Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 4
(Read 25026 times)
jozekuch
1
*

I Love YaBB 2!

Obama - zaprisega - komunizem
20.01.2009 at 18:48:08

Obama je rekel: "Fašizem, nacizem, komunizem."
TV Slovenija je prevedla: "Fašizem, nacizem."
Gledalci?
Poslušalci?
?
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Re: Obama - zaprisega - komunizem
Reply #1 - 20.01.2009 at 21:57:30

jozekuch wrote on 20.01.2009 at 18:48:08:
Gledalci?
Poslušalci?
?

Točno to sem hotel odpreti v novi temi pa si me prehitel. Take stvari mi ne uidejo. Wink

"Naši predniki se še spominjajo nacizma, fašizma in komunizma ..."
je dejal Barack Obama, Blanka Doberšek, novinarka, ki je zrasla še v prejšnjem režimu pa je to prevedla v:

"Naši predniki se še spominjajo nacizma, fašizma, ..."
pri tem se je v rahli zadregi za trenutek ustavila v premišljevanju ali naj vendar izdavi še "komunizma" pa ni zmogla. Avtocenzura je naredila svoje.
Še en dokaz več, da smo še vedno globoko v socializmu in da se nekateri nikakor ne morejo sprijazniti z neslavno zgodovino Slovenije in niso sposobni med temi tremi zločinskimi totalitarizmi postaviti enačaj.
Back to top

Življenje je popolnoma zastonj in brezplačno, pa vendar je ni
stvari na tem svetu, ki bi bila vredna več. (Bamby)

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #2 - 20.01.2009 at 22:17:42

Bamby wrote on 20.01.2009 at 21:57:30:
jozekuch wrote on 20.01.2009 at 18:48:08:
Gledalci?
Poslušalci?
?

Točno to sem hotel odpreti v novi temi pa si me prehitel. Take stvari mi ne uidejo. Wink

"Naši predniki se še spominjajo nacizma, fašizma in komunizma ..."
je dejal Barack Obama, Blanka Dobršek, novinarka, ki je zrasla še v prejšnjem režimu pa je to prevedla v:

"Naši predniki se še spominjajo nacizma, fašizma, ..."
pri tem se je v rahli zadregi za trenutek ustavila v premišljevanju ali naj vendar izdavi še "komunizma" pa ni zmogla. Avtocenzura je naredila svoje.
Še en dokaz več, da smo še vedno globoko v socializmu in da se nekateri nikakor ne morejo sprijazniti z neslavno zgodovino Slovenije in niso sposobni med temi tremi zločinskimi totalitarizmi postaviti enačaj.

No, to zgoraj sem napisal po spominu in je glas novinarke motil govor Obame, ki ga nisem natančno slišal, vendar sem 100% slišal, da je Obama omenil komunizem, ki ga je novinarka pri prevodu izpustila

Originalno kar je dejal Obama:

Quote:
"Recall that earlier generations faced down fascism and communism not just with missiles and tanks, but with sturdy alliances and enduring convictions."

http://www.huffingtonpost.com/2009/01/20/president-obamas-inaugura_n_159370.html...

... in očitno je novinarka v prevodu izpustila komunizem in ga "nadomestila" z nacizmom.
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #3 - 20.01.2009 at 22:30:06

To si dobro opazil, da sploh ni omenil nacizma, ampak komunizem.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #4 - 20.01.2009 at 23:05:06

Quote:

Lp,Igor

Tega sploh nisem napisal, da sem dobro opazil.

Glas novinarke je prekrival glas Obame, oz je bil utišan, pa še telovadil sem zraven, pač pa sem dobro slišal, da je Obama na koncu omenil komunizem, ki ga novinarka ni prevedla IN TO JE BISTVO.

Te besede:
"... faced down fascism and communism ...", ki so se medlo slišale v odzadju aplavza, (zaradi prevajanja je bil glas Obame tišji), sem pač razumel kot fašizem, nacizem in komunizem".
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #5 - 20.01.2009 at 23:10:21

Bamby wrote on 20.01.2009 at 23:05:06:
Quote:

Lp,Igor

Glas novinarke je prekrival glas Obame, oz je bil utišan, pa še telovadil sem zraven, pač pa sem dobro slišal, da je Obama na koncu omenil komunizem, ki ga novinarka ni prevedla IN TO JE BISTVO.

Te besede:
"... faced down fascism and communism ...", ki so se medlo slišale v odzadju aplavza, (zaradi prevajanja je bil glas Obame tišji), sem pač razumel kot fašizem, nacizem in komunizem".

No jaz sem dobro slišal, kaj je rekel. Sem pa pomislil, da prevajalki enačijo komunizem z nacizmom.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Bamby
5

No pain no gain

Reply #6 - 21.01.2009 at 00:11:11

Quote:
Bamby wrote on 20.01.2009 at 23:05:06:
Quote:

Lp,Igor

Te besede:

No jaz sem dobro slišal, kaj je rekel. Sem pa pomislil, da prevajalki enačijo komunizem z nacizmom.

Lp,Igor

Pa ne Blanka Doberšek, pri njej se to ni zgodilo slučajno pač pa namerno. V naši družini so jo moji predniki poimenovali s psevdonimom "Za ljubi kruhek".  Namreč:

Ko so leta 1984 v Londonu nekatere libijske begunske skupine pred libijskim veleposlaništvom pripravile demonstracije so iz veleposlaništva streljali na protestnike in pri tem smrtno ranili britansko policistko. Velika Britanija je pretrgala vse diplomatske odnose z Libijo in v poznejših letih podpirala odločno ameriško politiko gospodarske blokade te države. To dejanje je tako razkurilo Blanko Doberšek, da je cinično pripomnila v neki oddaji ala Utrip tedna ali Zrcalo tedna, češ da je britanska policistka umrla za ljubi kruhek v službi kapitalizma.
Blanka je star partijski kader, verjetno je študirala na bivši FSPN predhodnici FDV-ja kar pa je v bistvu eno in isto.
Če jo bom kdaj srečal na cesti jo bom vprašal, če je namenoma, za ljubi kruhek, izpustila besedo komunizem. Wink
Nobena stvar na tem svetu se ne zgodi slučajno!
Back to top

IP Logged

plesnamesecu
Ex Member

Reply #7 - 21.01.2009 at 01:14:54

Jaz sem pa mislila, da ste se samo raznežili ob nastopu prvega temnopoltega predsednika ZDA.
Back to top

IP Logged

gape
YaBB Administrator
p

I love YaBB!
The Land of YaBB
Reply #8 - 21.01.2009 at 13:27:50

men je pa blj to zanimivo da je obama omenu samo ta 2
in nacizem spustu
SPLOH skoz to, da so ameri financiral naciste da so sploh lahko nardil kar so

to mi je precej blj zanimivo kot to da je ena novinarka fen od komunistov, kot si se izrazu bamby

pa niti ne zanimivo
blj ... žalostno

sploh ker tolk upanja usi polagajo u obamo
kljub temu da so še vsi predsedniki bli izbrani in ne izvoljeni

samo eno oddajo sm gledu o obami - kako je gor pršu - in je en od nigrjov reku: mi smo taki čudni ljudje (črnci u se mi zdi da chcagu - najblj močn comunity mnde - črnski u ameriki al neki podobnga - zihr pa vpliven), da nekak ne maramo ljudi ki jih noben ni poslal ...
in njega ni nobnen poslal ... se je kr pojavu ... to je zmotl njih
in to je zmotl mene

še vedno pa nameravam da bo mnogo boljši od svojih predhodnikov ...

se bo mogu pa izkazat ...
Back to top

Lahko pa da se tudi motim ...

The Administrator of this yabb and domain.
WWW WWW  
IP Logged

titud
5
p

Zaznavanje mističnega
je vir vsake prave znanosti.

Markomur
Reply #9 - 21.01.2009 at 14:39:30

Sem bil presenečen, da ni  izrabu priložnost tolikšne zbrane množice in jo pozval, naj se zberjejo v takšnem številu vsakič, ko sam ne bo zmogu (ali hotu) izpolnit tistega, kar jim  mu obljubu. Se mi zdi fajn, da se je izognu skušnjavi takšnega populizma, ki itak stoji v ozadju vsakega fašizma/nacizma/komunizma.

Drgač pa cela scena me je bolj spominjala na nostalgićno pogrebno poslavljanje od  amerike, ki je ne bo nikol več, kot pa na izražanje podpore neki novi ameriki. Glede na to da se je ta stara amerika potem, ko se je zažrla v ves svet zažrla še sama vase, lahko  reševala le  s tem, da se bo povezovala  z vitalnimi deli sveta, ki so vsaj trije in kar jo bo po moje razkosalo (v skladu z napovedmi enega ruskega analitika) na tri dele: na zahodni, ki bo iskal preživetje v povezovanju z evropo, na vzhodni, ki se bo povezoval z azijo in južni latino-ameriški. Vsak bo zgradil socialno mrežo in ekonomijo po svoji meri, kar je čist u redu in kar bo skrbelo za tudi za koherntnost sveta kot celote, saj se bodo na eni celini stikali vsaj trije svetovni načini produkcije in distribicuje, ki si zaradi prostorske in infrastrukturne povezanosti ne bodo mogli privoščit uničujočega konflikta. Prišlo bo po moje do obrata od tega, da amerika hoče naredit svet za imperij po svoji podobi, do tega, da bo svet podredu  ameriko svoji. Obama nekako pooseblja to trojnost sveta in ima mogoče celo priložnost zdeve speljat, če ne bo ravno zato, ker ni tak kot vsi predsedniki pred njim bolj papeški od papeža in bo držal ameriko s silo na enem kupu samo zato, da mu ne bi očitali, da jo je razbil zato, ker je obarvan....    

Back to top

IP Logged

Devi
5
p

ravno prav
Dolenjska
Reply #10 - 21.01.2009 at 18:40:21

sem pomisla na to, da je amerika mogla 2 busha dozivet, da je bla pripravljena sprejet obamo. s tega zornega kota se mi zdi, da bi to moglo nekej pomenit. tud čas je zanimiv.
verjamem sicer ne kej dost. sam me pa zanima. in 2012 je bliz.
Back to top

Nobena čarovnija ne more ničesar spremeniti v kaj drugega, tega ni; sprememba v predstavi v srcu čarovnije je spoznanje, ne ustvarjanje.&&(S. Palwick)

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #11 - 21.01.2009 at 21:09:20

Če bo vse posreči se bo svet začel bliskovito spreminjati še v tem letu. Od vseh nas je odvisno na bolje ali na slabše.Nič se ne tolažite 2012. 2012 je zame že 2009.
V Obamo pa sam osebno ne polagam nikakršnih upov,za človeštvo. Eden zmedenec več na položaju,nič več kot to.
Dejstvo pa je ZDA se bodo preobrazile v normalno državo,ki ji bo ostali svet dal krepko vedeti,da je pofilala.Človek ki javno reče: Ali ni moja žena lepa? Je zame kreten in licemer!!!
Blanka Doberšek- muka od novinarke,na kratko nesposobna.

Lp Alojz
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

satis
5

Reply #12 - 21.01.2009 at 23:46:49

Alojz in Sandib wrote on 21.01.2009 at 21:09:20:
Če bo vse posreči se bo svet začel bliskovito spreminjati še v tem letu. Od vseh nas je odvisno na bolje ali na slabše.Nič se ne tolažite 2012. 2012 je zame že 2009.
V Obamo pa sam osebno ne polagam nikakršnih upov,za človeštvo. Eden zmedenec več na položaju,nič več kot to.
Dejstvo pa je ZDA se bodo preobrazile v normalno državo,ki ji bo ostali svet dal krepko vedeti,da je pofilala.Človek ki javno reče: Ali ni moja žena lepa? Je zame kreten in licemer!!!
Blanka Doberšek- muka od novinarke,na kratko nesposobna.

Lp Alojz

Tudi jaz ne vidim v Obami nič posebnega, le okrog njega se zganja neko vsesplošno malikovanje, temu bo pa kmalu sledila streznitev, saj vsak smrtnik prej ali slej razočara.
Back to top

WWW WWW  
IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #13 - 22.01.2009 at 10:27:43

Kako cigan reče: "Hiša tebi, hiša meni"

"Baraka Obama" Wink
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

matjazko
1
*

I Love YaBB 2!

Reply #14 - 14.03.2009 at 17:40:14

Alojz in Sandib wrote on 21.01.2009 at 21:09:20:
V Obamo pa sam osebno ne polagam nikakršnih upov,za človeštvo.

Idejne razlike med republikanci in demokrati so minimalne, čeprav se nazven kažejo kot nepremostljive in kot da je Bush vsega kriv, za vso politiko, ki jo vodi Amerika.

Kar zadeva ameriške notranje politike, je pač njim prepuščeno, Američanom, kar pa zadeva zunanje, pa ima vpliv na cel svet - in tu ko gre za gospodarske strateške interese (nafta,), se žal ne bo nič spremenilo!

V Iraku je po ameriški intervenciji zavladal kaos, neka oblika državljanjske vojne, ko so prišle na oblast razne fundamentalistične frakcije, ki se med seboj spopadajo. Demokracija tu ne more uspevati, zato čeprav se mogoče še tako čudno sliši, diktatorski voditelji so v podobnih državah mogoče še najbolj sprejemljivi za uveljavljanje nekega relativnega miru, isto po moje pri Palestincih in še nekaterih arabskih državah, ki so že stoletja razdeljeni na klane z absolutnimi monarhi.
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3 4