Petra. wrote on 22.02.2010 at 13:18:14:in kdaj bo konec te vsesplošne negativnosti? kamorkoli pogledam...(ne moje ožje frende, ker ti itak drugače razmišljajo) sama negativa, brezup...
Po mojem takrat, ko se energija negativnosti, ki je zakodirana v ljudeh, iznuca. Dokler je ta energija v človeški DNK prisotna bo bruhala ven, tako kot vulkan bruha lavo.
Po mojem je za nas, ki smo siti negativnosti in ki jo vidimo v nulo, samo ta opcija, da se naučimo čimbolj slalomirat med raznimi negativci in da istočasno osveščamo ljudi okoli sebe kolikor pač zmoremo.
Je že tako, da če je tebi dano, da si se rešila negativnosti, je na svetu še milijon takih, ki se niso. In se ne vidijo kaj delajo. Ti in mi pa vidimo. Zato nam preostane edino še slalomiranje in poglabljanje v svoje bistvo. + sprejetje da je stanje kakršno je, da vesolje igra svoj film in ga gleda, v njem so pa vsi tile protagonisti, ki jih vidimo, od good guysov do bad guysov. Je pa jeba, to priznam, vso to negativnost gledat. Mucho mucho jeba!
Tukaj govoriš o zvijačnosti. Slalom (ne ravno-pravično), to počne večina ljudi. Poznan je še Titov rek: "Snađi se", pa Pahor ga je enkrat ponovil ob začetku krize. Ja, ko razum enkrat spozna, da je ohol, se pretvori v zvijačnega.
Izgleda, da leto tam 2011, 2012, kar drži. Nič ne bo z etiko. Prihaja (namišljena, čustveno-razumska) zvijačnost.