Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 10624 times)
El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
I AM THAT I AM
15.01.2009 at 22:39:29

Kdo je eden izmed tistih, ki trenutno živijo edino ter najvišjo resnico in so jo tudi pripravljeni deliti z drugimi? Kaj ta najvišja resnica sploh je?

Ime mu je Mooji. To je le eden izmed mnogih njegovih videov, ki v manj kot sedmih minutah pove absolutno vse.

"'I AM' IS YOUR GOD AND YOUR OWN SELF": http://www.youtube.com/watch?v=cVfMoUq-eU0&feature=related

Naj bo ta tema kot ocean, ki je svoboden škodoželjnih sulic iz uma in umovih konstruktov, ki nas vedno znova peljejo stran od naše najgloblje in najintimnejše narave. ...

Lep pozdrav, Poet
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Re: I AM THAT I AM
Reply #1 - 15.01.2009 at 22:44:21

G.Kozmični ste vi malo skrenili. Čim se človek dvigne nad druge ima vaš kozmični kompleks-on je učitelj vi ste nič.
Takšnih  kozmičnih učiteljev na lažnem vzišenem  podiju je na tej Z.....Zemlji na miljone.

Lep sfrkljan kozmični pozdrav!!!
Back to top

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #2 - 15.01.2009 at 22:49:19

El Pesnik wrote on 15.01.2009 at 22:39:29:
Kdo je eden izmed tistih, ki trenutno živijo edino ter najvišjo resnico in so jo tudi pripravljeni deliti z drugimi? Kaj ta najvišja resnica sploh je?

Ime mu je Mooji. To je le eden izmed mnogih njegovih videov, ki v manj kot sedmih minutah pove absolutno vse.

"'I AM' IS YOUR GOD AND YOUR OWN SELF": http://www.youtube.com/watch?v=cVfMoUq-eU0&feature=related

Naj bo ta tema kot ocean, ki je svoboden škodoželjnih sulic iz uma in umovih konstruktov, ki nas vedno znova peljejo stran od naše najgloblje in najintimnejše narave. www.gape.org/sonce/svetpogovorov/vzivo/chat/images/smilies/affection.gif

Lep pozdrav, Poet

Zopet postopnost in nivoji. Sedaj že imaš lestvico resnice. Kaj je bolj res in kaj manj. Najvišjo resnico ti torej govori tale Mooji. Tvoja resnica je pa nizka ali kaj?

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #3 - 16.01.2009 at 10:48:24

Vsak pri sebi ve, kaj mu je resnično.
Izhajamo iz sebe in vsak zase ve, kaj mu je resnično in kaj ne.
Če nekdo trdi, da mu je ta video resničen, mu je pač resničen, saj ustreza njegovemu umu.

Če potem nekdo drug reče, da je to bedarija, da to ni resnica, potem želi, da obvelja le njegova resnica ali pa je nevoščljiv.

Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #4 - 16.01.2009 at 11:19:27

Robi wrote on 16.01.2009 at 10:48:24:
Če nekdo trdi, da mu je ta video resničen, mu je pač resničen, saj ustreza njegovemu umu.

Ja, ampak v tem videu in podobnih od Moojija se govori o tem, da je um vir vseh zablod. Torej se tu ne gre za to, da bi obveljala "resnica" tega videa, ampak se gre za to, da ima um vedno svojo "resnico", ter da je edina resnična stvar zgolj tisto, kar je ves čas popolnoma zavestno te umske "resnice" in neresnice, in se ves čas ne spreminja ampak ostaja v človeku ves čas enaka, tako med budnostjo, globokim spancem in sanjami.

Ta "stvar" ki opazuje um je resnična narava človeka in na to kaže zgornji video: I AM THAT I AM. Občutek "jaz sem" je prava narava človeka, ne pa miselni konstukti "jaz sem to ali ono". Primarno Pričevanje tako umskemu delovanju kot fizičnim premikov je človekova prava narava, in samo za to se gre, da premaknemo pozornost iz umskih procesov in fizičnih premikov v Kreaciji ponovno na to Primarno Nedeljeno Pričevanje - in da to občutimo v popolnosti.

Lp, Poet
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #5 - 16.01.2009 at 11:21:54

El Pesnik wrote on 16.01.2009 at 11:19:27:

Ja, ampak v tem videu in podobnih od Moojija se govori o tem, da je um vir vseh zablod. Torej se tu ne gre za to, da bi obveljala "resnica" tega videa, ampak se gre za to, da ima um vedno svojo "resnico", ter da je edina resnična stvar zgolj tisto, kar je ves čas popolnoma zavestno te umske "resnice" in neresnice, in se ves čas ne spreminja ampak ostaja v človeku ves čas enaka, tako med budnostjo, globokim spancem in sanjami.

Ta "stvar" ki opazuje um je resnična narava človeka in na to kaže zgornji video: I AM THAT I AM. Občutek "jaz sem" je prava narava človeka, ne pa miselni konstukti "jaz sem to ali ono". Primarno Pričevanje tako umskemu delovanju kot fizičnim premikov je človekova prava narava, in samo za to se gre, da premaknemo pozornost iz umskih procesov in fizičnih premikov v Kreaciji ponovno na to Primarno Nedeljeno Pričevanje - in da to občutimo v popolnosti.

Lp, Poet

Torej govori o opazovanju opazovalca. Kaj toliko kompliciraš.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #6 - 16.01.2009 at 11:27:07

Quote:

Lp, Poet

Lp,Igor

Ne govori o opazovanju opazovalca, na žalost. Ker opazovalec in razlagalec je um, z opazovanjem uma samo nadziraš um.

Mooji govori o opazovanju občutka "jaz sem", ki je Luč Primarne Zavesti. Opazuj in vrni pozornost na občutek "obstajanja" oz. "prisotnost jaz sem". Ne daj, da te misli zapeljejo, saj niti misli ne opazuješ. Opazuješ samo občutek "jaz sem", ki preveva našo celotno bit. In bolj kot gremo v naš primarni občutek "jaz obstajam", tem bolj se razodeva kot tisto kar je onkraj uma in telesa. Za to se gre.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #7 - 16.01.2009 at 11:37:45

El Pesnik wrote on 16.01.2009 at 11:27:07:
Quote:

Lp, Poet

Lp,Igor

Ne govori o opazovanju opazovalca, na žalost. Ker opazovalec in razlagalec je um, z opazovanjem uma samo nadziraš um.

Mooji govori o opazovanju občutka "jaz sem", ki je Luč Primarne Zavesti. Opazuj in vrni pozornost na občutek "obstajanja" oz. "prisotnost jaz sem". Ne daj, da te misli zapeljejo, saj niti misli ne opazuješ. Opazuješ samo občutek "jaz sem", ki preveva našo celotno bit. In bolj kot gremo v naš primarni občutek "jaz obstajam", tem bolj se razodeva kot tisto kar je onkraj uma in telesa. Za to se gre.

Cel čas ne veš o čem govorim. Spoznaj, kdo opazuje in kdo je ta nadzornik. Ugotovil boš da si to ti sam. Identifikacija samo z umom ali občutkom, te razdvaja. Občutek je zgolj občutek in um ga naredi za takšnega ali drugačnega.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #8 - 16.01.2009 at 11:58:23

Ne mislim se spuščati v debate kdo je nadzornik in kako naj bi um nek občutek naredil za nekaj. Vse je že dovolj nazorno razloženo, ne rabimo več novih razlag. Če je zate "JAZ SEM" zgolj nek občutek, ki ga ustvarja um, potem res ne vem več kaj naj ti še rečem. "Jaz Sem" je energija Zavesti/Zavedanja, ne pa energija uma ali energija telesa.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #9 - 16.01.2009 at 12:07:23

El Pesnik wrote on 16.01.2009 at 11:58:23:
Ne mislim se spuščati v debate kdo je nadzornik in kako naj bi um nek občutek naredil za nekaj. Vse je že dovolj nazorno razloženo, ne rabimo več novih razlag. Če je zate "JAZ SEM" zgolj nek občutek, ki ga ustvarja um, potem res ne vem več kaj naj ti še rečem.

Rekel sem, da spoznaj kdo je nadzornik in kaj občutek sploh je. Nisem ti niti mislil razlagati, zato je tu Mooji.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #10 - 16.01.2009 at 12:15:53

Igor, še zadnjič ti povem, da ne opletaj z umom. Ni potrebno spoznati "nadzornika", ki je um, uma ti sploh ni potrebno preučevati, ker je to salamenska past uma samega. Um mora samo sprevideti, da je v ozadju njega samega popolnoma tiha nedeljena energija Zavesti, ki se izraža kot občutek "jaz sem" oz. "jaz obstajam", in jaz sem tisti, ki sem vesoljna Priča vesolja. Um nima popolnoma nič s tem, ti samo svojo pozornost usmeriš na Pričevanje in ostaneš s tem kolikor dolgo lahko, nato naslednji dan znova, in znova, da se tako vedno bolj poglabljaš v energijo Pričevanja, in vedno bolj um puščaš za sabo.

Zato pa še zadnjikrat: ne opletaj z umom in kaj naj bi um moral storiti in kaj naj bi um moral spoznati in kaj naj bi um še moral biti. To se tu konča zato pa nočem več slišati nič od uma s tvoje strani, se razumeva?
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #11 - 16.01.2009 at 12:21:57

El Pesnik wrote on 16.01.2009 at 12:15:53:
Igor, še zadnjič ti povem, da ne opletaj z umom. Ni potrebno spoznati "nadzornika", ki je um, uma ti sploh ni potrebno preučevati, ker je to salamenska past uma samega. Um mora samo sprevideti, da je v ozadju njega samega popolnoma tiha nedeljena energija Zavesti, ki se izraža kot občutek "jaz sem" oz. "jaz obstajam", in jaz sem tisti, ki sem vesoljna Priča vesolja. Um nima popolnoma nič s tem, ti samo svojo pozornost usmeriš na Pričevanje in ostaneš s tem kolikor dolgo lahko, nato naslednji dan znova, in znova, da se tako vedno bolj poglabljaš v energijo Pričevanja, in vedno bolj um puščaš za sabo.

Zato pa še zadnjikrat: ne opletaj z umom in kaj naj bi um moral storiti in kaj naj bi um moral spoznati in kaj naj bi um še moral biti. To se tu konča zato pa nočem več slišati nič od uma s tvoje strani, se razumeva?

Ne opletaj in ne igraj nekega komandanta. Spoznaj in ne bit tako obremenjen z umom. Spoznanje ni v polju uma.
Poslušaj svojega Mooji- ja, pa bo. Ne preverjaj potem njegove govore, če so ti vrhovna resnica.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #12 - 16.01.2009 at 12:58:27

Quote:
El Pesnik wrote on 16.01.2009 at 12:15:53:

Ne opletaj in ne igraj nekega komandanta. Spoznaj in ne bit tako obremenjen z umom. Spoznanje ni v polju uma.
Poslušaj svojega Mooji- ja, pa bo. Ne preverjaj potem njegove govore, če so ti vrhovna resnica.

Lp,Igor

Prosim te, ne piši več, si že povedal vse kar si imel za povedati. Ne mislim se več prerekati s tabo. Pametuj na račun koga drugega.

Na tem mestu nikakor ne preverjam Moojijevih govorov, temveč jih samo delim z drugimi. Kar pa ti sedaj počneš pa samo nabijaš balast na to temo, zato na tvoje poste ne bom več odgovarjal.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

sašo
4

I love martial arts
vrhpolje
Reply #13 - 16.01.2009 at 14:01:01

Poet, preveč si zabredel v razčlenjevanje...pomembno je samo živeti...je to tako težko?
Back to top

Moja mnenja se mogoče spreminjajo, toda to, da imam prav, se ne spreminja.

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #14 - 16.01.2009 at 14:12:34

Poet, ne prosi, ampak se obnašaj odgovorno. Če deliš, potem ne zapoveduj in preko analize utrjuj. S kom se prerekaš je tvoja stvar in ne obnašaj se tako otročje. Odrasti že vendar in bodi odgovoren za svoja dejanja. Pri tvojih interpretacijah, meni sicer ne gre na  bruhanje, ampak na smeh.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3