Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 133 134 135 136 137 ... 416
(Read 1939205 times)
El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Re: doomsday 2012 end of days
Reply #2010 - 22.02.2010 at 13:38:49

Petra. wrote on 22.02.2010 at 13:18:14:
in kdaj bo konec te vsesplošne negativnosti? kamorkoli pogledam...(ne moje ožje frende, ker ti itak drugače razmišljajo) sama negativa, brezup...

Po mojem takrat, ko se energija negativnosti, ki je zakodirana v ljudeh, iznuca. Dokler je ta energija v človeški DNK prisotna bo bruhala ven, tako kot vulkan bruha lavo.

Po mojem je za nas, ki smo siti negativnosti in ki jo vidimo v nulo, samo ta opcija, da se naučimo čimbolj slalomirat med raznimi negativci in da istočasno osveščamo ljudi okoli sebe kolikor pač zmoremo.

Je že tako, da če je tebi dano, da si se rešila negativnosti, je na svetu še milijon takih, ki se niso. In se ne vidijo kaj delajo. Ti in mi pa vidimo. Zato nam preostane edino še slalomiranje in poglabljanje v svoje bistvo. + sprejetje da je stanje kakršno je, da vesolje igra svoj film in ga gleda, v njem so pa vsi tile protagonisti, ki jih vidimo, od good guysov do bad guysov. Je pa jeba, to priznam, vso to negativnost gledat. Mucho mucho jeba!  Cheesy Grin
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2011 - 22.02.2010 at 13:43:45

Bravo EL Poeta.S tabo sem se dolgo prepiral- a ne zaman.Ni mi žal tudi minute ko sva se preklala.Niti minute!! Bravo! Smiley Cool
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Petra.
Global Moderator
p

All IS Full Of Love

Reply #2012 - 22.02.2010 at 15:53:04

mah, ne bi rekla, da sem se je rešila. čist. samo, sem se jo pa kar nekaj. ampak vsake tok časa, me pa prav ubije vse skupi.

in tko bi blo fajn, da bi pol takrat našel kaj fajnega okol sebe, ampak po vseh forumih, medijih, na cesti, v službah...sama negativa. nestrpnost. ljudje še akr verjamejo, če bojo hodili po drugih brezkompromisno, da je to tako treba...da drugega načina sploh ni.

jaz se itak že od malega počutim bolj kot nek opazovalec vsega skupaj, tega dogajanja na zemlji in odnosov med ljudmi. sem pol zvedla, da je to v bistvu tipična lastnost št. 7, po numerologiji.

mah, dans je dan, za zlest v postlo in se skrit pod kovter... če bi to lahko nardila. Wink

saj je, drugače vse kul, ampak včasih je težko, če si del manjšine.
Back to top

you cant look in the mirror and expect it to smile first

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2013 - 22.02.2010 at 16:10:51

Petra. wrote on 22.02.2010 at 15:53:04:
mah, ne bi rekla, da sem se je rešila. čist. samo, sem se jo pa kar nekaj. ampak vsake tok časa, me pa prav ubije vse skupi.

in tko bi blo fajn, da bi pol takrat našel kaj fajnega okol sebe, ampak po vseh forumih, medijih, na cesti, v službah...sama negativa. nestrpnost. ljudje še akr verjamejo, če bojo hodili po drugih brezkompromisno, da je to tako treba...da drugega načina sploh ni.

jaz se itak že od malega počutim bolj kot nek opazovalec vsega skupaj, tega dogajanja na zemlji in odnosov med ljudmi. sem pol zvedla, da je to v bistvu tipična lastnost št. 7, po numerologiji.

mah, dans je dan, za zlest v postlo in se skrit pod kovter... če bi to lahko nardila. Wink

saj je, drugače vse kul, ampak včasih je težko, če si del manjšine.

Kaj Petra imaš slučajno kjuč 2-7 ? Ti svet vidiš v vsej njegovi zlaganosti.Sam imam iste ključe.Je včasih kr fino hudo vem iz svojih izkušenj. Najbolj te moti ta zarukana ošabnost pri večini. Zelo občutiš krivico,ko sama veš,da si desetkrat bolj poštena od večine,pa ti življenje ne pusti zadihat. Osamitev je edina rešitev samo ta nosi v sebi kr veliko novih problemom omogoča pa ti,da si sam s seboj in sam svoj.Razumem te! Če ti to kaj pomaga? Smiley
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #2014 - 22.02.2010 at 16:10:57

Quote:
Je že tako, da če je tebi dano, da si se rešila negativnosti, je na svetu še milijon takih, ki se niso. In se ne vidijo kaj delajo.

Mislim, da se še zdaleč nismo rešili negativnosti.
To so le ideje in besede..če bi se mi srečali v realnem življenju ali skupaj živeli, bi bila povsem druga zgodba, kot je prikazana tukaj gor. Smiley

Saj tudi mi nismo samospoznani, zato tudi za marsikaj ne vemo, kaj delamo...
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2015 - 22.02.2010 at 16:17:45

Robi wrote on 22.02.2010 at 16:10:57:
Quote:
Je že tako, da če je tebi dano, da si se rešila negativnosti, je na svetu še milijon takih, ki se niso. In se ne vidijo kaj delajo.

Mislim, da se še zdaleč nismo rešili negativnosti.
To so le ideje in besede..če bi se mi srečali v realnem življenju ali skupaj živeli, bi bila povsem druga zgodba, kot je prikazana tukaj gor. Smiley

Saj tudi mi nismo samospoznani, zato tudi za marsikaj ne vemo, kaj delamo...

Saj ROBI to ravno piše POET-nismo se je.Če si jo pa priznamo smo pa že korak naprej.

Ti se moraš zavedati,da si vpet v to samodejavno  življenjsko mašinerijo in si njen del.Saj ti ne jaz o ničemer ne odločamo kot zgolj o (snovi) telesu kjer biva sam vesoljni duh življenja preko nas samih.A ti sedaj misliš kolko si realen? Realnost je vse,kar smo in je! Mi ravno govorimo,da je realnost,naša negativnost.Čemu ti oporekaš? Sebi?
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #2016 - 22.02.2010 at 16:24:12

Quote:
Če si jo pa priznamo smo pa že korak naprej.

To je pa res. Smiley

Quote:
Čemu ti oporekaš? Sebi?

Če oporekam, potem seveda oporekam sebi.
Hotel sem le povedati, da se virtualni svet razlikuje od realnega.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2017 - 22.02.2010 at 16:26:22

Robi wrote on 22.02.2010 at 16:24:12:
Quote:
Če si jo pa priznamo smo pa že korak naprej.

To je pa res. Smiley

Quote:
Čemu ti oporekaš? Sebi?

Če oporekam, potem seveda oporekam sebi.
Hotel sem le povedati, da se virtualni svet razlikuje od realnega.

Tudi virtualni svet je realnost- vesoljna samomanifestacija tako kot smo mi,ki smo ga ustvarili. Moraš Robi malo razmisliti.Saj te ne ponižujem-samo prehiter si! Wink
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #2018 - 22.02.2010 at 16:31:44

Quote:
Tudi virtualni svet je realnost- vesoljna samomanifestacija tako kot smo mi,ki smo ga ustvarili.

Seveda je. Ne trdim da ni. Ampak le, da se razlikuje, zato ga ne mečem v isti koš.
Po mojih izkušnjah namreč spoznanje v živo nekoga, ki tu gor piše, meni omogoči drugačen pogled na njegove besede.
Internet seveda prenese vse.... Wink
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2019 - 22.02.2010 at 16:37:17

Robi wrote on 22.02.2010 at 16:31:44:
Quote:
Tudi virtualni svet je realnost- vesoljna samomanifestacija tako kot smo mi,ki smo ga ustvarili.

Seveda je. Ne trdim da ni. Ampak le, da se razlikuje, zato ga ne mečem v isti koš.
Po mojih izkušnjah namreč spoznanje v živo nekoga, ki tu gor piše, meni omogoči drugačen pogled na njegove besede.

Zase ti lahko povem,da vem,da sem piker in zloben,če začutim ''pametnega kretena'''. Nič osebnega-zrevoltira me ošabna zarukanost in tema osebe,ki ima te lasnosti.Da se razumeva- ne govorim o tebi ,ampak o sebi. Wink Smiley
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2020 - 22.02.2010 at 17:41:27

El Pesnik wrote on 22.02.2010 at 13:38:49:
in kdaj bo konec te vsesplošne negativnosti? kamorkoli pogledam...(ne moje ožje frende, ker ti itak drugače razmišljajo) sama negativa, brezup...

Po mojem takrat, ko se energija negativnosti, ki je zakodirana v ljudeh, iznuca. Dokler je ta energija v človeški DNK prisotna bo bruhala ven, tako kot vulkan bruha lavo.

Po mojem je za nas, ki smo siti negativnosti in ki jo vidimo v nulo, samo ta opcija, da se naučimo čimbolj slalomirat med raznimi negativci in da istočasno osveščamo ljudi okoli sebe kolikor pač zmoremo.

Je že tako, da če je tebi dano, da si se rešila negativnosti, je na svetu še milijon takih, ki se niso. In se ne vidijo kaj delajo. Ti in mi pa vidimo. Zato nam preostane edino še slalomiranje in poglabljanje v svoje bistvo. + sprejetje da je stanje kakršno je, da vesolje igra svoj film in ga gleda, v njem so pa vsi tile protagonisti, ki jih vidimo, od good guysov do bad guysov. Je pa jeba, to priznam, vso to negativnost gledat. Mucho mucho jeba!  Cheesy Grin

Tukaj govoriš o zvijačnosti. Slalom (ne ravno-pravično), to počne večina ljudi. Poznan je še Titov rek: "Snađi se", pa Pahor ga je enkrat ponovil ob začetku krize. Ja, ko razum enkrat spozna, da je ohol, se pretvori v zvijačnega.
Izgleda, da leto tam 2011, 2012, kar drži. Nič ne bo z etiko. Prihaja (namišljena, čustveno-razumska) zvijačnost.

Lp,igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #2021 - 22.02.2010 at 17:44:11

Alojz in Sandib wrote on 22.02.2010 at 16:37:17:
Quote:

Zase ti lahko povem,da vem,da sem piker in zloben,če začutim ''pametnega kretena'''. Nič osebnega-zrevoltira me ošabna zarukanost in tema osebe,ki ima te lasnosti.Da se razumeva- ne govorim o tebi ,ampak o sebi. Wink Smiley

Te razumem. Wink
Ljudje ne maramo pri drugih tistega, česar ne maramo pri sebi. Smiley
Ali drugače povedano...pri drugih nas moti tisto, kar nas moti pri sebi. Skozi druge se le zrcali naša osebnost.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2022 - 22.02.2010 at 17:47:06

Quote:
El Pesnik wrote on 22.02.2010 at 13:38:49:

Tukaj govoriš o zvijačnosti. Slalom (ne ravno-pravično), to počne večina ljudi. Poznan je še Titov rek: "Snađi se", pa Pahor ga je enkrat ponovil ob začetku krize. Ja, ko razum enkrat spozna, da je ohol, se pretvori v zvijačnega.
Izgleda, da leto tam 2011, 2012, kar drži. Nič ne bo z etiko. Prihaja (namišljena, čustveno-razumska) zvijačnost.

Lp,igor

Igor ni mišljeno v tem kontekstu o katerem govoriš ti. Poet je mislil,v smislu lastnega miru,da moraš obiti negativnost. To z razumom nima nič, ampak z našim samozavedanjem tega našega sedanjega življenjskega dejstva.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #2023 - 22.02.2010 at 17:48:29

Robi wrote on 22.02.2010 at 17:44:11:
Alojz in Sandib wrote on 22.02.2010 at 16:37:17:
Quote:

Te razumem. Wink
Ljudje ne maramo pri drugih tistega, česar ne maramo pri sebi. Smiley
Ali drugače povedano...pri drugih nas moti tisto, kar nas moti pri sebi. Skozi druge se le zrcali naša osebnost.

Potem po tebi nimam lastnega sebstva? Sem zrcalo drugih? Malo huda je tale Robi!
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #2024 - 22.02.2010 at 17:53:03

Quote:
Potem po tebi nimam lastnega sebstva? Sem zrcalo drugih?

Nekje si pisal...kaj pa je moje ali le tvoje...mogoče le svobodna volja.... Smiley

Vsi mi smo del vseobsežnega vesoljnega bivanja in cikličnega spreminjanja....nič ni v tebi, kar ne bi bilo tudi v drugih.

Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 133 134 135 136 137 ... 416