogodkov ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

ego-3p
5

Reply #2731 - 24.09.2010 at 12:29:50

gape wrote on 24.09.2010 at 11:29:08:
Lahko ljudje verjamejo marsikaj, pa na podlagi tega to ne bo postala nikoli realnost.

Ljudje verjamejo v svetlobna bitja in nevem kaksne dimenzije ze od vedno, pa je to resnica samo v njihovih mozganih.

Resnica ne postane kot taksna, recimo ljudje si od vedno zelijo leteti in to je postala resnica, nikoli pa ne bo resnica da bo clovek letel brez pripomockov samo v sanjah razumes v cemu je fora?

Svet, realnost ima iste zakonitosti od vedno in iste bo tudi imela, pa marsikaj ljudje verjamejo pa se ni od pantiveka nobena zakonitost spremenila Smiley

tko pač mislš ti
svetlobna bitja obstajajo, ljudje jih do neke mere percepiramo in kot take jih poznamo ...
ljudje lahko letijo, če le to nameravajo, če si tega želijo, bojo samo nesrečni ...
realnost je tista ki si jo nafuraš ... ni za vsakogar ista realnost ... one so multo različne ...
in to je realnost - multo različnih realnosti, ki se pol ob interakciji sklobasajo u eno
zakonitosti u 'realnosti' kot jo ti imenuješ veljajo zate samo če jih sprejmeš kot take ... kar pa ti ni treba ...

zemlja naj bi bla itaq samo en procesor, ki procesira zahteve - realnosti - jih usklajuje - in 'feeda' ljudem nazaj v obliki dogodkov ...

mi vsi zivimo v enosti v eni realnosti vesolja, znotraj tega pa imamo vsak svojo realnost svoj svet , primer pred naju postavijo kitaro , oba vema kaj je to in nikol nebo nic drugega kot kitara , ampak kljub temu jo vsak od naju dojema po svoje, jaz ker imam drugacna nameravanja in odnos do necesa  lahko to vidim popolnoma drugacno kot ti.
ja res zelja sama nic ne pomaga , lahko pa spremenim moj odnos do necesa moje nameravanje in s tem lahko spremenim svoj svet .,ker se spremenim jaz zacnem opazat vse kar je v skladu z mojim stanjem to kar drugace nebi opazil. to pa v bistvu realnosti ki nam je vsem skupna ne spremeni, mi lahko samo izbiramo v skladu z svojimi danostmi in znotraj teh moznosti ki nam jih nudi trenutno stanje dela vesolja v katerem zivimo .
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2732 - 24.09.2010 at 14:53:58

gape wrote on 24.09.2010 at 11:29:08:

tko pač mislš ti

Ne razumes kaj ti pravim.
Ti lahko reces da ljudje lahko letijo, da obstajajo svetlobna bitja.

Jaz tebi lahko recem da v desetih sekundah stegnem roko in ti dam pesk iz marsa v dlan.

To pa ni resnica, no zate je lahko zame so blodnje, ker se to v resnici ne dogaja in ne obstaja, dogaja se samo v glavi razumes?

Kateri clovek je v zgodovini letel. Pokazi povej? To pomeni recimo manipulacija z zakonom gravitacije, tega mi ne mores pokazat ne dokazat, lahko samo na slepo govoris, kako je zate to resnica. Resnico moras podpreti z necim, cene so samo besede Roll Eyes

Tukaj se stvari koncajo, ker se blodenj ne da dokazati, pokazati, so kot , zmote, lazi ali verovanja v katere lahko verjames pa se ne pomeni da so resnica Wink

In se enkrat lahko trdim pa ce zate drzi ali ne tako je, od vedno so zakonitosti iste, v pradavnini ni bilo prav nic drugace kot zdaj zakonitosti so delovale isto na nas, edino kar se je spremenilo se je spremenilo v nasih glavah- odnos do teh zakonitosti.
Back to top

Stvarstvo ne odloča, odloča človek z svobodno voljo.

IP Logged

ego-3p
5

Reply #2733 - 24.09.2010 at 16:14:15

bomo v kratkem videli kaj vse je mogoce in preseneceni bomo   Shocked
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2734 - 25.09.2010 at 02:33:43

jest popolnoma razumem kaj mi praviš etrex, nč se sekirat
lahko pa jest furam tako realnost kot mi paše
in ti lahko furaš tako kot paše teb
pa je
pa smo usi srečni
jest bi bil npr še dodatno nesrečen če bi mogu živet v tvoji realnosti

ne bi zdej jest kle o dokazih za ... dokazi so se nekak izkazal da so oni za posameznika ...

rajši dokaž ti da so blodnje
Tongue

kot je reku egotrip
hmal bomo vedl ... usi ...
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #2735 - 25.09.2010 at 08:23:59

Quote:
pa je
pa smo usi srečni

To je možno le teoretično, če bi oba živela neodvisno eden od drugega.
Če pa sta bolj ali manj "soseda" in eden vozi na njivo gnoj, drugemu pa smrdi, potem pa nista več oba srečna. Smiley

Zato je to naivno in sebično rečt, da lahko vsak fura svojo realnost, pa smo vsi srečni.
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2736 - 25.09.2010 at 13:14:54

gape wrote on 25.09.2010 at 02:33:43:
pa je
pa smo usi srečni

ne bi zdej jest kle o dokazih za ... dokazi so se nekak izkazal da so oni za posameznika ...

rajši dokaž ti da so blodnje
Tongue

kot je reku egotrip
hmal bomo vedl ... usi ...

Ti govoris zdaj o neki invidualni realnosti, kako nekaj narediti, ali to zmores itn Roll Eyes

Tukaj govorim o zakonih, kot si sam rekel leteci ljudje, svetlobna bitja.

Seveda ima vsak svojo realnost, ampak ko govorimo o zakonitostih so te fiksne in za vse veljajo enako od vedno. Sam ves da ce hoce clovek visok skok potrebuje za to ogromno treninga in ali volje kar je podobno v nekem oziru Wink

In kaj ti naj jaz dokazem? Saj sam ves da ni letecih ljudi, bos moral to ti meni dokazat, ker jaz ti ne morem dokazat dokazano Grin

No ok lahko tudi poves katere zakonitosti v tvojem svetu veljajo drugace kot pri meni? Govorim seveda o osnovnih zakonitostih ki so od vedno iste.

Pa se to moras upostevat, ce se na katerem planetu za primer zniza gravitacija, temperatura, je to sprememba vzrok posledica, ne da se je zakonitost spremenila, ker je od vedno enaka.

Enako kot se je pri ljudeh to spremenilo, je drugace kot vcasih ampak zakonitosti so enake Tongue

Jaz ti nocem nic vsiliti, to je enako kot pogovor ki je tekel a se luna vrti sinhrono, kdor trdi da ne je v zmoti, jebiga Gape v zmoti si Tongue
Back to top

IP Logged

Etrex
5

Reply #2737 - 25.09.2010 at 13:25:57

ego-3p wrote on 24.09.2010 at 16:14:15:

Ravno vidim kaj vse je mogoce in res sem presenecen, drugi pa ki pricakujeste nevem kaj in poslusaste tiste komedije kanalizatorje nadangelov Grin

Ma saj ne bo rablo dolgo cakat, tako vsi pricakujete 2012 kako bo prislo nevem kaj, verjetno je to misljeno v kratkem?

No saj jaz bom tukaj v kratkem se javil in vas bom vprasal, ste preseneceni kaj vse ste vidli, no ste zdaj preseneceni!

Komaj cakam Smiley
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #2738 - 25.09.2010 at 13:39:01

Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #2739 - 25.09.2010 at 17:00:05

Petra. wrote on 25.09.2010 at 13:39:01:

weird  Smiley
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

ego-3p
5

Reply #2740 - 26.09.2010 at 13:31:37

Etrex wrote on 25.09.2010 at 13:25:57:
ego-3p wrote on 24.09.2010 at 16:14:15:

Ma saj ne bo rablo dolgo cakat, tako vsi pricakujete 2012 kako bo prislo nevem kaj, verjetno je to misljeno v kratkem?

Komaj cakam Smiley

a ti tut  Grin
Back to top

IP Logged

Eva
5
p

Kranj
Reply #2741 - 26.09.2010 at 17:48:41

Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #2742 - 26.09.2010 at 22:09:37

Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #2743 - 27.09.2010 at 11:43:17

http://www.gape.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?num=1233678557/2730#2735

oba živiva neodvisno en od drugega
dokler nisva v interakciji ... do takrat jest pač furam svojo realnost ... ko se srečava, je pač ne več, so what ... baš mi je blem ...

vsak živimo v svoji realnosti
pa če si to priznaš al pa ne ...

ko pride do interakcije so se realnosti prisiljene združit ... zakaj pa mislš da obstajajo ljudje ki se umaknejo u samoto?
ker nam je bedast se družit z omejenimi ljudmi in da moramo zarad tega bit omejeni ...

kjub svoji neomejenosti ...

zakoni so pač zakoni, smo jih napisal ljudje ko smo z  (omejenimi/nepopolnimi) čutili opazoval naravo in popisal njeno delovanje ... tem zakonom lahko verjameš in se jih držiš, lahko pa ne ... če še nisi opazu gre tistim ki se zakonov ne držijo precej bolje u življenju ... zakonitosti so take kot so, dokler so, dokler ne ugotoviš da za tebe ne veljajo, če tko izbereš ...

jest vem da ljudje ki znajo letet so
celo kašnga poznam ki je že levitiru - kar je začetek letenja ... tko da ... morš pač dokazat mi zadevo ki se je ne da dokazat ... ker je pač negacija
in negacija je smet
letenje ni smet
negacija letenja je smet

in ne
ni blo govora o sinhronem vrtenju
govora je blo o tem da se ne vrti (kot se vrtijo ostali naravni sateliti)
sinhronost je alojz prnesu u pogovor
ona pa zdrži kot 'dokaz' izključno če opazuješ zemljo in luno kot zaprt sistem ...
u nobenem drugem primeru ne
in če si pač omejen na zemljo in luno ... men to ni blem ... probi pa razumet da jest nism, da moja namera je mnogo daljša ...

evo ene znanstvene razlage zate :

Eva wrote on 26.09.2010 at 17:48:41:

Petra. wrote on 26.09.2010 at 22:09:37:

hitr drva kupvat ... če bo res taka štala kot prognozirajo, u mestu ne bo kurjave ...

moja realnost je da nism u mestu, da mam 2 drvarnici polni drv in usaj 1000 l kurilca na zalogi ... na hladnjočo pa sm se nekoliko prvadu u supermzli bajti zadnjih neki let ... tm več nism, ni nobene izolacije in požre preveč kurjave ...

kašna je tvoja realnost?

že lohk letiš?

Smiley
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2744 - 27.09.2010 at 12:35:00

Tole gape je preseravanje.In to čist običajno.A nismo vsi eno-enako čuteči itd? Vsa naša realnost je globalno ista-individualno je pa zgolj izraz našega ega in nič več. Tako,da se z raznimi forami o kakršnikoli večvrednosti ne strinjam. Nekdo ima olje in drva drugi pa slamo v povprečju je obema toplo,a je eden še vedno na hladnem.To je sistem nakladanja!! POskrbi zase-reši se kdor se mora-cena ni pomembna!!!! To je razmišljanje za v smeti!! Wink
SINHRONOST --Pomeni statičen geografsko astronomski položaj, Luna-ZEmlja ,ker se vrtita sinhrono po osi,To moraš dojeti gape!! Wink Pot po ekliptikah sočasno v nasprotni smeri je pa tudi treba dojeti. Wink
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Pages: 1 ... 181 182 183 184 185 ... 416