Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 ... 117 118 119 120 121 ... 416
(Read 1936957 times)
ajgor
Ex Member

Re: doomsday 2012 end of days
Reply #1770 - 14.01.2010 at 19:37:33

Tako pač je, ker velika večina tega ne vedo. Motovilijo okrog nekega jedra in analizirajo, tako da jedro izgubijo, blodijo. In potem čakajo nekega mesijo. Tehnološkega, religioznega, filozofskega, da jim pokaže pot. Pa gredo, kot črede na to pot in nato znova in znova.
Kaj češ, sedaj je čas, ko je to vedenje lažje dostopno, se pa zapirajo v lastno zablodo. Bo že, mi smo pa že!

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1771 - 14.01.2010 at 19:41:48

Quote:
Tako pač je, ker velika večina tega ne vedo. Motovilijo okrog nekega jedra in analizirajo, tako da jedro izgubijo, blodijo. In potem čakajo nekega mesijo. Tehnološkega, religioznega, filozofskega, da jim pokaže pot. Pa gredo, kot črede na to pot in nato znova in znova.
Kaj češ, sedaj je čas, ko je to vedenje lažje dostopno, se pa zapirajo v lastno zablodo. Bo že, mi smo pa že!

Lp,Igor

Saj smo tudi mi nov pašnik iskal,še Poet-gape sta iskala z nami,ampak dober je tu,da se bodo lahko vsi pasli na njem če bodo tako sami hoteli.Nihče jih ne bo silil. Oni bi radi pastirja,ker mislijo,da ga rabjo.Je bolj udobno,in varno ,če je pastir kje zraven.
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1772 - 14.01.2010 at 19:49:47

Gapetu pa tko in tko oba dolgujeva zahvalo.Je mel potrpljenje,da naju je sprejel in pomagal po svojih močeh.Pa tudi to,da se tule lahko preseravamo! Gape-hvala ti!
Back to top

IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #1773 - 15.01.2010 at 09:43:14

Quote:
Seveda je problem strah. Tesnoba je samo bolezensko stanje, torej jedro. Lahko se pozdravi-tesnoba, strah te je pa še vedno. Pred smrtjo. Ta strah te naredi pohlepnega. Nekdo si želi izkušnje, nekdo spoštovanje, nekdo inteligenco. Tu je potem zavist, kar se pa sedaj lepše imenuje-tekmovalnost.

Lp,Igor

Tesnobo lahko opredelimo kot patološko stanje le v primeru, če imamo  referneco na zdravo stanje, torej stanje brez tesnobe. Ker  je stanje občutja  tesnobe razširjeno globalno in kot tako utemljeno na globalni ločenosti/izolorinasti oz. pojmovanju sebe kot tujca v razmerju do neudomačenega sveta (tako naravnega in družbenega, kolikor je to sploh še mogoče ločit), lahko referiramo (bolje rečeno projeciramo iz sedanjosti, ker nimamo aktulane individualne izkušnje) na zdravo stanje zgolj kot na obdobje pred tem  sedanje prevladojučem stanju ločenosti/izoliranosti ali po tem stanju. Kar je v bistvu eno in isto, če pojmujemo zgodovino ciklično npr. kot razvoj  od obdobja zlate dobe preko žlezne naprej (oz. nazaj) do zlate dobe (v 'galaktičnem' smilsu štetja časa) ali če pojem časa kar ukinemo in na tak način projekcijo v zdravo stanje razglasimo za tukaj in zdaj večno prisotno dejstvo, ki je zgolj zakrito našim varljivem čutilom in manipulativnem umu podrejenim mislim.

Tistim, ki živimo v ujetosti varljivih čutil in  manipulativnega uma, pač ne preostanega drugega, kot  da občutje tesnobnosti, ki nam vlada vsem in ga v tem smislu sploh ne občutimo kot patološkega (ker pač nimamo zgoraj omenjenih  referenc na zdravo), razgalasimo za edino skupno občutje. To pomeni si priznant , da občutje tesnobe/tujosti ni samo moje ampak tud tvoje oz. vseh drugih in izhajat v odnsoih do drugega iz tega občutja, se pravi razvit sposbnost občutit tesnobo drugega, se pravi z njim solidalizirat. Medsebojna solidarnost  med seboj ločenih/izoliranih posameznikov, ki si vzajemno priznavajo  tesnobnost, pa je po moje edino možen način  prenašanja  te iste tesnobnosti. Vsakršno pozivanje k presaganju tega občutja tesnobnosti na podlagi zanikanja te tesnobnosti pri sebi in drugih zato osebno smatran za nesoloidarno in s tem  neetično,  zaradi svojega referianja na zdravost/zdravilnost ali celo odrešilnost pa tudi za patološko/nezdravo početje...                
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1774 - 15.01.2010 at 10:21:20

titud wrote on 15.01.2010 at 09:43:14:
Quote:
Seveda je problem strah. Tesnoba je samo bolezensko stanje, torej jedro. Lahko se pozdravi-tesnoba, strah te je pa še vedno. Pred smrtjo. Ta strah te naredi pohlepnega. Nekdo si želi izkušnje, nekdo spoštovanje, nekdo inteligenco. Tu je potem zavist, kar se pa sedaj lepše imenuje-tekmovalnost.

Lp,Igor

Tesnobo lahko opredelimo kot patološko stanje le v primeru, če imamo  referneco na zdravo stanje, torej stanje brez tesnobe. Ker  je stanje občutja  tesnobe razširjeno globalno in kot tako utemljeno na globalni ločenosti/izolorinasti oz. pojmovanju sebe kot tujca v razmerju do neudomačenega sveta (tako naravnega in družbenega, kolikor je to sploh še mogoče ločit), lahko referiramo (bolje rečeno projeciramo iz sedanjosti, ker nimamo aktulane individualne izkušnje) na zdravo stanje zgolj kot na obdobje pred tem  sedanje prevladojučem stanju ločenosti/izoliranosti ali po tem stanju. Kar je v bistvu eno in isto, če pojmujemo zgodovino ciklično npr. kot razvoj  od obdobja zlate dobe preko žlezne naprej (oz. nazaj) do zlate dobe (v 'galaktičnem' smilsu štetja časa) ali če pojem časa kar ukinemo in na tak način projekcijo v zdravo stanje razglasimo za tukaj in zdaj večno prisotno dejstvo, ki je zgolj zakrito našim varljivem čutilom in manipulativnem umu podrejenim mislim.

Tistim, ki živimo v ujetosti varljivih čutil in  manipulativnega uma, pač ne preostanega drugega, kot  da občutje tesnobnosti, ki nam vlada vsem in ga v tem smislu sploh ne občutimo kot patološkega (ker pač nimamo zgoraj omenjenih  referenc na zdravo), razgalasimo za edino skupno občutje. To pomeni si priznant , da občutje tesnobe/tujosti ni samo moje ampak tud tvoje oz. vseh drugih in izhajat v odnsoih do drugega iz tega občutja, se pravi razvit sposbnost občutit tesnobo drugega, se pravi z njim solidalizirat. Medsebojna solidarnost  med seboj ločenih/izoliranih posameznikov, ki si vzajemno priznavajo  tesnobnost, pa je po moje edino možen način  prenašanja  te iste tesnobnosti. Vsakršno pozivanje k presaganju tega občutja tesnobnosti na podlagi zanikanja te tesnobnosti pri sebi in drugih zato osebno smatran za nesoloidarno in s tem  neetično,  zaradi svojega referianja na zdravost/zdravilnost ali celo odrešilnost pa tudi za patološko/nezdravo početje...                

Titud hitro potegneš prave zaključke,čeprav '''ne bereš mojih''' postov. Vključuješ pa mojo razlago.Nimam nič proti. Kar tako naprej.
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1775 - 15.01.2010 at 11:43:24

Quote:
NA P:D: IMATE VSI ODGOVO KDO IN KAJ SMO!!!! OVČKE ZA REPRODUKCIJO ŽIVLJENJA!!!

Ena ovčka samo zate...
http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/ovca-s-cloveskim-obrazom.html Grin
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #1776 - 15.01.2010 at 11:48:22

Robi wrote on 15.01.2010 at 11:43:24:
Quote:

Ena ovčka samo zate...

Joj, joj, joj, en je kresnu ovco od uzadi pa je to ratalo ...  Grin Sam je mogu met v sebi že nekaj ovčjih genov, da je lahko prišlo do delne združitve, človeška ovca pač, ni druge.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1777 - 15.01.2010 at 11:51:08

Robi wrote on 15.01.2010 at 11:43:24:
Quote:

Ena ovčka samo zate...

Robi je treba poiskat '''pastirja one ovce''' ki je rodila to jagnje. Grin

Ti verjameš---- Pravdi-- ? Si pozabil na fotomontaže?  Grin
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1778 - 15.01.2010 at 11:52:53

Nisem pozabil na fotomontažo..samo ker glih obravnavaš ovce, sem se spomnil še na to ovco. Smiley..meja med človekom in ovcami se bo res zabrisala.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1779 - 15.01.2010 at 12:14:00

Robi wrote on 15.01.2010 at 11:52:53:
Nisem pozabil na fotomontažo..samo ker glih obravnavaš ovce, sem se spomnil še na to ovco. Smiley..meja med človekom in ovcami se bo res zabrisala.

Ja, bravo!!! Si posortiral zadeve!! Wink
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1780 - 15.01.2010 at 14:34:40

titud wrote on 15.01.2010 at 09:43:14:
Quote:

Lp,Igor

Ne bluzit Titud. Imam prijatelja, ki se je prav zaradi tesnobe pri 30-ih upokojil. Vem, kaj je to in navadno sočutje tu ne pomaga. To je bolezensko stanje, ko se strah koncentrira v jedro. S tvojim pristopom sočutja in analize se zadeva samo slabša, pri obeh. Potreben je rez, vpogled v dejansko stanje, jedro kot celoto odpreti in ne analiziranje in pomilovanje. Če resnično želiš pomagati, ga spravi v veselje. Ni etično, kje si pa to pobral? Ko vsi skupaj jamrate je pa zelo etično, ne.
Sočutje brez lastne koristi je pravo stanje, ko se zadeva začne odpirati. Ne moralizirat Titud in najprej spoznaj razliko med moralo in etiko. Dokler boš obe besedi pojmoval enako, bo tako kot pišeš. Samo moralnež se sklicuje na etiko, ko mu zmanjka lastne vsebine.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1781 - 15.01.2010 at 14:40:48

Tole Igor okrog veselja je prava stvar!!! Sinoči mi je Ja in dal gor eno bečarsko -Laku noč svirači.Ta pesem mi dvignila dušu  v nebo. Veselje to je to-lažno moraliziranje je LICEMERSTVO-to dodajam.Drugo potpišem. Wink
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #1782 - 15.01.2010 at 14:48:48

Quote:
Potreben je rez, vpogled v dejansko stanje, jedro kot celoto odpreti in ne analiziranje in pomilovanje.

Kako je možen vpogled v dejansko stanje brez analiziranja ?

Če samo pogledaš in veš ali misliš kaj bi to naj bilo, potem to samo pomeni, da si že prej analiziral ali pa je nekdo drug analiziral, ti pa si samo prebral.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #1783 - 15.01.2010 at 14:53:33

Alojz in Sandib wrote on 15.01.2010 at 14:40:48:
Tole Igor okrog veselja je prava stvar!!! Sinoči mi je Ja in dal gor eno bečarsko -Laku noč svirači.Ta pesem mi dvignila dušu  v nebo. Veselje to je to-lažno moraliziranje je LICEMERSTVO-to dodajam.Drugo potpišem. Wink

Točno tako. Brez ovinkov v jedro, spoznanje jedra. Potem pa smeh, ko uvidiš to jedro. Z obeh strani in pride sočutje. In to je etično, ko jemlješ drugo osebo, kot sebi enako. Brezpogojno.

Ostalo je natolcevanje in brezvezno moraliziranje, preko katere hočeš dobiti hvaležnost in neko spoštovanje. Pri etiki ni pridobitnih namer.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #1784 - 15.01.2010 at 14:59:06

Robi wrote on 15.01.2010 at 14:48:48:
Quote:
Potreben je rez, vpogled v dejansko stanje, jedro kot celoto odpreti in ne analiziranje in pomilovanje.

Kako je možen vpogled v dejansko stanje brez analiziranja ?

Če samo pogledaš in veš ali misliš kaj bi to naj bilo, potem to samo pomeni, da si že prej analiziral ali pa je nekdo drug analiziral, ti pa si samo prebral.

ROBI

Analiziranje je odvečno v stanju naše biti '''' samospoznanja'''.Nima haska če ti samo si ,to lahko dojameš kot samoumevno dejstvo-sem.Igor misli na notranje vzgib-sem!!!! Vnanji svet se še vedno analizira kot vnanje občutje sveta ne pa tvoje notranje samospoznanje-sem. Je dovolj razumljivo? Potrjuješ vnanje v izmeničnem odnosu sem.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 ... 117 118 119 120 121 ... 416