Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 118 119 120 121 122 ... 416
(Read 1936535 times)
Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Re: doomsday 2012 end of days
Reply #1785 - 15.01.2010 at 15:08:01

Quote:
Analiziranje je odvečno v stanju naše biti '''' samospoznanja'''.Nima haska če ti samo si ,to lahko dojameš kot samoumevno dejstvo-sem.Igor misli na notranje vzgib-sem!!!! Vnanji svet se še vedno analizira kot vnanje občutje sveta ne pa tvoje notranje samospoznanje-sem. Je dovolj razumljivo? Potrjuješ vnanje v izmeničnem odnosu sem.

To tudi sam pravim..če veš, potem ne rabiš analizirati..to je logično.

Vendar jaz nisem samospoznan, pa še marsikateri na tem planetu ne. Smiley
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1786 - 15.01.2010 at 15:12:27

Robi wrote on 15.01.2010 at 15:08:01:
Quote:
Analiziranje je odvečno v stanju naše biti '''' samospoznanja'''.Nima haska če ti samo si ,to lahko dojameš kot samoumevno dejstvo-sem.Igor misli na notranje vzgib-sem!!!! Vnanji svet se še vedno analizira kot vnanje občutje sveta ne pa tvoje notranje samospoznanje-sem. Je dovolj razumljivo? Potrjuješ vnanje v izmeničnem odnosu sem.

Vsi smo mi ovce,eni smo ovni drugo so pa ovce. Grin
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1787 - 15.01.2010 at 17:18:15

Quote:

Ne vem, Robi, kaj pa če si edini?
Zopet skrivanje za množino in tolažba s tem.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1788 - 15.01.2010 at 17:23:23

Robi wrote on 15.01.2010 at 14:48:48:
Quote:
Potreben je rez, vpogled v dejansko stanje, jedro kot celoto odpreti in ne analiziranje in pomilovanje.

Kako je možen vpogled v dejansko stanje brez analiziranja ?

Če samo pogledaš in veš ali misliš kaj bi to naj bilo, potem to samo pomeni, da si že prej analiziral ali pa je nekdo drug analiziral, ti pa si samo prebral.

Preveč izhajaš iz misli.
Določene zadeve preprosto poznaš. Veš, da je ogenj vroč pa ga je za to potrebno analizirati?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1789 - 15.01.2010 at 17:38:47

Quote:
Robi wrote on 15.01.2010 at 14:48:48:
Quote:
Potreben je rez, vpogled v dejansko stanje, jedro kot celoto odpreti in ne analiziranje in pomilovanje.

Kako je možen vpogled v dejansko stanje brez analiziranja ?

Če samo pogledaš in veš ali misliš kaj bi to naj bilo, potem to samo pomeni, da si že prej analiziral ali pa je nekdo drug analiziral, ti pa si samo prebral.

Preveč izhajaš iz misli.
Določene zadeve preprosto poznaš. Veš, da je ogenj vroč pa ga je za to potrebno analizirati?

Lp,Igor

Vaja dela mojstra in mojster vajo. Mojster ve zakaj dela vajo,vaja ne ve, zakaj dela mojstra. Vse je v mojstru. ne v vaji. Vaja je posledica mojstrove odločitve -njegove biti. To bo še za dojeti.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1790 - 15.01.2010 at 17:54:13

Quote:
Preveč izhajaš iz misli.

Lp,Igor

Ne mešat neke preproste okoliščine za katere je dovolj le živalski nagon.
Za razumevanje tesnobe pa ni dovolj le živalski nagon.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1791 - 15.01.2010 at 18:04:35

Robi wrote on 15.01.2010 at 17:54:13:
Quote:
Preveč izhajaš iz misli.

Lp,Igor

A Robi ti mogoče misliš,da živali in rastline ne zaznajo tesnobe??? Jaz ti garantiram,da jo zaznavajo.  Exclaim

Tesnoba je področje zavesti-pogojne,nagonske in samozavedne-človeške. Zato imaš ti um,da z umom in zavestjo preko lastnega  izmeničnega miselnega tokokroga(zavest-um) LAHKO DOJAMEŠ- VZROK SVOJE TESNOBE.

žIVALI IMAJO MANJŠI UM IN NESAMOZAVEDNO ZAVEST-RASTLINE ISTO SO ŠE NIŽJE. RASTLINSKI-ŽIVALSKI IN ČLOVEŠKI GENOM SO PODOBNI NIANSE V RAZLIKI STRUKTURE GENOMA JIH OPREDELJUJEJO-LOČUJEJO PO UMU IN ZAVESTI.

Tako,da jaz ravno nisem zatakšno poenostavljanje zadev. Smiley

Razen če si že sprejel mojo trinivojsko razlago naše zavesti. Vedno višja nosi v sebi nižjo. Rastline enonivojsko,živali dvonivojsko človek trinivojsko zavest. Questioning
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1792 - 15.01.2010 at 18:33:59

Quote:
A Robi ti mogoče misliš,da živali in rastline ne zaznajo tesnobe??? Jaz ti garantiram,da jo zaznavajo.  

Tesnoba je področje zavesti-pogojne,nagonske in samozavedne-človeške. Zato imaš ti um,da z umom in zavestjo preko lastnega  izmeničnega miselnega tokokroga(zavest-um) LAHKO DOJAMEŠ- VZROK SVOJE TESNOBE.

Strah zaznavajo, za tesnobo pa dvomim.
Človek ima zaradi tesnobe lahko resne funkcionalne motnje, živali pa ne.
Zaradi kompleksnejše  zgradbe človeškega uma in zavesti lahko človek zaznava širši spekter občutkov.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1793 - 15.01.2010 at 18:46:16

Robi wrote on 15.01.2010 at 18:33:59:
Quote:
A Robi ti mogoče misliš,da živali in rastline ne zaznajo tesnobe??? Jaz ti garantiram,da jo zaznavajo.  

Strah zaznavajo, za tesnobo pa dvomim.
Človek ima zaradi tesnobe lahko resne funkcionalne motnje, živali pa ne.
Zaradi kompleksnejše  zgradbe človeškega uma in zavesti lahko človek zaznava širši spekter občutkov. OSNOVA ŽIVLJENJA JE ISTA-SEKUNDARNA VESOLJNA SAMOPOJAVNOST.

Mešaš strah s tesnobo. Strah zaznajo rastline (približaj listom ogenj)psu približaj ogenj, potem pa še človeku.
Rastline zaradi tesnobe umirajo. Živali isto in funkcionalne motnje zaradi tesnobe izražajo. Recimo kako boš reagiral, na ugotovitev, da drevesa v gozdu preko svojega koreninskega sistema komunicirajo med seboj. Da pa človek  lahko zaznava in tudi izraža večji spekter občutkov je normalno ,če poznaš svojo,rastlinsko in živalsko  genetiko. Osnova življenja je isti temelj-sekundarno vesoljna samopojavnost ki se samoohranja v življenju-skozi reprodukcijsko verigo-življenjskih vrst. Exclaim. Tu ravno človeštvo odigra odločilno življenjsko vlogo.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1794 - 15.01.2010 at 20:56:37

Quote:
Mešaš strah s tesnobo

Od kje ti ta ideja ?

Tesnoba je neke vrste strah pred življenjem ali trema in je posledica miselnih procesov, ki imajo v glavnem temelj v spominu.
Tesnoben človek si s svojim razmišljanjem ustvarja občutke tesnobe in bolj ko o tem razmišlja, bolj se zapira v lasten krog nemoči in strahu.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1795 - 15.01.2010 at 22:03:47

Robi wrote on 15.01.2010 at 20:56:37:
Quote:
Mešaš strah s tesnobo

Od kje ti ta ideja ?

Tesnoba je neke vrste strah pred življenjem ali trema in je posledica miselnih procesov, ki imajo v glavnem temelj v spominu.
Tesnoben človek si s svojim razmišljanjem ustvarja občutke tesnobe in bolj ko o tem razmišlja, bolj se zapira v lasten krog nemoči in strahu.

Strah ni nujno vzrok tesnobi!!!! Naprej se obadaj sam. Naštejem ti lahko par promerov kjer je tesnoba neodvisna od strahu. Strah ni tesnoba  zato sta to dva različna pojma.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1796 - 16.01.2010 at 06:08:49

Quote:
Preveč izhajaš iz misli.

Lp,Igor

Kakšen pa? Človeški nagon? Saj ga imaš, kaj ne? Aja, pa ti si vendar ribica v akvariju.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1797 - 16.01.2010 at 07:20:00

Quote:
Preveč izhajaš iz misli.

Lp,Igor

Naš muc tudi ni vedel, da je ogenj lahko nevaren in vroč, dokler tega ni prvič izkusil z svojo majhno inteligenco, ... .

Da ne boste spet preveč v "nagone" bredli tule gor ... .

Ajd, lp + #

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #1798 - 16.01.2010 at 07:30:31

Quote:
Quote:

Lp,Igor

P.s., eni si domišljajo , da so edini, ker v svoji slepoti/omejenosti delovanja ne zaznajo koga drugega ...

Let's go working now . It's about time . Embarrassed

Lp + #
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1799 - 16.01.2010 at 08:21:10

Quote:

Lp,Igor

A če sem edini samospoznan ? Smiley
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 118 119 120 121 122 ... 416