Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 134 135 136 137 138 ... 416
(Read 1939170 times)
ajgor
Ex Member

Re: doomsday 2012 end of days
Reply #2025 - 22.02.2010 at 17:58:10

Alojz in Sandib wrote on 22.02.2010 at 17:47:06:
Igor ni mišljeno v tem kontekstu o katerem govoriš ti. Poet je mislil,v smislu lastnega miru,da moraš obiti negativnost. To z razumom nima nič, ampak z našim samozavedanjem tega našega sedanjega življenjskega dejstva.

Saj, če iščeš nek lasten mir s tem, da nekako obideš neke negativnosti, napisal je slalomiraš (se izogibaš ali zaviraš dejansko hitrost) je to zgolj zvijačnost. Seveda je težko izsledljiva, ker je opča, in na stopnji čustvenega razuma- saj si slišal za čustveno inteligenco (popolna neumnost, inteligenten si ali pa nisi), vendar je to le navadna zvijačnost. Polepšali smo samo osnovno besedo, obnovili staro besedo.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2026 - 22.02.2010 at 17:59:50

Robi wrote on 22.02.2010 at 17:53:03:
Quote:
Potem po tebi nimam lastnega sebstva? Sem zrcalo drugih?

Nekje si pisal...kaj pa je moje ali le tvoje...mogoče le svobodna volja.... Smiley

Vsi mi smo del vseobsežnega vesoljnega bivanja in cikličnega spreminjanja....nič ni v tebi, kar ne bi bilo tudi v drugih.

ROBI

Pa še vedno sem življenjsko enkraten-tako kot vsak tule!!! Ti si žal ujet v neke floskule-neko posploševanje!!!Nič ne zamerim,samo malo bolj se poglobi vase.Pa boš spoznal svojo lastno življenjsko enkratnost.Robi ti se rad sončiš na mirnih peščenih plažah, bo treba malo v bolj globo vodo stopit. Razumeš- ne me narobe razumeti: Nič osebnega -zgolj učenje.
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2027 - 22.02.2010 at 18:05:03

Quote:
Igor ni mišljeno v tem kontekstu o katerem govoriš ti. Poet je mislil,v smislu lastnega miru,da moraš obiti negativnost. To z razumom nima nič, ampak z našim samozavedanjem tega našega sedanjega življenjskega dejstva.

Saj, če iščeš nek lasten mir s tem, da nekako obideš neke negativnosti, napisal je slalomiraš (se izogibaš ali zaviraš dejansko hitrost) je to zgolj zvijačnost. Seveda je težko izsledljiva, ker je opča, in na stopnji čustvenega razuma- saj si slišal za čustveno inteligenco (popolna neumnost, inteligenten si ali pa nisi), vendar je to le navadna zvijačnost. Polepšali smo samo osnovno besedo, obnovili staro besedo.

Lp,Igor

Igor ko ti samo živiš-in se zaveš,da je vesoljni (zemljski) svet tak kot je,deluješ etično-vse ostalo odmisliš-oz ozavestiš kot sedanje dejstvo in živiš v izogib zlaganosti in življenjski neiteligenci,ki jo zaznavaš v okolici. Jaz mislim,da je Poet mislil to.Bo sam povedal. Wink
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #2028 - 22.02.2010 at 18:06:00

Quote:
Pa še vedno sem življenjsko enkraten-tako kot vsak tule!!!

Alojz,
se strinjam, da smo vsi življenjsko enkratni, saj je vsak trenutek neponovljiv.
Na primer vsaka snežinka je enkratna, a na koncu se vse zlijejo v bel sneg. Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2029 - 22.02.2010 at 18:09:13

Robi wrote on 22.02.2010 at 18:06:00:
Quote:
Pa še vedno sem življenjsko enkraten-tako kot vsak tule!!!

Alojz,
se strinjam, da smo vsi življenjsko enkratni, saj je vsak trenutek neponovljiv.
Na primer vsaka snežinka je enkratna, a na koncu se vse zlijejo v bel sneg. Smiley

Življenje osmišlja snežinke in znežinke sočasno  osmišljajo tvoje življenje.Snežinke nimajo dar življenjskega duha,kot ga imaš ti. Neprimerljivo! Žal! Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2030 - 22.02.2010 at 18:15:48

Alojz in Sandib wrote on 22.02.2010 at 18:05:03:
Quote:

Lp,Igor

Igor ko ti samo živiš-in se zaveš,da je vesoljni (zemljski) svet tak kot je,deluješ etično-vse ostalo odmisliš-oz ozavestiš kot sedanje dejstvo in živiš v izogib zlaganosti in življenjski neiteligenci,ki jo zaznavaš v okolici. Jaz mislim,da je Poet mislil to.Bo sam povedal. Wink

Misli lahko to, vendar hodi v službo je v sistemu in je zaradi tega začel slalomirati. To je navadna vsakodnevna dejavnost. Določa te pa tisto kar delaš.
In to slalomiranje je vsespološno zaradi vsesplošnega nezadovoljstva. Predvsem nezadovoljstvom s svojim delom, delovni situaciji, ki je, dejanska. Zato stres in podobne novotarije.
Zato se ceni zvijačnost in se celo priporoča, tudi kot slalomiranje.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2031 - 22.02.2010 at 18:23:06

Sam mislim,da se mi sami brez delovanja elementarnega (čistega) vesoljnega cikličnega Em valovanja naš življenjski duh in mi sami ne zmoremo predčasno vesoljno samospoznati.Samo v času ugodnega EM valovanja (duha) cikla nam je to dano. Nekdo prej nekdo kasneje.O ničemer glede tega ne odločamo mi. Dejstvo je,da imamo tudi samohranitveni življenski nagon-živ.Dejstvo je,da nekateri spoznajo trenutne-sedanje- naše življenjske nesmislne dejavnosti,drugi ne.Ti jih pač poznaš,jaz,mnogi ne!To je mislil Poet- ni življenjske etike našega vesoljnega samospoznanja,ki jo ustvari samodejno(etiko),ki bi potrdila naše dosedanje nesmiselno in neetično početje. Smiley Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2032 - 22.02.2010 at 18:34:21

Alojz in Sandib wrote on 22.02.2010 at 18:23:06:
Sam mislim,da se mi sami brez delovanja elementarnega (čistega) vesoljnega cikličnega Em valovanja naš življenjski duh in mi sami ne zmoremo predčasno vesoljno samospoznati.Samo v času ugodnega EM valovanja (duha) cikla nam je to dano. Nekdo prej nekdo kasneje.O ničemer glede tega ne odločamo mi. Dejstvo je,da imamo tudi samohranitveni življenski nagon-živ.Dejstvo je,da nekateri spoznajo trenutne-sedanje- naše življenjske nesmislne dejavnosti,drugi ne.Ti jih pač poznaš,jaz,mnogi ne!To je mislil Poet- ni življenjske etike našega vesoljnega samospoznanja,ki jo ustvari samodejno(etiko),ki bi potrdila naše dosedanje nesmiselno in neetično početje. Smiley Smiley

Pa to -delovanje elementarnega (čistega) vesoljnega cikličnega Em valovanja- to smo ja mi. Ni odvojeno od nas-ni dimenzije prostora i časa. To ti ves čas govorim, te dimenzije (tudi prostor) in delovanje smo mi.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2033 - 22.02.2010 at 18:37:22

Quote:

Pa to -delovanje elementarnega (čistega) vesoljnega cikličnega Em valovanja- to smo ja mi. Ni odvojeno od nas-ni dimenzije prostora i časa. To ti ves čas govorim, te dimenzije (tudi prostor) in delovanje smo mi.

Lp,Igor

To jaz bolj poenostavim: Mi smo (sedaj)ciklično živa samozavedna individualna vesoljna samomanifestacija.Ni potrebno več!!Zaobjema vse! Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2034 - 22.02.2010 at 18:46:05

Alojz in Sandib wrote on 22.02.2010 at 18:37:22:
Quote:

Pa to to smo ja mi. Ni odvojeno od nas-ni dimenzije prostora i časa. To ti ves čas govorim, te dimenzije (tudi prostor) in delovanje smo mi.

Lp,Igor

To jaz bolj poenostavim: Mi smo (sedaj)ciklično živa samozavedna individualna vesoljna samomanifestacija.Ni potrebno več!!Zaobjema vse! Wink

Dobro če poeonastviš sebe;  -delovanje elementarnega (čistega) vesoljnega cikličnega Em valovanja- si napisal ti, sem te namreč citiral Smiley.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2035 - 22.02.2010 at 18:55:54

Quote:
Alojz in Sandib wrote on 22.02.2010 at 18:37:22:
Quote:

Pa to to smo ja mi. Ni odvojeno od nas-ni dimenzije prostora i časa. To ti ves čas govorim, te dimenzije (tudi prostor) in delovanje smo mi.

Lp,Igor

Dobro če poeonastviš sebe;  -delovanje elementarnega (čistega) vesoljnega cikličnega Em valovanja- si napisal ti, sem te namreč citiral Smiley.

Lp,Igor

OK imaš prav moral bi dopisati EM sila (duh). Važno je,da se razumemo....... Smiley
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #2036 - 22.02.2010 at 21:06:06

Quote:
El Pesnik wrote on 22.02.2010 at 13:38:49:
Petra. wrote on 22.02.2010 at 13:18:14:
in kdaj bo konec te vsesplošne negativnosti? kamorkoli pogledam...(ne moje ožje frende, ker ti itak drugače razmišljajo) sama negativa, brezup...

Po mojem takrat, ko se energija negativnosti, ki je zakodirana v ljudeh, iznuca. Dokler je ta energija v človeški DNK prisotna bo bruhala ven, tako kot vulkan bruha lavo.

Po mojem je za nas, ki smo siti negativnosti in ki jo vidimo v nulo, samo ta opcija, da se naučimo čimbolj slalomirat med raznimi negativci in da istočasno osveščamo ljudi okoli sebe kolikor pač zmoremo.

Je že tako, da če je tebi dano, da si se rešila negativnosti, je na svetu še milijon takih, ki se niso. In se ne vidijo kaj delajo. Ti in mi pa vidimo. Zato nam preostane edino še slalomiranje in poglabljanje v svoje bistvo. + sprejetje da je stanje kakršno je, da vesolje igra svoj film in ga gleda, v njem so pa vsi tile protagonisti, ki jih vidimo, od good guysov do bad guysov. Je pa jeba, to priznam, vso to negativnost gledat. Mucho mucho jeba!  Cheesy Grin

Tukaj govoriš o zvijačnosti. Slalom (ne ravno-pravično), to počne večina ljudi. Poznan je še Titov rek: "Snađi se", pa Pahor ga je enkrat ponovil ob začetku krize. Ja, ko razum enkrat spozna, da je ohol, se pretvori v zvijačnega.
Izgleda, da leto tam 2011, 2012, kar drži. Nič ne bo z etiko. Prihaja (namišljena, čustveno-razumska) zvijačnost.

Lp,igor

samo, d abo po 2012 drugačnost prevladala... pa več poštenosti, iskrenosti, naivnosti... čim manj preračunljivosti...
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2037 - 22.02.2010 at 21:21:50

Petra. wrote on 22.02.2010 at 21:06:06:
samo, d abo po 2012 drugačnost prevladala... pa več poštenosti, iskrenosti, naivnosti... čim manj preračunljivosti...

Zato pa poskušajmo zaupati v življenje samo, takšno kot je  in ne vanj verovati, verjeti, zajemati, izkušati, predpostavljati, ....

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #2038 - 22.02.2010 at 21:24:06

Quote:

Zato pa poskušajmo zaupati v življenje samo, takšno kot je  in ne vanj verovati, verjeti, zajemati, izkušati, predpostavljati, ....

Lp,Igor

saj načeloma ga. dans me mal daje, so se zgodile določene zadeve... načeloma, pa ful zaupam, da je vedno vse tako kot mora biti... ker če ne bi, itak ne bi mogla živeti tako kot živim.
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2039 - 22.02.2010 at 21:34:01

Petra. wrote on 22.02.2010 at 21:24:06:
Quote:

Lp,Igor

saj načeloma ga. dans me mal daje, so se zgodile določene zadeve... načeloma, pa ful zaupam, da je vedno vse tako kot mora biti... ker če ne bi, itak ne bi mogla živeti tako kot živim.

Ja, saj to je to. Problem postane samo takrat, ko nehaš razmišljati samo o svojem življenju, ampak o vsem, nehaš z ednino ali omejenim krogom družine ali neke skupnosti, združbe, stranke, nacije...
Razmišljat zato začneš o etiki. In to je to razmišljanje-spoznanje-življenje. To je samospoznanje, ki je le del v spoznanju v katerem je  resnica.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 134 135 136 137 138 ... 416