Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 135 136 137 138 139 ... 416
(Read 1938696 times)
El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Re: doomsday 2012 end of days
Reply #2040 - 22.02.2010 at 22:40:55

slalomirat: peljati lajf med govedarskimi kolicki, da vec ne kreshas stalno v njih. govedo je cloveski zombi, slalomiras med zombiji, zakaj? ocitno ti igor ne slalomiras med njimi ampak se zaletavas v njih. to te dela tako resnega, jemlje vitalnost, zadevas se ob kolicke, jih skusas nadmudrit. pusti jih da se pokolejo med sabo, ti odslalomiras med njimi z neosebnim gledanjem. so nedotakljivi kolicki brez pameti, ti se umaknes iz linije ognja, ga ne mors eliminirat v njih. morjo pozgat drug druzga, to hocejo, ti slalomiras med njihovimi metki.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2041 - 22.02.2010 at 22:50:20

El Pesnik wrote on 22.02.2010 at 22:40:55:
slalomirat: peljati lajf med govedarskimi kolicki, da vec ne kreshas stalno v njih. govedo je cloveski zombi, slalomiras med zombiji, zakaj? ocitno ti igor ne slalomiras med njimi ampak se zaletavas v njih. to te dela tako resnega, jemlje vitalnost, zadevas se ob kolicke, jih skusas nadmudrit. pusti jih da se pokolejo med sabo, ti odslalomiras med njimi z neosebnim gledanjem. so nedotakljivi kolicki brez pameti, ti se umaknes iz linije ognja, ga ne mors eliminirat v njih. morjo pozgat drug druzga, to hocejo, ti slalomiras med njihovimi metki.

Pa mi povej zakaj je to dobro- slalomirati. Razen, da se ti bolje počutiš ali si potešen z ugodjem.
Sicer se jaz v njih ne zaletavam, ampak se srečujem. In seveda je lahko tudi prepir, naravno. Ni pa zavist in zvitost.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #2042 - 22.02.2010 at 23:06:51

kdo je tu zvit? ce jaz na levo in desno vidim prepad bom sel med obema vrednostima, torej bom slalomiral, ohranjal sredino, tocno vmes, ne to ne ono. ne iskat prepada, da se pocutis bolj ziv. ti moras ostat zdrav in priseben da vesolje lahko ponuca to orodje za svoj smoter, ne rabs ti svoje vitalne energije trosit kjer ni treba, odslalomiraj med temo, daj vesolju kar je njegovega, ne trosi njegove energije, ker tvoj lajf sploh ni tvoj lajf za neke izkusnje nabirat, ampak je tvoj lajf orodje vesolja, ti kot osebnost nimas lajfa, ga ma samo telo, ki je celica vesolja. zato pa slalomiraj med trenutnimi rakavimi celicami, da te ne kontaminirajo, ker potem si spet nazaj v osebi, pozabis da si orodje.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #2043 - 22.02.2010 at 23:21:21

Quote:

Pa mi povej zakaj je to dobro- slalomirati. Razen, da se ti bolje počutiš ali si potešen z ugodjem.
Sicer se jaz v njih ne zaletavam, ampak se srečujem. In seveda je lahko tudi prepir, naravno. Ni pa zavist in zvitost.

Lp,Igor

srecujes se z drugimi osebami, zato nastane prepir, jih skusas prepricat. ne rabis se prepirat, ker se vedno prepirata dve zgodbi, dva ega, moja volja proti volji drugega. slalomiraj med voljami ega, da spoznas vesoljno voljo. ki je neosebna. ki je neosebna percepcija stvarnosti. vesolje te ponuca za gledanje vesolja, ne pa za spremljanje tvoje zivljenske osebne zgodbe, torej osebe, ki se klice igor. Ker igor se vedno kresha z janezom, micko, itd, ce pa ti odslalomiras med osebnimi percepcijami sveta pa prides do neosebne percepcije, ki so oci univerzuma, ce ne slalomiras si vedno v osebni percepciji sveta, torej v konfliktu z drugimi osebnimi percepcijami.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2044 - 23.02.2010 at 07:00:58

Pri tej teoriji nastanne problem pri temu, da jaz ne vidim problema. Jaz nisem v nobenem konfliktu s temi osebami.
Sicer pa govoriš o medčloveških odnosih. Ti se jim preko tehnike slalomiranja pač izogibaš.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #2045 - 23.02.2010 at 07:47:38

Quote:
Pri tej teoriji nastanne problem pri temu, da jaz ne vidim problema. Jaz nisem v nobenem konfliktu s temi osebami.
Sicer pa govoriš o medčloveških odnosih. Ti se jim preko tehnike slalomiranja pač izogibaš.

Hja, to pač niso medčloveški odnosi - to so medzombijski odnosi. Ki so osebne narave. Vesolje pa hoče preko tebe delovat neosebno, to je razlika.

Vsi tile zombiji v svetu hočejo biti osebe - moje življenje, moja volja, moje potrebe, moja borba za preživetje, moje želje. Bolj kot se ti z njimi ukvarjaš, kaj misliš, da se zgodi? Bolj si tudi ti sam neka oseba, ki se pogovarja z drugo osebo. V medzombijskem odnosu je po mojem skor nemogoče priti do neosebnega opazovalca, ker tovrstno dogajanje skoz terja, da si ti kot oseba prisoten na sceni. In se pogovarjaš.

Dejva kakšno rečt oz. razčistit kaj mislijo s pojmom "galaktična" zavest, oz. "kozmična" zavest tudi. Po mojem je to takrat, ko se tvoja "osebna" zavest, torej znanje in videnje sebe kot osebe s preteklostjo, umakne. Kaj ostane? Ostane neosebno valovanje, ti več sveta ne gledaš kot neka oseba, ki se mora pogajat s svetom in za sebe iztržit najboljšo kupčijo, ampak si neosebno opazovanje vesoljne pojavnosti. Z drugimi besedami ... tisti, ki  gleda ni več Igor, ni več Alojz, ni več Poet, ampak je ... kdo? Ali bolje, kaj?
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

OMEN SAT
5

I Love YaBB 2!

Reply #2046 - 23.02.2010 at 08:16:07

ampak je ... kdo? Ali bolje, kaj? [/quote]

na to ne boš dobil odgovora
če ga boš  se spet um igračka s tabo.
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #2047 - 23.02.2010 at 09:55:32

OMEN SAT wrote on 23.02.2010 at 08:16:07:
ampak je ... kdo? Ali bolje, kaj? ]

na to ne boš dobil odgovora
če ga boš  se spet um igračka s tabo.

Eh, Omen Sat, um lahko da odgovor, ki pa je samo opis stanja. In z opisom stanja ni nič narobe, to je funkcija uma, to je dinamični/aktivni izraz vesolja, veš pa tudi, da um tistega stanja ne ustvarja sam po sebi, zato je to dovolj. Um postane orodje, ne pa vladar.

Z umom samo opišem tisto. To je vse. To se da, to lahko storimo. Drugo pa je onkraj uma, um je s tem pomirjen, ve kje so mu omejitve. Ti nisi več um. Ga uporabljaš. Odslej da mir.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2048 - 23.02.2010 at 10:24:56

El Pesnik wrote on 23.02.2010 at 07:47:38:
Dejva kakšno rečt oz. razčistit kaj mislijo s pojmom "galaktična" zavest, oz. "kozmična" zavest tudi. Po mojem je to takrat, ko se tvoja "osebna" zavest, torej znanje in videnje sebe kot osebe s preteklostjo, umakne. Kaj ostane? Ostane neosebno valovanje, ti več sveta ne gledaš kot neka oseba, ki se mora pogajat s svetom in za sebe iztržit najboljšo kupčijo, ampak si neosebno opazovanje vesoljne pojavnosti. Z drugimi besedami ... tisti, ki  gleda ni več Igor, ni več Alojz, ni več Poet, ampak je ... kdo? Ali bolje, kaj?

Poet, o čem pa misliš, da govorim zadnja dva tedna? Z nekimi razlagami 10-ih zapovedi in ostalimi pogovori. Govorim o tem, kaj galaktična zavest je in kaj je onkraj. Galaktična zavest je čustveni razum in to je vrhunec človeške ali galaktične zavesti. To je etika- etična inteligenca, pravijo novodobni šolani bedaki.
Vendar je etika še vedno red, sicer horizontalni, brez dimenzije časa, vendar v dimenziji prostora. S spoznanjem (samospoznanje je v galaktični zavesti) se ti odpira pogled onkraj razuma. Lahko rečemo, da je spoznanje v galaktični ali človeški zavesti, sa ti spoznanje brezčasja, odkriva dimenzijo prostora. Torej spoznanje (ali kozmično-celota) prihaja s širino galaktične zavesti.
Govorim iz razuma in zato ni razumljivo, pa poskušam povedati tudi z zapovedmi in ostalim razmišljanjem.
Še enkrat v sami galaktični (človeški) zavesti ni celote (ali niča), je le samospoznanje (kar je vrhunec-etika), ti da pa vpogled onkraj te omejene zavesti samospoznanja. V njej je namreč inteligenca, kar je dar te galaktične (človeške) zavesti. Inteligenca pa pride ali pa ne, in je izven človeškega razuma (kakršnegakoli), zato se ne da meriti. Ni omejena z dimenzijo prostora.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2049 - 23.02.2010 at 10:46:20

El Pesnik wrote on 23.02.2010 at 07:47:38:
Quote:

Hja, to pač niso medčloveški odnosi - to so medzombijski odnosi. Ki so osebne narave. Vesolje pa hoče preko tebe delovat neosebno, to je razlika.

Vsi tile zombiji v svetu hočejo biti osebe - moje življenje, moja volja, moje potrebe, moja borba za preživetje, moje želje. Bolj kot se ti z njimi ukvarjaš, kaj misliš, da se zgodi? Bolj si tudi ti sam neka oseba, ki se pogovarja z drugo osebo. V medzombijskem odnosu je po mojem skor nemogoče priti do neosebnega opazovalca, ker tovrstno dogajanje skoz terja, da si ti kot oseba prisoten na sceni. In se pogovarjaš.

Ja tole je zanimivo vprašanje! Tisti ki gleda,samodeluje,misli,laže,krade,se pretvarja je večno-sedaj
vesoljna samopojavnost sama-samomanifestirana v človeku,ker samodeluje(življenjsko)na ---v-in skozi človeka.ki je večno-sedaj (človek) vesoljna živa samomanifestacija.
Ker pa se vesolje samospoznava preko človeka,se vesoljno samospoznan človek zave,da je on sam božja samomanifestacija in zato se njegov pogled in življenje uravnovesi z samim vesoljnim samodelovanjem in se človek zlije v ta vesoljni samoobstoj.Spozna,da je njegova volja v bistvu vesoljna volja takrat odpade tudi njegov ego,ker ve kdo in kaj je kot človek.Tak človek dovoli vesolju,da samodeluje preko njega samega v vsej svoji neomadeževani čistoti,ki ni več kontaminirana s človeškim(egom) ampak z vesoljnim življenjskim samoobstojem-brez ega,ki je človeški individualni izraz njegove volje(človeške). Človek se preneha borit s svojo voljo in s tem preneha vse borbe,ki jih je prej vedno znova in znova ustvarjala njegovanaša) osebna(ego)volja. WinkČlovek postane vesoljno samorealizirano etično življenjsko bitje.Inteligenca je vesoljni samopojav,ki je vezan na dedno-gensko osnovo vesoljne življenjske samoreprodukcije vseh vrst.Favna-flora-človek vsi nosijo v sebi vesoljno inteligenco življenja.Samo človek lahko to inteligenco podre,če ne živi etično in vesoljno samospoznan --ampak v lastni ego volji.. Grin

Se da razumeti? Smiley
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #2050 - 23.02.2010 at 10:58:22

Quote:

Govorim iz razuma in zato ni razumljivo, pa poskušam povedati tudi z zapovedmi in ostalim razmišljanjem.  

Je razumljivo, če si jo sam že izkusil na lastni koži. Takrat razum služi kot opis tega stanja, sam razum pa tega stanja ne ustvarja in tudi ima bore malo s tem. Ga lahko samo opiše z besedami, je pa vedno iz dimenzije prostore, ker to stanje opisuje iz distance, ker sam ni v njej, ja.

Se strinjam v smislu, da z razumom tega stanja ne moreš "predočiti" nekomu, ki tega sam še ni doživel. Tisti, ki pa je doživel, pa ve kaj misliš, torej takrat je razumljivo, nekomu ki pa še ni doživel je pa samo razumsko - misli, da je razumljivo, pa v resnici ne pozna. Pozna samo besede.

Quote:
Še enkrat v sami galaktični (človeški) zavesti ni celote (ali niča), je le samospoznanje (kar je vrhunec-etika), ti da pa vpogled onkraj te omejene zavesti samospoznanja. V njej je namreč inteligenca, kar je dar te galaktične (človeške) zavesti. Inteligenca pa pride ali pa ne, in je izven človeškega razuma (kakršnegakoli), zato se ne da meriti. Ni omejena z dimenzijo prostora.  

Spet imamo cel kup različnih besed: zavest samospoznanja, človeška zavest, galaktična zavest. Mogoče bi pa res končno morali mal uskladit tele pojme, da se ne lovimo po nepotrebnem.

Evo, kako jaz razumem:
a) galaktična ali kozmična zavest: to je neosebna zavest, ni v dimenziji časa. Zato pravim, da je neosebna, ker takrat ni tiste druge zavesti, ki je drugačne večino časa prisotna - človeška zavest.

b) človeška zavest: običajna samozavedajoča zavest v večini ljudi, ki je lahko bolj ali pa manj groba. Človek se pri tej običajni zavesti zaveda sebe kot "oseba", ki je v telesu in zase smatra, da mora v svetu nekaj početi in se peha za materialnimi dobrinami, vmes pa ima občutek, da ga življenje ogroža in se zato bori z drugimi telesi, je stalno v konfliktu zato in stalno v dimenziji časa (kaj še mora doseči, kaj se mu je zgodilo včeraj, itd) in tudi prostora (ima občutek, da je determiniran v prostoru, običajni klavstrofobični občutek "prikljenjenosti" na telo, iz česar izhaja sebična želja po čimveč ugodja za telo).

c) samospoznanje (po Alojzu): zavest Elohimov (če hočete): galaktična/kozmična zavest + znanje o delovanju vesolja.

Drugo naj pa Alojz pove, kaj misli.

Lp, Poet
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #2051 - 23.02.2010 at 11:00:30

Alojz in Sandib wrote on 23.02.2010 at 10:46:20:
Ja tole je zanimivo vprašanje! Tisti ki gleda,samodeluje,misli,laže,krade,se pretvarja je večno-sedaj
vesoljna samopojavnost sama-samomanifestirana v človeku,ker samodeluje(življenjsko)na ---v-in skozi človeka.ki je večno-sedaj (človek) vesoljna živa samomanifestacija.
Ker pa se vesolje samospoznava preko človeka,se vesoljno samospoznan človek zave,da je on sam božja samomanifestacija in zato se njegov pogled in življenje uravnovesi z samim vesoljnim samodelovanjem in se človek zlije v ta vesoljni samoobstoj.Spozna,da je njegova volja v bistvu vesoljna volja takrat odpade tudi njegov ego,ker ve kdo in kaj je kot človek.Tak človek dovoli vesolju,da samodeluje preko njega samega v vsej svoji neomadeževani čistoti,ki ni več kontaminirana s človeškim(egom) ampak z vesoljnim življenjskim samoobstojem-brez ega,ki je človeški individualni izraz njegove volje(človeške). Človek se preneha borit s svojo voljo in s tem preneha vse borbe,ki jih je prej vedno znova in znova ustvarjala njegovanaša) osebna(ego)volja. WinkČlovek postane vesoljno samorealizirano etično življenjsko bitje.Inteligenca je vesoljni samopojav,ki je vezan na dedno-gensko osnovo vesoljne življenjske samoreprodukcije vseh vrst.Favna-flora-človek vsi nosijo v sebi vesoljno inteligenco življenja.Samo človek lahko to inteligenco podre,če ne živi etično in vesoljno samospoznan --ampak v lastni ego volji.. Grin

Živeli in bili!  Smiley  Smiley
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2052 - 23.02.2010 at 11:03:03

Poet saj si vse povedal-neosebna vesoljna zavest mora premagati osebno(ego)voljo in zavest in um z lastno neosebno vesoljno življenjsko inteligenco(samospoznanje).Vse si dober obrazložil.Zakaj bi karkoli dodajali? Vse je ok. Wink Cool
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2053 - 23.02.2010 at 11:16:54

Obrazlagam točko c.

Samospoznanje v katerem praviš da je znanje delovanja vesolja je omejeno z dimenzijo prostora. Vsako znanje je omejeno, zato končno.
Če hočeš svobodo, pa ni omejitve. To pomeni spoznanje. Svoboda je enako ljubezen je enako onkraj človeške zavesti, ki jo lahko imenujemo tudi galaktična zavest. Inteligenca je dar, ki ni znanje, nima začetka in ne konca. Lahko pride s samospoznanjem (galaktična ali človeška zavest), ni pa nujno.  Si pa še vedno človek, vendar ne zavesten ampak inteligenten, svoboden. Zavesten si ko želiš.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2054 - 23.02.2010 at 11:27:05

Quote:
Obrazlagam točko c.

Samospoznanje v katerem praviš da je znanje delovanja vesolja je omejeno z dimenzijo prostora. Vsako znanje je omejeno, zato končno.
Če hočeš svobodo, pa ni omejitve. To pomeni spoznanje. Svoboda je enako ljubezen je enako onkraj človeške zavesti, ki jo lahko imenujemo tudi galaktična zavest. Inteligenca je dar, ki ni znanje, nima začetka in ne konca. Lahko pride s samospoznanjem (galaktična ali človeška zavest), ni pa nujno.  Si pa še vedno človek, vendar ne zavesten ampak inteligenten, svoboden. Zavesten si ko želiš.

Lp,Igor

Vesoljno samospoznanje-če je vseobsežno in večno sedaj samodelujoče. Ne uporabljaš znanje ampak si živi del vesoljne življenjske samo inteligence. Si vesoljno odprt in svoboden,ker te ne omejuje več kontaminirano človeško vedenje z njegovo ego voljo(namišljenim vedenjem)in ego delovanjem. Si vesoljna življenjska volja-samo vedenje samospoznan.Takole razloženo je kaj drugače? Meni ni potrebno niti ene knjige,da to vem-ker vem sam po sebi po svojem vesoljnem samodelovanju- živem samoobstoju torej sem vesoljno samorojen zaradi vesoljnega EM samodelovanja.Nič si ne bom pel slapospevov- pišem,da bi se razumeli. Wink
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 135 136 137 138 139 ... 416