titud wrote on 20.01.2010 at 11:48:07:Quote:Vidim, da ne razumeš o čem pišem. Vmešavaš srečo, solidarnost, pogum.... To so besede, ki so v času. Prav tako tesnoba, prihaja iz časa.
Lp,Igor
Tesnoba je zeitgeist - duh časa. Obsega celoten čas, občutju tesnobe bi se teoerotično mogoće izognit samo z ukinitvijo časa, se strinjam, čeprav si tega ne znam predstavljat in niti nimam ne želje ne potrebe prakticirat, ker se mi to zdi kot rečeno neetičen eskapizem.
Kakšna tesnoba? Bolj ko skušaš analizirat in razumet tesnobo več energije ji daješ, bolj si tesnoben. Ne razumem, kako da je tesnoba "duh našega časa?" Za koga? Za tiste, ki želijo občutiti tesnobo in sebe in svet jemljejo veliko preveč resno je tesnoba najbrž res neizogibno dejstvo, drugače pa ne. Kje pa piše, da bi kdorkoli moral izkušati tesnobo? A je to kakšno pravilo? Čist osebna odločitev kako boš videl svet, ker po mojem ne narekuje svet kako naj ga mi izkušamo.

Ker svet je mrtev sam po sebi, kako naj nekaj neživega živi stvari narekuje, kako naj jo izkuša? Ne gre, za to pa ni tesnobe, če nočeš, da je tam in se ne jemlješ ne sebe ne sveta preresno. To je lek za tesnobo, da jo pošlješ v tri pićke materine!