Welcome, Guest. Please Login or Register
Forum Svet pogovorov gape.org
Sončeve pozitivke
pilcom.si

HomeHelpSearchMembersLoginRegister  

Pages: 1 2 3 
(Read 10635 times)
Alojz in Sandib
5

Tao

Re: I AM THAT I AM
Reply #15 - 16.01.2009 at 19:11:32

Robi wrote on 16.01.2009 at 10:48:24:
Vsak pri sebi ve, kaj mu je resnično.
Izhajamo iz sebe in vsak zase ve, kaj mu je resnično in kaj ne.
Če nekdo trdi, da mu je ta video resničen, mu je pač resničen, saj ustreza njegovemu umu.

Če potem nekdo drug reče, da je to bedarija, da to ni resnica, potem želi, da obvelja le njegova resnica ali pa je nevoščljiv.

Robi

Oprosti. Zdi se mi,da daješ ven neke fraze. Ni delitve, ali ima nekdo prav, ali ne.To velja na Zemlji. Naše življenje je vesoljni pojav ne samo zemeljski.Torej je smisel človeškega življenja na Zemlji spoznati njegovo nam nepoznano vesoljno dimenzijo. Tu je skrita tista vesoljna neomejena resnica našega bivanja,na Zemlji te razsežnosti dimenzije večno-sedaj sploh dojemamo ne v večini-čast izjemam.Vedno ko govoriš o neki omejitvi moraš upoštevati,da življenje omejitev sploh nima znotraj spoznanja vesoljne zakonitosti večno-sedaj.

Lp Alojz
Back to top
« Last Edit: 16.01.2009 at 21:06:01 by Alojz in Sandib »  

Človek? Vse je pod njegovimi nogami, tudi nebeški prestol!

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #16 - 17.01.2009 at 12:08:48

Odlomek iz tedenskega satsanga:

Attention and Manifestation

Q: Could you just clarify 'attention'? It seems attention is a quality of the mind, you know?

Mooji: For most people, attention is wrongly identified as our self. For example, when the attention drifts, we are inclined to say "I drifted." But here, in satsang, it is pointed out that one's self cannot be the attention for there is witnessing of attention and inattention, and the question is put: "What observes attention? Can it be other than your self?"

And thus it is revealed that I must be earlier than both attention and inattention to witness their presence and function.

Often, I use this example of a car aerial to represent one unit, the totality of all there is. If you pull once, out of this absolute unicity, consciousness manifests as the sense "I am." This I-am-ness is synonymous with consciousness. A second pull and "I am the person" arises; it is still the one aerial, still the one unit. Pull again and the individual extends into "This is my life, my story and my world." Still one whole. So, whether you push the individuality down into the I-am-ness, and I-am-ness into the Absolute, it still remains one; it makes no difference to the 'aerial'.

When the Absolute manifests as consciousness, inherent in it are three energetic qualities called gunas. They are sattva, rajas and tama guna.

Sattva guna is the quality of compassion, openness and attraction to spiritual truth and self-discovery. Then there is rajas, the quality of action, creativity and restlessness. Lastly, tama guna represents resistance and strong identification with the body. Consciousness manifests as the gunas and their interplay and simultaneously as the witnessing of this playfulness.
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #17 - 17.01.2009 at 12:12:50

Dragi Kozmolog-Kozorog

Tudi vi gospod Kozmični se napačno identificirate. Vi že več ne hodite po Zemlji, vi kar med oblaki letate in z viška gledate na nas zemeljske pogane.!!!
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #18 - 17.01.2009 at 12:31:00

Alojz in Sandib wrote on 17.01.2009 at 12:12:50:
Dragi Kozmolog-Kozorog

Tudi vi gospod Kozmični se napačno identificirate. Vi že več ne hodite po Zemlji, vi kar med oblaki letate in z viška gledate na nas zemeljske pogane.!!!

Ne vem zakaj imam občutek,da nekdo dobiva nek čevelj.Pa ma k'r veliko krizo.Zgleda tko-mogoče se motim?
Back to top

IP Logged

El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Reply #19 - 17.01.2009 at 13:20:33

Alojz in Sandib wrote on 17.01.2009 at 12:31:00:
Dragi Kozmolog-Kozorog

Ne vem zakaj imam občutek,da nekdo dobiva nek čevelj.Pa ma k'r veliko krizo.Zgleda tko-mogoče se motim?

Veš kje bo kriza, ti namišljeni odrešenik z Jezusovim kompleksom?

Ko boš ti človeka stlačil v zlati sarkofag in potem nastavil zlato posodico v katero naj bi se "ujela" duša - samo takrat boš spoznal, da duše sploh ni, da je to le iluzija uma. In ker ne obstaja se ne more prenašati iz enega življenja v drugega, to je popolna bedarija.

Kar obstaja je samo telo, ki se ustvari, in potem s prvim dihom Zavest vstopi v to telo in deluje skozi. Um pa potem pride od pogojevanja tistega telesa in to je to in tudi pride na plano z konceptom duše. Ampak "duša" je že del telesa oz. uma (emocije in tako naprej), medtem ko je pa Zavest, ki jo dobimo s prvim dihom iz vesolja točno tista Akumulirana vrednost, ki večno obstaja.

Ker ta Zavest (Akumulirano) preko manifestirane energije telesa pride do zrenja v svoje lastno Obličje. In tukaj ni nobene duše in nič, je samo telo (Realizirana vrednost) v katero pride Zavest (Akumulirana) vrednost, in ki prek telesa gleda sama sebe.

In jaz močno dvomim, da lahko vi to Zavest prenašate iz enega telesa v drugega. Zato po meni celoten Prometej nauk pade na tej točki. Sedaj pa Alojz, nima se smisla več prepirati. Jaz sem vam povedal kar sem imel, vi ste storili isto. Od sedaj naprej hodiva po različnih poteh, vi z nekim konceptom, da se duše selijo in ne vem kaj, jaz pa nasprotno menim, da je samo telo in potem Zavest iz vesolja, in to je to, in da te Zavesti ne morete prenašati iz enega telesa v drugo, ker je povsod že sedaj. Evo, to sem povedal, sedaj pa ni več potrebe, da bi se pričkala in podobno. Jaz ne bom več šinfal čez P.D., vi pa storite isto.

Nevtralen pozdrav, Poet
Back to top

No Water, no Moon

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #20 - 17.01.2009 at 15:02:22

Quote:

Quote:
Ni delitve, ali ima nekdo prav, ali ne.To velja na Zemlji. Naše življenje je vesoljni pojav ne samo zemeljski

Vsak sam sebe najbolj pozna.
Pa čeprav ni nikoli konca spoznavanja.

Jaz sem trenutno na zemlji, prav tako moja zavest...moj um....moje telo in potrebno se je tega zavedati.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #21 - 17.01.2009 at 16:23:08

Robi wrote on 17.01.2009 at 15:02:22:
Quote:

Quote:
Ni delitve, ali ima nekdo prav, ali ne.To velja na Zemlji. Naše življenje je vesoljni pojav ne samo zemeljski

Jaz sem trenutno na zemlji, prav tako moja zavest...moj um....moje telo in potrebno se je tega zavedati.

Ja potrebno se je zavedati,da si na Zemlji sočasno pa moraš tudi ugotoviti,da Zemlja ,ni glih izven vesolja.Razen če ti tko misliš? Malo čudno razmišljanje !!!!Osnovno dejstvo našega bivanja bi se pa že dalo vkup sklanfat brez kakšne velike vesoljne ,ki je hkrati tudi zemeljska intligenca.
Razen če je ni kak Kozmični prestavil v območje kakšne megle.
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #22 - 17.01.2009 at 16:33:27

El Pesnik wrote on 17.01.2009 at 13:20:33:
Alojz in Sandib wrote on 17.01.2009 at 12:31:00:
Dragi Kozmolog-Kozorog

Veš kje bo kriza, ti namišljeni odrešenik z Jezusovim kompleksom?

Ko boš ti človeka stlačil v zlati sarkofag in potem nastavil zlato posodico v katero naj bi se "ujela" duša - samo takrat boš spoznal, da duše sploh ni, da je to le iluzija uma. In ker ne obstaja se ne more prenašati iz enega življenja v drugega, to je popolna bedarija.

Kar obstaja je samo telo, ki se ustvari, in potem s prvim dihom Zavest vstopi v to telo in deluje skozi. Um pa potem pride od pogojevanja tistega telesa in to je to in tudi pride na plano z konceptom duše. Ampak "duša" je že del telesa oz. uma (emocije in tako naprej), medtem ko je pa Zavest, ki jo dobimo s prvim dihom iz vesolja točno tista Akumulirana vrednost, ki večno obstaja.

Ker ta Zavest (Akumulirano) preko manifestirane energije telesa pride do zrenja v svoje lastno Obličje. In tukaj ni nobene duše in nič, je samo telo (Realizirana vrednost) v katero pride Zavest (Akumulirana) vrednost, in ki prek telesa gleda sama sebe.

In jaz močno dvomim, da lahko vi to Zavest prenašate iz enega telesa v drugega. Zato po meni celoten Prometej nauk pade na tej točki. Sedaj pa Alojz, nima se smisla več prepirati. Jaz sem vam povedal kar sem imel, vi ste storili isto. Od sedaj naprej hodiva po različnih poteh, vi z nekim konceptom, da se duše selijo in ne vem kaj, jaz pa nasprotno menim, da je samo telo in potem Zavest iz vesolja, in to je to, in da te Zavesti ne morete prenašati iz enega telesa v drugo, ker je povsod že sedaj. Evo, to sem povedal, sedaj pa ni več potrebe, da bi se pričkala in podobno. Jaz ne bom več šinfal čez P.D., vi pa storite isto.

Nevtralen pozdrav, Poet

A pametno ko si ga hvalil P.D je bilo ok.Sedaj ko ga grajaš je pa tudi ok. Jaz ne bom človeka nikamor stlačil kamor ga ne stlačmo že sedaj.Jaz bom to bolj elegantno naradil dal ti bom možnost,da spraviš dve kapljice krvi še za časa življenja.Ko boš pa umrl bom pa tvojo življenjsko silo vtaknu Luciferju v rit,da bo poletel kot raketa iz tebe ven. Meni osebno je popolnoma vseeno kaj tebi dol pade in kaj tebi dol visi.Tvoja svobodna volja. Tvoj problem ni P.D. Tvoj problem si ti sam sebi.Ko boš to dojel ti ne boš več l Kozmični, ampak  čist normalen Matija.Tvoj problem je,da sedaj nisi niti normalen mlad fant, ampak kup samovšečnega .....!!!!!! Cool

Lp Alojz Tongue Tongue Tongue
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #23 - 17.01.2009 at 16:34:14

Alojz in Sandib wrote on 17.01.2009 at 16:23:08:
Quote:

Quote:

Ja potrebno se je zavedati,da si na Zemlji sočasno pa moraš tudi ugotoviti,da Zemlja ,ni glih izven vesolja.Razen če ti tko misliš? Malo čudno razmišljanje !!!!Osnovno dejstvo našega bivanja bi se pa že dalo vkup sklanfat brez kakšne velike vesoljne ,ki je hkrati tudi zemeljska intligenca.

Back to top

IP Logged

Robi
5
p

I love to love
Dolenjska
Reply #24 - 17.01.2009 at 22:32:38

Quote:

Jaz vidim le njegovo območje zaznavanja , njegov pogled in izkušnje, ne pa meglo.

Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #25 - 18.01.2009 at 00:45:54

El Pesnik wrote on 15.01.2009 at 22:39:29:
Kdo je eden izmed tistih, ki trenutno živijo edino ter najvišjo resnico in so jo tudi pripravljeni deliti z drugimi? Kaj ta najvišja resnica sploh je?

Ime mu je Mooji. To je le eden izmed mnogih njegovih videov, ki v manj kot sedmih minutah pove absolutno vse.

"'I AM' IS YOUR GOD AND YOUR OWN SELF": http://www.youtube.com/watch?v=cVfMoUq-eU0&feature=related

Naj bo ta tema kot ocean, ki je svoboden škodoželjnih sulic iz uma in umovih konstruktov, ki nas vedno znova peljejo stran od naše najgloblje in najintimnejše narave. www.gape.org/sonce/svetpogovorov/vzivo/chat/images/smilies/affection.gif

Lep pozdrav, Poet

... kosmati bluzič' je tole zame, ...   Grin Cheesy Grin Tongue Roll Eyes Smiley

( me returning from the dead rkc stuff  Wink Grin Roll Eyes )

Lp
Back to top

IP Logged

ajgor
Ex Member

Reply #26 - 18.01.2009 at 13:20:27

Robi wrote on 17.01.2009 at 22:32:38:
Quote:

Jaz vidim le njegovo območje zaznavanja , njegov pogled in izkušnje, ne pa meglo.

Megla pomeni iluzijo, razdvojenost. In to je dejansko njegovo zaznavanje. Zadovoljstvo z ribarjenjem v kalnem.

Lp,Igor
Back to top

IP Logged

Boštyxz
5

I Love YaBB 2!
Slovenija
Reply #27 - 18.01.2009 at 15:19:43

Agor wrote ; Zadovoljstvo z ribarjenjem v kalnem.

Cheesy Wink Roll Eyes Cool
Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #28 - 18.01.2009 at 16:16:09

Alojz in Sandib wrote on 16.01.2009 at 19:11:32:
Robi wrote on 16.01.2009 at 10:48:24:
Vsak pri sebi ve, kaj mu je resnično.
Izhajamo iz sebe in vsak zase ve, kaj mu je resnično in kaj ne.
Če nekdo trdi, da mu je ta video resničen, mu je pač resničen, saj ustreza njegovemu umu.

Če potem nekdo drug reče, da je to bedarija, da to ni resnica, potem želi, da obvelja le njegova resnica ali pa je nevoščljiv.

MEDKLIC. ALI PA TOLIKO BUTAST;DA NIČ NE RAZUME!!!!!!

Robi

Oprosti. Zdi se mi,da daješ ven neke fraze. Ni delitve, ali ima nekdo prav, ali ne.To velja na Zemlji. Naše življenje je vesoljni pojav ne samo zemeljski.Torej je smisel človeškega življenja na Zemlji spoznati njegovo nam nepoznano vesoljno dimenzijo. Tu je skrita tista vesoljna neomejena resnica našega bivanja,na Zemlji te razsežnosti dimenzije večno-sedaj sploh dojemamo ne v večini-čast izjemam.Vedno ko govoriš o neki omejitvi moraš upoštevati,da življenje omejitev sploh nima znotraj spoznanja vesoljne zakonitosti večno-sedaj.

Lp Alojz    

Back to top

IP Logged

Alojz in Sandib
5

Tao

Reply #29 - 18.01.2009 at 21:48:40

Alojz in Sandib wrote on 17.01.2009 at 16:23:08:
Quote:

Quote:

Nahatee

Po tem postu se mi je Robi prvič zasmilil!!!!!!!

Lp Alojz
Back to top

IP Logged

Pages: 1 2 3