Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 141 142 143 144 145 ... 416
(Read 1937927 times)
Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Re: doomsday 2012 end of days
Reply #2130 - 25.02.2010 at 16:36:49

Sem prebral.
Saj v bistvu sam trdim isto, le s svojimi besedami. Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2131 - 25.02.2010 at 17:06:29

Titud, ne govorim o nobeni inteligenci z veliko začetnico, apak o navadni naravni inteligenci. Ja, kdo pa je zate inteligenten, tisti z večjim IQ-jem? Ta, ki vse gleda iz razuma ali mešanica razuma, spomina in domišljije, ter logike. In pa še bebasto merjenje čustvene inteligence sem pozabil omeniti. Je to?
To ni inteligenca. To je navadno zavajanje ljudi s pomočjo zananosti in neke metafizike. Temelji pa na navadni misli, to zavajanje. Razumski človek tega ne počne.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2132 - 25.02.2010 at 20:57:55

Vsem!

Če bi mene  nekdo vprašal,kakšno je moje mnenje o  mojem umu -zavesti in misli kot moji življenjski vsebini v njunem medsebojne Em izmeničnem valovanju bi iskreno odgovoril; nič nimam proti samemu sebi,ker tak kot sem ---sem v celosti individualna vesoljna življenjska samopojavnost. Dejal bi mu takole ; takšne kot so moje natalne življenjske predispozije v takšni življenjski vesoljni individualni elementarni in življenjski samopojavnosti  živim in rastem v vesoljnem večno-sedanjem samodelovanju (teološko božjem duhu)- v resnici vesoljni EM sili.

Postavil bi pa mojemu spraševalcu tole vprašanje :Kaj misliš je Bog sam (vseobsežna vesoljna elementarna  in življenjska večno-sedanja samodelujoča vsepojavnost);;; zadovoljna,srečna,zaljubljena,egoistična,naučena,zmanipulirana,vojskojoča,prestr
ašena,pametna-neumna- iteligentna razumna narcisoidna enost????  

Ali ni  Bog samo takšna kot je,ali je lahko drugačen?

Kakšen sem potem lahko jaz ? Sem lahko proti svoji volji drugačen kot sem? Odgovoril bi mu , nemogoče!!!!  Wink

In bi nadaljeval ; Dovolim si pa razumeti ,da  sama vsevesoljna elementarna in življenjska večno-sedanja samodelujoča samopojavnost (teološko Bog)samodeluje preko EM sile (duha) name (ker ga razumem kot sebe) in zaupam ,da me (vesoljna samopojavnost) tako samodejno popelje do vsevesoljnega življenjskega samo razsvetljenstva kjer se bova zrcalila jaz in BOG- kot enotna skupna samospoznana življenjska enost drug v drugemu..Jaz v večno-sedanji vesoljni vseobsežni samopojavnosti in vesoljna vseobsežna samopojavnost v meni tu in sedaj.

Tu sem želel povedati,da vse tehnike seminarji, raznih ego mistikov razsvetljenjstva -osebno odrekanje-duhovno licemerstvo, vaje za dojemanje skrivnosti vseh skrivnosti,vse umske zavestne miselne špekulacije kako se poduhoviti in razsvetljiti ne pomagajo ---če sebe najprej ne spoznamo in se '''brezpogojno sprejmemo''' v celosti takšni kot smo ---tu in sedaj!!!!  Smiley Smiley

Lp Alojz Wink

Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #2133 - 26.02.2010 at 07:53:42

Quote:
če sebe najprej ne spoznamo in se '''brezpogojno sprejmemo''' v celosti takšni kot smo ---tu in sedaj!!!!

saj to bistvo vedno poudarjam.
Spoznati sebe, svoja prepričanja, način razmišljanja, kako um deluje...in ta dejstva sprejeti kot resnico skozi katero se zrcali vesolje.

Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #2134 - 26.02.2010 at 09:14:49

Quote:
Titud, ne govorim o nobeni inteligenci z veliko začetnico, apak o navadni naravni inteligenci. Ja, kdo pa je zate inteligenten, tisti z večjim IQ-jem? Ta, ki vse gleda iz razuma ali mešanica razuma, spomina in domišljije, ter logike. In pa še bebasto merjenje čustvene inteligence sem pozabil omeniti. Je to?
To ni inteligenca. To je navadno zavajanje ljudi s pomočjo zananosti in neke metafizike. Temelji pa na navadni misli, to zavajanje. Razumski človek tega ne počne.
Lp,Igor

Razumski človek svoja dejanja utemeljuje na razumu, kar pa še ne pomeni, da so dejansko razumna. Največkrat gre za naknadno racionalizacijo čustvenih reakcij (dejanj iz afekta), kar sistematizira  t.i. čustvena inteligenca, s čimer naj bi ta dejanja naredila predvidljiva in s tem obladljiva (manj stresna), vendar so zaradi napčenag izhodišča tudi po moje še vedno zgolj pogojno razumna (razumljenost nerazumnih dejanj ji še ne naredi razumne).

Jebeno je skratka razumnost utemeljavat z orodjem, ki je hkrati usposobljeno za preživetveno strategijo z varanje, ker (za)vara(va) tudi samega sebe (če se ne zaveda svoje dejanske vloge/funkcije) . Pozornost mi je vzbudila ena teza, da je pamet ćloveško sredstvo za mimikrijo (za pretvajanje, da si nekaj drugega), kar je prazpraprav čisto naravna stregija preživetja npr, pri vseh živalih, ki se z mimikrijo zlivajo z okoljem (npr. paličnjak, kameleon, skat...) ali izdajajo za nekaj drugega (npr. vzorci oči plenilcev na krilih metulja). Jeba se pri človeku začne, ko začne sam sebi verjet, da dejnkso je tisto, za kar se pred drugimi (zaradi objektivne preživetne strategije) pretvarja, da je. Zato je bil po moje prisljen razvit tudi intuicijo, skatero zapopada bistvo stvari (ima vpogeld v bit skozi totaliteto) tudi samega sebe (svojo bit)  kot razum uporabljočega bitja. In tudi zato sam na razum ne gledam tako negativno/odklonilno, saj mu intuicija omogoča, da ga ne uporablja za  zavajanje samega sebe (svoje biti). To celostno delovanje  bi jest poimenoval za inteligentno.  
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2135 - 26.02.2010 at 10:40:21

Saj napisano je razumno Titud,problem je ker ni odgovorjeno.Iz kje izhaja intuicija, iz kje razumskost kaj je zavest in kako se kaže kot posledica -vzrok  vsega tega naša inteligenca***'? Igor ima najbolj prav ko pravi inteligenca je dar. Od kje ta dar? Iz življenja samega!! Kako-iz dednostne veje drevesa življenja!!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2136 - 26.02.2010 at 11:37:09

Alojz in Sandib wrote on 26.02.2010 at 10:40:21:
Saj napisano je razumno Titud,problem je ker ni odgovorjeno.Iz kje izhaja intuicija, iz kje razumskost kaj je zavest in kako se kaže kot posledica -vzrok  vsega tega naša inteligenca***'? Igor ima najbolj prav ko pravi inteligenca je dar. Od kje ta dar? Iz življenja samega!! Kako-iz dednostne veje drevesa življenja!!

Imam tudi prpombo na razum ko govoriš,da razum vara samega sebe.Ja lahko vara tistega,ki v sebi ni ozavestil prevar lastnega razuma.Ko ti sebe brezpogojno sprejmeš v celosti lastnega sebstva je takšno varanje razuma odkrito in ozaveščeno v tvojem sebstvu.

To je vesoljni življenjski samoproces,ko tvoja (akumulirana)zavest  intuicijsko spregovori v tebi samemu in se ponovno realno ozavesti-to je ta podedovana življenjska intuicija,zato se ne zbudi pri vsakomur(danes) in potem človek nima (Ozaveščenega)osebnega  orodja za  kontrolo in vodstvo lastnega razuma-uma.Nima kot pravi Poet ozaveščenega življenjskega avtopilota. Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2137 - 26.02.2010 at 19:17:30

titud wrote on 26.02.2010 at 09:14:49:
Quote:
Lp,Igor

Razumski človek svoja dejanja utemeljuje na razumu, kar pa še ne pomeni, da so dejansko razumna. Največkrat gre za naknadno racionalizacijo čustvenih reakcij (dejanj iz afekta), kar sistematizira  t.i. čustvena inteligenca, s čimer naj bi ta dejanja naredila predvidljiva in s tem obladljiva (manj stresna), vendar so zaradi napčenag izhodišča tudi po moje še vedno zgolj pogojno razumna (razumljenost nerazumnih dejanj ji še ne naredi razumne).

Jebeno je skratka razumnost utemeljavat z orodjem, ki je hkrati usposobljeno za preživetveno strategijo z varanje, ker (za)vara(va) tudi samega sebe (če se ne zaveda svoje dejanske vloge/funkcije) . Pozornost mi je vzbudila ena teza, da je pamet ćloveško sredstvo za mimikrijo (za pretvajanje, da si nekaj drugega), kar je prazpraprav čisto naravna stregija preživetja npr, pri vseh živalih, ki se z mimikrijo zlivajo z okoljem (npr. paličnjak, kameleon, skat...) ali izdajajo za nekaj drugega (npr. vzorci oči plenilcev na krilih metulja). Jeba se pri človeku začne, ko začne sam sebi verjet, da dejnkso je tisto, za kar se pred drugimi (zaradi objektivne preživetne strategije) pretvarja, da je. Zato je bil po moje prisljen razvit tudi intuicijo, skatero zapopada bistvo stvari (ima vpogeld v bit skozi totaliteto) tudi samega sebe (svojo bit)  kot razum uporabljočega bitja. In tudi zato sam na razum ne gledam tako negativno/odklonilno, saj mu intuicija omogoča, da ga ne uporablja za  zavajanje samega sebe (svoje biti). To celostno delovanje  bi jest poimenoval za inteligentno.  

Pa saj razum nima veze s IQ-jem ali spominom. Razumen je bil npr. Gandhi, ki je videl problem in ga rešil z osamosvojitvijo Indije izpod Angležev. Sicer s (pasivno) borbo, ki pa je razumna. Nihče ne govori o njem, da je bil genij, tudi kaj veliko ga ne spoštujejo (kot smo mi Tita), vsi ga imajo pa radi.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

satis
5

Reply #2138 - 27.02.2010 at 10:51:35

Spet novi potresi, ki zgleda se stopnjujejo tako kot orkani, ki jih je vedno več.

http://24ur.com/novice/svet/brez-elektrike-in-komunikacijskih-povezav.html
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2139 - 27.02.2010 at 11:03:11

satis wrote on 27.02.2010 at 10:51:35:
Spet novi potresi, ki zgleda se stopnjujejo tako kot orkani, ki jih je vedno več.

http://24ur.com/novice/svet/brez-elektrike-in-komunikacijskih-povezav.html

Zemlja osončje sta stopila  v cikel začetka galaktične jeseni.Mi bomo vse bolj poduhovljeni narava pa vse bolj kruta,do nas- vesoljni samoparadoks,ki ga moramo šele dojeti.Ko ga bomo, se bomo znali tudi zaščititi. Ja na Japonskem in Čilu,sem slišal na jutranjih radijskih poročilih. Satis kar tako naprej.Vidim,da tudi tebe skrbi in ti ni vseeno.Saj bomo premagali in preživeli vse.Ni panike. Wink
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #2140 - 27.02.2010 at 13:19:08

ja, vedno bolj se vse trese.
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2141 - 27.02.2010 at 19:22:23

Petra. wrote on 27.02.2010 at 13:19:08:

Saj se mora res dober vse pretrest.Začetek konca- te bedarije.Bo vesolje vse postavilo na svoje  tapravo mesto. Smiley
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #2142 - 02.03.2010 at 07:31:06

Alojz in Sandib wrote on 27.02.2010 at 19:22:23:

Saj se mora res dober vse pretrest.Začetek konca- te bedarije.Bo vesolje vse postavilo na svoje  tapravo mesto. Smiley

Pa očitno ne veš, da Nekdo tudi Vesolja potavlja na svoja "taprava" mesta  Exclaim Wink Smiley

To še spoznaj pa boš Bližje kot si misliš  Roll Eyes

Lp + #
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2143 - 02.03.2010 at 11:40:29

Boštyxz wrote on 02.03.2010 at 07:31:06:

Pa očitno ne veš, da Nekdo tudi Vesolja potavlja na svoja "taprava" mesta  Exclaim Wink Smiley

Lp + #

Bog sam! Vesoljna večno sedanja samodelujoča samopojavnost elementarna,življenjska in duhovna-Če se motim -bom naročil mašo BML.
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #2144 - 03.03.2010 at 06:59:40

Alojz in Sandib wrote on 02.03.2010 at 11:40:29:
Boštyxz wrote on 02.03.2010 at 07:31:06:

Lp + #

Bog sam! Vesoljna večno sedanja samodelujoča samopojavnost elementarna,življenjska in duhovna-Če se motim -bom naročil mašo BML.

No, zdaj si bil spet malo bližje, ampak z "mašami" si se pa spet oddaljil ,  Tongue ...  Grin

Nič', delat bo treba it, ... že zamujam .

Ajd' , .

Bošte + #
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 141 142 143 144 145 ... 416