El Pesnik
5

Cosmic Balance
Everywhere
Quote:Alojz in Sandib wrote on 19.12.2008 at 16:16:15:Quote:sašo wrote on 19.12.2008 at 11:15:48: To je enostavno povedano, pa še resnica ni.Življenje ima vzrok svojega obstoja v človeku.IN če ni človeka, ni življenja in če ni življenja, ni človeka. Človek je vzrok vesoljnemu življenju in vesoljno življenje je večno-sedaj posledica človeka.Človek mora biti samoodgovoren do vesoljnega življenja,ker mu to omogoča preživetje-soodvisnost. Darwin je pravljičar.Resnica je v samospoznanju. Nisem nič nastrojen,ampak te zgolj spodbujam.Vsi se učimo!!! Temu jaz pravim posledica brez vzroka. Misel išče vzrok, zaradi kalkulacije. Lp,Igor Ok. Tvoje mnenje. Jaz pa trdim in tudi dokazujem,da je vzrok obstoja vesoljnega življenja večno-sedaj človek.Torej je posledica vesoljno življenje samo,ki je zopet nazaj vzrok človekove večno-sedanje vesoljne eksistence.Človek je prostovoljni skrbnik,sejalec,varuh, vesoljnega življenja,ki njemu samemu omogoča preživetje. Vesoljno Življenje ni nastalo in ne bo končalo.Vesoljno življenje je večno-sedaj samoodgovornost vesoljnega človeštva do samega sebe. Jaz vem kaj želiš ti povedati,da je življenje samo po sebi vesoljno dejstvo.To je res ,'samo' zaradi obstoja samozavedne in življenjsko samoodgovorne vesoljne biti- človeka. Sumim,da se igraš in hočeš videti odzive,če zadevo drugače zastaviš. Lp Alojz Poglej vse je interpretacija uma. Če smatramo vzrok, kot posledico nečesa ima svoj začetek. In kot ima začetek ima tudi svoj konec. Torej je časovno omejen. Ko Sašo želi najti vzrok življenja s tem išče tudi začetek, kar ga pripelje na svoje rojstvo. In to smatra za cikel. Rojstvo-smrt smatra kot cikel. Če gledaš brezčasovno je samo sedanjost in sedanjost se ne sprašuje po vzroku zanjo ker ga ni, sedanjost je vse kar je. Sočasnost ali sokratnost nam zopet ne definira vzroka ker ga ni je večno sedaj prisoten prav tako kot posledica ali smrt. Večno-sedaj je prisotno. Analiza le tega nam podaje zatem neke odgovore v razumu, ki išče vzrok. Sam sem mu hotel podati vpogled v življenje brez analize, razuma kot celost. Lp,Igor Tukaj pa moram reči, da se bolj strinjam z Igorjem. Namreč midva sva oba začela iz uma in se oba sedaj akutno zavedava, kako slepilen je um lahko. In kar Igor govori je samo to, da sašovemu umu izbija dno pod nogami, kar bo sašotu omogočilo, da bo videl določene zadeve. Ker um, ki išče vzrok, je um ki išče nadaljne slepilo, je um ki išče pot. In ravno ta pot ga dela bolj neuravnovešenega, ker išče pot in rešitev v tisti skrajnosti v kateri že tako ali tako je. Sploh ne more opustiti tega iskanja, in se samo uravnotežiti z nasprotnim polom. Zato tukaj bolj razumem Igorja, ker oba izhajava iz spoznavanja uma, spoznavanja vseh pasti in prevar in trikov uma, zato takoj vidiva nevarnost, ki se poraja. Pa da ne bom znova trobil tisto kar ta teden že skoz trobim, bom na tem mestu zaključil ta post in potem drugič naprej. Lp, Poet
|