M.L. ugotavljam,da si v resnici čisto v redu sogovornik,veš že dolgo spremljam vaše pogovore,včasih so malo preostri,morda se kateri od sogovorcev nerodno izrazi-drug pa ne razume izrečene trditve,kkot bi jo lahko in potem pride tako v teh pogovorih na daljavo do nesporazumov in hude krvi.No pa glavno da ne teče kri,se bomo že počasi sporazumeli.
Vem da ima vsak človek svojo vero,kakršna koli že je in nihče prav nihče ti je noče vzeti ali jo zanikati.
Ti imaš svoj pogled ,Alojz ima svojegain tako je prav.Jaz ne vidim nobenih razlogov ,da bi bili kakor koli v konfliktu.Kot jaz dojemam Alojza in kot ga poznam,nam hoče samo razširiti obzorje ,dati vpogled v širšo sliko o vsem kar je bilo,je in bo.Morda ima za nekatere malce bolj trd pristop,to pa zato ker nam skuša streti kalupe,v katere smo vkalupljeni skozi mnoga utelešenja.
Nekateri učitelji recimo v Indiji,te s krepelcem po glavi,ko nočeš sprevideti bistva.Pač različni pristopi do podajanja spoznaja. Ne gre vzeti ,da te on osebno napada zaradi tvoje vere,ker pozna vsa verstva in in njihove dobre in slabe strani.
Če utegneš preberi tudi od katere druge religije "sveto knjigo",in videl boš da vsaka skriva kamenček-zrno resnice ,ki si ga lahko sestaviš v mozaik,se odmakneš in zdoločene razdalje boš uzrl čudovito sliko.

Ajd pa lahko noč.
Ja dragi MatijaZ, zelo lepo si tole povedal in začutil sem tvojo ljubezen do bljižnjih. Kot sem ti že prej rekel, tisti, ki imajo ljubezen za temelj v srcu in s to ljubeznijo oživljenega Duha v središču srca, so si zelo blizu in si gledajo iz oči v oči, pa čeprav stojitjo telesno na različnih koncih sveta, so si vendar bližje, kot pa tisti, ki tega duha nimajo in stojijo telesno eden poleg drugega.
Še enkrat hvala za prijazne besede.
Pa lep pozdrav.